Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@dagmar.hribek Je,to je krasny tak kratka doba…my se snazime 3,5 roku
snad v lednu/unoru najdu konecne //. Nastetsi teda jsem jeste relativne mlada, ale i tak…Diky moc ![]()
Jo, klíční kosti mě taky bolely, no myslela jsem, že to bude větší pohoda
A dělali ti aj kyretaz nebo jak se tomu říká? Brali mně nějaké vzorky z dělohy a posílali to i s tou cystou na histolku, tak za 14 dní budou teprve výsledky, no a kvůli té musíme prý dodržet šestineděli..Až po další menstruaci, ale od laparky se nedostavila ještě ani ta první. 3,5 roku to musí byt na palici teda ![]()
@jarunka86 jo a s tou modřinou..mám vedle pupku modráka a takové malé vpichy, na gynde nevěděl od čeho to tam mám
![]()
@simka0 No pri prvni mi delali jen pruchodnost vejcovodu a odstranovali cystu, ted jen cystu. Histologie trva cca 14dnu. Delohu mi prohlizeli jen v CAR, pry je normalni, takze nic dalsiho nedelali. O sestinedeli mi nikdy nikdo nerekl, pry muzu delat co chci
Mne jinak ms prisla vzdycky v terminu i pri tech laparkach. Ale muze to trochu rozhodit. 3,5 roku je na palici
ale da se s tim zit, prvni dva roky byly kriticky, ted jsem smirena…ale obcas to na me prijde, to je jasny.
@simka0 To muze byt od siti treba…ja jsem ted mela vpich primo v pupku a mela jsem kolem celyho pupiku strupy
ale modrinu jsem ted nemela zadnou. Zato lonskej modrak…to kdyz vydel muj doktor tak mi rekl, ze tohle jeste nevidel a ze toho videl dost
Mozna jsem jim spadla ze stolu…rozhodne jsem tak vypadala.
To je jasné, já to znám, ne sice tak dlouho, ale taky mě to trápí. Mně říkali kvůli infekci dodržet sestinedeli, to je doba..Já bych to nejradši zkoušela radši hned
A co znamenají ty pojmy CAR, Ivf a iui?
@simka0 CAR-centrum asistovane reprodukce, IVF-in vitro fertilizace(umele oplodneni) IUI-intrauterini inseminace(v podstate vstrikne doktor deloznim cipkem koncetrat spermii do delohy)
Jinak me rikala zkouset hned…vsude ti reknou neco jinyho. Vy se snazite asi zatim jen doma, ze?
myslim tim, ze nedochazite nikam do centra.
Díky za vysvětleni
Zatím nikam nechodíme. Po roce snažení mě poslal na tu laparku a pak se uvidí. Já mám problém i s tím cyklem, takže ani neví, jestli u mně dochází k ovulaci. Za 14 dní jdu k němu, tak uvidím co dál. Tak to iui je asi ještě takový ten jednodušší způsob že? A za co všechno se platí?
@simka0 IUI je to nejjednodussi, co ti v CAR nabidnou. Jeste u gyndare muzete zkusit clostibegyt, to jsou prasky prave na podporu ovulace. A stoji par korun, tusim kolem 40kc za baleni, to mas na mesic. To jsme taky po roce zkouseli, ale marne. My mame i trochu slabsi spermiogram, tak mozna proto. IUI se nekde plati, nekde ne, ale neni to tak strasna palka, myslim kolem 2tis, kdyz uz se plati. No a co se umeleho tyce, tam je to slozitejsi a podstatne drazsi. Kdyz jdes normalni cestou a neplatis si zadny nadstandart, tak muzes skoncit nekde na 6-10 tisicich. My jsme nadstandart meli a stalo nas to 22tis. Ale opravdu v kazdem centru je to jinak.
Mam za sebou jedno neuspesne IVF, v lednu jdeme do druheho.
Ach jo. A co to je ten nadstandard? To pojišťovna nic nehradi, musíš platit při každém pokusu tolik? Tak snad už se dockate ![]()
@simka0 Pojistovna toho hradi dost, jen to malokdo vidi
zaplati ti normalni oplozeni vajicka(daji jen spermie do nadobky s vajickama a ceka se, kolik se oplodni),tridenni kultivaci embrya a pak transfer. Doplaci i dost na leky(hormony). Nadstandart je treba prodlouzena kultivace embrya na 5dni, oplozeni metodou ICSI(vpichnou jehlou spermii do vajicka),nebo asistovany hatching(nariznou laserem obal embrya, aby se lepe zachytilo v deloze),ale je toho hodne, za to vse si platis sama. Bez pojistovny by ten cyklus vysel mnohem vic. My musime mit ICSI kvuli horsimu speriogramu a potom prodlouzenou kultivaci a hatching jsme si priplatili sami od sebe, dohromady i s hormonama opravdu cca 22tis, to same budeme platit v lednu, teda pokud se nezmenily ceny.
@jarunka86 Teda, tak to je mazec, díky za skvělé vysvětlení, nevěděla jsem o tom nic. Tak to je fajn, když tomu tak krásně pomuzou..Hlavně ať vám to konečně vyjde ![]()