Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kamkam jé spřízněná duše, mě bude 38 na podzim a také zkoušíme druhé, ale nedaří se ![]()
Tak jsem na tom podobně, Radka101 !!! Jak dlouho se už snažíte? My od září 2011.......a zatím nic! Byla jsem u MUDra a ten mi právě řekl, že sliznice je příliš nízká. A asi nejradši by mne hned poslal na nějaké umělé oplodnění - dle řeči.............jakoby nechtěl abychom to zkusili přirozenou cestou!Ani žádné léky mi na růst sliznice nedal. Užívám ještě Gynex a k tomu ten kontryhel. Teď jsem ještě objednala Conceive plus gel na snadnější otěhotnění (tak uvidím)
![]()
@Kamkam My se snažíme od května 2011, to jsem si nechala odstranit Mirenu. Mudr. mi hned nasadila Duphaston, aby se nečekalo až se mi srovná cyklus, ale ani to nepomohlo, v lednu mi to vypsala taky do CARu, že ta sliznice je tak nízká, že se mi přirozeně otěhotnět nepodaří, jenže ono se podařilo, bohužel to bylo mimoděložní, takže jsem v CARu nakonec stejně skončila, teď mě čeká 20.4. laparoskopie, aby skontrolovaly vejcovody, neboť to ve špitále neudělali, nechali mi to vstřebat a Mudr. povídal, že to byla blbost, tak
Zkusili jsme to ještě honem tenhle měsíc, ale bohužel se nezadařilo, takže teď už jen očekávám MS a laparku no a pak se uvidí, pokud mi zůstane alespoň jeden vejcovod, zkusíme to ještě přirozeně za pomocí folikumetrie max IUI, ale do umělého nejdem na tom jsme se s manželem shodli.
Jo a ještě jsem zapoměla napsat, že kontryhel taky užívám, přímo nějaký lihový extrat + čaj, a sliznice se vůbec nezlepšila, Doufala jsem že po tom mimoděložním se to aspoň trochu spraví, no tak malilinko jo, ale žádnej zázrak, MS pořád velice slabá. A Conceive taky používáme.
Ahojky „radka101“ ,…tak nám se zadařilo, ale bohužel jsem nyní 2 den po revizi
Měla jsem zamlklé těhu v 10tt.
A musím napsat že jsem poprvé vyzkoušela „prstíkovou metodu“ - a bylo to hned //
Ale bohužel jak jsem již psala
Měla jsem totiž nějakou chřipku s teplotou a bolestí kloubů + zvracení a moje dcerka to měla den přede mnou. Takže to mi asi způsobilo to ZT! No nic budu dál užívat kontryhel + sarapis + listovku a použiji (až bude zase čas) gel na otěhotnění a prstíkovou metodu ![]()
Ahoj, to je mi moc líto
, tak já v dubnu podstoupila laparku, kde se zjistilo, že mám po prvním porodu ( císař) hrozné srůsty, neprůchodný jeden vejcovod, v děloze nádůrek, a přirostlou dělohu k břišní stěně. Růst sliznice nikdo neřešil. Sledovali mě UTZ, bohužel se mi pravidelně nestřídají vaječníky, takže jsem 3× ovulovala na nesprávné straně, když jsem konečně po 3 měsících měla folikul na správné straně, zas mi na tu sliznici nic nedali, nakonec jsem muže ukecala na IVF v září jsme na to měli jít a nám se nakonec těsně před tím zadařilo, momentálně jsem v 5tt, sliznice nic moc, ale tam co se mimís zavrtal, tam je to snad dobrý, beru Utrogestan. Nic si nenamlouvám a vím, že ještě nenám vyhráno, ale strašně moc doufám, že to bude Ok a mimi donosím.
@radka101 píše:
Ahoj, to je mi moc líto, tak já v dubnu podstoupila laparku, kde se zjistilo, že mám po prvním porodu ( císař) hrozné srůsty, neprůchodný jeden vejcovod, v děloze nádůrek, a přirostlou dělohu k břišní stěně. Růst sliznice nikdo neřešil. Sledovali mě UTZ, bohužel se mi pravidelně nestřídají vaječníky, takže jsem 3× ovulovala na nesprávné straně, když jsem konečně po 3 měsících měla folikul na správné straně, zas mi na tu sliznici nic nedali, nakonec jsem muže ukecala na IVF v září jsme na to měli jít a nám se nakonec těsně před tím zadařilo, momentálně jsem v 5tt, sliznice nic moc, ale tam co se mimís zavrtal, tam je to snad dobrý, beru Utrogestan. Nic si nenamlouvám a vím, že ještě nenám vyhráno, ale strašně moc doufám, že to bude Ok a mimi donosím.
radka 101.........tak držím pěsti aby to dopadlo! Hlavně aby bylo
a vše zdárně klaplo!!!
Vím, nesmí se to zakřiknout, takže opravdu nikde to neříkej! Já si to nyní vyčítám, že jsme to všem oznámili v 7tt kdy jsme už měli
! A pak za 14 dní ŠOK
!! Budu na tebe myslet, ať je vše OK!!! ![]()
Kamkam: tak mě potkalo to samé, dnes mi to Dr. sdělil, v pondělí jdu na revizi. dnes jsem byla 9+1, plod odpovídal 8+1. Jsem z toho špatná, ale kdo by nebyl. Já před 14 dny prodělala herpes mohlo to být tím, ale i vývojová vada, to nikdo neví.
@radka101 píše:
Kamkam: tak mě potkalo to samé, dnes mi to Dr. sdělil, v pondělí jdu na revizi. dnes jsem byla 9+1, plod odpovídal 8+1. Jsem z toho špatná, ale kdo by nebyl. Já před 14 dny prodělala herpes mohlo to být tím, ale i vývojová vada, to nikdo neví.
Tak to je mi moc líto, vážně!
Prožila jsem to taky, je to skutný konec nadějím. Ale zase otěhotnění se podařilo, podaří se znova!!! Myslím na Tebe a držím palce! ![]()
@radka101 píše:
Radka101: Tak to je mi strašně líto
, doufala jsem že Ty to určo zvládneš!
Říkala jsem si když né já, tak alespoň Radka! Dávalo mi to naději, že i mě se znova zadaří a „doženu“ Tě!! Drž se, myslím na Tebe a půjdeme do toho spolu znovu! Co ty nato?!
Myslím na Tebe """" ![]()
Kamkam: dnes jsem byla na revizi, mám to za sebou, za 14 dnů jdu KO. Jak dlouho ti trvalo než se ti organismus vrátil do normálních kolejí. Já měla přes víkend nevolnosti i bolesti prsou jak kdyby bylo vše v pořádku
. Docela jsem se s tím vyrovnala rychle, jediné kvůli čemu mě to opravdu mrzí je věk, myslela jsem si, že zvládnu porodit do svých 38. Já doufám, že za 3měsíce to začnem znovu zkoušet, byla bych ráda kdyby jsme si mohly psát častějc. Můžeme do toho jít spolu, ale ty jsi napřed, asi na mě nebudeš čekat.
@radka101 píše:
Kamkam: dnes jsem byla na revizi, mám to za sebou, za 14 dnů jdu KO. Jak dlouho ti trvalo než se ti organismus vrátil do normálních kolejí. Já měla přes víkend nevolnosti i bolesti prsou jak kdyby bylo vše v pořádku. Docela jsem se s tím vyrovnala rychle, jediné kvůli čemu mě to opravdu mrzí je věk, myslela jsem si, že zvládnu porodit do svých 38. Já doufám, že za 3měsíce to začnem znovu zkoušet, byla bych ráda kdyby jsme si mohly psát častějc. Můžeme do toho jít spolu, ale ty jsi napřed, asi na mě nebudeš čekat.
Radka: Jj úplně stejně - věk mě trápí a tyky jsem v to doufala
Přesně má slova
Napiš mi na email „***@email.cz“
My to zvládneme!!! ![]()
@Vrk co myslíš tou stimulací
Na růst sliznice se používá asi jenom ESTROFEM, ale ten zároveň blokuje ovulaci, používá se spíše při KETu, tedy kryoembryotransferu.
Ahojky holky, mám také problém s nízkou sliznicí. Začala jsem pít kontryhelový čaj a tuto poslední MS jsem měla už silnější! První dva dny jsem konečně krvácela (červenou krví) a né jenom špinění. Je mi už 38 a chtěli bychom druhé.