Poradna duly
Jana Čurdová
Cauky kecalky…
jen vás zdravím a na chvilku odjíždím, páč od nás odchází jeden pan primář tak mu jedu koupit do Kauflandu doutníky a kytku… si koupim nějakou mňamku ![]()
Dobré ráno těhule e jejich bříška, přeji všem krásný a pohodový den bez blinkání ![]()
dobré ránko maminky
tady obláček s nevolností. rána fakt nesnáším… ale zas vím že je fazolka v pořádku. holky já vás tady nestíhám dočítat hrozně kecáte celé dny asi tady budu posledňáček
dnes jdeme na výstavu hraček tak se těšíme…krásný den bez blujkání
Dobré ráno .))
Já se hlásím, že chleba mi sedl a zatím neblinkám…po včerejším zážitku raději nezkouším puding, ale mám na něj teda dost chuť ![]()
Jinak jsem zjistila, že jako docela často mám teď škytavku - to bude prča až škytnu a něco ze mě vypadne… ![]()
oblacek: tsí jo závidím - výstavy hraček mě děsně baví, mě teda baví skoro všechny výstavy, ale teď nějak nemám sílu někam chodit.
Stačí že musíme dneska vyrazit do centra koupit snubní prstýnky…ble vůbec se mi nechce ![]()
Jůů, výstava hraček!!! Jůůů, snubní prstýnky!!! Závidím Vám oběma!!!
Já jsem zase v práci a odpoledne zase stěhujem. Pořád teď stěhujem a zařizujem. Už aby to bylo vše hotovo. Kluci dneska budou dělat komín. Chjo, to zas bude bordel ![]()
Tak si to užjte, obě dvě!!! ![]()
Ahojda divciny ![]()
zacinam byt nejak nervozni… pac jsem pocitala a pocitala a mam dojem, ze bych opravdu mela byt vlaste 6+ neco … a ted jsem 5+ … ovulka mela byt nekdy 31.8. … ja totiz myslela, ze na te kontrole co jsem byla v utery uz bude srdicko atd… no a ted nejak to na me dolehlo a bojim se jestli se tedy neprestalo vyvijet… tak se chci zeptat, pokud by se mimisek prestal vyvijet, mela bych nejake priznaky? treba krvaceni nebo tak neco? boli me porad hrozne prsa, bricho nafoukle jak balon, ale to je tak vsechno… ani ten tlak me ted nezlobi (trpim jinak desne nizkym)
No ted jsem volala doktorovi a rekl mi, ze kdybych to tou nervozitou nemohla vydrzet, tak mam prijit, ale minimalne za 3 tydny.. chjoooo
asi zesilim… Nebo me jeste napadlo… vlastne bych to mohla poznat z krve ze jo? ze bych dosla na odbery a treba pak za dva dny znova jestli HCG stoupa…
Fakt mi hrabe ![]()
čágoooo,
se máte… docela dobrá náplň dne… až na ten komín. Já jsem taky v práci a fakt mě to tady prudí! A chce se mi spát jako nikdy… já to tak mám vždycko okolo poledního… nejdřív unavená a pak divně od žaludku
Ale jinak mi teda opět nic není. V mojí domovský diskusi včera odpoledne porodila holčina cvalíka 3840g… měla co dělat chudák, bez epidurálu. Ale jsou v pohodě. Psala až dnes protože jí dal chlapeček prej pěkně zabrat. Tak si říkám, že to jde když se chce a že to taky zvládnem. Možná se vám teď udělá některé blbě, ale já mám chuť na ryby
![]()
Filad - ne nehrabe ti, jsme na tom úplně stejně, taky mám děsný strach. Víš přesně nebo přibližně + - 2 dny, který den bylo oplozující tulení? Je možné, že vajíčko bylo oplozeno i později než v době ovulace. Kolik dní máš normálně cyklus?
Podle toho co píšeš jsi měla opravdu ovulku přesně o týden dřív než já a tudíž by jsi měla být 6 + něco.
Hele já to mám takhle: Cyklus mám 31 dní, ovulace byla dle ovu testů 7.9. což je 17 DC no a na kontrole jsem byla 29.9. a byl vidět váček 6,3mm. Doktor říkal, že jsem tak 4 - 5tt.
Na kontrole jsem tedy byla přesně 22 den po oplození vajíčka, tzn. 3 týdny starý váček a od začátku poslední MS 5 týdnů - 38 dní těhotenství by mělo odpovídat 5+4. No a taky neodpovídá. Taky jsem si myslela, že bude větší a taky se klepu co mi příští pátek řekne moje doktorka. Se do té doby asi zblázním.
Nejhorší je Filad, že pokud to bude zamlklé, tak se to nepozná… většinou žádné krvácení ani špinění, jen vymizí veškeré těhu příznaky. Z krve by jsi to asi poznala a myslím že by stačil i jeden odběr a pak zavolat doktorovi hodnotu… oni na to mají tabulky a on už by ti asi řekl kterému týdnu a dnu to odpovídá. Ale jak říkám kočko, klidně jsi mohla otěhotnět mimo ovu a pozděj.
Papayo… tak ted jsem to nejak jeste pocitala a vychazelo by to tedy cca o 3 dny mene … je to mozne? beru to tak, ze ovu nemam nijak jako hlidanou.. spis si tak nejak myslim kdy byla … tedy rekneme 31.8. dle tabulek … no kdybych brala, ze by k oplodneni ale doslo 2. 9. a cyklus mam 30 dni, a tim padem podle jedne tehu kalkulacky by vychazel TP na 27.5. tak mi to vypocitalo, ze bych byla v 6+0 … to znamena, ze by rozdil byl tedy „pouhe“ 3 dny.. doktor videl proste zatim jen vacek, ale to se prece take muze ze dne na den v podstate zmenit ne?
Tak ono by to ale v tom pripade pak odpovidalo, protoze tobe teda rekl, ze jsi 4-5 a mne, ze jsem 5+ … a kdyz budu brat, ze k oplozeni doslo v nejzassi termin tak by to bylo 3.9. … takze jak jsem psala.. rozdil v mem vypoctu a doktorovo mereni je 3 dny .. max. tyden… ale rikam si, ze proste je mimis treba pomalejsi a jeste se vyklube…
a jeste jsem zapomnela, ze zdravim Zizu ![]()
Jo a VV … mas pravdu nejsem puvodem z Prahy, ale nazev Pragl jsem pouzila ani nevim jak
proste me to napadlo ja to jinak nepouzivam ![]()
Ahojte těhulinky,
já jsem měla OVU 29.8. a včera na UTZ měřil plodík 6,5mm. Srdíčko bylo vidět strašně slabounce, ani jsem nečekala, že tak brzy (6+3). Podle menzes jsem měla být už 8+0. Jelikož jsem měřila BT, tak vím o ovu přesně.
Ono hrozně moc záleží na tom, jak citlivý má Mudr. ultrazvuk. Přes břišní UTZ je to vidět mnohem později, než přes vaginální, a i ty bývají různě citlivé. A i tak netřeba stresovat, protože i když mají dvě ženy stejný datum ovulace, mohlo být vajíčko pomalejší a zahnízdit se třeba o 5 dnů později.
Podle prolízání dotupných informací některé maminy neviděly srdíčko ani při TT 8+4, a mají krásné zdravé děti, tak zkuste nestresovat (vím, že je to nemožné -
vlastní zkušenost). Když se to vezme kolem a kolem, pomine jedna starost (jestli plave tam má), následuje další (srdíčko), pak další (zamlklé těhu, screening, down, počet prstíků atd atd.) Takže se stejně budeme třást celých devět měsíců, a myslím si, že nás to stejně neopustí asi nikdy. ![]()
Pokud uvažujete nechat si odebrat krev, tak tu máte tabulku na hCG
http://www.zbynekmlcoch.cz/…kvalita.html
Ahoj vespolek,
já jenom na chvilku, za chvíli vyrážím na kontrolu-snad už mi řeknou i termín porodu a hlavně snad bude vše ok…
Holky, v takhle rané fázi je +-týden úplně v pohodě, vím to, protože v těhotenství s jindřiškou jsem řešila to samé - byla celou dobu o týden pozadu, dokonce na první kontrole jsem byla 5tt+5 a pak na další o měsíc později 7tt+5. No a narodila se
Ten UZV ani není přesný, nejpřesnější je kolem 12tt, ale předtím i potom se to může lišit.
Takže klid
![]()
Jo a na rybách a rybičkách ujíždím, denně aspoň tresku v majonéze nebo pangase na másle ![]()
filad: já byla na UTZ v 7. týdnu poprvé a ještě nic vidět nebylo…teda jen ten plodový váček…srdíčko bylo až později…takže to bude v klidu ![]()
Jasne a 2× a bez podpisu
VercaV