Poradna duly
Jana Čurdová
Evisko, diky moc za pridani do seznamku. Na ten ophtalmo septonex jsem koukala, pise se v pribalovem letaku, ze ho mohou uzivat tehotne i kojici, kdyz to neni nejak dlouhodobe, maji asi na mysli, kdyby si s nim chtel nekdo mazat oci denne po dobu nekolika tydnu, to ale Tvuj pripad nebude
Pro jistotu pockej co ti napise ta druha slecna, kdyztak to budes mit dvojite potvrzene. ![]()
Ja uz se taky moc tesim, az si budu moct zalozit metrik. Chci ale radeji pockat, az po te prohlidce na gynde, abych tam treba nevlozila spatne datum, ja uz jsem proste takova sikulka ![]()
Jen.. však ten metřík můžeš kdykoli změnit.. ![]()
Ale já taky čekám s metříkem až po kontrole.. Po mé „zkušenosti“ jsem holt opatrná.. ![]()
Tak Kačka mi psala taky opthalmo septonex kapky.. tak asi do toho půjdu.. Další mi poradila homeopatika .. jenže je toho asi 8 druhů a já nevím, který bych vybrala.. tak asi zkusím ty kapičky..
Já jsem holt smolař.. navíc jsem ze všeho vyplašená.. Doufám, že nic dalšího už mě nepotká.. ![]()
Ahojky holky, moc Vás všechny zdravím a i ty nově příchozí,
je to paráda, že se nám to tady pomalinku rozrůstá. ![]()
Koukám, že holky nám tady pořád řeší školu a Eviškaje pořád nemocná, jsem ráda, že ti ty homeopatika zabrala a snad i brzy přejde ten zánět spojivek.
Já jsem normálně hrozná, pořád jsem unavená a nemůžu se přinutit k vstávání, no až půjdu do práce bude to asi krutý. ![]()
Leni, o únavě ani nemluv.. copak ráno.. to já se donutím vstát.. ale přijdu domů a doma nejsem schopná nic dělat.. Hromadí se mi tam prádlo na žehlení.. ![]()
A večer v 8 jsem úplně mrtvá.. Spát chodím v devět..
Evi…já se donutím vstát jen proto, protože máme pejska a ona ven prostě musí a tím, že jsem teď doma.....tak jí ráno vyvenčím a pak zalezu zase do postele. S manželem moc ven chodit nechce, je to prostě takové moje zlatíčko. ![]()
No a příští tyden jsem ještě doma, tak to musím dospat a 15.10 už mažu zase do práce. Jinak večer ulehám už v 7, sice hned neusnu, ale že ležim mi stačí. ![]()
Leni.. teda v sedm.. to je nádhera.. takhle brzo chodit spát..
![]()
A jakpakto že nechodíš do práce? Něco ti je??Nebo kvůli blinkání?
A copak máš za pejska?
Ahojte dievčatá! Konečne som sa k tomu opat dostala. Maličká spinká, tak sa aspon ozvem. Tu v N.Tatrách prší, uplna tma a hrozný leják. Hádam sa na víkend vyčasí.Inak nevolnosti nic-moc. Ráno mi je fakt na „bleee“, hlavne je unavne ked sa malá nad ránom preberie a ja precitnem natolko, ze mi začne byt spatne uz o piatej. Rýchlo si dám trochu sušienky, ako napr.dnes a nastastie som ešte zaspala. Trochu mi to zaberá. Aj cez den mi je niekedy „KO“, ale čo sa dá robit. Včera aj den predtým som si išla odpoledne lahnut s malou. Asi začína unava.
Iné to bolo, ked som čakala Laurinku, to som prišla z práce a nachvílu si zdriemla. Totálka vegáč. Teraz pri musím potlačit aj tu blbu nevolnost, ked sa chce hrat. Ale je to fajn…
Inak Eviško, čo sa týka tej bolesti v krku-je fajn že ti to už prešlo. Ja som niekde čítala, že žena v tehotenstve je odolnejšia voči všel.infekciám a chorobám. Má odolnejšiu imunitu a to vďaka koli mimiskovi. Ja teda za seba musím povedat. Každé ráno som cestovala do práce busom a tramvají.. Bol to „zážitok“. Všetko preplnené prskajúcimi a kašlajúcimi ludmi, najma v zime a to nehovorím o bezdomovcoch. Každý den som v zime mala preventívne šálu cez pusu.(Vyzerala som asi divne
) Stále som si hovorila,„určite už teraz niečo asi chytím“, ale ozaj nič. Strašne som bola rada, že som vobec v priebehu tehu nič nenachytala. Neboj, toto bol len teraz na začiatku. Hádam už nič nikde nechytiš. Ozaj dievčatá a beriete nejaké vitamíny? Mne pri prvom tehu moj gynekolok povedal, ked som mala na neho dotaz či niečo brat: „Kedysi tiez ženy nebrali žiadne vitamíny a rodili zdravé deti“. Vraj, pre svoj klud možem tak cca 2× za týžden si niečo dat, ale vraj nemusím. Je to len jeden z dalších reklamný tahov na tehotné ženské, aby užívali vitamíny. Ja som teda pri prvom užívala calibrum baby plan a to tiež striedmo. Inak mám kyselinu listovú, tak aspon tu si občas dávam.
Nejak som sa rozpísala. To je hrúza. Najskor nic a teraz toto… ![]()
Gigi, alespoň se něco dozvíme.. ![]()
U nás teď přestalo pršet.. má se na víkend vylepšit počasí.. tak jsem zvědavá..
Mně je ráno.. taky špatně.. ale bojím se ráno doma najíst.. abych to pak v autobuse udržela..
TAky moc doufám, že už nic dalšího nechytnu a zánětem spojivek končím..
Vitamínky.. já beru calibrum baby plan.. brala jsem ho už před těhu.. Zatím každý den.. Po prvním trimestru asi koupím nějaké vitamínky pro těhulky.. a viděla bych to tak obden..
Ten názor tvého gynekologa se mi moc nezdá..
Já myslím, že svět i lidi se mění.. Dřív taky ženský porodily na poli a šly makat.. To teď nefunguje.. Lidi jsou víc zhýčkaný.. a nejsou tak odolný jako dřív..
Ahoj holky, vsechny vas zdravim a vitam nove tehotne. Ze skoly jsem zdrhla driv, protze dnes odjizdime s Honzou a Vitkem do Ceskeho raje - na vikend. Uz se moc tesim.
Evisko:Super, ze leky zabrali. Honza uz tyden nejak marodi a ve skole vedle me sedel peknej kejcha, tak se bojim, abych nic nechytla. Co ze to teda beres? Dneska jsem snidala v posteli a ani mi neni spatne.
LenkaV - jaka byla kontrola? A co srdicko? No dozvim se to az v nedeli nebo v pondeli.
Mam pribuznou, co bude mit v kvetnu taky miminko a vymodlene po nekolika letech. Vcera zacala krvacet, tak jsme trnuli a vse je OK ........ bude mit dvojcata:-) Jsme z toho vsichni uplne v soku. No ale stastni:-)
Krasny vikend.
Aladina
Ahojík holky,
tak dnešní ultrazvuk dopadl moc dobře. Mimi je v pořádku, srdíčko krásně bije. Momentálně je 14 mm velké, podle ultrazvuku jsme 7+5 tt a porod vychází zatím na 18.5. Na další kontrolu jdeme 25.10.
Tak a tady je
Šlo mi to špatně vyfotit, ale jde tam krásně vidět.
Ahoj Ello, je to krásně vidět a gratuluju k srdíčku.
My jsme zpátky z víkendu. Po vybalování už nemám ani chuť se sprchovat, nejradši bych usnula rovnou u počítače:-) No ale tak teda jdu:-)
Dobrou a čau zítra.
Ahojky holky,
přeju krásné ránko..
Elli… moc gratuluju k srdíčku!!! Mimísek je kráááásně vidět!! ![]()
Alčo, doufám, že se ti všechny choroby vyhnou.. Já už mám zánět spojivek lepší.. teď už se mi rozjela jen rýma.. ![]()
Tyjo, snídat v posteli.. já na to nějak nemám.. V sobotu mi bylo blbě skoro celej den..
Na to bolení v krku jsem brala Homeogene 9 .. tak po třech hodinách jednu tabletku rozpustit pod jazykem..
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 8+5 tt
Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 8+1 tt + Laurinka 2 roky
Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) //18. 9. 6+6 tt + Vítek 2 roky
Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 6+4 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 6+3 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9.
Ahoj Eviško, asi všechny běhají kolem dětí nebo odpočívají nebo je jim zle.
Typuju podle sebe, protože dnes už jsem v posteli nesnídala a zle je mi taky pořád. Ale pořád si říkám, že to za Vítka bylo horší.
Jinak já si taky koupila to Homeogene 9 a pomohlo mi to během 1 dne. Asi jsem bacily chytla rovnou v začátku. Ale je zázrak, že jsme s Vítkem OK, když kolem nás všichni smrkají a kýchají.
Dnes odpoledne jdeme plavat, už mu to slibuju strááááááááášně dlouho.
A co teda ostatní:-)???