Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Levandulový od Manufaktury. Je přírodní, takže by neměl dráždit, příjemně hydratuje a pokud máš typ lesknoucí se pleti na problematických místech, tak i lehce zmatňuje. Já mám ráda růžový, výživný, protože mám teď už spíš sušší pleť, taky můžeš zkusit na ty sušší místa. S touto značkou obecně mám ty nejlepší zkušenosti.
Můžeš zkusit i nějaký z krémů od Yves Rocher. Zajdi si do prodejny a popros o vzorky. Dcera používá jejich modrou řadu. Je hydratační a pro pleť s akné.
Používám sérum s k. hyaluronovou, sérum s vitamínem c a krém jsem měla od Biodermy, byl fajn, ale trochu mi vadilo parfém, tak používám levnější od Neutrogeny.
Jestli trpíš na akné, tak hlavně vynech přírodní kosmetiku, v té je spousta alergenů a látek co můžou dráždit pleť. Ideálně si zajdi na kosmetiku, ať se na to podívá a doporučí ti výrobky na míru. Na trhu je toho strašně moc, můžeš zkusit výrobky od the Ordinary nebo Origins, obojí seženeš v Sephore.
@terien tak to si s posledním komentářem odporujete, tak nevim, všude se razí přírodní kosmetika, tea tree olejíčky atd..tak nevim zda zkouset tu přírodní kosmetiku ![]()
@Anonymní píše:
@terien tak to si s posledním komentářem odporujete, tak nevim, všude se razí přírodní kosmetika, tea tree olejíčky atd..tak nevim zda zkouset tu přírodní kosmetiku
Dneska je to děsný hit, všechno přírodní. Zkus o tom něco pohledat, naprostá většina z té rádobypřírodní přírodní vůbec není a zbytek možná je, ale ty látky se stejně doluji chemickým procesem. Konzervantům se stejně nevyhneš, takže buď si svař kopřivy a doufej že se po nich neosypeš nebo si kup kvalitní kosmetiku určenou na tvůj typ pleti, která ti pomůže. Buď ráda, že si můžeš vybrat ze spousty kvalitních látek, které cíleně půjdou po tvém problému.
@Anonymní píše:
@terien tak to si s posledním komentářem odporujete, tak nevim, všude se razí přírodní kosmetika, tea tree olejíčky atd..tak nevim zda zkouset tu přírodní kosmetiku
Já bych taky šla spíš cestou ověřené funkční kosmetiky, než přírodní. Pokud přírodní, určitě bez olejů, ty podporují tvorbu akné. A že na přírodniny bývají lidí alergičtí a mohou dráždit více než klasická kosmetika, je fakt. Ale samozřejmě můžeš najít i přírodní krém, který ti sedne, ale bude to složitější.
A nemáte zkušenost některá s kremem s probiotikama? našla jsem na instagramu jednu super kosmetičku, která léčí akné a flicky po akné bez chemických zásahu, za pomoci kosmetiky a vysazeni různých druhu potravin apod, řeší příčiny a je proti mastickam, antibiotikam atd..tak až budou mít na skladě premyslim nad tím kremem od ni, ale stojí skoro 2 tisíce, tak trochu váhám, jestli ještě nezkusit něco jineho, zrovna levné to neni
@Anonymní píše:
A nemáte zkušenost některá s kremem s probiotikama? našla jsem na instagramu jednu super kosmetičku, která léčí akné a flicky po akné bez chemických zásahu, za pomoci kosmetiky a vysazeni různých druhu potravin apod, řeší příčiny a je proti mastickam, antibiotikam atd..tak až budou mít na skladě premyslim nad tím kremem od ni, ale stojí skoro 2 tisíce, tak trochu váhám, jestli ještě nezkusit něco jineho, zrovna levné to neni
To je na tobě, já bych do toho nešla. Radši bych si koupila sadu od Mixy, té bych věřila víc. Čím tu pleť hydratuje, v čem má SPF atd, když je proti krémům?
@terien myslela jsem proti kremum jako z lékaren a od kožních, ty drijáky jak vysušují pleť..
@Anonymní píše:
@terien myslela jsem proti kremum jako z lékaren a od kožních, ty drijáky jak vysušují pleť..
Tak krém od kožní je léčivo, to asi nerozdávají jen tak. Jako jo, je hezká představa, že si přecedíš heřmánek a budeš mít pleť jako prdýlku, ale každý prostě to štěstí nemá a občas někdo ten lék potřebuje. Je sice hezký říct že jsem proti tomu, ale všechno prostě bylinkama nevyléčíš. Já jsem taky proti spoustě věcí, ale to neznamená, že je lidi nepotřebují.
Jako inspirace a vůbec porozumění pleti a produktů je fajn skupina na fb skincare/péče o pleť. Má i YouTube kanál.
Přírodní mě nebere. Přírodní je i ropa.
Hezký den všem,

Mam dotaz, neznáte nebo nemate zkušenosti s nějakým kvalitním hydratacnim kremem na mastnou aknózní pleť? Na internetu je toho spousta, ale vůbec nevim co vybrat..
Měla jsem kdysi od Effaclar duo, ale ten mi nevyhovoval, měla jsem od nej červený fleky a dost to štípalo.
Jelikož se mi začalo “vracet” akné, tak jsem si nechala znovu předepsat duac a jsem po nem strašně přesušená, vim, ze by se měli používat lehké hydratační krémy na aknozni plet, ale místa kde mam pupinky, jsou tak přesušená, ze jediný s cim mam dobrou zkušenost je obyč mandlovy krem od Astrid pro suchou pokožku, dřív jsem si mazala s tím cely oblicej a póry mi neucpával..ale zůstávám po nem rano “mastná” a je dost hutný, taky jsem zkousela od Ziaja ten okurkovy pro mastnou a problematickou plet, sice nezanechal mastný film jak Astrid, ale rano po probuzení jsem byla stejně mastná, de facto, i když se nenamazu žádným kremem večer, jsem rano stejně mastná, to nechapu..
Dekuji za všechny tipy na kvalitni krémy, rada bych ten krem pouzivala jak večer po nanesení duacu, tak i rano pod makeup..