Léčba růstu děložní sliznice

5702
13.2.12 14:23

léčba růstu děložní sliznice

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s léčbou růstu děložní sliznice. Jsem cca 9 měsíců od extrakce nitroděložního tělíska Mirena (ta zabraňuje růstu děložní sliznice, proto se při ní nemenstruuje)snažím se po celou dobu otěhotnět, ale lékařka tvrdí, že mám tak nízkou děložní sliznici, že je to prakticky vyloučené. Menstruace se dostavuje pravidelně, ale je velice slabá, dá se říct, že nekrvácím, pouze špiním asi 3-4 dny. Na konci ledna mi bylo náhodně odběrem krve zjištěno, že jsem těhotná HCG bylo kolem 1100, ale i přes to sliznice velice nízká ( bohužel nevím co tento termín znamená v mm), jelikož se v děloze gestační váček neobjevil a HCG začalo mírně klesat, předpokládalo se, že těhotenství probíhá mimo dělohu. Nakonec to skončilo postupným samovolným potratem ať už to bylo kdekoliv. Podotýkám, že cca 6 měsíců jsem brala Duphaston 1-0-1 poslední 2 měsíce 1-1-1 bez znatelného zlepšení. Máte někdo podobnou zkušenost s pozitivní léčbou a následným těhotenstvím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1011
13.2.12 14:41

Já mám 43 let, trvalo 2 roky, než jsem otěhotněla z důvodu nízké děložní sliznice. Možná, že i věk v tom hrál roli, ale prioritní byla nízká děložní sliznice.
Ta byla podle mě zaviněna několikaletým používíním HA, která rovněž sliznici atrofuje. Výška byla jen 3-4 mm.Nevím, jakým zázrakem se mi podařilo otěhotnět. Ani jsem nepátrala kolik mm sliznice má , když jsem otěhotněla, abych se zbytečně nestresovala, jestli se mimi udrží.
Vzhledem k věku jsem užívala clostilbegyt pro podporu ovulace a na podporu růstu sliznice estrogen v gelu /forma vtírání do kůže/. Preparát OESTROGEL.
Pravdou ale je, že ani po léčbě estrogenem žádné výrazné zlepšení nenastalo.
Jak jsem psala, u mě to bylo úplně zázrakem.
Přeji ti i Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
13.2.12 14:45

Pro doplnění, taky jsem neměla menstruaci, jen špinění, ale pouze den, dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 14:48

Ahojky, to já mám taky stále nízkou sliznici a ani nemenstruuji, takže každý měsíc Agolutin a podle všeho ani neovuluji :-( Tak buď ráda, že alespoň ovulace je, sliznice narůstá vlivem progesteronu :-)

• Citovat
  • Upravit
Liu
6465
13.2.12 14:50
radka101 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s léčbou růstu děložní sliznice. Jsem cca 9 měsíců od extrakce nitroděložního tělíska Mirena (ta zabraňuje růstu děložní sliznice, proto se při ní nemenstruuje)snažím se po celou dobu otěhotnět, ale lékařka tvrdí, že mám tak nízkou děložní sliznici, že je to prakticky vyloučené. Menstruace se dostavuje pravidelně, ale je velice slabá, dá se říct, že nekrvácím, pouze špiním asi 3-4 dny. Na konci ledna mi bylo náhodně odběrem krve zjištěno, že jsem těhotná HCG bylo kolem 1100, ale i přes to sliznice velice nízká ( bohužel nevím co tento termín znamená v mm), jelikož se v děloze gestační váček neobjevil a HCG začalo mírně klesat, předpokládalo se, že těhotenství probíhá mimo dělohu. Nakonec to skončilo postupným samovolným potratem ať už to bylo kdekoliv. Podotýkám, že cca 6 měsíců jsem brala Duphaston 1-0-1 poslední 2 měsíce 1-1-1 bez znatelného zlepšení. Máte někdo podobnou zkušenost s pozitivní léčbou a následným těhotenstvím?

A doktor Ti neporadil nic na zvýšení sliznice?Já vytahovala Mirenu v září a teď mám sliznici 8,6mm. Hned po vytažení jsem užívala Babyplan,teď už beru čistě jen listovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
13.2.12 16:39

Ahoj, tady zakladatelka, všem moc děkuji za příspěvky, je mi 37 let a nemám, vzhledem k věku, moc času na dlouhodobou léčbu, proto scháním všechny možné informace. Mám už i doporučení do Caru, tak uvidím co mi řeknou tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
13.2.12 19:12

mozna bych jeste pred navstevou CARu zkusila bylinky, na rust sliznice je vyborny kontryhel, pije se od zacatku cyklu zhruba do poloviny, 2× denne, po dobu 3 mesicu. upravuje cyklus a pomaha pri rustu sliznice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
13.2.12 20:10

Ahoj, já mám s léčbou dobré zkušenosti. Taky jsem po vyndání tělíska měla hrozně slabou mensturaci a otěhotnění se několik měsíců nedařilo. Pak jsem sice otěhotněla, ale už na 1. ultrazvuku byla nízká sliznice a těhotenství se neudrželo. Pak jsem vyhledala centrum asistované reprodukce, kde mi nízkou sliznici potvrdili a nasadili Oestrogel k natírání na břicho. Hned druhý měsíc jsem otěhotněla, sliznice byla vysoká a těhotenství dopadlo dobře, na začátku jsem brala Duphaston a celou dobu listovku. Bylinky jsem před tím zkoušela taky, ale řekla bych, že se mnou nic nedělaly :) Držím palce, ať to vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
14.2.12 07:18

Díky za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 12:27

Taky se přidám s prosbou o radu. Při běžné prohlídce mi Mudr. řekla, že mám nízkou děložní sliznici. Ms jsem měla slabou cca 2 dny, potom už jen špinění. Začala jsem pít kontryhel, teď mám MS silnější, jakoby kousky krve. Znamená to, že děl. sliznice narostla?

• Citovat
  • Upravit
4068
28.3.12 12:43

já jsem taky měla po revizi dělohy nízkou sliznici, pak teda zjistili i srůsty, ale na sliznici jsem brala etrofem ve vysoké dávce s duphastonem a sliznice mi krásně dorostla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
28.3.12 13:05

Koukám, že jste obnovily diskuzi, to je fajn aspoň se dozvím ,nějaké novinky.
Já jsem již též navštívila CAR, ale mě rovnou poslali na laparku a nízké sliznici nevěnovali vůbec žádnou pozornost, takže uvidím až po laparoskopii v dubnu. Ale jsem ráda, že se to léčit vůbec dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
28.3.12 13:09

@Anonymní Abych pravdu řekla, myslím, že na tohle ti nikdo kromě lékaře asi neodpoví, nikde není asi stanoveno jak má být silná MS. Taky piju kontryhel, dokonce jsem si koupila přímu i výluh, ale mě to teda nezabírá, MS je pořád slabá 1den je i červená, pak už jenom slabá na intimku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 14:11
@radka101 píše: @Anonymní Abych pravdu řekla, myslím, že na tohle ti nikdo kromě lékaře asi neodpoví, nikde není asi stanoveno jak má být silná MS. Taky piju kontryhel, dokonce jsem si koupila přímu i výluh, ale mě to teda nezabírá, MS je pořád slabá 1den je i červená, pak už jenom slabá na intimku.

Aha, myslela jsem si, že silnější krvácení znamená větší odlučování sliznice, a to by mohlo znamenat, že před tím víc narostla… :)

• Citovat
  • Upravit
5702
28.3.12 14:55

@Anonymní Tak samozřejmě, že čím víc krvácíš, tím víc sliznice se odloučilo - narostlo. Já jsem normálně před antiko i během antiko krvácela 5-7dní červeně, tekutě a to i v noci. Teď je to spíš hnědé, hlenovité a na noc si vůbec nemusím brát vložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí