Poradna duly
Jana Čurdová
tak to mi mluvis z duse
ja mam pocit jak kdybych nic nevedela a neznala a tak… taky to nikdo nevi, jen manza to je jasny…
dam na vas holky… pristi tyden az pujde mala do skolky tak cestou zpet tam hned zajdu … trosku me ale berou obavy abych to zvladla.. dcerka je autista s ADHD a hyperkinetickou poruchou chovani, tak je to uz tak docela tezke… chjo no snad to bude ok… hlavne jsem na to jinak sama… manza je kamionak
Ahoj holky, díky za gratulace. Jsem asi divná, ale o mém „těhotenství“ ví snad už každý. To víte měla jsem z toho takovou radost a všichni čekali na to až otěhotním. Určitě to některá znáte - ty otázky, kdy už si taky pořídíme mimčo......atd. Snažili jsme se rok a půl. Vím, že není vše jisté, ale i přesto bych to před nikým neutajila. Byla jsem kuřák a ráda jsem se chodila o víkendech bavit a teď jsem pravý opak. Radši jsem doma a spím, cigarety mi nic neříkají a myslím, že každý trouba by poznal, že se něco děje, když jsem se takhle změnila. Teď musím jen doufat, že bude všechno v pořádku a v květnu se dočkám miminka.
Jinak mi tenhle týden začali nevolnosti - naštěstí nezvracím, ale je mi fakt špatně od žaludku. Předtím jsem mohla sníst všechno, ale teď můžu jen pít a ještě snesu dětskou výživu. Snad to rychle přejde.
Na příští kontrolu k doktorce jdu až 13. října. To už bych měla dostat průkazku.
pimpi my jsme se taky docela dlouho snažili… já už jsem ke konci začala všem říkat že mimi zatím teda neplánujeme že jsme se rozhodli počkat… protože mě stresovalo a bylo mi nepříjemné že se mě všichni ptali tak co už?????? a proto teď to ví jen okruh našich nejbližších… pár kamarádů jinak nikomu. manželvo rodičům to řekneme brzy ale ostatním až tak ve 3 měsíci.
… já jdu na kontrolu 19 října..průkazku už mám…ale půjdu nějak začátkem října protože mě dost bolívá břicho takže chci vidět že mimi je v pořádku…
Dobré ránko:)
Pimpi: já jsem na tom úplně stejně, předtím samá pařba a teď klídek, ani jsem nic nemusela říkat, všem to bylo hned jasné, takže teď to prožívám jako svou vlastní reality show ![]()
Já už včera dostala těhu průkazku, takže všem přeju aby už ji taky měly, je to takovej příjemnej pocit (i když vy už to znáte asi, když čekáte druhé
))
Jinak já teda nevolnostma trpím, nezvracím, ale pocit na zvracení mám pořád a když zrovna na chvilku přejde, tak mě chytnou bolesti zad nebo hlavy, ale už si začínám zvykat ![]()
Ahoj holky,
u svého prvního těhu jsem to taky vyklopila hned všem. To jinak ani nešlo
A hlavně jsem hned přestala kouřit takže jsem musela s pravdou ven ![]()
A ted i když všichni vědí že plánujem druhé a ptají se jestli už…tak říkam neee..ale je to tak těěěžkéééé…No ještě chvilku musím počkat asi jak dostanu prukazku tak to na všechny vybalim ale věřte že to není lehké jim to neříct ![]()
Nevolnosti přejdou..bolesti zad moc ne
Bude huuuuř
ale i tak se těším jak se zas další 2 roky nevyspím ![]()
Filad: držím palečky at je vše ok ![]()
Tak na ty zada se netesim teda ani ja… ale to je pohodicka v porovnani s tim co prijde
ale i ta radost… juuuu ja se nemuzu dockat…
ren - vsak oni chlapi se urco nechaji premluvit k nejake zadove masazi ![]()
Rybano,
kdy más TP?
Já totiž ještě nevím kdy, a tak nakukuji do dubna i května 10 ..
teď bych měla být podle posledního a zárověń prvního ultrazvuku 9+6, takže počítám s nějakým přelomem, dozvím se to až příští týden ve středu, podle ultrazvuku … kdys měla poslední menstruaci? já 18.7.
sluni
sluni: Ahoj, předběžný termín porodu mám 29.4. ale na tom posledním ultrazvuku bylo mimčo prej asi mladší (menší), takže taky možná 3.5. - přesně se to dovím na příštím utz za 4 týdny. Jinak poslední MS jsem měla 23.7. ![]()
holky, hlavně zkušené maminy, mám dotaz do pranice, už jsem se ptala holek v dubnu10, ale nějak mi nikdo neodpověděl,snad se dobře vymáčknu
:
snad dotaz dobře popíšu … nyní jsem 9+5 podle poslední menstruace a prvního a zatím dosavadního ultrazvuku, byla jsem na něm 5+6 a bylo vidět srdíčko, doktor pidi plod změřila řekl 5+6, což skoro přesně souhlasí s gestačním stářím plodu ( podle posl. menstruace)
Tu poslední jsem měla 18. 7., bylo to ale jen špinění, pak se menstruace trošku rozjela, byla sytě červená, ale byla dost přerušovaná a trvala jen dva dny, pak následovalo špinění jeden den, no a dostávám se k dotazu, vím,že na mě budete koukat možná jako na pošuka … prostě mám pocit,že menstruace nebyla taková jako u mě bývá obvyklé, přisuzovala jsem to ale tomu,že ta předcházející byla šílená,masivní odlučování děložní sliznice, už jsem se bála ranného potratu,ale kamarádka mi vzala krev a o potrat se naštěstí nejednalo,HCG nula … no a nyní k jádru pudla, 17.7. jsem měla s manželem styk, byl to termín doporučen astrologem ( vím,že si o mně budete říkat,že jsem totálně mimo, ale víckrát mi pomohl, i mým známým, mamce řekl,že má ostruhu a ona ji opravdu měla, kamarádka silná astmatička po jeho přírodních věcech je fit a to si s ní doktoři nevěděli rady, o sestřiném manželovi řekl,že se udusí,že má velké problémy s dýcháním a vyřízené plíce, aniž by ho někdy videl, bydlí v zahraničí, má opravdu šílené problémy a žádné léky mu už nezabírají, u manželova otce řekl: má to všude, a on měl prokázanou rakovinu a do měsíce zemřel … a to je jen výcuc, vím,že né ze vším může pomoci, ale tchýniným sousedům řekl termín a ona po pěti letech snažení otěhotněla v den , který řekl… takže nejsem šílená, ale co kdyby to u mě 17.7. vyšlo, a proto se konečně ptám: Kdy doktor zjistí, v jakém tt že je mimi tzv. napřed a k otěhotnění vyšlo dřív než se podle poslední menstruace předpokládá?
Každopádně se ho na to příští týden 10+ 4 tt zeptám, řeknu o slabší menstruaci a taky o tom co mě dále trápí, byla jsem 20.7. na RTG zubů čelisti, RTG byl namířen jen na hlavu, snímek byl jeden a já měla zástěru proti ozáření, ale i tak jsem z toho nervozní samozřejmě …
díky za „vyslechnutí“ a rady
sluni
Ahojte holky:)
Anonym: trošku enchápu tvoji otázku? ty si myslíš že jako ti nesedí TT?? Myslíš že jsi už delší dobu těhotná?
Totiž doktor približne ví hned kdy bylo počaté miminko podle velikosti plodu..a tlučení srdíčka. Aspon u nás to tak je ultrazvuk to ukazuje okamžitě a podle výpočtu poslední menstruace…
Jo a s RTG si nedělej hlavu ja jsem taky byla u Sebiška na rengenu a byla jsem asi v 3 týdnu a to jsem neměla ani zástěru…rengenovali mi ruku..a vše v poho. U tak brzkého těhu si myslím že to není tak rizikové…
Ahojte těhulky ![]()
jsem tu a jsem z toho fakt vedle, ale šťastnáááá a budoucí tatouch taky
Můžu?