Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
od NUKU jsou taky ty dudliky ortodonticke ,ne??? cetla jsem to na obalu
Malá bere jedině ty kulatý Baby-nova - máme 3ks z lékárny jeden za 24Kč takže opravdu levné a vzhledem k tomu,ž e ho nemá pořád, ale jen na usnutí, tak to neřeším, starší měla v oblibě tak jen tyhle a předkus nemá ani trochu ![]()
keti píše:
Tak já mám za sebou šest let na Ortodoncii (ordinace kde se léčí rovnátky) a moje doktorka je zasadně proti dudlíkům ! Každý druhý dítko s problémem nosilo dlouho dudlík. Jsem taky máma, ale když už dudlík tak jen když je to nutné a rozhodně ortodontickej.
Já měla pro malou od MAM, nejsou tak moc drahý a nejlepší jsou svítící
http://www.mambaby.com/…yID__74.html
to je přesně ono - je jedno jaký dudlík - značka, tvar, materiál, ale jakmile ho má dítě dlouho, tak z toho můžou být problémy.
Starší ho měla jen na usínání do cca 18m.
keti píše:
Tak já mám za sebou šest let na Ortodoncii (ordinace kde se léčí rovnátky) a moje doktorka je zasadně proti dudlíkům ! Každý druhý dítko s problémem nosilo dlouho dudlík. Jsem taky máma, ale když už dudlík tak jen když je to nutné a rozhodně ortodontickej.
Já měla pro malou od MAM, nejsou tak moc drahý a nejlepší jsou svítící
http://www.mambaby.com/…yID__74.html
A které jsou prosím svítící, malý má taky MAM, ten zelený perfekt, ale blbě se mi v noci hledá ![]()
Tak já dudlíka neměla nikdy a stejně jsem strávila několik let s předkusem i křivými zuby na ortodoncii… Já měla pro malou nakoupeno několik dudlíků, Mam, Avent, Tomme Tippe, Nuk… s tejně žádnej nechtěla. A nechce do teď. Vezme si ho jen třeba když je velkej hlad a jsme v autě, než dojedeme domů, a to právě ten kulatej BabyNova… ![]()
Nám je 17 m a dudlík dávám taky jen na usínání. Na obale dudlíku je to určitě napsaný který je svítící. My měli dva, oba úplně průhledný, jen ve prostřed byl měsíček s hvězdičkama. Obrázek jsem nenašla, ale nejpodobnější jsou tyto:
http://www.lekarna.cz/…5-20m-s-1ks/
Svítí opravdu perfektně, je fakt super ![]()
Ještě máme od Chicca ( ty jsme dostali). Tvarem jsou skoro stejný a na obale bylo taky že jsou svítící, jenže svítí jen ten držáček, takže ve tmě to není vůbec vidět.
Snad už se ten odkaz zobrazí ..
Tak já zkoušela malému nacpat ortodontického NUKa a neuspěla jsem. Takže chvíli dudlal Avent (taková splasklá bambulka) a teď se mu nejvíc líbí Difrax, ale opět mu nevyhovuje ortodontický, ale s bambulkou. Zkusila jsem mu ho dát v návalu zoufalosti a povedlo se. Bohužel mám pocit, že s tím, co bude prcek dudlat udělají nejméně právě rodiče ![]()
Jinak mně doktorka vyloženě doporučila kulatý tvar, že je pro mimčo přirozenější ![]()
Billi píše:
Tak já zkoušela malému nacpat ortodontického NUKa a neuspěla jsem. Takže chvíli dudlal Avent (taková splasklá bambulka) a teď se mu nejvíc líbí Difrax, ale opět mu nevyhovuje ortodontický, ale s bambulkou. Zkusila jsem mu ho dát v návalu zoufalosti a povedlo se. Bohužel mám pocit, že s tím, co bude prcek dudlat udělají nejméně právě rodiče
Jinak mně doktorka vyloženě doporučila kulatý tvar, že je pro mimčo přirozenější
to mě právě taky, úplně na začátku, ale pak byse asi měl vyměnit za ortodontický, no nevím, my máme pořád kulatý babynova ![]()
My měli ten kulatý byby nova od cca 2 měs do 5,5 měs, ještě kulatý od Canpol, ten měl ještě radějí, ale žadné ortodontické nechtěl. Až teď od těch 5,5 měs jsem zkusila Mam Perfekt a super
, ale zase jiné ortodontické tak moc mu nejedou a ty kulaté už má na hraní ![]()
Jojo, MAM Perfekt si malý taky zamiloval, od té doby nechce Aventy… a to mám ty svítící, aby se mi dobře hledaly, má dudlík jen na spaní.
Teď jsem jí zkusila dát ortodontický od NUKu(ani jsem nevěděla, že ho od někoho dostala) a plive ho, myslíte, že je nějaká šance přejít z kulatého na ortodontický?O kolik je tenčí ten MAM perfect?z obrázku si nějak něumím udělat představu ![]()
Přes den moc nedudá, jen na noc ho máme ![]()
Ten Perfekt má v nejtenčím místě tak milimetr, max 2mm, pak se rozšiřuje a „bambulku“ má stejnou jako klasický MAM, tj. o něco širší a placatější než avent.
j.a.n.i1 píše:
Ten Perfekt má v nejtenčím místě tak milimetr, max 2mm, pak se rozšiřuje a „bambulku“ má stejnou jako klasický MAM, tj. o něco širší a placatější než avent.
díky ![]()
Boudice23 píše:j.a.n.i1 píše:díky
ještě je měkčí než jiné silikonové dudlíky, je jako z latexu. Malý taky dudlá jen když spinká ![]()
Boudice23 píše:
Teď jsem jí zkusila dát ortodontický od NUKu(ani jsem nevěděla, že ho od někoho dostala) a plive ho, myslíte, že je nějaká šance přejít z kulatého na ortodontický?O kolik je tenčí ten MAM perfect?z obrázku si nějak něumím udělat představu
Přes den moc nedudá, jen na noc ho máme
Od Nuku mi malý taky hned plyval, ještě mám od Babylove, a ty taky mu dlouho v puse nevydrží. mam perfekt prostě vede ![]()