Kurz asistent pedagoga jaro 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
27.3.22 15:13
@Anonymní píše:
Tohle bylo u kurzu co chci dělat :Asistent pedagoga se vzděláním ZŠ, SŠ bez maturity: AP vykonává přímou pedagogickou činnost spočívající v pomocných výchovných pracích ve škole, ve školském zařízení pro zájmové vzdělávání, ve školském výchovném a ubytovacím zařízení, ve školském zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, nebo ve školském zařízení pro preventivně výchovnou péči.

Někde berou i s vyúčtování listem. Pokud chceš, kurz si udělej. Popřípadě začni studovat střešní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.3.22 15:28

Kurz si klidně udělej, ale doplnit si i maturitu. Bylo by to vhodné. Takhle je sice reálné, že najdeš práci ve školce nebo ve spec. školce. Jen budeš v mizerné platové třídě.
U nás máme dvě VŠ v oboru, třetí má VOŠ mimo ped. obor a nová si dělá VOŠ v oboru.
Vím, že se u nás vedení ptala paní, která má výuční list. Byla odmítnuta, že není volné místo. A druhý den ta stejná paní našla místo ve spec. školce. Bylo to průběhu školního roku. Měla štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
27.3.22 15:34
@g.sandova píše:
Kdy brzy?

Kdy přesně nevim, ale kamarádka je ap. Teď měli školeni a tam jim to skolitelka říkala. (jsem zvědavá, kdo jim to pak bude dělat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.3.22 15:51
@karkarka píše:
Kdy přesně nevim, ale kamarádka je ap. Teď měli školeni a tam jim to skolitelka říkala. (jsem zvědavá, kdo jim to pak bude dělat)

O tom se mluví několik let. A pořád se pouze mluví a mluví. Dělala jsem kurz 2016. Už tehdy se na našem kurzu tvrdilo, že je to poslední, kde berou i vyučené. Jsem na něj jezdila cíleně daleko (pořadatel patřil k zakladatelům kurzu). Romský asistent byl vlastně od nějakého 94r. předchůdce pozice AP a celou dobu je to nastaveno stejně. V některých místech je stále nedostatek asistentů a jinde je dost, že lze vybírat.
Každý se nehrne do spec. školky a škol, kde se přebaluje a krmí. Tohle dělají spíš vyučené asistentky. Takže i tyhle asistentky jsou třeba k ruce učitelkám. Pokud jim je vezmou, tak mají veliký problém. Mám známou, která učí ve specce. Má tam sice pouze malinko dětí ve třídě. Těžké autíky. Neobešla by se bez AP. Jednu má studovanou a druhou na nižší pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 16:02
@karkarka píše:
Kdy přesně nevim, ale kamarádka je ap. Teď měli školeni a tam jim to skolitelka říkala. (jsem zvědavá, kdo jim to pak bude dělat)
Školitelka není zákonodárce.
Klidně, ať změní legislativně pozici AP, včetně platu, ale. Já to ok půjdu klidně dělat. Mě by to bavilo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
27.3.22 17:14
@g.sandova píše: Školitelka není zákonodárce.
Klidně, ať změní legislativně pozici AP, včetně platu, ale. Já to ok půjdu klidně dělat. Mě by to bavilo.

plat AP s maturitou odpovida platu ucitelky ms s maturitou, jsou ve stejne platove tride

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
27.3.22 17:19
@matkabagristy píše:
plat AP s maturitou odpovida platu ucitelky ms s maturitou, jsou ve stejne platove tride

učitelka ve školce má osmičku třídu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
27.3.22 17:23
@vokishka píše:
učitelka ve školce má osmičku třídu?

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
27.3.22 17:24
@matkabagristy píše:
ano

to je hrůza teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 17:25
@matkabagristy píše:
plat AP s maturitou odpovida platu ucitelky ms s maturitou, jsou ve stejne platove tride

Reditel si může třídu určit dle svého uvážení. Já ale řeším AP s VS/VOŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
27.3.22 17:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
27.3.22 17:27
@g.sandova píše:

ono se to ale nerozlišuje, u nás mají stejnou třídu jak s kurzem, tak bakaláři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
27.3.22 17:30
@g.sandova píše:

podle naplne prace muze byt ap zarazena az do 9.platove tridy, coz uz je ve skolstvi vysokoskolsky plat, blizi se beznemu ucitelskemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.3.22 17:30
@vokishka píše:
ono se to ale nerozlišuje, u nás mají stejnou třídu jak s kurzem, tak bakaláři

Ale já vím, ja řeším ty pořád provolavane a neuskutecnene novely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
27.3.22 17:32
@g.sandova píše:
Ale já vím, ja řeším ty pořád provolavane a neuskutecnene novely

ty bych neřešila, dokud fakt nebudou v platnosti. Těch už mělo být, naposledy měla být nějaká v platnosti snad před 2 lety. Měli tam být trvalí asistenti, nezávislí na dětech s diagnozou. A houby s octem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze