Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@pavlina-strakova ajo, tak mě by to zrovna vůbec nevadilo, kdyby mě hnali do IVF, i v to doufám
ne, právě žádnou žádanku sem mít nemusela
protože než bych se dočkala něčeho u svýho gyndaře, tak by asi ten rok fakt uplynul
tak sem se rozhodla, že to vezmu do svejch rukou ![]()
@olííva píše:
@pavlina-strakova ajo, tak mě by to zrovna vůbec nevadilo, kdyby mě hnali do IVF, i v to doufámne, právě žádnou žádanku sem mít nemusela
protože než bych se dočkala něčeho u svýho gyndaře, tak by asi ten rok fakt uplynul
tak sem se rozhodla, že to vezmu do svejch rukou
Já mám právě takovou gynekoložku na baterky, podle nálady, tak když mě nebude chtít udělat HP a přítele poslat na spermio, tak si tam asi skočím, s toho všeho vylezlo, že akorát Helios to má zadarmo.Ale prý zase rejžují peníze na lidech ve všem ostatním, tak snad když bych tam šla na HP a přítel na spermio, tak dostaneme výsledky a mohli by sme jít i jinam, přece když tam půjdeme na tyto 2 vyšetření, tak se nezavazujeme k tomu, že tam musíme chodit
Nene
určitě tam nemusíš zůstat
my tam právě prvně vyrazili jen na SPG a po cestě sem se rozhodla, že to tam zkusíme a byla sem zrovna 3DC, tak mi hned vzali krev na HP a objednala sem se na konzultaci
a to mám od baráku přes 100km
,ale zkusíme to
a když se mi tam nebude něco zdát, tak prostě půjdu jinam
odejít můžeš kdykoliv, nikdo tě nemůže nikde držet
jo, a objednací lhůta na SPG byla tejden, takže paráda ![]()
@olííva píše:
Neneurčitě tam nemusíš zůstat
my tam právě prvně vyrazili jen na SPG a po cestě sem se rozhodla, že to tam zkusíme a byla sem zrovna 3DC, tak mi hned vzali krev na HP a objednala sem se na konzultaci
a to mám od baráku přes 100km
,ale zkusíme to
a když se mi tam nebude něco zdát, tak prostě půjdu jinam
odejít můžeš kdykoliv, nikdo tě nemůže nikde držet
jo, a objednací lhůta na SPG byla tejden, takže paráda
Já sem právě čekala jestli příjde MS, přišla dneska tak zítra zajdu za doktorkou a uvidím, jestli bude kecat o tom, že se nesnažíme rok atd, tak si tam půjdu sama a bude klid, ale to mě zase ten HP a spermio bude k ničemu, když ona nebude mít zájem to řešit
@pavlina-strakova ano.. pokud ti tůj gynDr. nenapíše žádanku tak musíš spermiogram platit.. a taky ještě varianta že tam pošle manžela urolog… teoreticky i obvoďák by mohl napsat žádanku. Jde o to že s doporučením neplatíš ale jinak jo…
@pavlina-strakova a teď koukám že oliiva neměla… a neplatila… zkus zavolat jestli ji potřebuješ nebo ne… že by jsi to chtěla bezplatně a uvidíš co ti řeknou. A do IVF tě požene každý pokud budete mít výrazně podprůměrné výsledky případně i vyšší věk… a to z důvodu že šance na otěhotnění je výýýýrazně vyšší…
@Anais píše:
@sweet78 nazdar, copak ty tady
nazdárek
chtěla jsem pomoci se správně rozhodnout zbloudilé ovečce a rozšířit řady nás Obilňaček ![]()
@pavlina-strakova píše:
Já sem právě čekala jestli příjde MS, přišla dneska tak zítra zajdu za doktorkou a uvidím, jestli bude kecat o tom, že se nesnažíme rok atd, tak si tam půjdu sama a bude klid, ale to mě zase ten HP a spermio bude k ničemu, když ona nebude mít zájem to řešit
no nebude ti to k ničemu, tvůj gyndař ti nemůže nařizovat jestli můžeš jít do CAR nebo ne
a až si nějakej CAR vybereš, tak jak říká @sweet78 tam a uvidíš
ale jak sem psala, já v Helios nepotřebovala nic a zatím to bylo zadarmo ![]()
Tak já mám jasno akorát v tom, že když mě žádanky nenapíše, tak valíme do Heliosu, jinak nevím jestli Reprofit a nebo Obilňák
@pavlina-strakova HP ti nebude k ničemu ale v CAR si stejně budou chtít udělat svůj ovšem když si už teď uděláš HP a budeš vědět že jsi v pořádku tak budeš mít klid… pak už jen obstarat spermio a pokud i tam budou průměrné výsledky tak jít do CAR. Takže nejlepší je vybrat CAR a tam udělat spermio s tím že pak tam budeš chodit i ty a tvůj chlap už tam bude muset jen třeba na kontrolní spermio nebo až na IVF k odběru vajíček
@sweet78 píše:
@pavlina-strakova kolik ti je let?
V lednu bude 28,což už není nejmíň, ale ani né nejvíc, tak nevím proč se tomu prckovi k nám nechce
@pavlina-strakova no a jinak by to měl mít každej CAR napsaný v ceníku
aspon Helios to tam má že SPG hradí pojištovna ![]()
@pavlina-strakova tak s tímhle věkem se neboj že ti gynDr. nebude chtít napsat žádanku.. když řekkneš že se snažíte půl roku a že by jste přece jen chtěli mít jistotu aby se eventuelně začalo něco podnikat zavčas… tak určitě napíše žádanku hned
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.