Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Anonymní píše:hkac píše:Já teď taky více méně na 40, protože už v tom není kakání.PetkaK píše:Díky, já právě jen počůrané plíny peru na 40°C s dalším oblečením (většina oblečení se na víc jak 40°C prát nemůže a taky to bývá někdy počůrané) a pořád myslím na to, jestli nedělám chybu.
Hkac - jak jsem psala, vše peru na 60°C, když se náhodou stane že mám jen plíny počůrané (malá kadí někdy do nočníku), tak peru klidně jen na 40°C.
to se máš ![]()
Jinak dávají ještě ocet kvůli desinfekci a je fakt, že starší si taky často ukrupnou a nevyváří - vše prostě nejde ![]()
DObrře dobře:) Jdu hledaat nějaké pěkné svrchní kalhotky:D a hned objednávám. Pěkně neutrální barvičky, aby mi to vydrželo pro další dítko:)
kozisek píše:Anonymní píše:hkac píše:Já teď taky více méně na 40, protože už v tom není kakání.PetkaK píše:Díky, já právě jen počůrané plíny peru na 40°C s dalším oblečením (většina oblečení se na víc jak 40°C prát nemůže a taky to bývá někdy počůrané) a pořád myslím na to, jestli nedělám chybu.
Hkac - jak jsem psala, vše peru na 60°C, když se náhodou stane že mám jen plíny počůrané (malá kadí někdy do nočníku), tak peru klidně jen na 40°C.to se máš
Jinak dávají ještě ocet kvůli desinfekci a je fakt, že starší si taky často ukrupnou a nevyváří - vše prostě nejde
Já dávám ocet, jen když tam nemám bambusový, pořád nevím, jestli to bambusové vlákno nerozežírají ![]()
liric píše:
DObrře dobře:) Jdu hledaat nějaké pěkné svrchní kalhotky:D a hned objednávám. Pěkně neutrální barvičky, aby mi to vydrželo pro další dítko:)
mag píše:kozisek píše:Já dávám ocet, jen když tam nemám bambusový, pořád nevím, jestli to bambusové vlákno nerozežírajíAnonymní píše:hkac píše:Já teď taky více méně na 40, protože už v tom není kakání.PetkaK píše:Díky, já právě jen počůrané plíny peru na 40°C s dalším oblečením (většina oblečení se na víc jak 40°C prát nemůže a taky to bývá někdy počůrané) a pořád myslím na to, jestli nedělám chybu.
Hkac - jak jsem psala, vše peru na 60°C, když se náhodou stane že mám jen plíny počůrané (malá kadí někdy do nočníku), tak peru klidně jen na 40°C.to se máš
Jinak dávají ještě ocet kvůli desinfekci a je fakt, že starší si taky často ukrupnou a nevyváří - vše prostě nejde
to ti nevím, někde jsem četla, že snad tvrdne, ale nemůžu potvrdit ani vyvrátit. Já to peru v Persilu a ocet nedávám pravidelně, občas mám takový záchvat, aby se vyčistila i pračka, ale zase tak eko nejsem
![]()
kozisek píše:mag píše:to ti nevím, někde jsem četla, že snad tvrdne, ale nemůžu potvrdit ani vyvrátit. Já to peru v Persilu a ocet nedávám pravidelně, občas mám takový záchvat, aby se vyčistila i pračka, ale zase tak eko nejsemkozisek píše:Já dávám ocet, jen když tam nemám bambusový, pořád nevím, jestli to bambusové vlákno nerozežírajíAnonymní píše:hkac píše:Já teď taky více méně na 40, protože už v tom není kakání.PetkaK píše:Díky, já právě jen počůrané plíny peru na 40°C s dalším oblečením (většina oblečení se na víc jak 40°C prát nemůže a taky to bývá někdy počůrané) a pořád myslím na to, jestli nedělám chybu.
Jinak dávají ještě ocet kvůli desinfekci a je fakt, že starší si taky často ukrupnou a nevyváří - vše prostě nejde![]()
Jj, to dávám taky, když peru peřiny nebo něco, co chci vyvařit, tak k tomu frknu ocet.
tak a holky první věc na kt jsem narazila
http://viewitem.eim.ebay.cz/…6881304/item
to my chcete říct že 10 je jen za 592,73 Kč??? ( ikdyž nezasílají do ČR)
http://viewitem.eim.ebay.cz/…1137490/item
nebo toto??? a ještě doprava zdarma???
škoda že neumím anglicky:D:D bych si přečetla jestli to jsou pleny nebo svrchní kalhotky:D
liric píše:
http://viewitem.eim.ebay.cz/…1137490/itemnebo toto??? a ještě doprava zdarma???
to jsou svrchní kalhotky bych řekla a nebo trochu vypadají jako AIO ![]()
liric píše:
tak a holky první věc na kt jsem narazila to my chcete říct že 10 je jen za 592,73 Kč??? ( ikdyž nezasílají do ČR)
a toto bych řekla je 10vrchních a k tomu 10 vlkádaček za tu cenu a asi si můžeš vybrat vzory…
já jsem třeba spokojena s těmito pul svrchňákama
http://www.latkovky.cz/…kko-bebe/můžeš je mít třeba na doma a na chlubení pár obrázkových ![]()
Ahoj holky, začínám s látkováním, pročetla jsem už hodně diskusí a webů o plenkách, ale stejně mám v hlavě guláš
Chápu, jaké typy plen jsou atd…ALE rozhodla jsem se používat čtvercové v kombinaci s vkládacími plenami.Je možné složit čvercovku na draka a na to složit vkládačku (přes to svrchňáky)?Malému je 5m a novorozenecký sklad je mu malý. Spíš mě zajímají vaše zkušenost, mám vkládačky z mikrovlákna, třívrstvé. Jak dlouho vydrží, než protečou? Není lepší dávat místo čtvercovky spíše 2 vkládačky? Jde mi z toho hlava kolem, ale baví mě to čím dál víc
A ještě-když je použité skladuju, můžu je skladovat na sucho? přijde mi to hygienyčtější, než na mokro
, dále v čem je perete? Hodně si v diskusích chválili obyčejný prací prášek ![]()
S dovolením budu sledovat - chystám se taky látkovat. Chci taky používat čč se svrchními gatěmi
Já budu dávat asi dvě čč, tak nevím jestli ještě vkládačka bude třeba. Podle učůranosti mimča
A budu skladovat na sucho. Prát budu ze začátku v Lovele z DM, a pak se uvidí ![]()
Nicméně počkám na rady, je dobře, že tě to baví, já se na to těším a snad mě to taky chytne ![]()
@Clabitic Se čtvercama neporadím, mě to moc nevyhovuje, takže je mám vyloženě spíš jen jako nouzovku. Ale předpokládám, že složit na draka půjdou a vkládačku do toho dáš taky. Já skládala čtverec jen na novosklad a pak až na rovno, prdla jsem tam něco na vycpání a na to samozřejmě kalhotky. Pleny skladuji na sucho pořád a na praní používám normální sypký prášek, většinou Batole nebo Tide sensitive (malej je atopik a nic jiného nesnese).