Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, tak ja vim, ze to nemusi pomoci, ale me pomohlo namocit alkohol slivovici do vaty a dat do ucha, ale kdyz je takhle malej, tak s nim bez radej k mudre.
K zubakoj jdem dneska - Arnoldova. Ale uz je v duchodu tak nevim zda prijima nove pacienty. Ja se taky porad klepu, aby nekoncila nebo neumrela. Nevim kolik ji je presne, ale odhaduju tak 65 let.
Ahoj holky!!!
Teda, co to tady čtu??
![]()
Peru - sim tě, samozřejmě není pochyb o Eminčiný šikovnosti a přirozené inteligenci…taky měla po kom dědit!!! Mě třeba taťka taky nikdy nepochválil, ba mě ani nikdy nepohladil, nedal spontánně pusu… ale vynahrazovala mi to mamka a v dospělosti jsem přišla na to, že táta to má prostě jinak a ničeho takového se od něj nedočkám. Je fakt, že mi tedy ani nijak „neubližoval“. Sebevědomí mám ,myslím, zdravé
.
Super, že na Julinku cvíčo zabírá…další šikulka
.
Lucko - vy se taky dobře honíte, koukám
. Kdy máš termín?
Ali - s tím alkoholem, jak píše Lucka, to prý funguje, ale to ty nejspíš víš
.
Mám dnes celý den volno, Berta odvezl malýho k babkám a přiveze ho až po práci. Mám velký plány, co všechno uklidit, vyžehlit, umýt…jsem zvědavá, co z toho udělám
.
Mějte se ![]()
Tak je to zánět středního ucha. dostal atb do ucha a peroxid na předčištění. V pátek má jít na kontrolu, jestli to zabírá nebo ne.
No a v pátek mě budou hned ráno řezat další dvě pihy a mám školu a Honza jede pracovně do Prahy. ![]()
Jako zaúkolovaný jsou prarodiče z leva i prava, ale jsem na nás zvědavá. ![]()
Hani- já bych tak potřebovala umýt okna. Kdybys náhodou byla rozjetá a vše stíhala rychleji,než máš v plánu. ![]()
Ali - okna byly taky v plánu a už jsou naleštěný
. Promiň, nestíhám, ale příště nastartuju smeták a vezmu to i u tebe
![]()
Ok, OK. Ale pro příště si to tedy budu pamatovat. ![]()
Jonáš šel spát. Vítek odpočívá=faktmunenídobře u pohádky. Tak vyběhnu na půdu pro a s prádlem a pak bych mohla stihnout aspoň dvě okna umýt. ![]()
Hólky, jéžíš, vy jste akční ![]()
I když já jsem lepší héééhéééč, okna mám umytý od neděle. Stejně jsme tvrdli doma, hezky bylo, tak jsem je holt umyla.
A protože v pondělí jezdila sekačka a popeláři, můžu je mejt znovu
![]()
PERULKO
to fakt naštve, když 2,5 letý dítě někdo nařkne, že je hloupý, že nenapočítá do desíti..... Vždyť většina dětí ani netuší, že nějaký počítání je a navíc pochopit to stejně nemůžou, ani prvňáci
a jestli jsi vyrůstala v takovém prostředí, tak to mi je Tě fakt líto. Znám to, taky tak nějak se počítalo, že prostě budu pořád ta nej, od našich, celé rodiny, to samé se očekávalo do neteří, když šli do školy… Všichni to plnili, jen naše Lenidlo očekávání teda těžko splní. Nebo, moje jo, ale jejich ne ![]()
ALI
no, ucho by mohlo být plaváním
, ale baví ho to, chápu, že by se Ti nechtělo skončit.
A co hokej???
Ahoj holky!
Ajaj, Ali, to mě mrzí. No bazénama to být může, na druhou stranu si tím i zlepšuje imunitu. Tak to přeléčí a bude to zas dobrý.
Hani - ty vogo! To by se mi taky zhodilo, takovej uklízecí aktivista. Já su teď na chajdě a tím, jak je to malý, tak se uklízí líp. Ale i tak dělám všechno na etapy. jeden den koupelnu, záchod, kuchyň, druhej den podlahy, třetí upeču buchtu, atd… ![]()
No a tatin - já už su s tím smířená. Ale vytočilo mě, že si to Eminka tak brala. Ona už fakt vnímá strašně moc a pamatuje si to. Dneska ráno si v autě počítala prsty, ale pak místo čísel sklouzla k „paleček, ukazováček, prostředníček …“
. A pak vítězoslavně říkala, že už není kopyto, že ukáže dědovi, jak je šikovná. Tak jsem se znova vytočila…
Ali - no a my sice už cvičíme, ale u dokotorky rehabky jsme byly až dneska. A dopadly jsme dobře. Popsala jsem jí stav před 2 týdny, ona nás obě pochválila - mě, že jsem si toho všimla včas a fakt začla cvičit, a Julinku, že na to cvičení opravdu krásně reaguje. Udělala jí kompletní vývojovou kontrolu a prej psychicky na úrovni 4,5 měsíce, pohybově nic velkého, jen hypotonie, rozestouplé břišní svaly a ta vytočená pravá ručka. asymetrie zatím ne, jen mírné sklony k lateralizaci nalevo. Ale že když budu cvičit pár týdnů klidně jen 2× denně, tak se to určitě všechno spraví. Tak jsem ráda
.
Jdu si vyfoukat hlavu. Dneska jsem nestihla ani úklid, ani buchtu, za to jsem si po 3 dnech konečně umyla vlasy
.
Peru- řekni tatínkovi, že jedna teta omdlela a upadla do deprese, když slyšela, co všechno Eminka umí. ![]()
Hani- tak co, odpadla jsi? Já okna neumyla. Ovšem aspoň to prádlo jsem zvládla.
Já tu přemýšlím nad vánocema a jak je mám ráda, tak se hrozím těch peněz. Honza koupí - jako teda pro celou rodinu z druhý rodiny motorovou čtyřkolku. Je levná, od známého. Ale Vítek prostě neocení 3 superdárky. Radši 10 pidi. Jde po kvantitě.
Se snažím Honzu umluvit, že my si taky nic dávat nebudeme. Stejně budu chtít boty na cvičení, nový kalhoty a tak. Zlatej Jonáš. Vystačí si s autíčkem a panenkou. ![]()
A zvažuju králíčka nebo morče nebo křečka. Co já vím. Ale nejspíš toho králíčka. Prý se dá ochočit. Si říkám, že by mohl hodně dát Jonášovi. Že bych ho pořídila jako od našich za peníze k Ježíškovi. Aspoň, bych nemusela řešit schování dárku. Měli by ho doma a pak pod jejich stromečkem ![]()
Tak se nezlobte, že už to sem zas cpu. Ale kamarádka chtěla něco objednat na půl a já nad tím začala přemýšlet a teda čím víc jsou děti větší, tím víc je to boj.
Draky- já to s Leničkou pořád nechápu? To je tak šikovná holka. ![]()
PERUL
Ty máš ale dokonalý dítě. Vlastně, ehm, děti… Jedno umí takovejch věcí a druhý se za pár dnů cvičením krásně dotáhne!
Včera jsem si na Tebe vzpomněla, když Michal počítal auta, tak jsem mu hned vynadala, že po osmi není jedenáct a dvanáct, že co by Perulky tatínek na to řekl
No jo, počítání nám nejde, u nás vede angličtina
„vots joonejn?“ „my nejj is Michal“, pak „tis is míí“ a „šíšen touš - což je nose and toes“ ![]()
Jo a ještě pěkně blbě mluví, hrůza, vůbec mu není rozumnět. Třeba š,č, neumí. Teda, umí. Když mu předříkávám koč, řekne koč, ale jakmile je to kočka, tak je to kochka.....
Takže jako Ali, další teda omdlívá a má deprese, ale nejen z toho ![]()
HAMI
cos všechno stihla?
ALI
Vánoce z krku… Ale pouze u manžela a neteří, včera jsem to objednala, z jednoho krámu volali, že to v pondělí,úterý přijde. Michal má sanitku a Lenča ještě nic. U Michala vím 100 věcí, u Leničky jednu.
A nenávidím nákup rodičům, protože to musí bejt něco hodnotného, užitečného, drahého… Loni jsem už idey vyčerpala a fakt letos nevím. Je fakt, že prostě peněz se do toho dá hrozně moc.A vlastně zbytečně..... Živej dárek, dobrej dárek, ale práce pro Tebe. Mně stačí náš křeček, vadí mi, že prostě smrdí ![]()
A Lenička - není. Nebo by možná byla, ale s jinou povahou, takhle je to holt tak, jak to je…
A dneska slaví AGÁTKA!!!!
HOdně štěstíčka, zdravíčka, prima kamarády!!! A hezký dárečky ![]()
To jsem ale konice. Jsem si vlastnoručně zničila papiňák. Vařím, Vítek mluví a mluví, oba hadi mi nosí ukazovat, co postavili z lega ............... hlava mi jde kolem. Nó, dala jsem si pokličku od papiňáku na zapálenou plotýnku. ............. A že ta guma hořela pěkně. A toho smradu.
![]()
Aladina píše:
To jsem ale konice. Jsem si vlastnoručně zničila papiňák. Vařím, Vítek mluví a mluví, oba hadi mi nosí ukazovat, co postavili z lega ............... hlava mi jde kolem. Nó, dala jsem si pokličku od papiňáku na zapálenou plotýnku. ............. A že ta guma hořela pěkně. A toho smradu.![]()
Konice -
![]()
draky píše:
HAMI
cos všechno stihla?
Všechno, co jsem měla v plánu
Ale sama se tomu divím
.