Kurz asistent pedagoga jaro 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
27.3.22 12:38
@Anonymní píše:
@ka2ka ve skole ano ale ve školce prej maturita není třeba

nikde o školce nepíšeš :nevim: ve školce máme chůvu ta má maturitu a kurz chůvy jinak učitelky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.22 12:42

Tohle bylo u kurzu co chci dělat :Asistent pedagoga se vzděláním ZŠ, SŠ bez maturity: AP vykonává přímou pedagogickou činnost spočívající v pomocných výchovných pracích ve škole, ve školském zařízení pro zájmové vzdělávání, ve školském výchovném a ubytovacím zařízení, ve školském zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, nebo ve školském zařízení pro preventivně výchovnou péči.

• Citovat
  • Upravit
66852
27.3.22 12:45
@Anonymní píše:
Tohle bylo u kurzu co chci dělat :Asistent pedagoga se vzděláním ZŠ, SŠ bez maturity: AP vykonává přímou pedagogickou činnost spočívající v pomocných výchovných pracích ve škole, ve školském zařízení pro zájmové vzdělávání, ve školském výchovném a ubytovacím zařízení, ve školském zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, nebo ve školském zařízení pro preventivně výchovnou péči.

a problem tkvi v tom, ze tento nizsi typ ap se ve skolach neuplatni. Potreba je ap, kteri mohou vykonavat primou vyucovaci cinnost a zastane i praci nizsi urovne. Jak je to v ms, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
27.3.22 12:51
@matkabagristy píše:
a problem tkvi v tom, ze tento nizsi typ ap se ve skolach neuplatni. Potreba je ap, kteri mohou vykonavat primou vyucovaci cinnost a zastane i praci nizsi urovne. Jak je to v ms, nevim.

omlouvám se za ot ale může nějaký typ ap zkoušet děti na známky? respetive vyzkoušet děti za zavřenými dveřmi bez učitelky a učitelce jen říct uměl 8 slovíček z deseti a učitelka oznámkuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
27.3.22 12:54
@ka2ka píše:
omlouvám se za ot ale může nějaký typ ap zkoušet děti na známky? respetive vyzkoušet děti za zavřenými dveřmi bez učitelky a učitelce jen říct uměl 8 slovíček z deseti a učitelka oznámkuje?

ano, ale melo by to byt prokazatelne, treba pisemne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
27.3.22 12:57
@matkabagristy píše:
ano, ale melo by to byt prokazatelne, treba pisemne

nevím zkouší je ústně, mě to nevadí jen syn mi tuhle povídal že paní učitelka vykládala nějakou látku a on tomu nerozumí protože ho ap zkoušela na chodbě, nikdy předtím jsem o tom neslyšela tak mě to zarazilo a trvalo mi než jsem z jeho vyprávění pochopila jaký mají systém jsem si seděla na vedení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
27.3.22 13:00
@ka2ka píše:
nevím zkouší je ústně, mě to nevadí jen syn mi tuhle povídal že paní učitelka vykládala nějakou látku a on tomu nerozumí protože ho ap zkoušela na chodbě, nikdy předtím jsem o tom neslyšela tak mě to zarazilo a trvalo mi než jsem z jeho vyprávění pochopila jaký mají systém jsem si seděla na vedení :mrgreen:

to je spatne. Za znamku je zodpovedny ucitel. Moje ap pracuje s ditetem mimo tridu. Jeho praci mi nosi. Nekdy provede opravu ona a ja dam znamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
27.3.22 13:06
@matkabagristy píše:
to je spatne. Za znamku je zodpovedny ucitel. Moje ap pracuje s ditetem mimo tridu. Jeho praci mi nosi. Nekdy provede opravu ona a ja dam znamku.

známkuje učitelka, ap hlásí kolik měl špatně slovíček nebo vyjmenovaných slov pokud je mají říkat, diktáty jim diktuje ty opravuje učitelka
jinak ap si ven bere žáky kterým něco nejde nebo něčemu nerozumí, doučí, dovysvětlí to se mi líbí občas je stačí jen popostrčit aby jim to docvaklo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.22 13:12

Pracuji jako AP v ZŠ. Na škole je nás 10,všechny máme min. maturitu. Myslím, že s výučným listem lze dělat ve školce, ale AP tam bude i v nižší plat. třídě.

• Citovat
  • Upravit
10486
27.3.22 13:13

@karkarka tak to by mě pak ale zajímalo, kdo tu práci bude dělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
27.3.22 13:29
@Alexandria Nixia píše:
A u nás je zase AP nedostatek. Mám spíše zkušenosti, že si lidé stěžují na nedostatek než na přebytek.

Záleží jak který kraj. V Praze jich bývá nedostatek, a třeba v ms kraji spíš nadbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
27.3.22 13:32
@Anonymní píše:
Tohle bylo u kurzu co chci dělat :Asistent pedagoga se vzděláním ZŠ, SŠ bez maturity: AP vykonává přímou pedagogickou činnost spočívající v pomocných výchovných pracích ve škole, ve školském zařízení pro zájmové vzdělávání, ve školském výchovném a ubytovacím zařízení, ve školském zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, nebo ve školském zařízení pro preventivně výchovnou péči.

To je ono… pomocné práce. Což většinou není poptávka. A jen 5 platová třída. Možná v té MŠ by to ještě šlo. Ale asi všude, pokud budou mít možnost vzít AP s maturitou, to udělají. V MŠ je zase výhoda, že spíš se sežene celý úvazek. V ZŠ většinou je částečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
27.3.22 14:01
@marinka5 píše:
@karkarka tak to by mě pak ale zajímalo, kdo tu práci bude dělat :think:

Mě upřímně taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
27.3.22 15:03
@Anonymní píše:
@Salorka a ty mas maturitu?

Mám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 15:10
@karkarka píše:
Ani to nezkousej. S ucnakem tě stejně nikde nevezmou. Brzy prý nebude stačit ani střední škola plus kurz.

Kdy brzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko