Pomohla vám laparoskopie? Otěhotněly jste?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30910
26.8.14 15:53

Ahoj, mohla bych se, prosim vas, zeptat, jak dlouho jste byly po laparoskopii doma resp. jak dlouhou jste meli nemocenskou? Rada bych byla doma co nejkratsi dobu, ale nemam vubec predstavu, vsude jen ctu, ze je to „nenarocna“ operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
26.8.14 16:04

@Cuddy já si na to brala dovolenou. Měla jsem nástup ve středu odpoledne, ve čtvrtek ráno mě vzali na sál, pak mě šoupli na 24 hodin na JIP a v pátek ráno mě šoupli na pokoj a v sobotu ráno jsem šla domů. Vzala jsem si pak ještě 4 dny dovolenou a stačilo to. Tzn. 3 dny v nemocnici a pak 6 dní doma. 7.den mi vyndali stehy a to už pak bylo dobrý. Ale aspoň ty 3-4 dny po operaci bych ti doporučila zůstat doma. I když záleží jakou máš práci a jak se budeš cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
26.8.14 16:06

@boruvkay Dekuji moc za odpoved, take bych to rada zvladla behem dovolene, jen jsem nevedela, jestli to neni utopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
26.8.14 16:14

@Cuddy není, četla jsem tu reakce, kdy i dva dny po propuštění z nemocnice šly holky do práce. Záleží jak se fakt každý cítí a co ti dělají. Já byla nakonec jen na diagnostické, nic špatného nenašli, tak že nic neřezali atd. Jen jsem v den propuštění začala docela dost špinit a po 3 dnech se mi rozjela dost silná a bolestivá menstruace a s tím bych do práce nešla. Jinak myslím že 4-5den po operaci už je člověk v pohodě. Nejhorší je ten plyn když se dostává ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.8.14 20:58

Holky, tak mě nástup na laparoskopii čeká příští týden a přestože mám velké obavy, tak se na to už těším :) Je to má třetí laparoskopie kvůli endometrioze (cysty na vaječníkách). Snažíme se o miminko už 3 roky a dokonce jsem dala v práci i výpověď, abych se vyhla šílenému stresu, který tam panoval… a v říjnu budu určit těhotná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
27.8.14 21:36

@Ammalie jé ahoj mě taky čeká laparoskopie příští týden, mám to 2.9. kdy ty? taky bych chtěla být co nejdříve těhotná a s práci mám podobné myšlenky, je to děs a asi příčina většiny mých zdravotních problémů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
28.8.14 00:19

Ahoj ja jsem mesic po lalarce, hrozne jsem se bala, nejvetsi strach jsem mela z zoho ze po narkoze neproberou…jsem plasan. Musela jsem na pred operacni, takze krev, plicni a EKG vse v poradku. Nastupovala jsem 30.7 a 31.7. Operace, zjistili mi PCO seskrabli vajecniky navrtali dirky, pruchodnost oka.. mam nasazenej metformin na srovnani hladiny cukru v krvi pry s tim primar nejlepsi zkusenosti z Nemecka. Uvidime. Jinak za ctyri dny ksem byla doma, prvni tyden to jeste pobolivalo ale kazdym dnem lepsi a lepsi, byla jsem asi tri tydy doma celkem. Nektery holky tady pisouze se musi dodrzet sesti nedeli, asi zalezi co vsechno delaj za ukony, ale vzhledem k tomu ze po drillingu je nejvetsi ucinnost pul roku, neztracela bych cas, ja to nevydrzela a zkusila devatej den, jinak jsem mela ctrnactidenni pust dodrzet. Telo si samo rekne jestli se na to citi, navic ja zrovna mela pred ovulkou tak nac ztracet cas. Laparky se nebojte jde to prezit neriam ze to neboli ale da se to. Ted cekam na MS meskaj mi asi tri dny, ale ovulka byla pozdeji tak se to nejspis posune na vikend, uvidime drzim vam vsem palce at se podari. Jo operovali me v Decine a super jak doktori tak sestricky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
28.8.14 08:33

@InExile no možná s tím šestinedělím je to spíš o názoru lékaře. Mně defakto nic nedělali, nic mi nezjistili, a stejně mi při propuštění z nemocnice řekli, že bych měla dodržet šestinedělí kvůli možnosti infekce.
A můj gynekolog říkal, že nemusím úplně šestinedělí, ale mám vydržet alespoň do další menstruace…a ta přišla za 5 týdnů po operaci, tak že to tak nějak vyšlo samo od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
28.8.14 08:44

@boruvkay @boruvkay nevím jak říkáš asi je to doktor od doktora, ale vzhledem k tomu že u PCO je nejlepší ten pul rom myslím si že 6 nedel je hrozne moc,…ztrácet čas, to je muj názor tím neříkám aby nikdo neposlouchal doktory…to vubec ne :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
28.8.14 09:17

@InExile no to se říká, že je to nejlepší, i když kamarádce řekl doktor do roka od laparky, taky má PCO. A nakonec po 5 letech doufání a dvou potratech, se jí to povedlo přirozeně až rok a půl po laparce. A když byl prckovi rok, druhé počali na první pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
28.8.14 12:51

@boruvkay ono asi jak komu nekomu to zaroste práve do pul roka, nekomu už se to nevráti…je to takový zvláštní myslím si že ani doktoři nák nevedí jak je možný že laparka funguje. Každopádně já jsem sama zvedavá jak to bude účinkovat na me..jestli budu moci jednou říct..ano laparka mi pomohla k miminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
28.8.14 13:03

No třeba jo, držím palce. Mně nepomohla a nepomůže. Ale uklidnilo mě zjištění že jsem ok a vše pracuje tak jak má. Akorát, nevím jestli je to tím, musím se zeptat doktora, ale od laparky mám slabší MS. Mívala jsem vždy hodně silnou a hodně bolestivou a teď už třetí cyklus je daleko slabší než před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
2.9.14 09:35

@Žužlajda - jééé, tak to mě mrzí, že jsem se dostala k diskuzi až teďka. Já mám nástup zítra na Homolku - jen o den déle než ty :). Alespoň už to budeš mít brzy za sebou. Já jsem kupodivu úplně v klidu a docela se i dé nemocnice těším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
2.9.14 10:11
@Ammalie jé ahoj já právě čekám na zákrok a nervy pracují, pak se nozvu, držte palce! ;)
@Ammalie píše:
@Žužlajda - jééé, tak to mě mrzí, že jsem se dostala k diskuzi až teďka. Já mám nástup zítra na Homolku - jen o den déle než ty :). Alespoň už to budeš mít brzy za sebou. Já jsem kupodivu úplně v klidu a docela se i dé nemocnice těším :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
2.9.14 12:54

@Žužlajda - držím ti palečky ať ti to dobře dopadne. Já už mám dvě laparoskopie za sebou a opravdu to je zákrok úplně v pohodě a rychle budeš zase fit. Určitě se nemusíš bát. Určitě dej vědět jak jsi dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí