květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
409
18.9.10 15:19

Ahoj holky,
tak jsem cestovala po Jižních Cechach a po Vychodnich Cechach a snd uz budeme doma.
Vcera jsem jela ze skoly 5 hodin - nejdriv mel zpozdeni a pak zase zacpa z Prahy. Normalne to trva tak 3 hodiny. Ale vyplatilo se, dostala jsem A a pak jsem byla jeste na prednasce o softwaru v kterem delam. Moc se to v softwaru nezmenilo, tak jsem rada, ze jsem z toho nevypadla a nebyly to vyhozene penize ho kupovat. No a jeste jedna zkouska, bakalarka a muzu delat statnice. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
18.9.10 15:22

Jo Perul, to se mas. Ja studovala radne bez prestavek a skolu jsem dokoncila ve 25 letech a do skoly jsem sla normalne. Jsem lednova a sla jsem v 6 letech do prvni tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
19.9.10 13:26

Ahoj holky! Taky se stydím a omlouvám, že jsem nenapsala dřív, ale taky nestíhám. vůbec nic!
Ali - a dohodly jsme se vůbec, aby adminům Zaneth napsala? :lol: :lol: :lol:
Lucko - ty jo, to to letí…já u tebe zamrzla ve 4.měsícia a ty už se pomalu blížíš do finále! to snad ani není možný. no jo, vždyť ona už naše Julinka má taky víc než 3 měsíce…
U nás novinky - zas mě škrábě v krku, Julinka je po očkování a opět rýmečka a trochu teplota, chjo… aspoň že Ema se drží! Na kontrole ve 3 měsících vše v pořádku, má 63cm a 6040g. Na můj dotaz ohledně kvalitního pasení koníků mi doktorka řekla, že jsem poznamenaná vojtovcema po emince a že julinka je šikovní a hlavičku drží pěkně. Ale já stejně vím svoje, protože hlavičku sice drží pěkně, ale páteř napřímenou nemá a kvalitní opora tam taky není. takže plaším dál :nevim: .
Jakpak se má ale Hama na dovče. Určitě parádně! jsem jí ani nesihla popřát hezkou dovolenku. I když hezká určitě bude i bez mého požehnání :mrgreen: . Aby si odtamtud nepřivezli nějaké nové malé Hamátko :mrgreen: .
Agi - tak se omlouvám, že jsem nepopřála Tobulovi..ale já jsem hrozná, zapomínám i na ty v kalendáři zakroužkované, natož nezakroužkované a už vůbec ne ty, co tam ani nejsou!!!! V tomhle je Alča prostě nepřekonatelná :lol: ! A nabrala sis toho teda taky dost! Určitě to zvládneš, jsi šikula. A že se člověk hnedka líp cítí? I když nestíhá, tak ten pocit z toho, že se děje pořád něco nového a přínosného fakt dodává energii. Aspoň já to tak mám. Taky rozdělaných víc projektů, nestíhám žádný, ale stejně neuberu:-). Ještěže odpolední kroužky s Eminkou zvládá Luboš. Já chodím jen jednou týdně dopoledne. Ale to už je jedno, jeslti jsem s holkama doma nebo někde jinde. Pokud nespí, neudělám nic. Jedna furt vymýšlí blbiny a druhá řve…no prosím! s jednou Luboš odjel pryč a druhá se právě vzbudila. takže mejdlo končí, jdu krmit. zatím pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
19.9.10 16:38

AHOJ HOLKY, hlásím návrat z dovči, byla to paráda. Později dodám i pár fotek.
Nakonec jsem byli tady: www.duni.bg

Dočtu později a snad i zareaguji :-) Dneska jsem trochu mimo, vstávali jsme v 5 ráno. :-(
Admini se mi neozvali :cert: , napíšu zítra Lesině.
Zatím ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.9.10 14:22

Ahoj holky,

jeejda, nestíhám dočítat. :mrgreen:

Peru- Julinka je určitě zdravá. Ale pokud chceš slyšet něco od odborníka, tak kontaktuj Vaší fyzioterapeutku a zeptej se jí, jesti nemůžete přijít na kontrolu a cvíčo jako samoplátci?
A jak funguje sušička? Už jste kámošky?
Luci- teda, ty jsi cestovatelka. A tos objezdila vlakem? Gratuluju ke studijním úspěchům a mluvícím úspěchům. A co babi a malá ve školce?
Zaneth- teda, hotýlek vypadá více než dost dobře. A jak se Adámkovi líbilo moře?

My byli o víkendu na výletě - podívat se do vnitřku přehtady a pak se to spojilo s jakýmsi dětským dnem - rozloučením s létem. Bylo to fajn. Jen jsem sebou na přehradě šlehla pěkně na bruslích. Jsem pitomá. A teda dneska už mě to bolí méně. Ale dala jsem si pořádně. By bylo rychlejší vyjmenovat, co mě nebolí.

Venku je úžožúžasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
21.9.10 15:33

Ale cestovala jsem vsim moznym, s manzelem i bez neho s klárkou. Akorad, ze to nebylo nic moc, protoze mala mi zacala zadrzovat stolici a nechtela ani curat. Proste zmena prostredi a taky chozeniho na velkej zachod. Ted jak jsem uz tyden doma, tak se to srovnalo, ale zazila jsem s ni fakt muka, ze doslo i 2× na klistýr.
Perulko a jak zvladas kojeni? Jak casto kojis? Ja si to nedokazu moc predstavit az porodim, protoze mala je fakt rebelka a jak se nekoukam, tak zacne delat veci, ktere se minelibí - treba prelejva piti z hrnku do hrnku a vsude rozleva vodu a jine prasarnicky a vysledek vetsinou všech těch věcí je takovy, ze ji musim prestrojit a všude uklidit. Nebo se pohrabe v jidle, nebo si neco vytahne z lednicky a dela s tim hokusy pokusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eleonora9999
22.9.10 07:30

lucí mmám doma to stejné taky takovýho koumáka který vymyslí i nemožný :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1572
22.9.10 17:41

čau holky!
Zaneth - tak to byl teda fofr s tou dovčou, co? A vybrali jste určitě dobře. Chjo, kolikrát si říkám, k čemu mi ty vydělané peníze jsou, když si je ani nemůžeme užít někde na dovolené. Není čas, každou chvilou nějaké malé dítě :-D …ještěže máme aspoň tu chajdu, abych změnila prostředí.
Ali - sušička je moje momentální úplně nejlepčí kamarádka!!!!! Vůbec nechápu, jak jsem bez ní mohla doteď žít. Prostě bomba, fakt! Na žehlení jsou jen lubošovy košile a povlečení, a to jen proto, že to prostě mám ráda fakt takové to vylisované, no :lol: . Jinak všechno je hlaďoučké, měkkoučké, voňavoučké a hlavně jsou 4 pračky prádla, které ráno bylo jak prase, večer hezky poskládané zpět ve skříni a ani to nedá tolik práce. Navíc mi s tím velmi ochotně pomáhá Eminka :lol:. No a pro klid duše s Julinkou asi k té fyzioterapeutce skočím. Dneska na ni koukala kamarádka taky fyzioterapeutka a nic zvlášního nevidí, jen že trošku lenošnější je :lol: . A že víc se snaží dosahovat levou rukou. Ona je každopádně ale zastáncem v těchto lehkých případech spíš Bobata. Že cvičila s dětma i bobata i vojtu, že obojí má výsledky, ale že pokud opravdu není extra důvod, tak by vojtou děti netrápila. ale naše původní rehabka, kam jsem chodila s eminkou, ta říkala, že u mimin je bobat k ničemu. tak já fakt nevím… co myslíš ty?
Luci - no zvládáme to. co taky člověku zbývá, že :lol: . Prostě se starší dítě musí usměrňovat. to jde jak kdy, ale většinou už vím, jak na Eminku jít. běžné věci poslouchá, protože musí, jdem dost důsledná, vztekací scény řeším obvykle tak, že ji nechám být a odcházím, maximálně ji zavřu do koupelny, kde si nemá jak ublížit a počkám, až ji to přejde. v tomhle stavu nemá cenu nic vysvětlovat, ani dávat na zadek, prostě se musí vyzuřit. největší problém vidím v tom, že Julinka je celkem lekavá a Ema je třeštidlo a furt mi ji budí. Když není Eminka doma, tak mi spí v kuse i 3 hodiny. S Emou spíš podřimuje po 20 minutách, protože nemá klid. Ale to zvládneš, neboj :-D ..
Tak jsem předevčírem oslavila poslední dvacátiny :lol: …a včera ráno lehla. jsem myslela, že umřu. horečka, srajda, zvracela jsem i lžičku vodu, no hnus! už si nepamatuju, kdy jsem strávila den v posteli, ale včera jsem se ani neudržela na nohách. ještěže u nás zrovna náhodou byla do rána mamka, jinak nevím, co bych dělala. nebyla jsem schopná dát ani eminku ráno na nočník. Ale dneska jak když utne a nic. co to kruci teď je za svině bacilový?! Ale praštěná su teda furt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.9.10 20:31

Ještě, že já mám tak hodné a poslušné děti. Na slovo, vážně. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Peru- z toho, co tvrdí kamarádka, je jasný, že úplně Vojtovce a Bobathově metodě nerozumí. Byla prostě maminka, kterou naučili nějaké cviky. I když je fyzioterapeut.
Bobath může naučit nějaké věci, ale vždy je minimálně lepší kombinovat ho s Vojtovo metodou nebo se dá využít pak u starších dětí, když maminka má pocit, že už dítko ale opravdu neudrží.
Vojtovka mění tělo okamžitě. Čím menší dítě, tím lepší. Jen zavolej té ozkoušené.
A neboj, za rok už na dovču vyrazíte taky. Nebo v zimě s partou na hory.

Jo a když Jonáš spí, je od Vítka dělen 2vojima dveřma. A kvůli Vítkovi nespí od 2 měsíců s náma v ložnici a od 4 měsíců spí v zadním pokoji. Jinak ho Vítek každý ráno budil. A teď mu to Jonáš vrací a budí nás všechny v 6h nejpozději. :mrgreen: :cert:

Luci- v Ikee mají takové pásečky, kterými zavřeš např. ledničku, skříňku a dítko se tam nedostane. Máme jí na mrazáku a na skřínce s moukama a kořením.
http://www.ikea.com/…cts/80108935
A vchodové dveře zamykáme a klíče dáváme hoodně nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
22.9.10 21:04

Díky za rady. Ja jen se snazim si to vsechno pripravit az se narodi mimco, abych to zvladla. Babicky hlidaci nejsou. Jen jedna pracujici, ktera chodi domu utahana a manzel, ktery chodi okolo osme hodiny vecer domu. Asi tak, ze na to budu sama.
Klárka je jak trdlo, nikde se u niceho moc nezastavi a navic je palicata. Porad se s ni musim o necem dohadovat. Sama si neumi hrat - max 5 minut. Zacnu mejt nadobi a Klarka je hned u me a uz mi nadobi bere z ruky, nebo varim a Klarka mi hned chce taky, sednu si k pocitaci a ona je hned u me, nemluve o vysavani - tady snad nikdy nevysaju poradne, jak zacnu tak mi to bere a luxuje. No proste je jak prdelka moje - co delam tak musi ona taky.Akorad, ze u toho udela vic bordelu nez uzitku. Nebo si vymejsli, kdyz neco ma delat. Třeba, ze chce holinky misto jinych bot nebo ze chce jinou bundu ven a ze tamtu nechce a porad neco. Kdyz se vzteka, tak ji nechavam, to na me neplati.
Taky se musite s detickama o necem porad dohadovat? Prakticky od rana nic jineho nedelam.
Vcera si vymyslela, ze chce dvoje kalhotky na sebe, tak jsem ji je dala. Nebo chce nosit zimni cepici, tak tu jsem ji vymluvila, ale uz mi z toho dohadovani zacina hrabat a jsem uz na ni jak na vojne, protoze nemam chvilku klid. Jedine co na ni plati, tak je kdyz ji reknu ze ji dam na zadek a zvednu se, jinak to s ni nehne, ale pije mi s tim uz pekne krev. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
23.9.10 09:40

Ahoj holky.

Tak po delší době vás zdravím, nějak nestíhám, užíváme si hezkého počasí a makáme ještě na zahrádce co to dá.
Sázeli jsme ještě nějaké ovocné stromečky a spoustu dalších věcí, v Litoměřicích je Zahrada Čech, tak jsme utráceli. :lol:
Teda Luci, ty si s Klárkou užiješ, takové dohdování, to bych nevydržela, jsem výbušné povahy, takže to bych fakt nevydržela, já se až divím, že Nelča je takovej kliďas, asi po tatínkovi, ale fakt je hodná. :-D
Tak dneska jdeme opět do cikrkusu, tak snad nás to bude bavit, tedy hlavně holky. :mrgreen:

Mějte se zatím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
23.9.10 09:41

Jo a jsem taky pro zamčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.9.10 15:16

Ahoj holky:-)

Leni- počkej, druhý dítko bude rarášek po mamince. :lol:

Jak mám donutit Vítka, aby jedl? Mě z něj picne. Nejí a nejí. Mám mu doma, když neobědvá ve školce, pak dát až večer? Už takhle je kost a kůže a jídlo se do něj snažím cpát pravidelně. Už děláme čárky čertovi a to jsem ho ještě nikdy čertem nestrašila. :nevim:
Dneska jsem mu za nesnědenej oběd sebrala hračku, příště mu zas seberu. Jak mu mám vysvětlit, že má jíst? Máme tu takovou stěžovací stránku. :mrgreen:

Přihlásila jsem se opět na cvičení. V neděli začnu.A pak je další v pondělí - to jsem zamluvila s otazníkem, jestli budu moct chodit. :mrgreen:

Zaneth - co takhle napsat něco o dovče a přihodit fotečky? :-)
Luci- tohle je prostě nejhorší věk dětí a jako bonus začíná období vzdoru. Neboj, malá se srovná. Ovšem zpočátku to bude se dvěma dětma určitě záhul. Perulka by mohla vyprávět. Nebo Agi.
Já si stále stojím, za věkovým rozdílem 3 a půl roku. Jinak by mě odvezli. :lol:

No jdeme svačit a pak bruslit.

Jo psala Draky, že se jí zobrazuje jen první strana diskuse a dál se nemůže dostat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
23.9.10 22:37

Ahoj holky!

Alčo - no s tím jídlem je to těžký. Kámoška má takovou holčičku. Nic nesní, furt jí něco slibuje, zakazuje, vyhazuje hračky, hrozí a ukecává.....no ničeho nedosáhla. Je to prostě tak, že jim tak málo jídla asi stačí a víc do nich nedostanete. Já to chápu, že si děláš starosti, jenže Vítka to jaksi asi netrápí, hladem evidentně netrpí.........myslíš, že by vydržel hlady i celej den? Jako nechci nikoho trápit hlady (to nééé ježišmarjá), ale jako jestli by si sám řekl o jídlo…no je to blbost, já bych to asi taky takhle nezjišťovala. :mrgreen: :mrgreen: Naše děti teda žerou jak prorvaný (maj to asi po mamince :mrgreen: ), takže tohle jsem naštěstí nikdy moc řešit nemusela. Občas, když Tobíkovi rostou zuby, tak jí míň, ale to se dá pochopit. To asi ale u Vítka nehrozí, ne? To jsem ti zas poradila…

Leni - tak pořád zahrádkaříte? A co byteček? Jak to vypadá? Už stěhujete?

Lucko - Tobík je taky teď dost nezvladatelnej a nechápu, kde se ve mně bere ta trpělivost. Má období proč a co děláš? Dneska se mě při obědě asi stokrát zeptal: Mami, co deláš? A ploč? Jo a taky období NE. Na všechno má za odpověď NE! To je sranda. Zeptám se ho třeba: dáš mamince pusinku? A on, že NE, a tak rozkošně zakroutí očkama a našpulí pusu, to byste ho musely vidět. :lol: :lol:

Peru - nezlobim se, že jsi zapomněla popřát Tobíkovi, nebylo zatím k čemu :wink: Jo a mám toho teď hodně, je to zvláštní, nikdy jsem si toho tolik nenaložila, ale věřím, že to nějak zvládnu, protože poprvé tak nějak cítím, že to je to, co chci dělat. A ty to víš taky, že když člověk dělá to, co ho baví, tak zvládne i to, co si myslí, že už nedá. Tak doufám, že vydržím. A taky jsem se chtěla zeptat, jestli nemáš nějaký novější fotky Julinky, bych se chtěla pokochat miminkem a holky určitě taky :mrgreen:

No a já mám zas jednu jobovku, jak jinak. Tak dneska je to 41 dní od poslední MS, 14 dní mě bolí kozeny, pobolívá břuch, testy negativní.....už je mi z těch nervů i blbě...........noooo, zejtra volám na gyndu. Tak držte palce. Tátovo Maruška mi totiž v pondělí vyměřila těhu, do tý doby by mě to ani nenapadlo. Jenom ty prsa mi byly divný. Ale myslím, že to bude spíš hormonální porucha.....a kdyby ne, no tak nás bude asi o jednoho víc (ale furt doufám ve variantu A).

Tak dobrou a testování zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.9.10 23:30

Vypadala jsem, že se nudím a už mám od Honzy práci na PC. :-)

Agi- je pravda, že tolik jíst nepotřebuje. Ale on jakékoliv jídlo rád nahradí chlebem se sýrem nebo salámem. Říká fuj nad polívkama, ble nad omáčkama. Ale chleba si klidně dá. To, že jí pomalu a pořád ho musím upomínat, to už je jiná.
Minulý čtvrtek mě tak nadzvedul. Ve školce nejí, ale pak mi doma sní můj oběd. Tak tentokrát jsem mu nedala nic kromě vody až do 18ti hodin. Pořád chodil, ať mu dám aspoň suchý chleba. Nedala jsem a večer málem „sežral“ celou ledničku.
A dnes odpoledne byl taky hladový a dal si dvě svačiny a večeři.
Ad Jobovka- asi to spíš bude hormonální. ALe snad by to i bylo lepší, abys měla chvíli pokoj od neposlušných hormonů. :mrgreen: :mrgreen: Já bych ti to i záviděla. :wink:

Dneska jsem oběhala kožní a chirurgii a příští týden ještě jednou na kožní a v pátek mi budou vyndavat znaménka. Se těšim, až konečně nebudu ježibaba. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí