Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adny jojo,delaji se mi endometriomy na jednom vajecniku. To jsou cokoladovy cysty naplneny krvi
a ted uz mela 5cm a byla vnorena v tom vajecniku, takze ho poskozuje, navic i prirostl k brisni stene. Je to i nebezpecny, kdyby praskla. Uz jsem byla 2× a priste uz pujde vajecnik ven. Na imuno jsem byla v Plzni u dr. Gallove Ulcove. Na to musis byt myslim 8-10tydnu bez horm. stimulace.
Ahoj holky, můžu trochu oživit diskuzi
Snad se někdo ozve. Já byla minulý týden na laparce..snažíme se rok, tak mě tam doktor poslal. Po vysazení HA jsem to vůbec nedostavala, až s Proverou a ještě s čímsi, nepamatuju už název
Nakonec mně odstraňovali cystu na levém vajecniku a zjistili neprůchodnost levého vejcovodu
Navíc se mně to břicho pořád nějak nepozdava..
@simka0 Ahojky,treba budes patrit k tem, kterym laparka pomohla k miminku
ja mam za sebou dve a zatim teda nic, ale ja mam vejcovody ok, takze u me lpk ani pomoci nemohla. A co se ti nezda na tom tvym brisku?
Ježiš dvě
no potěš. U mě se ten levý zprůchodnit nedá, takže už mám jen jeden, takže šance možná nějaká je, ale nic moc
No bolí mě právě na pravé straně (přitom cysta byla na levo) pod jizvou se mně udělala taková bulka nebo co a bolí to, tak se bojím co to může být.
@simka0 A mas dirky na prave i leve strane, nebo jak to mas?
@simka0 Tak to je normalni, ze te boli vic ta strana, na ktere ti nic nedelali
ja to ted mela taky a sestra mi rikala, ze to je tim, ze se pres tu dirku dostavaji k tomu vajecniku a strkaji tam vic nastroju atd. a ze z toho me prave boli ta druha strana. Tak se neboj, to nic nebude
A jinak jako boulicku mam taky, to se vstreba. Az ti upadnou stroupky, tak to jemne masiruj, bude to lepsi
Dobry je i masirovat sprchou..to zmizi, neboj
jinak bez strupu je nejlepsi mazat sadlem, krasne se to hoji ![]()
Ahoj taku jsem po laparce měla jsem dvě s odstupem roku kvuli endometrioze. když si vzpomenu na první laparku tak hrůza a děs řikala jsem že už další nechci. tenkrát po operaci bolest břicha já nemohla ani vstávat z postele, ale prý to bylo tím že ložiska byla všude a museli je chirurgicky odstraňovat. po roce další bolesti podbříšku a stupňovali tak další laparka a na tutu už vzpomínám krásně já se probudila nic mi nebolelo já doma mohla vstávat z postele normálně taky je fakt že už ložisek bylo pár starých co se nepodařilo odstranit prvně a pár nových takže je už neodstranili a doporučení když hormonální léčba nepomáhá tak na pul roku umělý přechod a pak se snažit o mimi snaha byla ale pořád nic DR už nás odeslala na umělé oplednění a tam už jsme nedojeli ted jsem ve čtvrtém měsici těhotenství
@dagmar.hribek Ahojky,tak ja to mam uplne stejne jako ty
prvni des bes a druha uplne v pohode
zvlastni. Po te prvni jsem si myslela, ze snad umru, jak to bolelo a pri druje jsem podezirala doktory, ze mi nic nedelali, ze me nic neboli
no umely prechod mam taky, jen na tri mesice teda. V lednu nas ceka druhe IVF, snad uz posledni. Muzu se zeptat, jak dlouho jste se snazili celkem? Jinak gratuluju k tehotentsvi ![]()
@jarunka86 píše:Tak tos mě uklidnila, ani nevíš jak
@simka0 Tak to je normalni, ze te boli vic ta strana, na ktere ti nic nedelalija to ted mela taky a sestra mi rikala, ze to je tim, ze se pres tu dirku dostavaji k tomu vajecniku a strkaji tam vic nastroju atd. a ze z toho me prave boli ta druha strana. Tak se neboj, to nic nebude
A jinak jako boulicku mam taky, to se vstreba. Az ti upadnou stroupky, tak to jemne masiruj, bude to lepsi
Dobry je i masirovat sprchou..to zmizi, neboj
jinak bez strupu je nejlepsi mazat sadlem, krasne se to hoji
Jinak já taky děs běs. Po operaci jsem se nemohla zvednout z postele, navíc jsem zvracela, 2 dny prospala a když jsem vstávala z postele nebo z gauče, tak jsem chodila jak mrzák. Až poslední 2 dny, je to celkem v pohodě, až právě na tu pravou stranu, kde bolí ta boulička. Všude jsem četla, jak některé den po operaci o ničem nevěděli..
jsem si připadala jak hypochondr ![]()
@simka0 ja jsem si taky pri te prvni pripadala jako ty, bylo to fakt hrozny. Navic me i trapil ten plyn, takze jsem nemohla dva dny ani spat, jak me bolely klicni kosti. No a par dnu po operaci se mi udelala modrina od boku az dolu..uplne cerna, hruza. Ta me bolela cca mesic, pak zmizela. No a ted na laparce po roce od te prvni mi zjistili, ze mi prirostl vajecnik k brisni stene, proto asi ta modrina, ze tam krvacela nejaka vetsi ceva. No, ale druha byla uplne o necem jinem, na te jsem byla koncem rijna, takze mam cca mesic po. Ta boulicka se vstreba, urcite. Ja je taky mela a ted mam taky a zmensuje se. S jednim vejcovodem se da otehotnet, neboj nic
drzim palce.
@jarunka86 nu my se všeho všudy snažili asi je čtyři nebo pět měsíců. Dr říkala ze to máme zkoušet tři měsíce pak mám přijít a objedná nás do CARU. já to nechala skoro pět měsíců Dr říká nojo nález endometriozy byl velký přirozeně to nepůjde tak nás objednala a já k ní 14dni na to běžela ze mam pozitivní těhu test tak na mě koukala jak vrána a pak říká se to stává že když se má něco dít tak jako kdyby si tělo řeklo já je trápit nebudu.budu vám fandit ať vám vyjde ivf