Poradna duly
Jana Čurdová
Ali
ne, že by modral míň a míň. Pořád stejně, prostě má modrací období a normální. Tuhle mi zmodral v LIDLu tak,že už se seběhli lidi a já se pak ještě 1,5h klepala. Včera to bylo míň.
Lenča tak nějak pořád stejný.
Kvetoucí krystaly jsem taky našla, ale popis jsem teda nepochopila, tak jsem se radši zeptala. Já tak dlouho budu hledat dárky, až bude dřív ten Štědrej den.
Ale mrkla jsem na www.levnedarecky.cz a tam určo něco najdu.
Mrzí mně, že marodíte. Míša je teda oočkovanej, ale na dnešek jsme 2h nespali, jak kašlal. A teď kašle zas, přes den skoro ne.
Narozky - oslavu L. kamarádky jsme včera zvládli, tak snad zvládnete taky.
Jdu si dát nachystanej kuskus ![]()
A protože Pavel je celej den v práci a ještě pořád, tak budu na netu, tak zas nakouknu ![]()
Náš tatínek je taky v práci.
Sice doma, ale sedíme tu každý u svého pc. On fakturuje a já vykecávám, protože taky co jinak mám dělat. Leda žehlit nebo uklízet. ![]()
Jonáš už brečel 3×, tak si myslím, že k němu budu běhat a nechce se mi nic rozdělávat.
Tak ten náš volal před cca hodinou, že už jede domů. Práci má 15min. od domova a ještě doma není.
Tak aspoň dodělávám fotky, deníček, sice to dneska nestihnu, ale aspoň něco
To je normoš. V pátek ráno Honza říkal, že je unavený a brzo přijde z práce za námi domů a společně užijeme sluníčko.
V 15h volám, že jdeme na hřiště. Prý za chvíli přijde.
A dopadne to tak, že ho v 18h vyzvedáváme v práci.
Tatínek zaklapává počítač se slovy, že to bude muset ještě večer dodělat, když už jsme pro něj přišli.
Chlap no.....
Náš tatínek už dorazil ![]()
Tak já dofotkuju a jdu spát. Zas budeme asi s Michulou vzhůru.
No u nás noc veselá. Vítek měl nejspíš svou dvoudenní virózu a je úplně v pohodě. Zítra ho nechám doma, ale na plavání už půjde.
No a Jonáš měl v noci opět laringitidu. Klasika, celkem nic mu nebylo, ale měl velkou rýmu. Takže jsme v noci spali asi tak 2h. I jsme mu musela dát čípek. naštěstí zabral. Sýpal až do rána, ale tak nějak v normě. Kupodivu ani nejsem vyčerpaná. Přes den měl lehce Jo zvýšenou teplotu, nudlá,kašle. Ale celkem dobře jedl. Jsem zvědavá na dnešní noc. ![]()
Ale holky. Hnes jsme zjistili, že Vítkovi rostou dolní jedničky - druhé zuby. Už je má venku. Jenže mu ještě nevypadl žádný z prvních zubů. A ty nový zuby mu rostou v řadě za těma starejma. Tak jsem z toho pěkně vyjevená a snad to bude dobrý a nebude mít nějaký divný zuby? Nevíte? Zítra ho hned objednáme k zubaři.
Ahoj holky, zdravíme z venkova.
Alčo, to bude severočeská anomálie. Já jsem to měla taky, dolní jedničky
Ty první zuby mi vytrhly a bylo to v pohodě a mamka říká, že jsem je měla taky celý venku. Takovej minižralok. ![]()
U nás nic novýho. Jsme na chalupě. Víkend byl super teploučkej, takže jsme kafíčkovali venku na zahradě. No paráda.
Přes týden musím dodělat věci do školy, protože 22, mám odevzdávat a mám asi tak na 2 měsíce práci
, tak nevim nevim. Na 22. 11 mám vypsaný zkoušky, ale jestli je dám, to je ve hvězdách. Mezitím bych měla absolvovat i předoperační. Naši ale pojednou hlídat.
Aspoň na týden.
S tím zamčením jsem stále pro. Podle Lesiny se musí otevřít nějaká nová diskuzní skupina, což nechápu, jak se dělá. Ale Lesina se mi aspoň ozvala, když jsem psala SZ na Admin, tak mi nikdo 14 dnů neodpověděl.
Stále mi vadí, že mi furt někdo leze na profil, protože jak mi ukázal můj manžel není pro něj jako programátora se někomu dostat na profil.
To, že mi někdo leze na profil, znamená, že leze i sem do diskuze. Tolik k uzamčení, abych se zase nerozvášnila moc. ![]()
Ahoj Zaneth- zdravím na venkov. ![]()
Ad uzamčení- ono to určitě jde nastudovat něde v dotazech pro adminy. Já nějak nemám chuť to hledat. ![]()
Zaneth- já mám takový pocit, že stránky teď patří Lesině a jejímu manželovi a že admin je ona a on. Myslím.
Víkend, jo, jo krásný byl. A my tvrdli doma. ![]()
Ale klidně bych ještě zagrilovala někde.
Ahoj holky!!!
Víkend krásnej, ale tady teda studenej severák. Ve stínu kláda a na sluníčku hic. ![]()
Zaneth - já už na to teď nemám čas, ale dřív jsem taky „lezla“ na cizí diskuze. Třeba já si profil ani nezamkla, ptž tam nemám nic tajnýho
. Stejně, když bude mít někdo velkej zájem, dá tě do vyhledávače a
má tě. Ty teda taky máš pěkný hoňky, ať ti to jde od ruky a vše zvládneš
.
Draky - s tím modráním Míši je mi to moc líto
. To musí být strašný šoky
.
Ali - Jonáškovi extra
a pohlazení!!! Pamatuju si jednu holku z tábora a ta měla takhle dvoje jedničky nahoře
. Vypadala strašidelně a i divně mluvila. Ale bylo jí už tak 12 let, tak teď nechápu, proč jí s tím rodiče něco nenechali udělat
. Pak jsem jí viděla už jako dospělou a zuby měla normoš.
Jdu
![]()
Ahoj holky.
Tak od pátku je nádherně, tak si ještě užíváme zahrádku a dáváme to kupy před zimou a taky hrabeme listí. ![]()
Hani, fotky krásné, jde vidět, že jste si to fakt užili. ![]()
Agi, to je super, že nemusíš na zákrok. ![]()
A já doufám, že klíčky už tento týden dostaneme, holt ty úředníci fakt mají na všechno dost času, ale my ne, my chceme do vánoc bydlet.
Perul, co je s Julinkou, nějak jsem to přelítla a nejsem z toho moudrá?? ![]()
Draky a proč vám Míša pořád modrá, z čeho to je, to je jen ze vztekání???? ![]()
Ali, vy marodi, vy máte pořád něco, my se tedy zatím držíme, ale ty přechody počasí se mi moc nelíbí. ![]()
Jo a Elišce přejem fakt dodatečně vše nejlepší k svátečku. ![]()
Leni- my teď byli od srpnových antibiotik zdraví. I teď má Jo jen rýmu. Ale holt má větší mandle či co a jak má větší rýmu, má z toho laringitidu. Na to jsem zvyklá. V počtu laringitid Jonáš na Vítka fakt nemá. ![]()
No a co se Vítka týče, tak náš zubař už nefunguje.
Teda funguje, ale někde na jiné planetě, či co. ![]()
Takže jsem zašla k jiné - 9 min po zavírací době. Budeme holt volat zítra.
Počasí fakt úžožůžo - na sluníčku. Byli jsme na hřišti a nakonec jsem musela udělat k obědu jen párky, protože jsme se vrátili místo ve 12h až před chvílí. Se matka zakecala a děti byly hodný. ![]()
Čau holky!
Kvetoucí krystaly je taková roztomilá zbytečnost
. Ale originální. Srovnala bych to s boomem inteligentní plastelíny před 2 lety
. Prostě přijde Vám krabička,magnetický kámen, prášek a návod, prášek se nasype na magnetický kámen, zalije vodou a za 2 týdny z toho vyrostou krystaly jako na obrázcích. Vypadá to hezky. No a jsou různé - pro štěstí jsou zelená, láska je růžová, spokojenost tuším oranžová… mám to právě pro babi, ségru… takový univerzální dárek, no.
No a cvičení jde překvapivě moc dobře. Julinka samozřejmě řve jak na lesy, ale Eminka to snáší bez problémů, nechala si to vysvětlit. A Džuli reaguje fantasticky. Cvičí fakt líp než kdysi Eminka, ani ji nemusím moc ničit a odezvy má krásné a taky dělá velké pokroky. Před 2 týdny se o ruce vůbec neopřela a jednu škaredě vyvracela. jen rolovala hlavičkou. Teďka pase prvotřídní koníky, krk už přeseklej nemá, páteř napřímenou a už se i sem tam otáčí na bok. Já vím, že ty pokroky nebudou furt tak velký, ale už tohle mi stačí ke štěstí a jako motivace pro to cvičit dál. Zítra ji okoukne přímo doktorka - udělá jí celou vývojovou prohlídku i s diagnostikou Vojty - Alča určitě ví, o čem mluvím
. Tak su zvědavá. I když chudák Juli, to zas bude masakr.
Jsem se včera rafla s otcem. Měl blbou náladu a Eminka se mu vnutila, že s ním půjde posbírat vajíčka ke slepicím. No a vrátili se a on ať je EMinka spočítá, kolik jich je. Bylo jich 7 a ona počítala jedna dva tři pět šest osm…no prostě to ještě neumí, což mi nepřijde ve 2,5 letech žádná tragédie a on hned na ni, že je hloupá, že to neumí. A ona začla brečet. Je fakt úplně praštěnej. Vím, že to nemyslí až tak špatně, ale prostě dvouletý děti nechápou ironii a jinej humor. A on že si může říkat co chce. no prostě je hnusnej! sám říká, že Emi mluví líp než pětiletý děti kolem, ty rozumy, co z ní lezou, jsou fakt neskutečný, zná už přes 20 písniček, a to i víceslokových, snad všechny barvy, radí mi na semaforu a křižovatkách, jestli můžu jet nebo musím stát atd… a on jí řekne, že je hloupá. Nechci, aby z ní byla zakřiknutá ušlápnutá holka bez kapky sebedůvěry, jakou vychoval ze mě. Nepamatuju si, že by mě za něco kdy pochválil! Ve škole skoro pořád samé jedničky, ale to byla údajně samozřejmost. Jedinkrát v životě mi řekl, že je na mě pyšnej, a to až u promoce doktorátu. trvalo mi hezkých pár let, než jsem si začla trochu věřit, že nejsem nejškaredší a nejhloupější individuum v celém okrese! Tak su z toho vytočená, no…
ona do deseti napočítá, když se soustředí, ale sčítání atd. teda fakt neumí, což mi ale nepřijde žádná tragédie! tak jsem si zanadávala a teď se ještě odreaguju chvilu na mimibazaru
.
Perul z toho si nic nedelej, nekteri tatinkove jsou takovy. Muj tatka mi taky nikdy nerekl, ze je na me pysnej, ale me to stacilo nastesti od mamky, ale taky mam doted takovej komplex toho, ze nic neumim a musim se porad neco ucit a vzdelavat se. Myslim si, ze eminka je moc chytra a neni potreba, aby umela ve dvou letech pocitat. Clovek se vsem nezavdeci.
No a dneska jsem udelala posledni zkousku a uz me ceka jen bakalarka a statnice, tak jsem na to zvedava zda to zvladnu letos nebo si budu muset prodlouzit skolu o rok (jestli to tedy pujde, kdyz uz skola zacala).
Jo a Perul, do politiky bych nesla, sice jsem mela takove nutkani, ale nakonec me to preslo a jsem za to rada. Chtela jsem predtim do strany zelenych a oni me tam neprijali ( se asi lekli, ze bych tam byla v oboru kovana a ze vsech nejvzdelanejsi a mohla bych byt moc aktivni, ted me tam chteji, ale ja uz ne, maj smulu).
No a aby toho nebylo malo, tak mala byla od patku nemocna - mela 39 a cela se osypala a asi se to prenasi, protoze jsem zjistila, ze to maj ve skole, ale s daleko horsim prubehem. Kazdopadne uz to mizi a mala ma antibiotika. Asi se cucmala s nejakym skolakem potajmu.
No a co se tyka prichodu manzela, tak muj manzel prijde vyjimecne v 6 a chodi mi spise po 8. hodine vecer a to zasedne a zase pracuje. V sobotu a nedeli to ma volnejsi. Kazdopadne ted zacal studovat dalsi vejsku, tak byl 3 dny v Praze a navic zacal jezdit do Ostravy a to ho pak taky nevidim. Tak az budu rodit, tak to vypada, ze to budu muset resit s jeho rodicema, kteri bydli od nas asi 4km, protoze manzela nebudu moc jen tak drzet pobliz domova ( jeho prace je taky jen 15 minut cesty od nas). Navic do porodnice to budu mit hodinu cesty.
Peru- ajaj. Tak to tatínek asi chybu neuzná a neomluví se, co? Holka nezávidím. No ani já z domova nemám vypěstované žádné sebevědomí. ![]()
Jenže to budeš muset Emince vysvětlit, že děda je už holt takovej. A neboj, ona už mu to jednou nějakou „vhodnou“ poznámkou vrátí.
Super, že je Julinka lepší. A jestli je to jen lehká koordinační porucha, tak se bude takhe lepšit rychle pořád. Však uvidíš. A na vyšetření jdeš k nějaký rehabilitační dr? Nebo k tý vaší?
Luci- budeš muset rodit až bude manžel doma.
Ale zvláneš to i s tchánem. Neboj. ![]()
Jo Luci, kam chodíš k zubařce?
A u nás byl veselý večer. Vítek brečel, že ho bolí ucho. Ale fakt hodně brečel. No ale nemá rýmu, nemá vůbec - ani zvýšenou teplotu.
Dala jsem mu nurofen a teplou láhev a uvidíme. Ale zítra má po plavání a ve čtvrtek taky.
Doufám, že to nebude mít spojitost s těma studnejma baznénama, kam chodí 3× týdně. To by mě kleplo, kdyby nemohl chodit. Fakt ho to baví a berou ho tam v pohodě.
No a nevím, jestli mám jít ráno k mudře. Jestli ho to přejde. Možná to má i k těm rostoucím zubům.
Nebo dneska jezdil na koloběžce, tak třeba mu navečer v tý zimě prostydlo ucho? ![]()