Pomohla vám laparoskopie? Otěhotněly jste?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.7.14 21:08

A prosimte pote laparoskopii kdyz ti zjistili ze jsi v poradku, tak po jake dobe jsi mohla mit pohlavni styk?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
8.7.14 08:42

@michaela024 no při propuštění z nemocnice, mi řekli, že bych měla kvůli riziku možného zánětu dodržet šestinedělí. Můj gynekolog mi pak ještě řekl, že by stačilo počkat do další MS. Jenže já jsem 3 dny po operaci začala špinit a po pár dnech to špinění přešlo v MS, která dorazila o týden dřív. A doktor mi říkal, že je ještě moc brzy, ať tedy počkám na tu další. Ale je to individuální, záleží taky který den cyklu na tu laparku jdeš. Doporučuje se před ovulací v první půlce, jenže já na to spěchala, a chtěla jsem to mít za sebou co nejdříve, tak jsem šla až po ovulaci, proto se mi ta MS asi rozjela dřív. Dělali mi i hysteroskopii, a ta se právě doporučuje první půlce cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.14 20:46

No ja sla na laparku hned po skonceni MS a domu me propoustel jiny doktor a ne muj gynekolog, tak mi ktomu nic moc nerekl tak nevim kdy muzu mit pohlavni styk, jdu tam sice za nim ve ctvrtek tak se ho budu muset zeptat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
8.7.14 20:59

@michaela024 no mě to řekla sestra, co mě propouštěla a mám to napsané i v propouštěcí zprávě. Ale běžně jsem tu četla, že většinou doktoři říkají po další MS, je možné se začít snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.14 21:02

Fakt to ja tam nemam teda napsane ani mi nic otom nerekli jen ze se nemuzuu koupat a namahat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
8.7.14 21:32

Hele mě v nemocnici taky nic konkrétního neřekli, tak sem se při kontrole zeptala Dr. a ten mi řekl že po první MS na to můžem vlítnout.. ale je pravda že už sme to trošku porušili… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.14 08:33

Jejda tak dlouho cekat no uvidim co mi rekne ale taky to asi za par dnu porusime:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
9.7.14 08:52

No je to fakt individuální, já dost trpím na záněty, tak že pro mě bylo to šestinedělí fakt nutnost. Ale jedna holka tu psala, že začali hned jak ji pustili z nemocnice. Pro mne bylo lepší počkat těch pár týdnů, než si zadělat na nějaký větší průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.14 11:09

No uvidim zitra jdu vytahova stehy doufam ze z budu moc uz 2 roky se snazime a chtla bych mimi co nejdriv tak doufam zeto ted pujde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 08:28

Tak a ja jse muzu pry snazit hned tak nemusim cekat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
11.7.14 08:54

@michaela024 tak do toho, a půl je hotovo. Držím palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 13:54

Dekuji moccc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.7.14 17:53

Ahoj holky, ráda se podělím o mou zkušenost s laparoskopií. Dělali mi loni v červnu zákrok drilling polycystických ovarií. Snažili jsme se o mimčo 3 roky a nikdo mi nebyl schopen říct proč nemohu otěhotnět. Neměla jsem po vysazení antikoncepce pravidelnou menstruaci a doktorka mi vždy dala injekci abych menses vůbec dostala a ještě mi dali prášky na srovnání cyklu (takhle to trvalo skoro 3 roky). Když se mi podařilo konečně otěhotnět, tak jsem ve 3 týdnu potratila a doktorka mi nebyla bohužel schopná říct co se vlastně stalo a proč potrat nastal. Na doporučení kamarádky jsem přešla k jinému gynekologovi, který mě prohlédl a udělal podrobnější vyšetření a zjistil Syndrom polycystických ovarií… šla jsem na laparoskopii a po tomto zákroku jsem ihned otěhotněla :-) 3.4.2014 se mi narodila holčička.
Snažte se o mimčo hned, i když nám to hned nedoporučovali… ale nevydrželi jsme to a zkoušeli to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.7.14 18:06

@michaela024 - Mně doktorka při propouštění z nemocnice řekla, že máme počkat měsíc. Mně ale rozrušovali menší srůst a musí se to zahojit, tak proto. Pokud nic nedělají, tak podle mě je to možné i dříve;-).

• Citovat
  • Upravit
11
15.7.14 20:14

laparoskopie kvůli cervikální graviditě

Ahoj, chci se také podělit o svou zkušenost s laparoskopií. Byla jsem na zákroku před týdnem - 6.7., kdy mi den předtím oznámili, že jsem asi v 7.tt, ale bohužel se jedná o tzv. cervikální graviditu, neboli formu mimoděložního těhotenství.
Po LPS mi oznámili, že žádnou známku po těhotenství neobjevili, ačkoliv jsem měla hodnotu HCG 5861. Na vaječníkách byly stopy endometriózy, která mě ale nijak neozhrožuje v dalším možném otěhotnění.
Po operaci mě propustili druhý den domů s tím, že alespoň 14 dní nemáme mít pohlavní styk a nesmím se koupat.
Ještě tedy ty zmíněné dva týdny neuběhly a s přítelem jsme to porušili :oops: :oops: Druhý den jsem ráno trochu krvácela, od té doby nic. Zítra jdu na vyndání stehů a v neděli odlítáme na Sicílii a necháme všemu volný průběh.
Jsem zastáncem toho, že pokud se žena cítí dobře a nemá žádné komplikace, tělo si samo řekne, co potřebuje.
Před sedmi lety se mi po císaři narodila holčička, striktně jsem dodržovala vše tak, jak mi řekli v nemocnici a stejně jsem potom měla komplikace, hnisala mi jizva… takže rady lékařů beru s rezervou, i z toho důvodu, že každý radí něco jiného… opatrujte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí