Kuchyň, se kterou jste spokojené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
6.3.17 13:50
@LindaPraha píše:
@Nimie pracovní desku mám 92,5 cm od země.A co používáte na leštění nerezových spotřebičů? Koukala jsem, že je nějaký sprej. Asi ho vyzkouším, protože ty otisky mě iritujou :)

Mě se nejvíc osvědčila jedlá soda mírně naředěná vodou. Žádné jiné přípravky to prostě nedávají, zkoušla jsem levné, drahé, nic. Jediné co, tak maminka si hodně chválila leštící ubrousky na nerez od Bosch, ale ty už delší dobu nemůžu sehnat, takže se patlám se sodou. A ono je to v pohodě docela, krásně to natahá tu mastnostu, nic to nezničí, akorát se zacpává do drážek, kolem tlačítek apod., takže je dobré to v těch spárách brát něčím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
6.3.17 13:52
@LindaPraha píše:
@Nimie pracovní desku mám 92,5 cm od země.

Tyjo, my máme 91 a nestačí to :think: to to udělá opravdu tak velký rozdíl i ten jeden - dva cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
6.3.17 13:52

@kazda.m Teď jsem si měřila nynější kuchyňskou linku a měří 85,5cm, jsem zvyklá, ale stejně mě to jde pocitově více do výšky, možná by bylo i super mít to na 90? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
6.3.17 13:54

No ale zlákala mě i těch 92,5cm jak to má LindaPraha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.3.17 13:59

My máme 96,5 cm, já měřím 173 cm a manžel 190 cm… a je to akorát… jenom prťata si musí brát schodeček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
6.3.17 14:00

@kazda.m Děkuji za každé užitečné info :) Něco v tomhle stylu nás také napadlo, že až bude čásek, dáme si hlídat děti a pojedeme si zkouknout i podlahy, chceme vynil, ale přemýšlíme na vzorem a pořád nám to jde do mozaiky trend, tak ještě uvidíme, ale přítel nám sjednal na příští týden podívanou k jeho rodině, kde mozaiku mají, tak snad se nám to více vyjasní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
6.3.17 14:03

Vyska desky je u nas dokonce 97 a na mych 174 je to akorat bych rekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26267
6.3.17 14:28

Ja mam 175cm a jsem spokojena s temi 92.5cm. Nam uz vys ani nesla, kvuli nozickam. Mam maximalni, co mi pani v kuchynskem studiu rikala. No ale tak kazdy vyrobce bude mit asi max vysku jinou.

@kazda.m ted jsem koukala, ze v Lidlu nejaky sprej maji. Tak zkusim koupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
6.3.17 14:42

Nečetla jsem předchozí příspěvky, tak se možná budu opakovat.

Moc mi vyhovuje:

• skříňky až do stropu - jsem vysoká, do většiny dosáhnu, úplně nahoru dávám věci, které skoro nepoužívám
  • vyšší pracovní desku - už si nepamatuju, kolik je to cm, ale ještě mi při výrobě volal truhlář, jestli jsem si jistá, že ji chci tak vysokou - chtěla jsem a je to super!
  • trouba ve výšce s výsuvnými rošty - super šikovná věc
  • podsvícení LEDkami pod linkou
  • dobré rozvržení zásuvek
  • koše v šuplíku, se sortery - několik malých košů vedle sebe (hodně třídíme) + polička na krabici na papír
  • velký dřez, do kterého se vejde plech (nemáme myčku, tak se mi hodí velký dřez)

Naopak bych si dala příště větší pozor na rozvržení šuplíků a skříněk - teď máme dřez tak, že když někdo myje nádobí, nejde se dostat do koše. V našem případě to asi líp nešlo, tolik prostoru nemáme, ale jestli máte možnost, tak tohle dobře promyslete.

Jinak také jsem příznivcem minima stále vytažených spotřebičů (pořád na lince máme akorát rychlovarku) - to, že něco používáš hodně teď, neznamená, že to tak bude za 5 let a pak ti tam bude strašit (pokud bude zabudovaný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
6.3.17 14:49

Jo, ještě mě napadlo k digestoři.

U našich, ve dvou různých bytech, vždycky digestoře byly a nepamatuju si, že bychom ji kdy zapnuli. Akorát byly vždycky plné prachu a mastnoty, čištění bylo peklo.
Takže jsem ji teď do nové kuchyně nechtěla, vůbec mi nechybí a je to pohoda (když smažím, otevřu si okno :lol: ).

Skříňka nad sporákem nijak netrpí, je ve stejném stavu, jako nad linkou, kde sporák není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
6.3.17 15:01

@kazda.m
Tak jsem si našla nákres.
Výška pracovní desky: 100 cm (z toho 10 cm podsazení, 90 cm skříňky), 60 cm mezera mezi deskou a skříňkami, první skříňky jsou vysoké 60 cm, druhé, nad tím, 30 cm.
Celkem = 250 cm
Ještě je tam asi 5-10 cm mezera ke stropu. Takže výška stropu je tak 255-260 cm, nevím teď přesně.
Do těch polic v nižších skříňkách (těch šedesáticentimetrových) dosáhnu všude v pohodě, do těch u stropu musím ze židle. Mám tam třeba sady skleniček, které jsme dostali, ale nepoužíváme je (a čekáme, až se rozflákají ty, co máme teď :lol: ), toustovač (taky nepoužíváme), „zbytečné“ kusy nádobí ze servisu (omáčník a různé další serepetičky, které je mi líto vyhodit), a tak podobně.

(Jo, a měřím asi 177 cm.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
6.3.17 15:04

Ještě doplním - některé ty skříňky nahoře mám zatím taky prázdné, ale myslím, že léty přibudou různé další věci, tak nebudu muset řešit, kam s nimi.
Navíc to vypadá podle mě líp, když jsou skříňky až do stropu. Takže pokud vás zas tak moc netlačí finance, tak bych do toho šla.

A nebudeš muset nahoře utírat prach, když je budeš mít až do stropu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
6.3.17 15:06
@klamonožka píše:
Ještě doplním - některé ty skříňky nahoře mám zatím taky prázdné, ale myslím, že léty přibudou různé další věci, tak nebudu muset řešit, kam s nimi.
Navíc to vypadá podle mě líp, když jsou skříňky až do stropu. Takže pokud vás zas tak moc netlačí finance, tak bych do toho šla.A nebudeš muset nahoře utírat prach, když je budeš mít až do stropu :lol:

Tak to souhlas, utirat ten mastny prach v kuchyni je za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26267
6.3.17 15:08

@klamonožka tak ja naopak vysuvny kos pod drezem chtela. Mam tam tri nadoby na trideni a kdyz stiram desku, otevru kos a rovnou to nametu do otevreneho kose, zavru a hotovo. Kdyz myju neco drezu, tak ustoupim a do kose si muze vyhodit kdo co chce. V tom nevidim zadny problem. To se stava minimalne, ze zrovna pri myti nekdo neco chce vyhodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26267
6.3.17 15:10

@robínek na mastny prach v kuchyni je super Sanytol na kuchyne. Pred mesicem jsem koupila a objela s tim i skrinky zvenku, lustr a vse mozny :) Doporucuji zkusit, jsem s nim hodne spokojena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný