Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky! Tak zas jako myslím, že na omdlívání ty Eminčiny znalosti nejsou
. Ale mám z ní radost
. Draky-to se naučí. My to přesně takhle máme s „V“. nechápu! u některých slov to řekne, samostatně taky, ale většinou prostě u slov, které mají na začátku „V“, tak říká „H“. Třeba leze do ledničky pro „hikamínek“ = vitamínek. ona původně neuměla „K“ a místo něj říkala „T“ a od doby, co se to naučila, tak to zas dává pro změnu občas obráceně. no jak hottentot. ale třeba „vojta“ nebo „víla Amálka“ - to říká krásně. tak to nechápu. A samozřejmě neumí „R,Ř“. Ale myslím, že na logopeda to zatím není
. Asi bych už fakt byla za střelenou matku.
Ali - ten papiňák, to je bomba! To už asi není opravitelné, co
? Já Ti se toho furt bojím. Prostě s tím neumím dělat a mám panickou hrůzu, že to bouchne. Kámoška to používala roky a pak jí jednou vylítla vařící voda 3 metry daleko. Ji to přímo u sporáku přeletělo, ale za ní si na zemi stavěl kostky její syn
… Nakonec to zvládl, ale pár jizev má, že
. To radši budu dělat kuřecí polívky místo hovězích a vařit o pár desítek minut dýl.
Hani - jsi skvělá!
Dneska jsme byly u zubaře. Eminka má zatím zoubky zdravé, ale já mám zas pod 2 starými plombami začínající kaz. Chtěla mi to opravit zrovna…ale s Emou v ordinaci a Julií čerstvě vzbuzenou v čekárně se ségrou - to by asi neklaplo. Tak jsem se musela přeobjednat.
Peru- ty jsi takli maličkato náročná maminka, co? Ř snad mají děti umět ve 4 letech? ![]()
A z Vašich doveností - nejen Emčiných většinou, fakt lehce omdlévám. ![]()
Ali já právě psala, že R a Ř snad ještě fakt nemusím řešit
. Já popravdě ani nevím, kdy to mají děti umět
! Takže myslím, že náročná nejsem
. Ale praštěná, to jako jooooooo
, to uznávám
.
Hele - čím se to naše městečko neproslaví!…http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podzimni-volby/mesto-trhlo-rekord-v-poctu-kandidatek-kvuli-spalovne_183502.html
Já svou přítomností podpořila kandidátku Zdravý Zábřeh - jako odpůrci spalovny. Kdybyste byly zvědavé, tak www.zdravyzabreh.cz
ahoj holky,
tak u nás na venkově je stále pěkně. Dneska jsme byli nakupovat v Německu, koupila jsem Adovi pyžamo, 2 roláky a mikinu. Botičky jsem ale pořád nekoupila. Ještě se chystám v Praze do jedný speciálky, ale moc tomu nedávám. Jediný ucházející, co se mi líbili, byly geoxy za 1600, ale to teda nedám.
Alčo, konice je fakt dobrá
![]()
Perulko,ty máš těch aktivit asi málo. Počkej až tě zvolí.
Fotka na kandidátce výtečná, hotová starostka ![]()
Hanko, potřebovala bych taky umýt okna, tak jestli bys mohla příští víkend, tak bych si tě zamluvila ![]()
Agátce dodatečně všechno nejlepší ![]()
Ahoj všem ostatním, více si nepamatuju, protože je to na předchozí straně ![]()
Zaneth- tady je taky zatím hezky. I když dopoledne byla mlha. Boty za takový prachy šílený. Jonášovo ortopedický stojí úplně stejně. Ještě, že VZP doplácí. Jinak bych se při placení kroutila. ![]()
Ale musím teda říct, že se mi u deichmanna lílily dětské zimní botičky. Jen Jonášovi nepasovaly přes dlahy. Takže my tentokrát museli do ortopedických.
Peru- jsem Tě na kandidátce nepoznala. Musela jsem na podruhé pořádně koukat. ![]()
Já vůbec nevím, koho volit. Taky jsme malý město a je to hrůza. Ve velkém městě aspoň nemáš ponětí, co je zač většina kandidátů. Ale tady jsou víc na očích. Ten to táhne s tímhle, tenhle je „mafián“, tuhle je celá rodina. Mě picne. Fakt jsem tentokrát bezradná, koho volit. ![]()
Připravuju akci kulový blesk. Moje škola´, kluci každý k jiné babi, pihy, Vítek k mudře. Babičkám sdělit, co má který za léky. Mě připravit věco do školy. Zas musím po prázdninách najít flešku.
Kampa jí ten Jonáš hodil. ![]()
Já tam nechcííííííííííí.
Nedělní ahoj!!!
Hami,
to jsi dobrá!!!
Já měla plány na včerejšek s tím, že děti budou u babičky, co všechno udělám. Děti byly doma, tak jsem nedělala nic. A hlavně mně bolely dutiny ![]()
Perul,
no já vím, že se to naučí, to je jasný a Č už umí, dopiloval KOČKA a ne kochka… Ale já jsem prostě zvyklá na trošku jinou mluvu, holt
, mám s čím porovnávat. A ani by mi nevadilo, že to neumí, protože je to prostě dětský a patří to k tomu, spíš mi vadilo, že po částech to umí, jen složeně ne ![]()
To je jako jeho no-ha - jona je to, jona, líbí se a noha neřekl ![]()
Jo a Ř se řeší u PŘEDŠKOLNÍCH!!!!
S těma zubama je to pech, co ![]()
No a jak dopadly výsledky voleb???? Kandidátka s krásnou fotkou jsi byla!
ALI
no to jsi taky měla věci teda..... Nám ve ČT vyhořela zásuvka, přijdeme domů a smradu jak...... Tak jsme volali tátu a když přijel, tak odtáhl myčku a za ní je zásuvka. Někdo (asi Lenča) něco vylila na linku, z tý to zteklo za ní a nateklo do zásuvky ![]()
Papiňáku se taky bojím, naši bez něj ani ránu, já ho nikdy neměla, vlastně ani zavřít ho neumím. ![]()
No a jak se školou?
Taky jsem měla problém s volbama, přesně, koho neznám, toho nedám a koho znám, nedám, že znám
Vybrala jsem 4 lidi a 2 z nich se dostali do zastupitelstva, tak jsem vlastně dobrá, ne?
Zaneth
hergot, Německo nemáme daleko, my tam snad taky někdy budeme muset zajet na nákupy… 1600 za boty bych teda taky nedala, to je hodně peněz.
Tak se mějte, jdu vymýšlet program na dnešek, oběd a tak.....
Ahoj holky! Tak volby dopadly jak nejlíp mohly!! Naše dvě kandidátky - co jsme byli lidi se stejným programem a vším, tak jedna byla 1. a ta naše 4. s tím, že mezi 2.-4.místem jen minirozdíly. Takže 1.místo má 4 zastupitele a 2.-4. má 3 zastupitele. Ještě se dostaly další 2 kandidátky,z nichž 2 jsou taky proti wanemi a 2 se nevyjádřili. Hodně se křížkovalo, takže kolikrát se nedostal blbej lídr, ale někdo až z 3.místa, a to snesitelnější člověk. Já jsem skončila 7., takže bezpečně uklizená před povinnostma
, současně snad bez ostudy
.Paráda!
Jedem k tchánovcům na oběd, tak zatím pa! A hezkou neděli všem!
Ahojda:-)
Je holky, já se papiňáku nebojím. Byla moje blbost, že jsem dala poklici gumou na oheň.
Že někomu bouchne, to je podle mě nešikovnost kuchaře. Přetlakoval ho nebo otevřel brzy. V našem širokém okolí se nikdy nic takovýho nestalo. Právě až já jsem levák levý. ![]()
A moc ho nepoužívám. Ale je to zdravá alternativa. Bramboty na páře za chvíli, zelenina na páře, omáčky rychle, polívky rychle.
Draky- škola dobrý. Akorát dnes poněkud nezáživná přednáška z vodního práva. A taky jsem moc zvědavá na můj projekt v GISu. ![]()
Zítra pojedeme za Vítkem na chatu a zůstaneme do úterka večera. Dýl už se mi nechce. Vítek už smí do školky, ale plavat ještě týden ne. A Jonáš nudlá a kašle. ![]()
Naše plny na 29.-31.10. Budeme asi - dá li zdraví v Pozdni u Slaného na „chalupě“. Kdybyste se někdo z Pražských - Roudnických
a samo, že kdokoliv, chtěl stavit na kafíčko. Nebo my jsme schopný vyrazit na nějaký výlet. Nach Prag, Říp, nebo dle návrhu.
Ahoj holky!!!
Jak je po víkendu?
My jsme si byli v sobotu odvolit a potom jsme strávili odpoledne v Globusu, potřebovali jsme nakoupit a malej se tam vyřádil na těch jezdítkách za 10,–
.
Dnes jsme se pokoušeli pouštět draka, ale bylo to o nervy
. Malej s ním chtěl běhat sám, takže drakem spíš zametal a pořád se motal do šńůry
. Večer jsem mu teda vyrobila takovýho minidráčka na krátký šňůrce a on bude běhat a dráček bude plápolat za ním
.
Draky - Jonáš taky říká jona noze
.
Zaneth - já dost přemýšlím, že objednám boty přes net www.detskeboty.cz. Psaly to tady holky v jedný diskuzi a mají tam pěkný (ale samo i dost drahý) kousky. Minimálně tam koupím gumáčky - mají fakt krásný
.
Peru - gratuluji k super výsledku voleb
.
Ali - užijte si to na chajdě!!!
Mějte se krásně
![]()
Ahoj holciny, tak mi roste pupek, ze uz se bojim že to bude obri bricho a uz je kuze dost napnuta a svedi mrska. Takhle velke jsem za Klraky nemela. No taky uz jdu do 8. mesice.
Perul, taky bych te hned nepoznala jak jsi mela svazane vlasy.
Ja sla volit a vybirala jsem jen lidi co znam a nekdo se tam taky dostal. No jsem na to zvedava, zda se tu neco zmeni a kdo bude hlavne starostou, protoze tady je o starostovani velkej zajem a byt v rade mesta taky a nevahaj kvuli tomu pouzit drsne praktiky.
Tak jsen co jsem zkoncila zkousky, tak uz me manzel zaukoloval a uz musim zase projektovat, coz ej tak na mesic prace plus nejake ty predelavky a to jsem si myslela, ze budu psat bakalarku. A ted k tomu budu muset resit odchod od naseho spravce domu a k tomu jeste dvou mych clenu vyboru, tak kvuli tomu budu muset sezvat celej panelak. Tak jsem jim rekla at aspon vydrzi do ledna, abych uz mela po porodu. Tak tu rychle sepisuju dalsi smlouvy, abych mela vse hotove, ale jsem an to sama, nikdo tomu tady nerozumi a ja taky moc ne, ale kdo by to tu delal? Me staci ze davam dohromady vse co se tu delo v predchozich letech a porad jen zjistuju, ze nas tu spravce akorad poskozuje a nechce to resit, tak ve ctvrtek tam jedu, tak mi drzte palce. Budu to tam davat dohromady s auditorkou, ktera stoji na me strane, tak aspon tam bude nekdo koho se muzou bat. Proc vsechno musi byt tak tezky. Kurnik, kurnik.
Jo a mamce bouchnul papinak. Nemela ho plne dovrenej - zepter
Ahoj holky,
PERUL
no tak to gratuluju, to je dobrej výsledek! ![]()
ALI
a Ty to píšeš jen tak, jo??? No jasně, že se můžeme vidět, prej si Lenča Vítka vůůůbec nepamatuje, ale že prej to nevadí, že když si psali
, můžeme něco vymyslet třeba na toho 30., to snad máme volno, ještě se musím mrknout.
Taky jsme chtěli na ten víkend někam… No i na ty prázdniny, ale Pavel volno mít nebude, takže nic. Ty dva prázdninový dny stráví Lenička v DDM a bude.
HAMI
jéžíš, draka taky slibujeme.. Máme ho doma jako výzdobu a Míša s ním chce pořád lítat. Ale nějak nebyl ještě ten správnej vítr a když je, tak zas není doma táta…
My už jonu nemáme, ta bývávala
Už nemáme ani kochku, ale kočku ![]()
LUCI
máš toho nějak moc a vůbec to není klid před porodem teda
ALI
tak mně napadá, že ve Slaným je nějakej aquapark?? Tam by se dalo jít třeba......
Ahoj holky!
Tak jsme dneska byly na očkování s Julinkou, měla minulý týden 4 měsíce, má 6,5 kg a 67,5cm! Paní doktorka se úplně lekla, jak je děsně dlouhá. A že má hrozně nalitý dásně…já to prd poznám, ale taky se mi zdálo, že už to tam vypadá jinak
. Tak asi proto slintá furt jak bernardýn a hryže vše kolem. Taky jsem už 3 noci pořádně nespala, budí se zase max po hodině. A ty zuby ji asi fakt trápí, chuděrku. U Eminky to proběhlo tak nějak celkem bez problémů. I stoličky. Co jste dávaly dětem? Máte něco osvědčené?
Vzácná chvilka, usly obě dračice! Ale Julinka teprv teď a Ema už spí hodinu a 20 minut. takže to mám tak možná 10 minut klidu
![]()
Peru- my už tyhle zoubkový strasti dávno nepamatujeme.
Jsou různý mastičky na mazání. Já snad dávala Babycalm?
No vážně už nevím.
A myslím, že na to jsou i nějaký kuličky z čínský medicíny. Tak se schválně zeptej.
Za chvíli si tu budete notovat s Luckou. ![]()
Luci- a co takhle sem hodit nějaký foto pupiku? Ať můžeme závidět? ![]()
Draky- uvidíme, až se volno přiblíží. Jestli půjdeme plavat, nevím, nevím. Vítek přeci jen chodí 3× týdně. Tak aby mu nenarostly nějaký blány mezi prstama.
Ale domluvíme se i podle počasí. On už si Leničku taky pamatuje jen podle dopisů. ![]()
Honda dnes nekompromisně vstal v 5:30. A to jsem šla spát až kolem 1h.
Dala jsem včera spát kluky na chalupě a stavila se za kamarádkou, co už to má taky za pár. Jedno dítko 3r a za chvíli termín a manžela pracovně někde na Polských hranicích. Tak jsem byla pasovaná na porodní pojistku-doprovod. Já bych i ráda šla.
Jo a pokročili jsme v mluvní do vět a la: „Toutam na teuevizi, Jonášet.“ (Co, že Vám taky někdy nešlo K?
) Přitom na TV teda vůbec nekouká, ale na setinu vteřiny si třeba sedl na gauč.
A ten bordel, co zvládne udělat. Úplně jsem zapoměla, co kdysi dovedl Vítek.
Jako, mám dlouhodobou paměť. Ale to je přesně důvod, proč chce člověk časem další dítě. Matka tohleto všechno zapomene, hormony jí oblbnou. No a otec - ten to nevidí, protože je pořád v práci. ![]()