květen 2008

• Fotoalbum (125)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
22.10.07 18:45

Morgi, asi nepomáhá nic. Ale mám výhodu, teda, jak se to vezme. Při jídle mi je líp a chvíli po jídle. Teda po určitém jídle. Ale snad nebudu jak bečka.
Kamarádka mi dala z čínské medicíny Růst hory tchaj. Prý jí to pomohlo. No nevím. Jí bylo zle asi do 7.měsíce a pak je začala brát. Spíš věřím, že jí prostě začalo být dobře. Nebo mi to teda nepomáhá. Mě je večer trochu líp. Musíme vydržet. No:-) Aspoň, že je nás víc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
22.10.07 19:03

Přesně tak, mě je taky při jídle a chvíli po dobře! pořád jím a taky to podle toho vypadá! Než porodím, tak budu jak koule!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.10.07 19:34

Ty chutě většinou přestanou a jak je člověku líp, zas se víc hýbe. Oni dítka energii po porodu vypotřebují. Já cvičím aerobik. No teď jsem byla jen jednou, protože jsem před tím nechtěla jíst, a tak mi bylo zle. No ale určitě zas budu. Upřímně, štíhlá nejsem ani normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.10.07 07:10

Dobré ráno, dneska jsem první:-)))))
Sousedovic puberťanda dnes vstávala na 6tou a já bohužel na její oblíbenou písničku několikrát opakovanou s ní:-(((
Já vím, někdo z vás vstává v tu dobu do práce nebo už je třeba vzhůru. No já normálně ne:-) To budu mít krásný dlouhý den.
Jak se vede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
23.10.07 07:32

Ahojky holčičky,
jakpak se dnes máte?
Alčo.. z toho si nic nedělej, já jsem taky vzhůru od šesti.. Ale já jsem zvyklá.. :D
S tou nevolností to je na houby.. mně bylo strašně blbě celej víkend (ale myslím, že k tomu přispěly i nervíky z pondělní kontroly).. teď už je mi zase líp.
Morgano.. tak já nevím, co bych ti poradila.. mně ty bonbóny fakt pomáhají.. jakýkoli.. teď jsem přešla na větrový orbitky a dobrý.. funguje to..
Ten zázvor, někdo mi radil kandovanej zázvor a prý ho namočit do vody, nechat ho trochu vylouhovat a pak to vypít, ale nezkoušela jsem..
A taky prý pomáhá něco studeného.. nebo banány.. Tak to vyzkoušej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
23.10.07 07:33

LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 11+2 tt
Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 10+6 tt
Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 10+1 tt + Laurinka 2 roky
Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 9+1 tt
Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 9+1 tt (dva mimísci)
Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 9+1 tt + Vítek 2 roky
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 8+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 7+0 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.10.07 07:34

Eviško a ty sis posunula metřík podle dr? A můžu se zeptat, jaký dělal UZ? Ještě vnitřní nebo už zevní? A řekl ti nějaké rozměry? Jsem zvědavá, viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
23.10.07 07:50

Alčo.. jj, změnila jsem si to podle doktora.. Teda, hlavně podle datumu porodu, což je 26.5. .. zatím.. říkal, že příště to upřesní, zase mi bude dělat utz..
Když jsem přišla, sestřička mi změřila tlak, zvážila jsem se, pak jsem šla k doktorovi, ten se mě ptal, jestli je všechno v pořádku, pak mě vyšetřil, udělal mi cytologii, říkal, že vše vypadá ok.. a pak mi udělal vnitřní utz..
Ukázal mi mímo, ukázal mi srdíčko.. pak tam něco měřil.. ale neříkal nic o velikosti..
Pak mi pro jistotu napsal ten utrogestan, sestřička se vyptala na rodinu a nemoci, vypsali mi průkazku a pak mi ještě sestřička měřila pánev.. a tam jsem trochu zmatená, protože jsou tam asi tři údaje a u toho posledního napsala 18 a k tomu vykřičník a já nevím, co to znamená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.10.07 07:57

U pánve se měří, jestli miminko projde při porodu. Ale to se zatím neboj, pánev se ti bude měnit. Spíš si chce sestřička údaj zkontrolovat. A tak se příště zeptej, proč ten vykřičník. Ale díky za stučné ifo.

Na mě zas něco leze. Bolí mě v krku a Vítek taky kýchá. A to jsme chtěli zítra do bazénu. Už oba cucáme Homeogene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
23.10.07 08:01

Alčo, tak to taky doufám, že to neznamená nic vážného..

Hmm.. a vy se na bazén vykašlete a rychle se uzdravte.. ty homeopatika určo zaberou! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.10.07 08:52

Preji hezke rano :D
Evisko, gratuluju k srdicku !! Jen tak dal … :)

Na vcerejsi kontrole bylo vsechno v poradku - oproti predchozi navsteve, kdy jsem videla jen tecku, miminko hodne porostlo - od hlavicky po zadecek ma 4,3 cm, videla jsem i rucicky a nozicky, oci i pusu - no, krenila jsem se behem prohlidky jako jojo :D Fotku mam, ale v kanclu zase neni scanner :roll:
Stari podle UTZ je 11+4, podle PM 10+5 - nevite, ktere datum se uprednostnuje ? Ja se samozrejme zapomnela zeptat :(

Na nevolnosti mi dost pomahala lizatka z lekarny - posledni tyden je uz ale nastesti moc nepotrebuju.
Holky, kolik jste zatim pribraly ? Jestli vubec …
Mne na nevolnosti pomahalo hlavne jidlo, takze jsem dost cpala a uz jsem se spravila o 5kg 8O Vzdycky jsem snazila jist celkem zdrave a ted jsem do sebe hazela hamburgery a zakusky, ktere jsem driv nemusela - snad se ta zravost pomalu zastavi, jinak bych se za chvili neunesla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.10.07 09:23

Ahoj holky, zdravim vsechny. Vcera jsem byla na prvni prohlidce na gynde.Takze vse je OK, mimi meri 7 mm, je krasne videt plodovy obal, vacek i mimi. Prohlidka me teda trochu zaskocila, cekala jsem tam skoro hodinu a pak jsem byla v ordinaci normalne jen 5 minut. :? :? :? Dr. mi rekla, ze je vse v poradku dle vysetreni i dle UTZ, ale vubec na nic se me neptala, myslela jsem, ze ji treba bude zajimat jak mi je,atd. Rekla si o 200 Kc a mam prijit zase za mesic. No, tak to uz treba lepsi. Srdicko nevidela, pry ma slabsi rozliseni u sveho UTZ a navic jsem v 6tt+6, tak si mam pockat do pristi navstevy. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Jinak k tem nevolnostem, me asi nejvic pomaha, kdyz si v kancelari otevru okna a dycham ten chladny vzduch zvenku, sice vypadam jak blazen, kdyz stojim u okna a koukam ven na lidi, ale neresim to.Ja mam posledni dobou taky pekne chute. Ale jakmile to jidlo snim, tak podruhy uz bych z nej zvracela, fakt sileny. Chudak pritel vse pak musi dojidat. Vaha se mi zatim moc nehybe, rekla bych, ze mam porad stejne. :D
Jitus, gratuluji k uspesne kontrole, uz se taky moc tesim na dalsi, to bych mela byt v 11tt tak to uz snad bude videt vic nez vcera. :P
S tou panvi je to pry takhle: je nutne zmerit vzdalenost mezi panevnimi trny, ta by mela byt pred porodem aspon 25 cm, aby mohl probehnout spontanne, je-li mene nez 20 cm muze to byt indikace pro cisarsky rez. Evisko, ale neboj, min.20 cm mas mit PRED porodem, takze je jeste spousta casu na to, aby se panev trosku rozsirila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
23.10.07 09:33

Ahoj holky,
teda vy se máte. Já chci taky ultrazvuk každou kontrolu. To bych byla asi nejšťastnější na světě, kdybych mohla mimi vidět každý měsíc. Ale mám smůlu, protože má doktorka dělá jen předepsané ultrazvuky :cry: Takže za dva týdny taky už konečně uvidím nožičky a ručičky.

Eviško, máš fotečku?

Jituš, to musela být nádhera. Myslím, že se upřednostňuje stáří dle ultrazvuku. Je to přeci jen přesnější. Takže termín máš kdy? Já jsem zatím nepřibrala nic. Bylo mi poslední dobou dost špatně, takže jídlo dost omezené :( Ale už je mi fajn, tak bůhví jak to bude pokračovat :D Snažím se jíst zdravěji, ke sladkostem mám zatím odpor, i když je normálně miluju. Tak snad to tak i zůstane.
Chtěla bych se tě ještě zeptat, jestli ti už poslouchali srdíčko. Myslím, přes břicho takovým tím mikrofonem. Nějak si to z minula nepamatuji :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
23.10.07 10:19

JItuško.. to je bezva, že jsi viděla miminko.. :D S tím stářím nevím.. já si to upravila podle utz..

Ty se máš, že ti není blivno.. Mně bylo teď docela slušně, ale teď mi zas kručí v břiše.. chjo.. tak já nevím.. :D
Já se cpu až večer.. Přesně podle zá:,–( zdravé výživy.. :lol: :lol: :lol:

Jinak včera jsem se vážila u doktora a mám 55 kg.. takže stejně jako před těhu..

Elli, já tady otvírat okna, tak mě kolegové zabijou.. zmrzli by.. :lol:
A s tou panvi.. nejakej udaj tam mam taky 25.. ja to zjistim, jak přesně je to tam napsaný a dám vědět. Třeba budeme pak moudřejší.. :D

Fotku nemam.. :cry: Třeba příště..
A s tím ultrazvukem, já myslím, že si mě doktor víc hlídá, ale je to fajn, i ja jsem klidnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.10.07 10:35

Jenifer, jsem rada, ze u tebe je taky vsechno v poradku. Neboj, priste si ultrazvuk uzijes se vsim vsudy, uvidis … 4-5 tydnu cekani je dost, taky jsem sla po 5-ti tydnech, ale nakonec to nejak utece. Bude muset.
Panev mi nikdo nemeril - asi usoudili, ze nebude treba :wink:

Elli, dva tydny utecou … Dokud jsem miminko na vlastni oci nevidela, tak jsem porad tak nejak neverila, ze jsem tehotna, ted uz jsem mnohem klidnejsi.
Termin porodu podle UTZ je 9.5.2008. Srdicko mi neposlouchal, jen jsem ho videla pulsovat … Snad k tomu dojde na pristi kontrole - to uz bych mela byt v 15. tydnu 8O

Evisko, ty se ve vsech udajich tehotenske prukazky vyznas ? Ja v nich mam trochu zmatky, tak se budu muset kouknout na netu - no, a prukazku jsem samozrejme nechala doma :(
Taky mas v kancelari chlapy ? Ja sedim se dvema (27 let) a jsou to fakt jeste pubertaci … Posledni mesic a pul si ze mne delaji srandu, ze jsem urcite tehotna (to ty nezvykle hamburgery :) ) Spis do mne tak trochu sijou, protoze jsem se v lete vdavala a ocekavaji prirustek do rodiny :wink: No, snad to jeste par tydnu utajim :)

Zkusim vyrobit metrik - doufam, ze to nejak pujde …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí