Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Katek, neberu to zle
Jenom mě utvrzuješ v tom, že koupíme ještě druhé boty na ven, jak jsem chtěla původně
Asi vezmu plátěné tenisky - nějaké kvalitní, ne z trhu ![]()
Susacek, já myslím, že ty adidasy maminky hodně kupujou, ale nevím… asi bych to prostě vzala a podívala se, jak je to ušité ![]()
Sice na druhou stranu, ony taky maminky berou hodně i toho Deichmanna - to vždycky slyším perly - ale maximálně do 300,–, šak tomu děcku to stačí apod.
![]()
Tak já včera kupovala dcerce v obuvi botky značky Temar.Mají pořádnou gumovou špic,tak si myslím,že vydrží.Cena byla taky pořádná 1150 kč.
Z vlastní zkušenosti můžu moc doporučit Adidas Superfit - u nás teda ustály i motorku, jsou vhodné i do deště, pohodlné a dle mých informací by měly být zdravotně nezávadné.
Navíc jdou lehce vyčistit Cifem a jsou jako pořád jako nové. ![]()
nelis: Adidas Superfit? Neni to Adidas Superstar? Mne se ty Ady libi, sama v nich chodim a manzel taky a jsme spokojeni. Navic jsou levnjsi nez Suprfity. Ale Superfity jsme ted meli na zimu a jsme mooooooooooc spokojeni, nepromokly ani za nic na svete.
Tak vaham…
No my Adi mame taky nejake, ale podedene a moc se mi nezdaj, nejsou kotnickovy a celkove uzke. Ted jsem koupila nove Sante, ty vypadaj skvele, maji gumovou spicku, jsou sirsi, takze pohodlne a z krasne mekke kuze za 710 Kc v lekarne. Taky dost, ale kdyz pido hodne i beha, myslim ze to stoji za to. Na botach bych nesetrila
Susacku,
Adidas superstar mám pro děti už třetí sezonu, nedám na ně dopustit.
A na léto Keeny, jak už tu někdo zmiňoval, ty jsou opravdu nezničitelné.
Superfity kupuju zimní, goretex je k nezaplacení.
Mohu ti vyfotit, jak vypadá špička Adidasek po sezoně jaro-podzim na koloodrážedle, MASAKR!
, na druhou stranu jsou prostě jen sedřené, žádná díra nebo něco podobného. ![]()
A kotníkovou obuv už vůbec neřeším, u dcery jsem byla skoro hysterická, když jí chtěl někdo obout ve třech letech nízkou botu
, synovi je 2,5 a neřeším to už vůbec, nosí boty nízké. Teď se totiž odborníci přou, zda kotníkový boty dokonce neškodí… všeho s mírou. ![]()
Angua píše:
Katek, neberu to zleJenom mě utvrzuješ v tom, že koupíme ještě druhé boty na ven, jak jsem chtěla původně
Asi vezmu plátěné tenisky - nějaké kvalitní, ne z trhu
![]()
Susacek, já myslím, že ty adidasy maminky hodně kupujou, ale nevím… asi bych to prostě vzala a podívala se, jak je to ušité
Sice na druhou stranu, ony taky maminky berou hodně i toho Deichmanna - to vždycky slyším perly - ale maximálně do 300,–, šak tomu děcku to stačí apod.![]()
![]()
![]()
Taky jsme měli botky od Deichmanna, tuším Bobbi Shoes. Vydrželi tak dva měsíce a pak jsem je musela vyhodit a to nejezdil na odrážedle. Synovec je oddělal hned první jízdou, jel z kopce, brzdil botama a boty na vyhození ![]()
my jsme botky ještě nekupovali, malej se teprve zvedá na nohy, ale zrovna nedávno jsme se s přítelem bavili, jak se teď boty pro děti strašně řeší, ale jaký boty jsme nosili jako malý my? pochybuju, že to byla nějaká extra kvalita? a nic se nám nestalo…a neberte to tak, jako že budeme na botičkách šetřit, to je jen taková polemika ![]()
Raduš s Alexem píše:
my jsme botky ještě nekupovali, malej se teprve zvedá na nohy, ale zrovna nedávno jsme se s přítelem bavili, jak se teď boty pro děti strašně řeší, ale jaký boty jsme nosili jako malý my? pochybuju, že to byla nějaká extra kvalita? a nic se nám nestalo…a neberte to tak, jako že budeme na botičkách šetřit, to je jen taková polemika
Raduš, mamka mi to taky říká, že se to dnes přehání.. Na druhou stranu já nosila boty po svých bratrech a mám plochou nohu.. Tedy nic vážného, v podstatě mě to nijak neomezuje, ale za dejme tomu 30 let?? Kdo ví. Taky se mi nechtělo dávat tolik peněz za boty, jenže když jsem viděla, co „vydrží“ ty levnější, tak jsme na zimu koupili za 800 tuším, chvíli tedy nás to bolelo v tom smyslu, že takhle drahé boty nemáme ani já ani manžel
, ale co. Teď mám vyhlídnuté další a mám celkem štěstí, že v Deichmannovi je vyprodáno
, takže je asi koupíme. ![]()
Raduš s Alexem: No tak to si dovolim nesouhlasit. Ja jsem jako dite taky nosila smucky, a nohy mam taky ploche a dost mi to vadi. Boli me z toho zada. A trpim. Takze ja do bot investovat hodlam. A ikdo mi to nevymluvi. Ale to je jine tema.
Na Keeny se podivam. Diky. ![]()
ale jak jsem psala, já jsem to nemyslela tak, že se nemají kupovat kvalitní botky, to bylo jen takový zamyšlení…protože v mé rodině ani přítelově žádné problémy s nohama nejsou a to jsme se narodili v 70. letech
ale jak vidím, tak jsme prostě asi měli štěstí. A tady u nás za rohem je obchůdek s Essi botičkama, takže je asi brzy navštívíme, malej bude chodit co nevidět.