Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já si zaplatila a kdybych ty prachy vrazila radší to wellness víkendu, kde by si má duše odpočinula, investovala bych peníze daleko lépe. Dětí mám dosti „šílené“, ve stavu zoufalosti jsem si kurz zaplatila, s manželem jsme věřili, že už to konečně s našim prvorozeným začne být lepší…bohužel…spoustu „rad“ a „postupů“ začne člověk aplikovat, jakmile nemá „standartní“ dítě, např. vysvětlování předem, než nějaká situaci nastane, atd…některé nápady dobré, ale naprosto logické…některé zcela zcestné a úsměvné, další přitažené za vlasy (hlavně historky ze života).Člověk by musel mít trpělivosti do nebe a času nekonečně mnoho a ještě k tomu jedno dítě, aby se pořád a neustále na něčem mohl domlouvat, protože když má dítě svůj den, bojkotuje naprosto vše…Takže shrnuto, na naše „divoké“ kousky nemá nevýchova žádný vliv, prostě si vybít musí, s věkem se hysteráky lepší a ke kompromisu se dosáhne snáze a rychleji ( u staršího 5 let), mladší je ještě totální vemeno, s kterým to řádně tříšká, opět věřím, že z toho vyroste…Nejvíc mě dostávají naprosto vybájené historky rádoby opravdových maminek a jejich dětí, které mi od té doby chodí na mail z cílem nalákat nové „sponzory“ a facebooková diskuse taky není nic pro mě…nejsem dosti sluníčková a ezo, abych to pochopila, zřejmě ![]()
@martinca píše:
No, kurzem jsem neprošla, ale znám zakladatelku ze studií, dívala jsem se na některá její videa a z mnoha důvodů mi přijde, že to tak nemůže fungovat. Nebo může v určitém věku dítěte, kdy je to pro rodiče i pohodlnější, ale jak se dítě dostane do puberty má bez akceptace hranic zaděláno na to být kvalitním feťákem. A hlavně je to byznys!!! Věřte sobě, tomu co cítíte, když si nevíte rady, obraťte se třeba do poradny nebo na psychologa, výchovného poradce ve škole.., ale nevěřte těmhle zjednodušeným systémům. Nevěřili byste, jak snadné je vymyslet nějakou „rádoby metodu“ za kterou zoufalí rodiče rádi zaplatí. Každý extrém je nebezpečný.
přesně tak! Jako máma bych se nejprve obrátila o radu na zkušenější maminky, posléze psycholožky, výchovné poradkyně atd..rozhodně nejde uplatnit univerzální rady z videí na všechny děti. Nejsem máma, ale jsem bývalá učitelka a pomoc starších a zkušenějších kolegyň mi fakt dala víc, než tisíc videí. Jedná se o byznys, podobný jako např. prášky na hubnutí. Kdyby tak fungovaly, jsme všechny Twiggy, že
a zrovna tak kdyby fungovala Nevýchova, psycholožky, výchovný poradkyně, speciální pedagogové atd.to mohou zabalit
Navíc ta paní Katka je mi nesympatická (ale to je můj soukromý dojem
) a děti samozřejmě potřebují mantinely, pevné hranice, není potřeba na ně stále křičet, ale občas je zvýšení hlasu podle mě prostě nutnost. A kdo říká, že ne, ten neměl snad nikdy na starosti delší dobu ditě. Koneckonců i na ty domácí mazlíčky je občas potřeba zvýšit hlas, aby se naučili, kde chodit čůrat ![]()
@Adinka_2012 píše:
Já si zaplatila a kdybych ty prachy vrazila radší to wellness víkendu, kde by si má duše odpočinula, investovala bych peníze daleko lépe. Dětí mám dosti „šílené“, ve stavu zoufalosti jsem si kurz zaplatila, s manželem jsme věřili, že už to konečně s našim prvorozeným začne být lepší…bohužel…spoustu „rad“ a „postupů“ začne člověk aplikovat, jakmile nemá „standartní“ dítě, např. vysvětlování předem, než nějaká situaci nastane, atd…některé nápady dobré, ale naprosto logické…některé zcela zcestné a úsměvné, další přitažené za vlasy (hlavně historky ze života).Člověk by musel mít trpělivosti do nebe a času nekonečně mnoho a ještě k tomu jedno dítě, aby se pořád a neustále na něčem mohl domlouvat, protože když má dítě svůj den, bojkotuje naprosto vše…Takže shrnuto, na naše „divoké“ kousky nemá nevýchova žádný vliv, prostě si vybít musí, s věkem se hysteráky lepší a ke kompromisu se dosáhne snáze a rychleji ( u staršího 5 let), mladší je ještě totální vemeno, s kterým to řádně tříšká, opět věřím, že z toho vyroste…Nejvíc mě dostávají naprosto vybájené historky rádoby opravdových maminek a jejich dětí, které mi od té doby chodí na mail z cílem nalákat nové „sponzory“ a facebooková diskuse taky není nic pro mě…nejsem dosti sluníčková a ezo, abych to pochopila, zřejmě
mluvíte mi z duše, ty sluníčkové kydy na Facebooku mě taky strašně točí ![]()
Kdo to má zaplacené, tak napište, přispěji, domluvíme se ![]()
T.
Výchova má být na domluvě s dítětem a na příkladu rodičů, ale dítě musí mít přeci nějaké mantinely, za které už nesmí. Malé děti to asi ustojí dobře, ale ty starší 8 let si řeknou to, co tam říkala ta maminka. Hodí to za hlavu a nebo jako Oni si budou chtít prosadit tu svou, vždyť se rodiče s ním musí dohodnout. ne? A když není po jeho, tak se urazí. A určitě takto vychovávané děti narazí u prarodičů, ty je milují, dají jim vše, ale chtějí, aby poslouchaly. A oni se začnou najednou s nimi dohadovat. No to bude mela.
Ahoj všem,
chtěla bych obnovit diskusi, už někdo koupit nebo uvažuje o koupi nového kurzu nevychovy?
Kurz už mám zakoupený, kdo chce, at se mi ozve na ****
edit adminom - zmazaný e-mail