Poradna duly
Jana Čurdová
nettie prosím tě, už jsi objednaná někam na screening? mě teď bylo řečeno že na NT screening by se mělo jít mezi 10 - 13. týdnem, ale já jdu na gyndu až později, tak nevím jestli se nemám sama objednat do prenatálního centra…
Holky, hrozne moc dekuju za podporu… jsem nemozna… ja u prvniho tehu to vuuubec neresila, proste to prislo tak najednou a ja dokonce na prvni kontrolu sla nekdy v 11. tydnu.. proste frajerka no… jako jasne ze jsem se tesila, ale bylo to proste jine… takze vlastne tohle co ted resim - resim prvne a zajimam se jestli to v tom ci onom obdobi je spravne jak to ma byt… ted si pujdu koupit test - tech 30 korun me nevytrhne a uvidim jestli je carka stejne silna… mozna blbost, ale i to me muze uklidnit no
Ty nám to nandaly vid Filad? ![]()
Né holky já to myslím v dobrém, taky jste mě uklidnili… je vidět že jsme každá jiná a naše miminka si dělají co chtějí… Filad tak jak jsi to napsala s těmi výpočty, tak myslím, že máš pravdu a váček se může změnit v embéčko (emryo) opravdu ze dne na den. Pokud by kolem 6+6 nebylo vidět srdíčko, tak už bych se začala bát, ale Rybana to měla podobně a podívej… dnes krásnej 10tt. No a mrkni třeba na Žižu ta měla plodík 6,5mm a bylo vidět srdíčko, já mělav úterý 6,3mm a srdíčko ani smykem.
Co kdyby jsi to udělala podobně jako já a trošku svého Dr. obešla… ani to nemusí vědět. Být tebou počkala bych také na příští týden… tak prostředek nebo konec. A zkusila bych to u vás v nemocnici. Je tam 100% gynekologická ambulance. Já jsem tam přišla a řekla jsem, že jsem před týdnem našla // a objednala se ke své doktorce, bohužel mě objednala až za 3 týdny a jelikož mě bolí dost v levém podbřišku nerada bych něco zanedbala a chtěla bych se přesvědčit že jsem opravdu těhu a opravdu je v děloze. Ani nemrkli a udělali rychlý UTZ má lékařka se to ani nedozví. Můžeš také říct, že má mimořádnou dovolenou a ty jsi nervózní. Jako asi budeš muset trošku zalhat ale od toho jsou gynekologická ambulance a pohotovost. Toto by mělo být v každé nemocnici povinné.
A nebo se zítra vyspíš a bude to lepší a vydržíš.
S těmi dny a týdny je to na palici. Já mám třeba na metříku 5+5 ale to počítá automaticky z cyklu 28 dní no a můj je 31 takže jsem na 100% míň… řekla bych 5+2 nebo 5+3 a jedinej blbej den ti klíďo rozhodne o tom jestli se embéčku zrovna zachce ukázat to srdíčko.
Netti - Jindřiška byla takováhle brzdička ju? Zato teď viď? Teď je to čertice. Jo a s těma rybama jsi mě uklidnila už jsem si říkala, že jsem divná. Chutnaj viď? http://cdn.content.sweetim.com/…00020156.gif no mě taky!!! Jo a jedna kámoška psala (je v 9tt) ať jsem v klidu, že včera zblajzla 20dkg rybího salátu a hned potom si rozpekla v troubě 2 rohlíky a namazala marmeládou ![]()
Jak to, že se mi nezobrazuje metřík? co to je za bordel tohleto?
Jsem úplně hotová, unavená jako pes, ale musím na poradu. Tak zatím pa pa, snad to nebude dlouho trvat a ještě se ozvu.
Papayo, akorát, že u tebe měla 6mm ta dutinka, ve které se teprve mimi na UTZ objeví, u mě už měl ten červíček 6mm. Gestační váček se už neměří, když jde změřit něco uvnitř. Vzhledem k tomu, že jdeš na další kontrolu po dvou týdnech, už určitě něco uvidíš - minimálně toho červíka. Běží to hrozně rychle, klidně za tři dny po zobrazení váčku může být vidět plodík.
Hezky je to popsané a jdou vidět příklady ultrazvuků na http://www.babyweb.cz/…miminka.aspx
(kdybych Vás holky zahlcovala těma externíma informacema, tak se ozvěte, já jsem totiž šílený googlovač a pořád se někde pídím po informacích ) ![]()
Jo a holky, přiznejte se, kdo máte fotku z ultrazvuku ! Pamatuju se že ségra poprvé přijela z gyndy s fotkou gestačního váčku ![]()
Žižo já mám
ale až z toho druhého UTZ a bobula tam má „už“ 8.4mm ![]()
Jeeee… hele Rybano jsem kdyz tam vidim jmeno toho tveho doktora, tak jsem si vzpomnela, ze nedavno jsem prepisovala dotazniky do pc (takova domaci narazova prace) a tyhle byly zrovna na tema nejake nove antikoncepce Milligest …
tak zrovna dotazniky od tohodle dr jsem tam mela ![]()
mimis tam uz kraaasne vykukuje ![]()
No a ja jsem pred chvili prisla z pochuzek (banka, lekarna) a tak jsem tam uzmula jeden testik a dokonce testovaci carka je silnejsi nez kontrolni tak to me taky trosku uklidnilo… navic se tam objevila hned co to zacalo nabihat… kdyz jsem si delala testik minuly tyden tak jsem musela opravdu odecitat … sice jen cca minutku po pocurani, ale stejne… tak aspon takhle…
Jinak Papayo… to je dobry napad s tou gyn.pohotovosti… navic ja mam i dobrou vymluvu pac tam mam cystu… takze asi dam na tebe ![]()
filad: no to je náhodička ![]()
já taky testovala do zblbnutí, dokud jsem prostě tu těhotenskou čárku neměla silnější než tu kontrolní ![]()
Holky, jsem z vás nervozní. Já nebyla ještě vůbec u doktora a mám pocit že vy už jste mnohem dál než já. Dneska jsem se šla zeptat kdy mám dojít na kontrolu a on mi řekl že příští pátek. Jenže mám občasné bolesti břicha. (Řekla jsem mu křeče) Když mám křeče, můžu přijít zítra, ale má moc objednaných tak nezaručuje že na mě přijde řada. No takže si můžu vlastně vybrat kdy půjdu. A jak mám určit co jsou bolesti které jsou OK a co už křeče které nejsou OK sakra!!?
Jsem z toho jelen a chce se mi nad tím plakat
Kdy se už teda konečně dozvím jestli jsem fakt těhotná??? Těm těhu testům se bojím věřit, abych nebyla pak zklamaná… Kromě menzesu nemám totiž žádné příznaky
Já chci taky blinkat!! ![]()
marcis: neboj to přijde a ještě si budeš nadávat, že sis ty nevolnosti přivolala ![]()
já jak se znám, tak už bych u toho doktora byla naklusaná v 7 ráno a byla bych ochotná čekat kidně až do večera
![]()
jinak ta bolest břicha je normální prej…já sem tam měla takové křeče, že jsem málem omdlela, ale byla to fakt chvililinka, jindy zase cítím takové divné pnutí…
filad: ten obrázek musíš mít uloženej někde na webových stránkách. Já ho mám např. na facebooku, někdo na rajčeti atd..
klikneš na něj pravým tlačítkem na myši a dáš vlastnosti a zkopíruješ adresu. Sem to vložíš tak, že klikneš na Img - vložíš tu adresu - a zase kliknes na Img (bude u něj hvězdička) ![]()
super… FB mam, takze ted si budu muset zapamatovat stranku s tvym navodem ![]()
a nebo neeee … udelam si to na rajceti (sakra tahle veta zni trosku divne ne???
) na FB to nemusi nikdo vedet
zatim