Květen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10911
16.11.09 11:40

hmm prdim na to, stejně by to byl problém s dojížděním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
16.11.09 11:47

ty jo už ať je květen :dance: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
16.11.09 11:47

Já se teda zatím porodu jako takovýho nebojím, pořád jsem přesvědčená, že horší bolest než co jsem zažila prostě není…ale mám hrůzu z případnýho císaře, páč jako řezat mě při vědomí, to může jen blázen :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
16.11.09 11:56

Já určitě cvičit půjdu. Už teď tomu sportu vůbec nic nedávám - a před tím taky žádná sláva.
Absolvovala jsem to jako netěhu doprovod :mrgreen: před osmi roky se sestrou, měli to i s přednáškama.
Ty, co už rodily asi ty přednášky nepotřebují, ale já jako prvorodička určitě - u nás ty přednášky zahrnují i péši o novorozence, zvládání těhu potíží, nejenom porod. Hoďka přednáška a hoďka cvičení.

Jo a cvičení je důležité i pro porod - protože se procvičují zvlášť ty svaly, které se zapojují při porodu, pak svaly pánevního dna, ať se člověk potom nezačne počůrávat. Porod je potom ve většině případů lépe zvládnutelný, rodička je silnější - je rozdíl, když je tělo na aspoň minimální námahu zvyklé, než když tam přicupitá nějaká zdechlinka (jako moje závislácká švagrová, která pouze sedí u bedny a paří hry a dlabe kolu s brambůrkama) - která po prvním zatlačení už nebyla schopná dalšího v té samé kontrakci. A to neměla nijak zvlášť velké mimčo nebo problematický porod (jakože já po čtyřech absolvovaných můžu hodnotit :lol: )

Jo a u nás berou do cvíča všude od 12.týdne (co jsem si tak mapovala po okolí). Takže já jsem jednoznačně pro, protože vím, že já bych po 9 měsících povalování byla úplně sse silama někde (chybí tu smajlík prd…) :mrgreen: Jenom jsem si říkala, že půjdu až po tom screeningu, případně po kontrole…
Já funím už teď a zadýchávám se i při procházce :-D Takže nejvyšší čas dělat něco s mojí fyzičkou.

Cvičení taky předchází bolesti zad posilováním zádových svalů, které v těhu bývají někdy opravdu kruté.
Ale je to samozřejmě věc každého - neberte to jako poučování, jen podělení se o názor, případně zkušenosti…

Příspěvek upraven 16.11.09 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
16.11.09 11:58

Asi fakt může být horší bolest než při porodu…kamarádka jak je teď ve špitále měla ledvinovou koliku a říkala že to bylo snad fakt horší než porod, ale pro toho kdo nic takový nezažil je ta bolest opravdu vostrá, ale zase to má příroda dobře zařízený, hned pak je taková obrovská úleva a taková euforie že bolest je hned zapomenutá.
Já se na ten porod dokonce docela těším, mám v plánu si to užít, poprvé jsem z toho byla taková vykulená a nějak jsem to tak jako přežila, ale teď už vím co mě čeká a chci si to vychutnat, ty první chvilky s miminkem a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
16.11.09 12:02

No Žížo to je právě to co jsem řešila. U nás to cvičení co bylo u tý předporodní přípravy stálo za prd…to ti fyzičku nepodpořilo ani náhodou. Proto jsem říkala že cvičit ano ale pořádně cvičit a celou dobu těhu. Takže jsem sháněla po HK něco a zatím je to na prd, nic moc tady nepořádají. No snad něco najdu. A je to taky o tom hlavně co se naučíš na tom cvíču procvičovat i doma a ne na to prdět protože jnak je to k ničemu, jednou týdně půl hoďky je na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
16.11.09 12:04

Omlouvám se za ten román :lol:

Pro ty, co nemají cvíčo v dosahu a chtěly by cvičit:
Cvičení pro těhule na streamu

TOHLE UŽ JE zkopírováno:
" Přestože dříve nebylo cvičení v období těhotenství doporučováno, dnes je již vědecky dokázány jeho blahodárné účinky na matku i plod. Lehké cvičení totiž zlepšuje průtok krve, dodává energii a působí rovněž proti vzniku cukrovky a hypertenze. Navíc cvičení pomáhá nastávajícím maminkám zlepšit náladu, protáhnout celé tělo, posiluje krevní oběh, což může velmi výrazně omezit otoky nohou a chodidel. Dále minimalizuje křeče, odstraňuje svalové napětí a později usnadňuje celý porod.
Je také prokázáno, že cvičení nastávající maminky stimuluje pohyby plodu, což podporuje jeho zdravý růst. "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
16.11.09 12:08

Žížo to je dobrý to video, dík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
16.11.09 12:09

Petu, přesně jak říkáš. Já mám doma gym.míč, takže to můžu praktikovat - už teď se na něm vrtím a houpu.

Plavání je taky fajn, zvyšuje kapacitu plic a hlavně na tu hoďku odlehčí svalům a kloubům, zvlášť ve třetím trimestru.

Já myslím, že jsou důležité ty svaly pánevního dna - co si pamatuju, tak v tom kurzu bylo fakt srandovní cvičení - postupné zatahování a povolování jednotlivých „dírek“. Ono se to nezdá, ale uvědomit si a nezatahovat všechno naráz je docela fuška :lol:
Ať pak tlačíš tou správnou. :mrgreen: :mrgreen:

Měli tam i cvičení pro těhu proti zácpě, asi fakt záleží na co narazíš. U nás to vede porodní asistentka, která tě pak navštěvuje i v šestinedělí.

Ještě teda jedna stránka, a už půjdu na oběd, ať Vás tady nezahlcuju :roll: http://www.ordinace.cz/…stvi-1-cast/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
16.11.09 12:14

Žížo, super :palec: :palec: ty jsi nejlepší googlovačka  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
16.11.09 12:20

Ahoj všem..Dočítám zpětně a tak i moje reakce budou možná už pasé-tak se omlouvám.

Holky, pozor s tou Lactulosou..tři lžíce je zbytečně moc. My dáváme důchodcům na lačno 1 lžíci a funguje to dobře. Taky by se to nemělo brát pořád..určitě ne každej den(třeba dvakrát týdně), pak si tělo zvyká a o to je to pak horší.

Jinak já teda ještě rodit nechcu..teprve se moc těším na bříško, pohyby a tak:-) Samozřejmě se na mimčo těším, ale jelikož je to mé úplně první těhu, tak si to chi užít:-)

Kocu: tak to máte hodnou paní domácí:-) To by se mi taky líbilo:-)

Právě jsem dočetla řádky Petry zakladatelky..je mi z toho smutno! Kéž by se jí zadařilo!

Všem kontrolovaným přeju hodně štěstí!

RYB: TO SOU NERVY, CO? kašli na to, aspoň budeš mít kytku podle svých představ.

Papayo: Agátka se mi tak moc líbí..a partner má to jméno úplně stejnej názor–takže budem mít Adélku:-)

To je sranda s tím příjmením..Já se teda na nový příjmení těším..polepším si..ale zatím neprozradím.

Kocu: a partner s tím souhlasí? Ten můj by to nepřežil kdyby mimi nemělo jeho příjmení. A pak mu to zas po svatně měnit??–no nevím..
To je každýho věc.

To jste dobrý, že aspoň chcete cvičit. Já necvičila nikdy a nikdy mě to nebavilo..natož teď, když su lenóra největší. A předtsva, že cvičím někde před někým mě teda stresuje.
Jako vím, že by to bylo fajn.. ale nějak se k tomu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
16.11.09 12:23

Žížo - škoda, že nebydlíš poblíž :-( chodily bychom cvičit spolu!!! Kámoška bohužel chodit nechce. Tak do toho půjdu sama :-( Ale půjdu, taky jsem taková lemra líná. Akorát chci začít až 4. ledna - to už budu doma, bude po vánocích a já budu cca 18 - 19tt.
U nás je hodinové cvičení (samostatně) A pak předporodní kurzy (taky samostatně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
16.11.09 12:30

Teprve teď jsem mrkla na ty videa: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Krásný, nasmála jsem se..ale i slza ukápla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
16.11.09 12:30

Boci ta laktuloza…mají to tam napsaný že jako první pomoc aby to povolilo se mají dát až tři lžíce, pak jako prevence nebo při dlouhodobým užívání se ma dát myslím jen dvě kávový lžičky denně. A ono když nejdeš 7 dní na velkou tak byli ty tři lžíce akorát, krásně mi to pomohlo, ale brát to furt taky nehci, spíš jako poslední záchranu když už nic jinýho nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
16.11.09 12:34

Petru: jako jo, ta první pomoc, to ještě beru. Rozhodně to není dobrý užívat denně. Máme s tím v práci zkušenosti. Tak jen opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí