Čeká někoho laparoskopie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4264
28.10.14 13:14

@adny jojo,delaji se mi endometriomy na jednom vajecniku. To jsou cokoladovy cysty naplneny krvi :-( a ted uz mela 5cm a byla vnorena v tom vajecniku, takze ho poskozuje, navic i prirostl k brisni stene. Je to i nebezpecny, kdyby praskla. Uz jsem byla 2× a priste uz pujde vajecnik ven. Na imuno jsem byla v Plzni u dr. Gallove Ulcove. Na to musis byt myslim 8-10tydnu bez horm. stimulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 17:08

Ahoj holky, můžu trochu oživit diskuzi :-) Snad se někdo ozve. Já byla minulý týden na laparce..snažíme se rok, tak mě tam doktor poslal. Po vysazení HA jsem to vůbec nedostavala, až s Proverou a ještě s čímsi, nepamatuju už název :-D Nakonec mně odstraňovali cystu na levém vajecniku a zjistili neprůchodnost levého vejcovodu :-( Navíc se mně to břicho pořád nějak nepozdava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 18:39

@simka0 Ahojky,treba budes patrit k tem, kterym laparka pomohla k miminku :) ja mam za sebou dve a zatim teda nic, ale ja mam vejcovody ok, takze u me lpk ani pomoci nemohla. A co se ti nezda na tom tvym brisku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 19:10

Ježiš dvě :roll: no potěš. U mě se ten levý zprůchodnit nedá, takže už mám jen jeden, takže šance možná nějaká je, ale nic moc :think: No bolí mě právě na pravé straně (přitom cysta byla na levo) pod jizvou se mně udělala taková bulka nebo co a bolí to, tak se bojím co to může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 19:24

@simka0 A mas dirky na prave i leve strane, nebo jak to mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 19:29

Jo, mám pod pupkem a na pravo i na levo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 19:30

Nevíš co by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 19:32

@simka0 Tak to je normalni, ze te boli vic ta strana, na ktere ti nic nedelali :) ja to ted mela taky a sestra mi rikala, ze to je tim, ze se pres tu dirku dostavaji k tomu vajecniku a strkaji tam vic nastroju atd. a ze z toho me prave boli ta druha strana. Tak se neboj, to nic nebude :) A jinak jako boulicku mam taky, to se vstreba. Az ti upadnou stroupky, tak to jemne masiruj, bude to lepsi :) Dobry je i masirovat sprchou..to zmizi, neboj :) jinak bez strupu je nejlepsi mazat sadlem, krasne se to hoji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.14 19:41

Ahoj taku jsem po laparce měla jsem dvě s odstupem roku kvuli endometrioze. když si vzpomenu na první laparku tak hrůza a děs řikala jsem že už další nechci. tenkrát po operaci bolest břicha já nemohla ani vstávat z postele, ale prý to bylo tím že ložiska byla všude a museli je chirurgicky odstraňovat. po roce další bolesti podbříšku a stupňovali tak další laparka a na tutu už vzpomínám krásně já se probudila nic mi nebolelo já doma mohla vstávat z postele normálně taky je fakt že už ložisek bylo pár starých co se nepodařilo odstranit prvně a pár nových takže je už neodstranili a doporučení když hormonální léčba nepomáhá tak na pul roku umělý přechod a pak se snažit o mimi snaha byla ale pořád nic DR už nás odeslala na umělé oplednění a tam už jsme nedojeli ted jsem ve čtvrtém měsici těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 19:55

@dagmar.hribek Ahojky,tak ja to mam uplne stejne jako ty :) prvni des bes a druha uplne v pohode :) zvlastni. Po te prvni jsem si myslela, ze snad umru, jak to bolelo a pri druje jsem podezirala doktory, ze mi nic nedelali, ze me nic neboli :mrgreen: no umely prechod mam taky, jen na tri mesice teda. V lednu nas ceka druhe IVF, snad uz posledni. Muzu se zeptat, jak dlouho jste se snazili celkem? Jinak gratuluju k tehotentsvi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 20:15
@jarunka86 píše:
@simka0 Tak to je normalni, ze te boli vic ta strana, na ktere ti nic nedelali :) ja to ted mela taky a sestra mi rikala, ze to je tim, ze se pres tu dirku dostavaji k tomu vajecniku a strkaji tam vic nastroju atd. a ze z toho me prave boli ta druha strana. Tak se neboj, to nic nebude :) A jinak jako boulicku mam taky, to se vstreba. Az ti upadnou stroupky, tak to jemne masiruj, bude to lepsi :) Dobry je i masirovat sprchou..to zmizi, neboj :) jinak bez strupu je nejlepsi mazat sadlem, krasne se to hoji :)
Tak tos mě uklidnila, ani nevíš jak :hug: Já už se bála nějakého zánětu nebo srůstů :nevim: Právě tu pravou stranu si už musím hlídat, když tam je jediná naděje :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 20:18

Jinak já taky děs běs. Po operaci jsem se nemohla zvednout z postele, navíc jsem zvracela, 2 dny prospala a když jsem vstávala z postele nebo z gauče, tak jsem chodila jak mrzák. Až poslední 2 dny, je to celkem v pohodě, až právě na tu pravou stranu, kde bolí ta boulička. Všude jsem četla, jak některé den po operaci o ničem nevěděli.. :nevim: jsem si připadala jak hypochondr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 20:20

@jarunka86 tys na tom byla teď někdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 20:25

@simka0 ja jsem si taky pri te prvni pripadala jako ty, bylo to fakt hrozny. Navic me i trapil ten plyn, takze jsem nemohla dva dny ani spat, jak me bolely klicni kosti. No a par dnu po operaci se mi udelala modrina od boku az dolu..uplne cerna, hruza. Ta me bolela cca mesic, pak zmizela. No a ted na laparce po roce od te prvni mi zjistili, ze mi prirostl vajecnik k brisni stene, proto asi ta modrina, ze tam krvacela nejaka vetsi ceva. No, ale druha byla uplne o necem jinem, na te jsem byla koncem rijna, takze mam cca mesic po. Ta boulicka se vstreba, urcite. Ja je taky mela a ted mam taky a zmensuje se. S jednim vejcovodem se da otehotnet, neboj nic :mrgreen: drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.14 20:58

@jarunka86 nu my se všeho všudy snažili asi je čtyři nebo pět měsíců. Dr říkala ze to máme zkoušet tři měsíce pak mám přijít a objedná nás do CARU. já to nechala skoro pět měsíců Dr říká nojo nález endometriozy byl velký přirozeně to nepůjde tak nás objednala a já k ní 14dni na to běžela ze mam pozitivní těhu test tak na mě koukala jak vrána a pak říká se to stává že když se má něco dít tak jako kdyby si tělo řeklo já je trápit nebudu.budu vám fandit ať vám vyjde ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí