Kukuřičné křupky - ano, nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem sice castecne trhla biomatka, nicmene mala ji krupky, rohlik i chleba, u nas je to obcas to jedine, co je ochotna snist
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na křupkách ani rohlíku nevidím nic špatného. Nejí toho přece kvanta. Navíc malá je" rohlíko a chlebožrout".Běžne děti milují třeba hračkářství, naše malá pekárnu
.Ohledně lepku- dle mého je lepší zavádět potencionální alergen co nejdřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krupky davam. Sice jak tu bylo zmineno vyzivova hodnota nula nula…Tak na zuzlani jen tak. ¨S lepkem se mají deti setkat co nejdriv jak tu bylo zmineno mezi 4-7 mesicem…Myslim, ze to bude stejne i ve vasem pripade poradila bych se s nejakym doktorem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marcelap2 křupky dávám taky. Malé je osm měsíců. Myslim si že na nich nic špatného neni. Nedávám jí teda zatim do ruky k jídlu nic jiného, protože mám šílený strach že se mi udusí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BabyBella píše:
@Sidsel proč je prosím rohlík špatný?
Záleží jak který rohlík… obyčejný bílý rohlík bych dítěti nedala, u nás doma to nejí nikdo, tak to přeci nebudu dávat dítěti.
Bílý rohlík - bílá mouka, cukr - nula živin, prázdná energie - spoustu lepku, nějaké ty látky vylepšující kvalitu mouky, nějaké to kypřidlo, nevidím tam nic přínosného kromě toho, že dítě si ucpe pusu a je klid. ![]()
Když pečivo, tak kváskový chléb nebo špaldový chléb. Já sama pečivo nejím a cítím se bez něj mnohem lépe, jím ho jen občas, příležitostně.
Ještě dodám, že dítě chodí do jeslí, kde „erární“ pečivo pochopitelně dostává. Doma mu dávám kváskový nebo špaldový chléb k snídani, občas (zejména na cestách) pohankové krekry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mindi píše:
@rerere Přesně, ta naše, když někoho vidí hejbat hubou, tak hned řve, že chce taky. Já když jí nedám, tak se prostě v klidu nenajím. A cpát jí to co mám zrovná já kolikrát nejde, tak jí prostě zaplácnu křupkou a je klid
Však jo
také ji nenechám řvát a raději se v klidu najím, na tom není nic špatného ![]()
@kacz píše:
@rerere no tak já jím taky 5× denně, takže v tom problém nemáme. A že chce taky? Tak holt nedostane všechno, co chce… Pak se někdo diví, že mu dítě nejí večeři nebo oběd, když ho neustále mezi jídly něčím nacpává.
Ale tady nikdo nepíše o tom, že dítě nejí základní věci, ale že to jí mezi jídlem, jestli raději dítě necháš půl hodiny ječet a druhé dítě bude jíst ve stresu a pořád se ptát, proč sestřička pláče, tak pro mě „geroj“ fakt nejsi. Já dám raději tu křupku a spokojení jsou všichni
A pokud krmím malou, tak sama u toho jíst nemůžu, takže jím já a ona dostane tu křupku, okurku, jablíčko, jako co je na tom hrozného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
Ale tady nikdo nepíše o tom, že dítě nejí základní věci, ale že to jí mezi jídlem, jestli raději dítě necháš půl hodiny ječet a druhé dítě bude jíst ve stresu a pořád se ptát, proč sestřička pláče, tak pro mě „geroj“ fakt nejsi. Já dám raději tu křupku a spokojení jsou všichniA pokud krmím malou, tak sama u toho jíst nemůžu, takže jím já a ona dostane tu křupku, okurku, jablíčko, jako co je na tom hrozného
Pod tohle se podepíšu. Moje dítě taky ječí jak siréna, jen někoho vidí jíst nebo pít (cokoliv) a sápe se na nás, že chce taky. Takže lepší jedna křupka (čímkoliv jiným se donedávna tak akorát dávil) než mu dávat třeba ochutnat hermelín nebo ho cpát piškotama. Stejně tak pokud se stoluje. Jde dost blbě krmit zároveň sebe svým jídlem a dítě jeho. Většinou jí první dítě a pak až rodič. A můj kluk rozhodně nevydrží pět minut potichu sedět v židličce než se rodič nají, když vidí, že máme ještě něco k jídlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pufované výrobky rozhodně nejsou zdravé
Nic proti křupkám, které dětem dáváte jen tak pro zábavu. Jen si prosím nemyslete, že je to neškodné a dokonce snad i „zdravé“. Při procesu pufování vznikají prý docela toxické látky, nevím přesně které.
Dovoluji si nakopírovat text, co jsem k tomu našla (na takovém hodně alternativním zdroji, nicméně jde o překlad z knihy paní Sally Fallon, Vyživující tradice.
„celozrnné obilí, které bylo zpracováno pomocí vysokých teplot a tlaku, aby se vyrobila pufovaná pšenice, oves s rýže, jsou ve skutečnosti docela toxické a způsobují rychlou smrt testováných zvířat. Nedoporučujeme rýžové chlebíčky, oblíbenou svačinu. Snídani z cereálií, které odbyli a extrudovali za vysokých teplot a tlaků, aby se z nich vyrobily malé vločky a tvary, bychom se rovněž měli vyhýbat. Většina, ne-li všechny živiny, se při zpracování zničily a jsou těžko stravitelné. Studie naznačují, že tyto extrudované cereální přípravky mohou mít ještě nepříznivější účinek na krevní cukr než rafinovaný cukr a bílá mouka! Zpracování ponechává kyselinu fytovou nedotčenou, ale ničí fytázu, enzym, který štěpí část kyseliny fytové v trávicí traktu.“
To, že je něco ze zdravé potraviny ještě nutně neznamená, že to bylo správně a zdravě zpracováno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hrozně záleží na složení, na ničem jiném. Když si kolikrát přečtu, co do toho dávají, tak to je opravdu katastrofa.
- Citovat
- Upravit