Poradna duly
Jana Čurdová
Holky mam dotaz - netrapi vas kvasinky ? Me jo a po vyleceni se mi po trech dnech vratily. I kdyz muj doktor rika, ze je to v tehotenstvi normalni, je to strasne neprijemny. Neznate nejake dobre rady co delat, aby se nevracely nebo jak jim predchazet ? Je taky mozny, ze se to vratilo diky tomu, ze jsme byli na Morave a nemyslim tim, ze to bylo Moravou
, ale zmenou prostredi. Vyrasily mi totiz taky pekne bedary, ktere jsem od zacatku tehu vubec nemela a to i na zadech.
Ja jsem mela s kvasinkama strasne problemy v minulem tehotenstvi a ted uz podruhe. Je to docela opruz. Doktorka mi predepsala nejake cipky, tak je beru. Nezavisle na tom beru lactobacil v tabletach kazdy den. Taky je dobre pit kazdy den Actimel nebo jist hodne jogurtu s zivou kulturou. To mi taky pomaha. Jinak v tehetenstvi je to doopravdy casty problem ![]()
Dobré dopoledne spolutěhulky!
Hlásím se po pěti dnech volna…teda moc jsem si neodpočinula, akorát včera jsem měla válecí den, ale je?tě pár navíc bych brala v?ema deseti.
Ve středu jsem byla na UZV, v?e v pořádku, mimi mělo od hlavy k zadečku 6 cm. na pří?tí UZV jdu na konci srpna a u? se zase stra?ně tě?ím.
Dneska jsem byla u zubaře, na?těstí nic nena?el, jen mi trochu obrousil zubní kámen, ale to na?těstí nebolí.
Vítám nové těhulky!
Ahoj těhulky.Hodinu jsem si dávala metřík a konečně se mi to podařilo.Tak to máme venku ale krásné počásí.Nevím jak u vás ale u mě je opravdu hnusně.Jak se jinak máte a co miminka,nezlobí?Mi ten můj prcek dává zabrat,našel mi nového kamaráda,jmenuje se záchod.Tak se mějt hezky papa ![]()
Zdeenjo gratuluji uspesnemu UZV a taky zvladnuti zubare
Me ceka zubar zitra, tak snad to bude v pohode ( nejen proto, ze je dost drahy
)
Sylvo tady je taky hnusne, ale az na ten obcasny dest mi to celkem vyhovuje. Alespon me to z prace netahne ven.
Sylvi, taky Tě vítám mezi nás ![]()
Zdeenji Tobě gratulace k úspěšnému UTZ - docela Ti to závidím. Naše Dr. to s kontrolama moc neřeší, tak jsem taková trošku nervozní, trošku zklamaná, jak malinko toho o našem Drobečkovi vím. Pomalu končíme to krizové období a nikdo nám neřekne, jestli je všechno vpořádku. Cítím někde uvnitř, že je to všechno v tom nejlepším pořádku, ale doktoři jsou doktoři. Člověk míní.....
Pokud jde o kvasinky, já naštěstí od té doby, co jsem se seznámila se svým manželem, jdou naprosto mimo mě. Ale do té doby jsem jima trpěla neustále. Co pomáhalo 100% - hooodně omezit sladké věci, páč na cukru se kvasinky množí a Canesten mast každý večer (můžeš i ráno, pořádně jej aplikovat na postižená místečka a ještě chvilku po vymizení příznaků nebo jako prevenci kdykoliv). Je to lety odzkoušená mast, která mě fakt nikdy nezklamala, tak třeba pomůže i Tobě.
Ahojky,
tak včera jsem byla na kontrole, fazol (pracovní název) má od hlavičky po zadeček 6,2 cm + 2 cm nožičky. Mám sice obrázek, ale než jej ze mě vydoloval, tak to trvalo, manža zatím čekal s dcerou o patro níž a už byl ve vředu, kde jsem tak dlouho, myslel, že je něco špatně. Fazol totiž je hluboko v děloze a nešel moc vidět, byl hodně stočený a měl nataženou ručiččku dopředu, jako superman - manžel to označil , že fazol „hajluje“.
Jinak výsledky zatím z krve v poho. 1.8. jdu zase na krev - bude to zase opět můj obávaný tripple test. Tak uvidíme. Tlak ani super ani žádná hrůza, tak jsme se domluvili, že se budu hlídat a měřit si tlak a kdyby vylezl 3 x za sebou spodní tlak přes 95 tak mám k němu naklusat a budem to řešit.
Klasickou poradnu má 7.8.. Tak uvidíme.
Mějte se moc pěkně.
Ivulko , gratuluju k úspe?né kontrole!
Koukám, ?e jsme na tom skoro stejně! Fotku mimi sice mám, ale moc tam vidět není, proto?e prej mám hustý tkáně a je přes ně ?patně vidět. na krev jdu taky 1.8., tak si budeme dr?et palce navzájem, jo?
Zdeenja:
No jistě, že bychom spolu začali soupeřit, kdo porodí nejblíže termínu porodu? Doktor mi to vždy posune o jeden den. Jednou řekne 14.1. potom zase 15.1. a tak to střídá.
Ivulka
Ivulko , já mám termín zatím jen jeden - 16.1. Ale dle zprávy od doktora z nemocnice, kde jsem byla na ultrazvuku se to asi bude je?tě upravovat. proto?e ve středu. kdy? jsem tam byla, jsem dle menstruace byla 12+0, dle CRL (hlava-zadek) 12+6 a dle BPD (průměr hlavy) méně ne? 12
tak nevím, jsem zvědavá jestli se to bude posunovat dopředu nebo dozadu.
Ivulko gratuluji ! Ja mam primo ukazkovy obrazek, takze ten muj drobek bude asi pekny exhibicionista ![]()
Ja mam poradnu 1.8. a zatim nebyla o zadnem tripple testu rec. Tak nevim, dela se to vzdycky ? Mam akorat termin dalsiho UZV ve 20.tt
Zdeenjo ten termin neni zas az tak dulezity ne ? Mimco si stejne samo rekne, kdy chce ven ![]()
Medanku: tripple test se dělá vždy z krve - jedná se o genetický sreening. Krav se odebírá v 16.týdnu - zjišťují se některé vývojové vady (Downův syndrom, rozštěpy patra a páeře, a některé metabolické vady). To se dělá vždy . Velký ultrazvuk se dělá kolem 20. týdny - kdy se podrobněji dívají na srdíčko a ostatní orgány a měří je, jestli odpovídají velikost a stáří mimča. Počítají se prstíčky na ručičkách a nožičkách atd.
Ivulka
Medanku , s tím termínem souhlasím. Jen doufám, že nebude mimi pospíchat a nebude se chtít vylodit už třeba na konci prosince…byla bych spíš radši za konec ledna. no ale člověk míní…
Ivulko , tak to ja uz nejak nestiham, doktor nic nerikal a ted ma az do konce cervence dovolenou… Me delali jen ten screening na vyvojove vady v 1. trimestru. A tripple ti delal primo tvuj doktor nebo ti dal nekam zadanku ?