květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
409
25.9.10 09:12

Perulko, potřebovala bych poradit jak to delat s tou susickou. Ja mam susicku v jednom s prackou a kdyz tam necham veci susit, tak to mam hrozne moc rozmandlované. Nemam treba ty veci vytahnout a rozklepnout je a vratit? Docela se mi to bude hodit susit veci prez zimu, protoze ja si vesak rozkladam doma a az bude mimi, tak uz bych se tu nehla. Diky
Elen, ja cestovala po cechach a za docela slusne penize. Mohal bych ti treba doporucit Dudov- 200Kc za noc a mas tam pro sebe celou chajdu, dkyz si to s nima domluvis. Je to v prirode na vesnici. V baraku je krb a maj tam asi 10 posteli. Neni to tedy zadny velky luxus, ale maj tam novou kuchynskou linku a zachod se sprchou. K tomu je velka zahrada a za plotem rybnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
25.9.10 09:43

tak jsem ted koukala na ten muj kocarek.
http://www.babyexpert.cz/…-combi-2011/
vlozna taska stoji 6 tisic, tak premejslim, zda si nekoupit nekde neco levnejsiho, co myslite?
no a dotaz pro Ali, ty jis si koupila takovy ten skateboard na kocarek pro Vítka, ze jo. Jak jsi ho vyuzivala? Jak to bylo v zime? Mala moc bohuzel neujde, tak nevim jak to budu resit a co jsem koukala na ty stranky, tak tam je nejaka sourozenecka sedacka, ale ta je az na seslicku, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
25.9.10 09:51

je pravda, ze kdybych mela vlouznou tasku, tak bych nepotřebovala hlubokou korbicku a mohla bych mit sesličku na lezato. Poradte mi co si o tom myslite a jake mate zkusenosti se 2 detickama.
Nebo az bude zima, ze ji budu brat do pekace a tahnout za kocarkem. No opravdu nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
26.9.10 17:02

Ahoj holky! Nestíhám,tak aspoň odpovím Lucce. Já mám sušičku zvlášť a vůbec to neřeším. prostě přehodím z pračky do sušičky, vytáhnu, složím a je to. Ale musí se to vydělat hned jak skončí program, jinak je to opravdu sežvejklý.
Jinak já pořídila sourozenecký kočárek z 3.ruky, je furt pěknej a zachovalej a nedám na něj dopustit. jezdím s ním víc než s klasickým hlubokým. Akorát Julča je dlouhá jak pohádka a už se mi pomalu nevleze do té vložné tašky. na jaře už bude normálně ve sportovní sedačce, ale jak přežijem zimu, to netuším. A nemůžu najít fusak po Emince!!! :cert:
Jo a odběry pupečníkové krve - bacha, je změna v legislativě. Já to chtěla taky, ale oni nějak zpřísnili akreditační podmínky pro ty firmy, co to komerčně zamražují - např.ten Cryosafe a ještě jakýsi, a současně i pro nemocnice. A v době, kdy jsem rodila, tak to povolední měli jen v Praze a v Brně. Psala jsem přímo lidem z Cryosefu a ti mi to potvrdili. Že pracují na tom, aby se to zase rozjelo, ale momentálně se to u nás téměř nedělá. Takže si to ověř, abys náhodou kvůli tomu nemusela jet rodit až do Prahy. Já to samozřejmě vzdala, protože od nás je to na kraj Brna 1,5hodiny a to bych teda neriskla… plus samozřejmě průjezd centrem. Ale držím pěsti a kdyžtak dej vědět, co je v tomhle nového.
Eli - zrovna včera mi švagrovka ukazovala katalog Exim Tours, kde jsou teď slevy na říjen a listopad do Turecka a Egypta a v několika hotelích měli až 2 děti zdarma. Takže zkus kouknout na to ještě…
Jo a normálně minulý týden tady v šumperské nemocnici nechali zas nějakou maminu 2 týdny přenášet a dítě jí v břiše umřelo. prej je podaná žaloba na primáře, že ona snad už týden ležela ve špitále a nikdo to neřešil…chjo. nevím, co je na tom pravdy, ale fakt tu jsou břídilové. já bych asi někoho zabila :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.9.10 21:34

Ahojda,

Agi- zítra držím palce i pěsti a všechno, co mám. Ale ono to půjde. Hlavně proto, že Tě to moooc baví. Tfuj, tfuj, tfuj.
Jo a u nás ve školce vezmou dítko i dřív, než má nástup. Ale jen na 5 dní v měsíci. Myslím? :nevim:
Luci -a na co chceš vložnou tašku? Skateboart jsme neměli. Vítkovi už bylo 3a půl a Jané je nízké, takže by se tam ani mc nevešel. Ale pro Tebe by to podle mě bylo dobrý řešení. Kočár máš vysokej.
Sušičky, když je to dohromady s pračkou, málokdy usuší takové množství prádla, jaké vypereš. Jukni se do návodu. nebo na netu. Většinou usuší jen polovic.
Draky- ahojda. A co školka? Už lepší? A prčpak Michulda přestane plavčit? Hele, Vítek to už pak taky nezapoměl. |Stačí, dkyž semtam půjdete s dítkama přes zimu plavčit a ono už mu to zůstane.
Elli- dobře vyber. My byli na dovče před měsícem. Letí to. Pomalu budu vybírat něco na prodloužený víkend v říjnu. Musíme někam. Ale my chceme tady do nějakýho pěknýho penzionu pro děti. Asi zas směrem k Liberci. A ty se pojedeš někam ohřát. Hm, no vybírej, vybírdej.
Peru- Tak co, už jsi s Juli objednaná? :-D

My zas máme akční 4 dny. Dnes jsme byli plavat a bruslit na ledě. A já začala cvičit BOSU. A jsme teda absolutně unešená. To je přesně moje gusto. Sem koza, že jsem nezačala dřív. Ale kdo má tušit, co to bosu je. Zítra na tom asi budu bledě s chůzí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.9.10 21:35

Ježkov voči Peru - co to píšeš. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
26.9.10 22:10

Ali - myslíš to mrtvé mimi? no jo, hrůza :cry: . Jsem z toho byla úplně hotová…
No a objednaní nejsme, nemohla jsem najít číslo. Ale už ho mám a zítra volám. Prostě stejně mi to furt leží v hlavě, tak ať ji aspoň okoukne. Jako nevidím žádnou asymetrii jako u Emy, ale prostě nemá sílu a pozadu je. Ale byla jsem ve čtvrtek ještě u té pení na čínskou medicínu, co k ní chodím a ona říkala, že to je i tím, že já mám strašně málo vápníku a zinku a tak jí skoro žádný nedávám a ona nemá výřivu ve svalech a kostech. a taky že hodně energie spotřebovává na dovývin té jedné ledvinky. ale podle mi člověk musí vzít ze všeho něco… vápník a zinek už beru, ale netroufám si věřit tomu, že to bude stačit… potíž je ta, že si pamatuju, že tam potřebovali žádanku od doktora a moje doktorka „na ní neshledala vůbec nic špatného“, maximálně by mě nechala cvičit toho bobata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
26.9.10 22:12

jo a co že to cvičíš?? tady v Zábřehu je teď hitem ta Zumba nebo jak se to jmenuje…cosi mezi tancem a aerobikem. já teda ale zatím můžu leda tak dopr… v podvečer je doma nejvíc napilno a mezi 6 a 8 mám permanentně u prsa jednu malou přísavku džulietu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.9.10 22:50

Peru- dzumba je hit všude. Ale k nám na venkov ještě nedorazila. Ale ta by mě taky bavila. Já jsem sice takový stydlivý jelito, co by před lidma netancovalo. Ale taneční aerobik a stepaerobik je prostě moje. A BOSU je právě stepaerobik na půlmíčích. Fakt super.

To mimino - to je vážně strašný. Ono je lepší porodit předčasně, než přenášet. Ségru mý švagrový nechali přenášet dvojčata. Vyvolávali jí porod ve 42tt a chlapeček je postižený. A já jsem přesvědčená, že tohle zavinili oni.
To by byla přesně otázka na Agi. Dnes je strašně in nechat přenášet a plynout těhotenství, jak si tělo žádá. Ale na druhou stranu přibývá komplikací a úmrtí, nebo ne? A co ty na to? Nechala bys přenášet?

Jo a na rehabilitaci určitě chtějí předpis. Ale můžeš se zkusit domluvit, že budeš samoplátce. Naše šéfová by to určo domluvila. Nebo zkusit rehabku ukecat, že jí to zaplatíš prostě do kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
27.9.10 07:51

Jonášek dneska slaví!!!!
Všechno nej a nej, hlavně to zdravíčko!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
27.9.10 09:26

Ahoj holky,

Peru, Alčo - to s tím miminkem je hrůza. Ale bohužel i tohle se stává. Zřejmě zdravotníci maminu dost nekontrolovali a celou situaci podcenili. Achjo, takový věci by se neměli stávat. Já mám na to takovej názor, že když mamka přenáší a není nějak radikální (jako že prostě vyvolávanej porod ne za žádnou cenu - ano i takové jsou mezi námi), myslím, že je dobré udělat nějaký kompromis. Měla by být asi po tom 41 týdnu hodně sledována, kontrolovány ozvy a zabarvení plodové vody, krevní tlak a všechny ty úkony, co se běžně dělají. Ono totiž i vyvolávaný porod má svá úskalí, když nejsou připraveny porodní cesty a miminko je třeba vysoko, tak může nastat problém taky. Pak to končívá většinou císařem. Je dobře, že se porodníci rozhodují takhle, počkat na přirozený porod, protože jsou si vědomi všech rizik. A my vlastně ani nevíme, co s tím miminkem bylo, co bylo s mamkou, v jaké zdravotní situaci se nacházeli.....je to těžké soudit bez informací. Pro mě jednoznačně je lepší nechat tělo na porod se připravit i za cenu 2 týdnů přenášení, ale musí být maminka pod kontrolou. Ono taky někdy se těžko odhadne přesný den početí, a i při naší vyspělé technologii se doktoři holt někdy v termínu porodu „seknou“. A pak to vypadá, že mamka 2 týdny přenáší a ona je třeba teprve pár dní po termínu.

Draky - jj, vyměřený těhu :lol: . Ona Maruška totiž přesně nevěděla, co vyměřila. Zřejmě to nakonec bylo to, že těhotenství by pro mojí dělohu byla zátěž, a ne, že jsem těhu. No nejsem, uf. Ale jak jsem o tom těch pár dní přemýšlela, tak jsem si na tu myšlenku docela zvykla a zjistila jsem, že by to zas až takovej horor nebyl. A když jsem to dostala, tak mi to bylo fakt i líto. Njn, na druhou stranu jsem ráda, že to tak dopadlo. Ve čtvrtek jdu na gyndu, jestli tam mám ten polip nebo ne (Maruška mi ho už neměřila, takže by tam bejt neměl, tak jsem zvědavá). A MS teda zase ukrutná, jak očistky, to jsem ještě neviděla. Zeptám se jí asi na to nitroděložní tělísko, jestli by to bylo vhodné, ale zas to zvažuju z finančního hlediska…máte holky některá to nitroděložní hormonální tělísko?

JONÁŠKOVI OD ALČI I HANKY VŠECHNO NEJKRÁSNĚJŠÍ KE SVÁTKU A NĚJAKÝ SUPERPARÁDNÍ FÁRO (TŘEBA POPALÁŽI, NEBO BADUT (BAGR) :mrgreen: :mrgreen: ) JAKO DÁREK!!! A SAMOZŘEJMĚ HOOOODNĚ LÁSKY A PUSINEK OD TATÍNKŮ A MAMINEK :huban: (a brášků taky, ale to už se mi tam nerýmuje :lol: )

Mončo - tak hezky vybírej, třeba se něco naskytne. Známí teď jedou to Turecka, ale nevím za kolik ani přes koho. A brácha je na Mallorce, bych jela hned taky.

Alčo - to bosu tu taky jede, ale zumba jednoznačně vede. Chodí na to snad každej, koho znám. Kromě mě, teda :lol: Já se furt nějak stydim, nebo co…vyvalit ty moje špekoně…ale prej je to fakt super a hrozně se při tom hubne. Tak o tom uvažuju.

Tak já jdu dělat přípravu na tu mojí přednášku. Papaá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
27.9.10 10:22

tak k te vlozne tasce- jedná se o ot, ze budu muset nechavat kocarek v kocarkarne a budu muset mimco prenaset v necem. V hlubokem kocarku nic nemam a fusak prenaset se bojim.
Ali, tak preji vsechno nej jonaskovi
ke komu hodis Ali na to plavco?

Mrtve miminko? Ja bych si to nechala vyvolat a nehtela bych prenaset.Navic bych pak mohla rodit pristo rok a to by bylo blbe, nedostala bych uz porodne a kdo vi o co by me jeste pripravili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
27.9.10 13:00

Agi- já chápu, proč chtějí nechat porodníci přenášet.A je mi jasný, že to miminko mohlo zemřít ze spousty důvodů. Ale mě osobně by to za ty nervy nestálo. Asi mám fobii z přenášení. Zrovna já. :-D
Luci- a v čem jsi nosila Klárku?
Já bych třetí dítko brala i bez porodnýho. :mrgreen: Na tu bídu se máme celkem dobře. :mrgreen:
Jonáš děkuje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
27.9.10 17:37

Ahoj!
Také přejeme Jonáškovi a Jonáškovi vše nej k svátku :lol: . Hlavně zdraví! protože to když není, tak stojí všechno ostatní na prd..
Kdy se vlastně vrací Hanka? Oni jeli na 2 týdny? Páni, ti se mají…
Tak my jsme se přecejen taky odhodlali letos k dovolence - sice pidi, ale lepší než nic. Jedem na 4 dny do Lázní Kostelec u Zlína. Prostě hlavně že vypadnem…
Jo a já taky nechtěla přenášet, ale strach jsem měla i z vyvolávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
28.9.10 11:40

Ahoj holky.

Tak se přidávám ke gratulacím a Jonáškům sice opožděně, ale přece jen přejem vše nej, nej k svátečku. :kytka:

Holky, to počasí je normálně šílené, zase jen leje a leje, sice nemáme nikoho z rodiny v přímém ohrožení vodou, ale lidi co bydlí u vody…no je mi jich fakt líto. :cry:

Jinak my byly opět v cirkusu a holkám se to fakt líbilo a vydržely celé představení. :lol:

Jinak my už čekáme jen na klíče od bytu a konečně tam začneme něco dělat, ve čtvrtek máme schůzku s jednou firmou na kuchyň, tak uvidíme co nám řeknou, už se fakt těším, až to bude všechno za nami a my budeme konečně bydlet v novém. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí