Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, operace v lednu 2010, nevím, jak jsem dlouho krvácela, píchli mi vyvolávačku po operaci, v únoru první MS, v březnu druhý a poslední
, ihned jsem otěhotněla. Dnes máme 16M Kristýnku. Taky mám PCO a nemenstruovala jsem a tím pádem žádná anovulace. Předtím jsme se snažili 1,5 roku, clostilbegyt, ani duphaston nezabíraly, jen operace pomohla
Držím palce !
@lucije28
Ahoj a tebe třeba po tý laparce nechtěli hnát hned na IUI nebo doporučovali se zkusit dál snažit pár měsíců?
Já byla na LPK v prosinci 2011, taky mám PCOs a taky mi dělali drilling vaječníků, odstraňovali srůsty, profukovali vejcovody,… Otěhotněla jsem v únoru 2012, ale v březnu SP. Minulý týden jsem byla na další LPK, odstranili mi 5cm cystu ve vaječníku a snažit se budem opět hned jak to půjde, jak mi vytáhnou stehy ![]()
@xk.kx píše:
@lucije28
Ahoj a tebe třeba po tý laparce nechtěli hnát hned na IUI nebo doporučovali se zkusit dál snažit pár měsíců?
před operací jsem již navštěvovala CAR a tam mne nutili ihned do IVF, ale to jsem odmítla, podstoupila 1× IUI a pak ta laparka, kdy mi lékař potvrdil PCO (před operací mi to nikdo nechtěl na 100% potvrdit) a řekl mi, že mám velikánskou šanci na přirozené otěhotnění do 1/2 roku. Potom tedy, pokud neotěhotním, pak rovnou IVF
@lucije28 áha.tak to je super,že se to povedlo přirozeně.Já právě také chodím do CAR a koncem března jsem byla na laparce a teď ve čtvrtek jdu na kontrolu.Vejcovody mám průchozí jen jsem tam měla nějaké srůsty a ty mi odstranili,tak si právě myslím,že mě teď pošlou na IUI,ale zase hodně jsem četla ,že po laparce se povedlo přirozeně,ale jsou i holky,kdy ani operace nepomohla.
Já právě mám problém s ms,chodí si ,jak chce a nebo nepřijde vůbec a musim na vyvolávačku.A tím právě i nemám ovulaci.Takže doufám,že to profouknutí pomohlo a že by se teď mohlo zadařit ![]()
@xk.kx já taky měla nějaký srůsty (trpěla jsem chronickým slepákem, který mi vyndali až v 18), ty mi tedy odstranili, udělali driling a řekli SNAŽTE SE
.. no a měla jsem plán, že když to tedy nevyjde do toho 1/2 roku, tak se pak vrátím do CARu. Já taky neměla vůbec MS před operací, třeba i 50, 90 dní.. pořád jsem lítala na vyvolávačky ![]()
Jo a po operaci jsem pila kontryhel do OVU a drmek.. Nevím, zda to pomohlo, ale já to pila
a to čase bylinný nenávidím
, ale dala jsem to
Držím palce, aby to vyšlo a ty se rozhodni, jestli budeš absolvovat IUI nebo IVF nebo přirozeně. Nicméně já si tenkrát říkala, že stejně dřív, než bych šla do IVF, tak jsem chtěla jít na laparku, abych věděla, že vevnitř je vše OK ![]()
@lucije28
jo tak s MS jsme na tom stejně,ale dřív mi nechyběla,takže jsem neřešila,že jsem to měla 1 za 2 měsíce. jo kontryhelový čaj jsem taky pila,ale že by mi chutnal,to fakt né,tak jsem to přestala pít,ale asi ho začnu znovu pít
.Byla bych ráda za přirozeně a když to nepůjde,tak bych šla do IUI,IVF to jedině,když už bych měla všechny možnosti vyčerpaný,když slyšim jakýma sr… člověka cpou
.každopádně jsem ráda,že jsem laparkou prošla a že vim na čem jsem
plánujete ještě další mimi???
@xk.kx
Druhý plánujeme až za dýl, když to všechno vyjde, bude to fajn, když budeme mít jedno dítě, nedá se nic dělat,z toho se hroutit nebudu ![]()
@audyjana
Ahoj,tak ms mi přišla 15dnů po laparce,takže celkově po 27 dnech.co se týká otěhotnění,tak ted budu brát clostík a čeká mě pak IUI,takže snad otěhotnění už vyjde ![]()
Ahoj, tak já jsem necelých 14 dní po laparce a drillingu vaječníků a taky čekám jestli MS dorazí sama ale hlavně nevím kdy ji čekat.
Ahoj holky, v pulce zari jsem taky byla na drillingu, krvacela jsem jeste par dni, doktor rikal, ze se to bere jako ms. Tak tento cyklus testuju ovu testy a mam porad dve carky stejne silne. Myslite, ze to muze tak byt po tom drillingu? Mela jsem na vajecnikach tlusty obal (PCO) a pres nej vajicka neodchazely. Diky za odpovedi ![]()
Ahojík, taky mám po zakroku jako ty a taky dělám ovu testy stale dvě čarky, ale nejsou tak jak mají být jsou slabší barvy.Tak nevím, ale asi ovulka nepřijde pač jsem 21dc. Mám taky pco poivf mam 4letého syna.Na další ivf už nemám tak to zkouším, alespon takhle
@maxmilia jako jedna je slabsi nez druha? nebo jsou obe stejne silne, jen slabe barvy? no ja sem dneska 19DC, jeste merim BT a taky to vidim ze ovu neprijde
a to sem mela z te laparky takovy dobry pocit, achjo ![]()
Ahojky taky jsem to prodělala. Zjistily mi neprůchodnost jednoho vejcovodu. Otěhotněla jsem přirozeně po 7 měsících a to jsem byla 7krát na inseminaci a 2krát na IVF a nic.Tak že i zázraky se dějí. ![]()