Pomohla vám laparoskopie? Otěhotněly jste?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
63
24.3.10 10:52

Laparoskopie

Ahojte holky, mám dotaz na ty holky, které nemohly otěhotnět a prodělaly laparoskopii. Jak Vám pomohla, za jak dlouho jste po ní otěhotněli, jestli vám něco našli při operaci a vlastně, jaký je způsob léčby po laparoskopii? S přítelem se snažíme o miminko rok a čtvrt, s tím, že jsem brala Clostilbegyt s Pregnylem 3 měsíce. Zjistili mi, že neovuluji, po Clostíku jsem měla folikuly krásné, ale prostě nic nezabralo. Přítelův spermiogram je vpořádku, podle doktora se dá s jeho výsledky otěhotnět. Ted mě čeká na začátku dubna laparoskopie, pan doktor mi říkal, že většinou ženy po laparoskopii rychle otěhotní, nevím čí to je teda. Taky, že mám mít po operaci určitý odstup od pohlavního styku, ale že ne zas moc velký, tak mi tvrdil. Že mi budou v nemocnici říkat, třeba měsíc bez milování, ale on tvrdí, že můžu i dřív. Mám obavy, že ani po laparoskopii se to nepodaří :cry: nechci, aby to došlo tak daleko, že budu muset chodit na IUI a podobně, nevím kde bysme na to brali. A ještě mám dotaz, jestli jste i po laparoskopii pokračovali zase v Clostíku nebo co vám doktor doporučil za léčbu? Vím, že je to moc otázek najednou, ale budu ráda za každou informaci. Mějte se hezky papa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21353
24.3.10 11:42

Eliško - při LPS ti zjistí průchodnost vejcovodů a pokud neovoluješ je to zřejmě PCO (syndrom polycystických ovarií). PCO jsou v podstatě malé cysty na veječnících, které brání prasknutí folikulu a uvolněnní vajíčka - proto anovulace. Při LPS jde udělat tzv.skarifikace vaječníků a to je právě odstranění těch cystiček. Vím, že dost holek po tomto zákroku otěhotnělo, protože pak byla ovulace naprosto spontání. LPS je vlastně prohlédnutí dělohy, vaječníku a vejcovodů a celé břišní dutiny. Pokud třeba zjistí nějaké srůsty, hned je odstraní. Při LPS zjistí, zda třeba nemáš endometriozu a pokud ano odstaní všechna její ložiska. Také by měli při LPS udělat HSKP (hysteroskopii) to je nahlédnutí do dělohy, zda tam je vše v pořádku. Takže celkové shrnutí je, že vše prohlédnou a co objeví špatného tak odstraní. Pak se opravdu lépe těhotní :-)
Já byla v nemocnici 4 dny, z toho jeden na JIP. Sex byl povolen po 14ti dnech po LPS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.3.10 11:59

Eliško, já jsem ten případ, že jsem po LPS otěhotněla, ale u mě docházelo ke spontánní ovulaci a dokonce i vejcovody jsem měla průchodné, jen jak mi to tam prošťouchli, tak se hned další měsíc zadařilo. Předtím bylo 20 cyklů snažení bez výsledku. Já mám problém imunologický - vytvářím protilátky proti spermiím. Takže si to vysvětluju tím, že jak mi to protáhli, tak nějaká spermie stihla dorazit k vajíčku dřív než ji moje tělo zlikvidovalo. Jinak, první sex byl po skončení první MS po operaci - možná by to šlo i dřív, ale bála jsem se infekce.
Na IUI jsem byla 3× a nic jsme neplatili - je teda pravda, že jsem nepotřebovala žádnou stimulaci hormony, ty se doplácet musí, ale jinak zákrok hradí pojišťovna.
Moc držím palce, aby ti po LPS naskočila ovulace a zadařilo se :kytka:

• Citovat
  • Upravit
63
24.3.10 12:04

Holky, vy jste zlaté, moc děkuju za uklidnění a rady a snad se můžu aspon trochu těšit, že to pomůže a zadaří se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
24.3.10 12:06

Neboj, budeš tam maximálně dva dny - mně taky kontrolovali a já hned snad za 14dní otěhotněla. Opravdu jsem nečekala měsíc, ale cca za 14 dnů po laparo :kytka: :mavam: . (taky se předtím přes rok nedařilo…náhoda?…nevím, ale dopadlo to dobře, ne?…za to to stálo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
24.3.10 12:10

Eliško,
mně laparoskopií nic nezjistili. Byla jsem v pořádku, ale otěhotnět se mi nepodařilo. Byli jsme pak i 3krát na IUI a bylo to zdarma. Po třetím pokusu jsme se rozešli. Díky bohu. Ne proto, že nešlo mimčo, ale nebyla jsem jaksi sama v jeho životě :poblion: A myslím si, že i když jsme byli oba v pořádku, my dva jsme asi dítě zplodit nemohli..Po rozchodu jsem otěhotněla hned.
Věřím, že ti laparskopie pomůže, popřípadě se odstraní případný problém a půjde to samo. velkou roli hraje psychika :think: Já jsem byla už taky pěkně zablokovaná nejspíš… Tak žádné nervy. Drž se.
Přeju brzké těhu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.3.10 12:12

Zelvoon, děkuju, vy jste mě tak povzbudily, až mám z toho slzy nakrajíčku :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
24.3.10 12:59
Eliska11 píše:
Zelvoon, děkuju, vy jste mě tak povzbudily, až mám z toho slzy nakrajíčku :lol: :kytka:

To chápu, já byla to samé, a prý, že čas všechno vyléčí :-D …v tomhle případě to spíš bylo k :cry: (horší a horší), ale pak jsem si řekla, že to určitě půjde a fakt to přišlo…no a teď máme dva prcky :dance: (cesta k nim nebyla rychlá, ale za to víc si toho teď vážíme a milujeme je s manželem nadevše)…takže věřím, že taky brzy budeš mít v metříku nějakého cvrčka. :srdce: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
24.3.10 13:39

Elisko, ničeho se neboj, jsem zářný případ toho, že po laparoskopii spousta žen otěhotní bez další pomoci. Snažili jsme se něco přes rok a půl, když jsem šla na laparo. Udělali mi hystereskopii (prohlídnutí dělohy), chromopertubaci (zespoda stříknou modrou tekutinu a dirkou v pupíku koukají, jestli prošla vejcovody = tzn. průchodnost vejcovodů) a zjistili mi PCO, hned při výkony „oškrábali“ vaječníky. V nemocnici jsem byla 5 dní, ale někde pouští hned druhý den domů, asi taky záleží podle rozsahu výkonu. Bylo to v červnu a v říjnu jsem otěhotněla, a to bez jakékoli podpůrné léčby. První sex jsme měli asi 2-3 týdny po laparce (už si to přesně nepamatuju). V mém okolí mám i další známé, které po laparce otěhotněly, a to jim třeba ani nic nenašli, prostě jen potřebovali „prošťouchnout“ a možná i psychicky uklidnit, že je vše v pořádku.
Takže držím pěstičky, ať se i Vám zadaří. :palec:

• Citovat
  • Upravit
cyxxv1
6.4.10 10:07

ahoj,já jdu za měsíc také na laparoskopie,hysteroskopii a skarifikaci vaječníků. Snažíme se necelý rok, mám za sebou neúspěšné 1 IVF a 2 IUI.Nedělají se mi vajíčka, takže žádná ovulace bez injekcí :O( Tak jsem ráda,že tu čtu,že to někomu pomohlo:O)ALENA

• Citovat
  • Upravit
63
6.4.10 12:13

Ahojky Alenko, já nastupuju ted v neděli a na operaci v pondělí. Mám u toho trochu obavy, ale snad to dobře dopadne. I tobě :-) Taky mě to trochu uklidnilo, že druhým to pomohlo, tak snad to pomůže i nám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
6.4.10 12:49

Já se nebojím toho zákroku,už jsem si zažila hodně,ale spíš,co tam najdou a zda to něčemu pomůže.snad ano,musíme věřit :o)tak pak napiš,jak ti to dopadlo.třeba i na mail 0205@seznam.cz díky ALENA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
6.4.10 15:01

Určitě dám vědět, jakmile budu doma z nemocnice. Měj se hezky pa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
7.4.10 13:55

Holky, oběma Vám držím palce, ať to dobře dopadne. Určitě se pak ozvěte.

• Citovat
  • Upravit
93
7.4.10 14:48

já se po přečtení těch příspěvků, že to díky tomu holkám vyšlo, na ty věci těším, i když nemocnici moc nemusím.ALENA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí