Poradna duly
Jana Čurdová
Skvělý. Určitě se ještě někdo ozve.
Mám doma opět ukrutný bordel, tak hurá do úklidu
Zatím pa pa
Ahojte dievčatá.
Tak mala mi už spinká, zatial hodinku a dúfam, že ešte min.takú hodinku bude.Včera spinkala 3hod.,tak to bola paráda. Aj ked s jednou malou prestávkou.Potom bola do večera ako slniečko. Dnes doobeda som trajdala s malou hore dedinkou a kedže sme v čistučkom prostredí v Tatrách, tak vzduch je úžasný a počasie tiež super. Potom som malej chudatku pri vyzliekani privrela trosku kužičky na krku do zipu a strasne začala plakat. Ledva som ju utíšila, následovalo krmenie sliepočiek a kedže sa malá chytila plota, okamžite ju jedna z nich poriadne podžobala…zase plač a cestou domov začal stekat vlčiak pri plote a zase siréna
( Inak nezvykne tolko plakat, ale nejak sa to dnes nazbieralo, pre nu celkom desivé situácie) Zaujímave dopoludnie
( To sa všetko udialo asi za 3/4hodinu. Potom už iba obed a okamžite zaspala.
Inak sa pripájam k tomu metríku: Gigi(r.75/Púchov-SR/Ryba/V)// 24.9.
papa gigi
Idem sa prihlásit, nejak som pozabudla
Evisko ano jsem cerstva tehulka..
Jinak ja si te pamatuji z podzimnich snazilek(byla jsem tam ale pod jinym jmenem) a jsem rada ze vidim ze se ti zadarilo.
Gigi, chuděrka malá.. to měla tedy fakt náročné dopoledne.. Ale ona se teď vyspinká a zase bude jako sluníčko.. ![]()
Píšu si tě… v jakém jsi týdnu?
A hlavně, kdy jdeš k tomu doktorovi??? ![]()
Jenn.. to asi nebudu já.. já jsem na emimču od začátku jako Eviška.. ![]()
Evisko ale jsi-vsak ja jsem napsala ze JA jsem tam byla pod jinym jmenem
Ahoj Eviško. No jasne, malá to prežije a ked sa zobudí, tak bude určite v pohode. Ozaj su tie detičky nádherné, ked sa zobudia po tom poludnajšom spánku a maju tie rúžové tvářičky. Fakt na zožratie
)
No k tomu dr.plánujem cca za týžden, aby som niečo nezanedbala a dám vediet. Mám trošku problém s tými dr.,lebo stále som poistená v ČR a materskú trávim na SK a dr.majú problém s mojim ošetrovaním, vraj „je to vela papierovania“… Nemám predstavu, aké zložité to je, ale je to trošku smutné. Aj koli tomu, že sme už v EU mi to príde dost divné. Už som kontaktovala 2 doktorov, odmietli ma. No hádam ma len niekto zoberie, mám nastastie známu, tak jej chcem volat a vybavovat cez nu.
Inak trošku tápem v tom počítaní tt. Posledná MS bola 24.8., tz., že by som mala byt 5tt+4 ?! Píšem to dobre? Nejak som z toho vypadla. Inak ten termín podla mojho posl.MS je toho 31.5.
Takže ty Eviška pracuješ? No ved to je fajn. Ja som pri prvom tehotenstve vlastne tiez pracovala až do konca a možem povedat, že mi to velmi rýchlo ubehlo a bolo to fajn. Clovek sa zaoberal niečim iným a nepozorovala som sa tak. Videla som to, ked som trávila víkendy sama.. To bolo… stále som premýšlala či bude mala OK a tak. Cez týzden to bolo fajn. Stretnutie s kamoškami a tak.:o)
Dlho ste sa snažili o miminko?
Tak ja se pridavam:
Aladina ( r. 76/Litvínov/panna/S ) // 18.9. 6+1 tt
Gigi - tak to jsi mela veselé dopoledne. Tak ať máte odpoledne už jen smích. A ať se malá hezky vzspí a nechá i maminku chvíli odpočívat. My měli také ubrečené dopoledne, teď už je líp.
Eviška - já jsem na rodičovské, ale přítel pracuje doma a tak sem tam potřebuje vypomoct. Zrovna na konci měsíce vždycky a teď se to přehouplo až do tohoto týdne. No a teď nějak nestíhám.
Vítek odpočívá. Už nechodí spát, ale povinně si hraje v pokojíčku. No pak je to vždy na přestavbu pokoje:-)
tak prvá fotočka? Je to zatial len fliačik, ale nádherný, že?
Jee Eviško, já chci taky fotečku. Když jsme bydleli v Praze, měla jsem super dr a ta taky pořád dělala fotky a byla strašně aktivní. Tahle u nás se se mnou moc nemazlila a pomalu byla nastvana, ze tam lezu moc brzo. Příští KO mám až za měsíc. Tak snad bude vse OK.
Gigi.. no ty to máš pěkně složité.. A ty jsi bydlela v ČR? Nebo jak ty to tedy máš? Ale jsi slovenka, ne?
Měla bys být 5+4 .. protože já měla poslední MS 23.8. a jsem 5+5 ![]()
Držím palečky, ať nějakého bezva doktora seženeš co nejdříve.
Já pracuju v kanceláři.. Doktor se ptal, jestli chci zůstat doma.. ale já radši do práce.. Doma bych se zbláznila.. I tak mám nervy.. aby bylo vše v pořádku..
My se začali snažit o miminko minulý rok v létě.. otěhotněla jsem na podzim a o miminko jsme v lednu přišli.. Znova jsme se začali snažit v květnu..
Jenn.. tak to jsem tatar a neumím číst.. Takže to asi budu já..
![]()
Alčo.. děláš příteli účetnictví?
Já taky koukala, že jsem dostala fotku.. Chodila jsem k doktorce, která mi odešla na mateřskou.. A k tomuhle jsem se dostala jen přes protekci známého.. protože má plno a nové pacientky normálně nepřibírá.. Ale je moc milej.. a má super sestřičky!!
Dakujem za potvrdenie výpočtu, takže 5t+4.
Ano, žila som v ČR a pracovala 13 r. Otehotnela som a materskú som odchádzala trávit na SK (mažel a celá rodina na Slovensku)a aj som tu rodila. Inak celé tehu som chodila ku gynek.v Prahe a až na konci mi známa na Slov. vybavila už v nemocnici dr. ku ktorému som chodila až do porodu. Je to fakt zapeklitá situácia. Aj mi radili aby som sa odhlásila z VZP v ČR a prihlásila na Slovensku, ale pravdupovediac som na to nejak nemyslela a nechala to plynut a teraz už je zase iná situácia. Teraz ked som už zase tehu a druhu PPM by mi mal vyplácat zamestnávatel, tak to vraj priamo súvisí so zdrav.poistením. Neviem, ako by to bolo v prípade, keby som sa prehlásila na SK. No nic, nebudem. To len že ako som zistila že som tehotná som sa akosi prebrala a začala sa zase tým zaoberat. No hádam to nejak vyriešim do zdárneho konca.
Je mi lúto, že máš takúto skúsenost za sebou. Ozaj, clovek kym si tým neprejde, tak to asi ani nevie tak pochopit. Ja musím povedat, že u nás to vyslo v prvom prípade asi po 3mesiacoch snaženia a bola som stastná, že do zdárneho konca.
Neboj, teraz to už bude určite v poriadku
Určite ste si prešli zlým obdobím, ale teraz už opat vyšlo slniečko
)
Malá sa mi už začína budit, takže sa idem pripravit, aby sme mohli vyrazit niekam von na prechádzku. Majte sa krásne, možno zajtra … ak nepojdem spat spolu s malou !
papa a krásny zbytok dňa
Gigi, tééééda, to je složitý..
Tak to dej vědět, jak jsi to vyřešila.. Protože já vůbec nevím, co bych ti tak poradila..
![]()
Taky doufám, že bude tentokrát všechno v pořádku..
A ty jsi bydlela v ČR a manžel na Slovensku??
![]()
Gigi.. měj se krásně.. tady začalo pršet.. takže je pěkně hnusně.. a já nemám deštník.. jsem zvědavá jak se dostanu domů… ![]()