Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Kotýsek, ja praveze nemozem nic nysle do posvy, pretoze mam pravdepodobne nizke pg v pošve (az prilis), akekolvek uzivanie pripravkov s nizkym ph mi nerobi dobre, skusala som vselico KitOvuli, Cicatridina, Rosalgin, Aflovag ale nic nepomohlo… u mna sda to riesilo atb a tak to aj dopadlo-prudkou reakcooi tyzden som pomaly nemohla ani chodit…takze uz si do nej chudinky nedavam radsej nic ![]()
Oprava-nemozem nic kysle do posvy …ani laktobacily, ani volnopredajne pripravky, telo sa s tym bude musiem vysporiadat samo
Cawte baby tak mam vysledky poslednych vyterov asom viac menej zhrozena. ---krv (z 15.8) mi vysla CRP-4 co sa zlepsilo z 8, ale ASLO mam 900! za tyzden sa zvysilo zo 623 na 900 comu nechapem, chybaju mi aj leukocyty, inac je krv ok.
---moč- chemicky plus sediment datum z 15.8
nemam v nejk ani krvani hnis akurat pritomne hlievove vlakna (veľa) a pritomne- U epitélie a U baktérie
no a výtery čistá katasrtrofa:( (vypíšem to presne ako to mam na papieri)
---Kultivacne vysetrenie z pošvy (15.8)
aerobná kultivácia:
nález: staphylococcus Sp.-koaguláza neg.
corynebacterium sp.
ojedinele. Lactobacillus sp. produkujuci H2O2
ojedinele Escherichia Coli
kultivacia na kvasinky:nález: ojedinele candida alb. komplex
kultivácia na Gardnerellu vaginalis:nález: stredne masívne Gardnerella vaginalis
----Kultivacne vysetrenie z vulvy
aerobná kultivácia:
Nález: Staphylococcus sp. koagulacia neg.
ojedinele Neteroccocus sp.
ojedinele.lactobasillus.sp produkujuci h2o2
stredne masivne escherinia coli
kultivacia na kvasinky:nalez: ojed. candida alb. komplex
kultivacia na gadnerellu vaginalis:nález: stredne masivne gardnerella vaginalis
záver: Ko+htk v norme
moč chem +sed. negat. ä
CRP neegat.
ASLO poziti/doriesit cestou obvodneho lekara(vraj nemam v posve streptokoka)
zaujimave ze som mala doteraz vsetky kultivacie komplet negativne a zrazu toto:( asi to je po tom ampiciline alebo ja neviem, teraz uz netusim z coho mam ten vytok, dalacin mi nedala, ze este pockame zatial mi predpisala Fluomocin a na vulvu locoid, potom gynoflor laktobac. cipky a o 3 tyzden kontrola.co znamenaju tie dovne nazvy tych nalezov z posvy a vulvy netusim, ale vraj to nieje nic vazne no neviem
pri Gardnerelle viem ze citit rybaci zapach, ale ja som zadne zapach okrem priserneho pálenia a stipania nemala tak ja uz neviem…som ako v bludnom kruhu:(
bola som aj na USG brucha, tam som mala zle akurat mierne zvysenu echogenitu pečene, inac pankreas, slezina, oblicky su ok.
INAC UZ DRIHY DEN UZIVAM produkt DRACIA KRV, hadam to pomoze aspon na to vysoke aslo
![]()
Takze teraz vlastne nemam laktobacilozu, ale uz neviem co, uzivam antisepticke cipky a snazim sa byt v pohode, nic ma nepalilo a zas ma páli, asi to ma neco spolocne s psychikou…A VIETE CO JE ZAUJIMAVE??? POL ROKA SOM VO VYTEROCH NEMALA ABSOLUTNE NIC!!! len laktobacil a teraz tam mam doslova zoo ![]()
Děvče, mě napadá jediné - to je takový zoo, že tomu by pomohlo vůbec nic do pochvy nedávat, nic neléčit a JEN BÝT V KLIDU. Hýčkat se.
Fakt! je to úplně první myšlenka, protože ty jsi tam dole úplně v chaosu.
Lehce ke zlepšení už našlápnuto máš, takže tiše držím palce!!!
NiKi
Asi mas pravdu Nikina, nic ziadne lieky a pohoda, uvidim dalej ![]()
Ja mám rovnaký problém na severe Slovenska. Už druhá gynekologička a laktobacily mi komplikujú život a manželstvo. Ani výplachy, ani antibiotiká nezabrali. Už mám nervy z toho zúfalstva!
@miapia píše:
Te moj zase pali, a ako sa vravi: topiaci sa aj slamky chyta, priatel vravi ze ma citit jak kyselina, tak sme spolu nemali nic pol rokalebo sa boji ze neco chyti(nevem co ked vsetko je vraj ok podla lekarov) no uvidim… som dost otvorena, ale tak dlho som nevedela najst dobre diskusne forum a u nas na vychode na SK sa nekedy fakt citim ako 100 rokov za opicami, ked lekari ani nepoculi pojem premnozeny laktobacil
Ninnalo: viem dobre ako sa citis, je to ciste zufalstvo…ja uz si zacinam namyslat ci nemam nejaku formu rakoviny alebo co
![]()
@miapia píše:
Ninnalo: viem dobre ako sa citis, je to ciste zufalstvo…ja uz si zacinam namyslat ci nemam nejaku formu rakoviny alebo co![]()
![]()
pořád to není dobrý?
![]()
@miapia píše:
Nie stale rovnako, sem tam palenie a vytoky
Teď jsem si přelouskala tuhle debatu - a mám pocit, že je nás takových víc.
Čím dál víc žen trpí na pálení, výtoky - a přitom jsou dle gyn ok. Je to na hlavu!
Co pomohlo mně - úúplně se odkyselit. Chlorella (píšu to správně?) se zeleným ječmenem. Plus úplně převorat jídelníček - ale totálně detoxikačně. Zhubnout (pokud je nadváha). Tohle, když jsem udělala na jaře, jsem nejen zhubla 6kg (jsem dost špekatá
), ale vyčistila jsem se tak, že jsem 5 měs. nevěděla, co to je kvasinka - pak zas přišla díky nynějšímu těhotenství, ale tomu se těžko zabrání…
Davdan- a trpela si kvasinkami alebo inou nespecifickou formou vytoku?
Ahoj dievcata mam 25 rokov, takisto som prekonala ureoplasmu (21 dni doxycilin) a odvtedy trpim strasnym palenim a narusenym prostredim v posve. Liecim sa na to u venerologicky, ktora mi zistila gardnerellu vaginalis. Koly tejto bakterii mam to palenie. Najhorsie je ze tato bakteria moze byt chronicka a aj po prelieceni sa moze objavit znova. Pomaha na to entizol oralne a na zavadzanie do posvy. Mne stale pomoze ale hned par dni po dobrati sa mi infekcia vrati pretoze ju mam chronicku. Teraz mi doktorka predpisala nove antibiotikum - amoxicilin plus klion na zavadzanie (co je nieco podobne ako entizol). Drzim palce a hned ako sa vyliecim dam info
pekny vecer.
Trpici85: na,,chronicke" bakterie pomaha autovakcina, ja som si ju bola vcera dat spravit
Zdravím holky
. Tak jak jste na tom? Já jsem byla nejdřív nadšená, když jsem četla první příspěvky (a myslela si, že jsem objevila řešení toho, co mi je), ale vypadá to, že vyléčit se není jen tak. Mám to podobně. Začalo to silým bílým výtokem a silným svěděním. Taky otok malých stydkých pysků a zarudnutí.
Nejdřív jsem myslela, že je to mykóza. Byla jsem na gyndě. Tam mě doktor odbyl. Řekl, že mykóza vypadá jinak (neudělal žádné stěry, jen se tam podíval). Když vytáhnul zevnitř zrcadlo bylo celé bílé. Pak mi řekl, že to nic není a že mám používat Laktacyd (který ale používám).
Laktacyd jsem teda používala každý den, zlepšení ale žádné. Už to nesvědí tolik, ale spíš proto, že to nechávám být. Kdybych se škrábala, je to horší a horší. S přítelem jsme od té doby měli 3× sex. A není to ono. Nevzrušuje mě to tak, jako obvykle, dotyky jsou cítit jinak… Přítel to ode mě chytil (natekl mu, ale za 3 dny se vyléčil).
Byla jsem dnes znovu na gyndě. Měla jsem pocit, jakože je hrozně obtěžuju, vymýšlím si a snad tam chodím schválně je otravovat. Nejdřív mi doktor navrhnul, že mě pošle na hospitalizaci a kapačky (ale ani mi nevysvětlit proč, když to podle něj nic není). Pak mi udělal stěr. Výsledky budou v pondělí. Radši bych, aby se tam něco našlo. Vypadá to totiž, že zbavit se laktobacilozy není vůůbec jednoduché. Ale zas to vypadá, že by to nemělo mít vliv na plodnost jako jiné pohl. nemoci. Tak aspoň něco… Myslíte, že mám to stejné co vy?