Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky!
Ali - ahá, já si pořád říkám, která by to tak mohla být
. To je jasný, že v týhle situaci by asi nebylo nejlepší vystupovat v tomto druhu pořadu.
Jinak já se koukám a Berta šílí, jak na něco tak pitomýho můžu čučet
(netuším
). Ty lidi jsou většinou divný. Jsem si říkala, jestli to není třeba ta Bára - to je herdekbaba ![]()
Jonáš taky zdraví Jonáše
![]()
Lucko - bohužel neporadím ![]()
Luci - tohle jsi četla? http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Když jsme u toho kakání, jak to mají ostatní dětičky?
Jonáš už úspěšně chodí na nočník a plínku má jen na spaní (KONEČNĚ), ale bobek do nočníku ani do záchodu ani náhodou
. On totiž čůrá ve stoje, takže na ten nočník si nechce ani sednout. Občas si teda sedne, ale tak na vteřinku. Takže kadí do slipáčů
. Vždycky tlačí a říká - mami, kadim do slipáčů
. Já mu říkám, že je dobře, že kadí, že mu to potom přeperu a prdku utřeme, ale že se kadí do nočníčku blá blá. Nechci mu samo způsobit nějakej blok, aby to pak nezadržoval(to teď vůbec nemyslím na tebe, Lucko
), ale taky mě s tím už pěkně štve. Naštěstí si to vždycky vybere, když jsme doma.
ahojík no to my máme pořád pleny je to hrozný ale nevyčůrá se do nočníku ani náhodou. mám taky mega rýmu i eliška posmrkává tak budeme doma Leni tobě se ozvu až se dáme do kupy a těším se na vyprávění podrobnější o bytečku ![]()
Ahoj holky!
Narovinu přiznávám, že jsem Vás celé ani nedočetla. Jen hlásím, že jsme úspěšně tu naši 4-denní minidovču v Kostelci u Zlína a bylo to super. Jeden den jsme si udělali výlet do minizoo a dinoparku ve Vyškově, 2.den zoo v Lešné a 3.den jsme se půl dne váleli a odpoledne byli v centru Galaxie ve Zlíně - megaherna pro děti. Emča řádila, až jsem se bála, aby ji z toho divočení a vzrušení neranilo. Každopádně východní Moravu můžu doporučit! Ani to nebylo drahé. 3 noci s polopenzí v hotelu Lázně nás vyšly na necelé 4tisíce. Všechny..a na přístě jsme dostali ještě věrnostní slevovou poukázku 25%. takže se tam určo vrátíme
.
Jinak u nás klasika, práce mooooc a jelikož jsem už padala na hubu, tak je Julie nastěhovaná u nás v posteli. Vyhrála, opice jedna
. Ale to je tady na chajdě. Jak budem doma, vyhostím z ložnice Luboše a jak budem samy dvě, tak asi začne odnaučování. Ale už vidím, jak to dopadne, obávám se, že Julieta si to umí vybojovat.
Jdu spát, dneska se mi po cestě od soudu dělalo šoufl za volantem a navečer znova. Asi jsem přetažená a zas mi hapruje tlak. Tak dobrou všem!
Ahoj holky.
Agi, tak jak jste oslavili svátek Tobíka???? A co dostal pěkného?
Mončo, to je jasný, až budete v pohodě, tak se ozvi a konečně se sejdem a já se zase těším na vyprávění o tom, jak bylo na dovče, pak mi písni na mobil. ![]()
Hani, tak co se týká záchodu, tak u nás žádný broblém, od června jsme úplně bez plínky a zatím vše v pohodě a na velkou chodí každý den na nočníček nebo na velkej záchod, jak se jí chce, takže u nás fakt pohodička. A super, že už má Jonášek plínku jen na noc a neboj, on se na velkou určitě naučí chodit taky na záchod. ![]()
Perul, super, že jste si tu vaší minidovču užili, taky bych někam vyrazila, ale u nás to bohužel nejde. ![]()
Ahoj holky,
tak my jsme na tom s plínama tak, že Tobík je má jenom na spaní. Někdy odpoledne usne bez plíny a většinou se nepočůrá. Párkrát měl plínu suchou i ráno, ale myslím, že je prostě línej jít hned čůrat. Takže když má plínu, tak proč by to do ní nepustil, že? U Agi to bylo taky tak, až mi došla trpělivost a plíny jsem jí vzala a nepočurala se ani jednou. My kupujem v DM nebo Tescu takový ty trénovací kalhotky - plíny, takže si je Tob umí i sám sundat a nandat. Ty z DM jsou super a levnější, než ty Tesco. Značkový nekupuju vůbec, ty jsou moc drahý. Jo a do plíny už jenom čůrá, jinak kaká na nočník nebo na WC. Naštěstí bez problémů, ale už jsem o tom psychickým zadržování stolice taky slyšela. Kamarádky holčička to má taky, jsou jí 4 a pořád bojujou. Upravujou to nějakým Lakto-něco…nevím, jak se to přesně jmenuje a čípkama. Ale je taky z toho zoufalá. Pročítala jsem ten odkaz od Hanky a je to přesně ono. Tobík má stoličku takovou jílovitou až řidší, tak ho to při tlačení asi nebolí.
Peru - tak jste si tu dovču užili, to je dobře! Příště vyražte třeba k nám na jih a můžem se sejít
A pošli odkaz na ten hotel, prosím. Kdybychom se někdy vydali zas my na Moravu. My jezdili do Valtic, Luky pracoval dřív u památkářů, takže jsme spali na zámku ve věži
a moooc jsme si to tam užívali. Parádní výlety na kole, vínečko.....bylo tam hezky. Teď už tu možnost nemáme a docela mě to mrzí, bylo to fakt super.
Leni - Tobík dostal TOHLE popelářský auto , bagr od jedný babičky a trumpetu a stavebnici od druhý. A nějaký penízky. Tak mu koupím ještě nějaký rukavice, šálu a čepici, to potřebuje. Nebo tu kuklu. No a teď nevím, co k vánocům
Našla jsem TENHLE jeřáb, docela o něm uvažuju. Oslavu jsme si užili, tchýně fotila, tak až od ní vydoluju fotky, tak snad něco zas vložim.
Dneska jsem si s Tobíkem dala 2 lekce plavání hned za sebou, bylo to celkem náročný, tak jsem unavená. Máme totiž ještě 3 hodiny nahrazovat a to do konce listopadu. Takže teď budem víc v bazénu než na suchu
Zítra plave Agi, ale s ní půjde asi Luky.
Výsledky toho v. řízení stále nemám, už mě to štve, asi tam napíšu, jestli mi to už poslali. Párkrát se mi už stalo, že jsem nenašla lístek od doporučeného dopisu ve schránce a dopis mi nedošel
A furt tam máme dopisy jiných lidí z baráku. Ta naše pošťačka je ňáká divná, asi. ![]()
Tak my jdem na film, Luky zas něco pořídil ![]()
Ahoj Agi! Tak my opožděně taky přejeme Tobískovi vše nej k svátku!!!!!!Hrůza, já teď nestíhám sledovat nic, jsem málem prošvihla i dušičky… ještěže přítelkyně jednoho mého dlužníka má květinářství, tak mi fofrem přes telefon všechno vychystala, já jen vyzvedla a rozvezla.
Agi - taky plánuje jižní Čechy! bratránek nás už moře let láká na Kvildu. je to od Vás moc daleko? Já byla v jižních Čechách jen jednou a to na Lipně ve Frymburku. Teďka jsme byli v hotelu Lázně v Kostelci u Zlína. šmarjá, si říkám, co mě studí! mám durch mlíko!
ahoj holky,
opožděně Tobíkovi vše nejlepší k svátku ![]()
Já nestíhám, práce, škola a k tomu na mě minulý týden skočil bacil, ale naštěstí za 5 dnů odskočil. Adam 2 dny trochu smrkal a nic. Má lepší imunitu než já
Jínak nic novýho. Ada se osypal po mandarince, takže citrusy zase na rok vynecháme Naštěstí mu fenistil v kapkách zabral, ale vysypanej byl kromě obličeje všude i na dlaních a ploskách. ![]()
Plíny – u nás bez pokroku, když ho dám na nočník, tak se vyčůrá, když vidím, že bob přichází a rychle ho posadím, tak se i vykadí. Když ho ale nevychytám, tak mi jenom přijde říct, mámo vyměň plínu.
Naše mudra říká, ať to zatím nelámu. Fakt nevím co s tím. ![]()
Kamarádky kluk přestal ze dne na den ve 3 letech, když mu koupili elektrický auto. Obávám se, že u nás to bude podobný. ![]()
Lucko, my máme taky problém s kaděním – klidně i jednou za 3–4 dny a má to jak cepy. A to má denně zeleninu, ovoce, švestky ob den a pokud je víc jak 3 dny, tak dává lactulosu (1 polév.lžíci ráno). Čokoládu a sladký nejí vůbec. Taky když už to přijde, odejde obvykle někam do kouta a je chudák celej červenej od tlačení.
Perulko, to jsi mě pobavila s tím mlíkem ![]()
Ahoj holky. Něco na mě leze(Zaneth
), tak jsem ale úplně bez nálady.
K plínkám - nevím, nevím. Zvládáme tak 1/2 na 1/2. Nějak se za poslední měsíc zhoršil miláček. Kakat si říkal od začátku léta, čůrat v pohodě od září bez nehod a i vydržel s kaděním dom. Najednou cvak, kadit si neříká vůbec a nebo už když má aspoň půlku ve slipech a teď si přestal říkat i o čůrání.
Dlouho jsem si říkala, že budu v klidu. Ale nějak mi to už nejde a občas pěkně vyletím.
A myslím, že se mi Jonáš bojí říct, že budu nadávat. ![]()
Takže jsem si slíbila, že budu hodná. A trpělivá. Ale je to těžký se mnou. ![]()
Luci- fakt nevím. Malá byla rychle bez plen. Třeba se tam stal nějaký blok.
A měla problém se zácpou i jako miminko? Ale ona měla problém i s čůráním. Ne? Mě vždycky pomůže, založit si tu diskusi a zeptat se. A pořád Vám to cpu, vím.
Hldá se t a m- nepamatuju si jména. Blonďák je pro mě slizoun, ale Andreu mu přeju. Hodí se k sobě.
. Ta holka je divná, ale ne nezajímavá. Nejsmympatičtější mi byl ten kuchař. Ale hodně mě naštval, že vzal ženský na výlet na kole a bez přilb. Sice jim dal šanci, nejet. ŽE ani on by nejel. Ale tak prostě měli jít pěšky. Fakt mi nejde do hlavy, že sehnali kola, ale přilby ne. Já jsem hodně vysazená na ježdění bez přilby. Tak se zabil bráchovo nejlepší kamarád. A měl doma dvě malé děti. Je to už hodně let a rodina poznamenaná dodnes.
Peru- fajn, že jste si to užili. Taky máme rádi tyhle pobyty na +-3 dny někde mimo. A jen si užívej miminko v posteli. Ono to tak rychle uteče. A fotky, jak rostete sem, prosím. ![]()
Jo Zaneth- a co ta operace?
Agi, Leni-
![]()
Ahoj holky, tak jsem volala do Motola a asi to budu resit pres nemocnici. Maj se mi ozvat, tak budu s malou asi zase v nemocnici. Uvidim co mi na to reknou.
Ja uz nevim co s ni. Je to od te doby, co byla v bulharsku, problem je ze ona se dokaze kroutit takhle cely den a rika, ze ji to boli a drzi se za buchtinu a porad se o neco tre, tak nemuzu jit ani ven, protoze tam rve, kdyz ji to zacne bolet. Zacala jsem ji davat sadlo a mazu ji to sadlem tam dole, ale fakt nevim cim to muze byt. Ani po klistyru se mi nevykadi. Dokonce ani curat se ji nechtelo, ale ted jak zacala hodne pit, tak si i rekla o curani, ale jinak chodila curat nasilim. Ja ji davam tak 20× na nocnik a fakt me uz z toho boli zada a uz to trva pres 3 mesice. Ted mi tady po klistyru usnula. Na urologii nic nenasel. Boli ji to i kdyz ji jen koupu ve vode, tak mi zacne rvat bolesti. Tak nevim zda to muzou byt treba hemerojdy. Je vsak zajimave, ze co byla v tom Moste, tak tam se ji to zlepsilo o hodne, ale uz se ji to zase vratilo - jenze ja tam zadnou regadu dole nevidim, tam byla s tim, ze to tam ma dole poraneny. Krouti se mi i kdyz si chce prdnout. Krouti se tak, ze chce porad, abych byla u ni a drzela ji porad tu buchtinu, ale nemuzu ji pord drzet buchtinu. Nemuzu tu uklidit, uvarit, jit ven. Proste fakt uz nevim a mam pred porodem a nevim co s tim
a chci, aby to uz bylo vyresene.
Luci a jak jsi volala do Motola? Na doporučení dětské dr?
No užíváš si to. ![]()
Ne mam doporuceni od urologa, ale jim jsem to nerekla. Nase by me poslala do Mostu a jeste by rekla, ze nejsem schopná se bez cizi pomoci se o ni postarat. Tim me nastvala.
Tak a rychle jí změň, káču.
Pojď ke Škramlíkový. Zatím je to první obvoďák, kterej mě přesvědčil, že ho jeho práce baví. A ví si rady.