Čeká někoho laparoskopie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4264
22.11.14 21:01

@dagmar.hribek Je,to je krasny tak kratka doba…my se snazime 3,5 roku :( snad v lednu/unoru najdu konecne //. Nastetsi teda jsem jeste relativne mlada, ale i tak…Diky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 21:20

Jo, klíční kosti mě taky bolely, no myslela jsem, že to bude větší pohoda :-) A dělali ti aj kyretaz nebo jak se tomu říká? Brali mně nějaké vzorky z dělohy a posílali to i s tou cystou na histolku, tak za 14 dní budou teprve výsledky, no a kvůli té musíme prý dodržet šestineděli..Až po další menstruaci, ale od laparky se nedostavila ještě ani ta první. 3,5 roku to musí byt na palici teda :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 21:25

@jarunka86 jo a s tou modřinou..mám vedle pupku modráka a takové malé vpichy, na gynde nevěděl od čeho to tam mám :think: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 21:26

@simka0 No pri prvni mi delali jen pruchodnost vejcovodu a odstranovali cystu, ted jen cystu. Histologie trva cca 14dnu. Delohu mi prohlizeli jen v CAR, pry je normalni, takze nic dalsiho nedelali. O sestinedeli mi nikdy nikdo nerekl, pry muzu delat co chci :) Mne jinak ms prisla vzdycky v terminu i pri tech laparkach. Ale muze to trochu rozhodit. 3,5 roku je na palici :zed: ale da se s tim zit, prvni dva roky byly kriticky, ted jsem smirena…ale obcas to na me prijde, to je jasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 21:28

@simka0 To muze byt od siti treba…ja jsem ted mela vpich primo v pupku a mela jsem kolem celyho pupiku strupy :) ale modrinu jsem ted nemela zadnou. Zato lonskej modrak…to kdyz vydel muj doktor tak mi rekl, ze tohle jeste nevidel a ze toho videl dost :D Mozna jsem jim spadla ze stolu…rozhodne jsem tak vypadala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 21:38

To je jasné, já to znám, ne sice tak dlouho, ale taky mě to trápí. Mně říkali kvůli infekci dodržet sestinedeli, to je doba..Já bych to nejradši zkoušela radši hned :-) A co znamenají ty pojmy CAR, Ivf a iui?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 21:40

To je taky možné, žes jim spadla :-D Kdoví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 21:43

@simka0 CAR-centrum asistovane reprodukce, IVF-in vitro fertilizace(umele oplodneni) IUI-intrauterini inseminace(v podstate vstrikne doktor deloznim cipkem koncetrat spermii do delohy)
Jinak me rikala zkouset hned…vsude ti reknou neco jinyho. Vy se snazite asi zatim jen doma, ze? :) myslim tim, ze nedochazite nikam do centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 21:54

Díky za vysvětleni :-) Zatím nikam nechodíme. Po roce snažení mě poslal na tu laparku a pak se uvidí. Já mám problém i s tím cyklem, takže ani neví, jestli u mně dochází k ovulaci. Za 14 dní jdu k němu, tak uvidím co dál. Tak to iui je asi ještě takový ten jednodušší způsob že? A za co všechno se platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 21:55

A tys uz na necem z toho bylas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 21:59

@simka0 IUI je to nejjednodussi, co ti v CAR nabidnou. Jeste u gyndare muzete zkusit clostibegyt, to jsou prasky prave na podporu ovulace. A stoji par korun, tusim kolem 40kc za baleni, to mas na mesic. To jsme taky po roce zkouseli, ale marne. My mame i trochu slabsi spermiogram, tak mozna proto. IUI se nekde plati, nekde ne, ale neni to tak strasna palka, myslim kolem 2tis, kdyz uz se plati. No a co se umeleho tyce, tam je to slozitejsi a podstatne drazsi. Kdyz jdes normalni cestou a neplatis si zadny nadstandart, tak muzes skoncit nekde na 6-10 tisicich. My jsme nadstandart meli a stalo nas to 22tis. Ale opravdu v kazdem centru je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
22.11.14 21:59

Mam za sebou jedno neuspesne IVF, v lednu jdeme do druheho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.11.14 22:35

Ach jo. A co to je ten nadstandard? To pojišťovna nic nehradi, musíš platit při každém pokusu tolik? Tak snad už se dockate ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4264
23.11.14 14:54

@simka0 Pojistovna toho hradi dost, jen to malokdo vidi :) zaplati ti normalni oplozeni vajicka(daji jen spermie do nadobky s vajickama a ceka se, kolik se oplodni),tridenni kultivaci embrya a pak transfer. Doplaci i dost na leky(hormony). Nadstandart je treba prodlouzena kultivace embrya na 5dni, oplozeni metodou ICSI(vpichnou jehlou spermii do vajicka),nebo asistovany hatching(nariznou laserem obal embrya, aby se lepe zachytilo v deloze),ale je toho hodne, za to vse si platis sama. Bez pojistovny by ten cyklus vysel mnohem vic. My musime mit ICSI kvuli horsimu speriogramu a potom prodlouzenou kultivaci a hatching jsme si priplatili sami od sebe, dohromady i s hormonama opravdu cca 22tis, to same budeme platit v lednu, teda pokud se nezmenily ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
23.11.14 16:55

@jarunka86 Teda, tak to je mazec, díky za skvělé vysvětlení, nevěděla jsem o tom nic. Tak to je fajn, když tomu tak krásně pomuzou..Hlavně ať vám to konečně vyjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí