LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1078
20.7.07 14:52

„zkušenější“ mamina :) se vyjadřuje:

taky jsem byla pro, že až skončí 6-tinedělí - budu používat i látkovky, ale malá byla a je enormní nespavec, takže do roka jsem spala cca 2 hodiny za noc a půl hodiny přes den. Takže jsem byla tak zničená, že mě ten nápad přešel. Počáteční náklady jsou velké a ještě průběžně musíš dokupovat různě velké kalhotky
Odsávačku - nekupovala jsem, říkala jsem si, že když ji budu potebovat, zajede manžel. neotřebovala jsem, byla jsem chodící mlíkárna, kojit jsem přestala v 10 měsících a až jsem otěhotněla, tak jsem ztratila mlíko
sterilizátor, ohřívač - nekupovat , to ti ušetří čas, když nebudeš moct kojit a dítě bude na UM, vždy lze objednat přes net

Došla jsem k názoru, že nejlepší odsávačk aje Avent - je sice drahá, ale moje švagrová potřebovala odsávat a zkoušela ostatní a nic a potom jsem ji ze svého obchodu prodala Avent Isis a vůbec ji to nebolelo a odsávala jako divá.
Ještě jsou i samosterilizující lahvičky od Canpolu - tam naleješ do víčka po rysku vodu, do toho postavíš přiložený držáček na dudlík, do toho postavíš dne vzhůru lahvičku a celé to dáš myslím že na 10 minut do mikrovlnky a je hotovo.

Tolik mé názory a zkušenosti

A na ten kočárek už se moc těším

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
20.7.07 15:37

Ahoj všem, nějak jste se rozepsali :wink:
No, já se pokusím trochu se přidat..takže v 11+3 tt jsem byla na prvních krevních testech, jsou to nějaké první genetické+UTZ a prohlídka. Před tím jsem měla těhu portvzeno na UTZ, takže na krev mě už neposílal, ale u Adélky jsem musela. Teď v 16tt jdu na další krevní testy a to jsou triple testy, podle kterých se pak ukáže, zda-li podezření na Down.syndrom atd. Což se mi stalo u Adélky a podstoupila jsem amnio. Nakonec to dopadlo dobře a pokud i podruhé to nebude ok, už vím, co mě čeká :wink:
No, jinak jsem dneska volala do Podolí, objednala se, paní byla opravdu moc milá a na mou (asi pro ně trochu hloupou) otázku, zda-li je v lednu plno, mi se smíchem odpověděla, že mají pořád plno..No, nicméně jsem zaregistrovaná a teď ještě mít to štěstí..
Jinak mi strašně vyskočilo břicho, koupila jsem si v HaM pěkné volné tuniky a 3/4 kalhoty vel 44, což jsem v životě neměla, ale těhu kraťasy jsou moc drahé a hlavně nikde jsem nenašla povolovací pás. U těch kalhot mám ještě rezervu, tak snad mi to do konce léta vydrží, mám těhu letní kalhoty, tak ty se na podzim hodí.
No, s výbavičkou jsem na tom podobně jako holky, co už jedno mimi mají, hodně kamarádek mi věci půjčí, protože Adélka je červencová, tak postrádám třeba kombinézky atd. Jinak fusak mám a hodně dobrej (Aesthetic), kočárek sice mám taky, ale tajně toužím a pomalu i realizuju Peg Pérego GT3. Manžel sice reptá, ale jsem na kočárky maniak. Měla jsem trojkombinaci Knorr Nizza, byl a je super, ale podle mě spíš víc do terénu, do města je trochu těžší. A já jsem prostě zamilovaná do GT :oops:
Ostatní věci jako odsávačka a sterilizátory zatím nechám, koupit se to mlže kdykoliv, kojila jsem pouze 8 neděl a pak si to postupně dokupovala, ale teď bych ráda kojila déle. A co se týče odsavačky od Avent, tak jsem na ní slyšela jen samou chválu.
Pleny jsem taky řešila, ale nakonec asi zůstaneme u papírovek, je fakt, že se dvěma dětma to bude hodně velkej fofr, sice to není zádná práce dát to do pračky, ale na druhou stranu musíme mít koš, kde je budete skladovat, protože holky psali, že perou jednou za cca 3 dny, pak taky dokupovat ty separační vložky a pak to mít kam dávat na usušení. Pokud bych se rozhodla, byla bych 100% pro kombinaci látkovek a papírovek, ale vzhledem k mé dobré zkušenosti napři s Tesco plínama je budu používat (v akci balík za 200kč) a jenom na ven a k Mudr budu brát Pampers nebo Huggies.
Ale neodsuzuju maminky, co se pro látkovky rozhodnou, je fakt, že mít první dítko a víc peněz na začátku, taky bych zvažovala. Něco na to bude.

No, já budu končit, jdu žehlit, mám puštěnej větrák a docela to zatím zvládám.. :D
tak prima den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
20.7.07 15:54

Dneska jeste jednou :D

Odsavacku mam od minule doma od Aventu a je super. I pri kojeni jsem byla rada za hlidani a tak se odsavacka hodila. Koupila jsem ji uz pouzitou pres inzerat, takze me vysla na polovinu. Je pravda, ze kdo nema problemy s kojenim a je s ditetem 24 hodin denne, tak odsavacku nepotrebuje.

Pliny - my jsme zacali pouzivat latkove v pul roce, papirove jsme kupovali pouze do jesli a na vylety. U druheho zacnu pouzivat latkove uz od narozeni. Prani je v pohode, prala jsem 2× do tydne a vzdy k tomu prihodila i nase obleceni, takze jsem nemela zadnou pracku navic. Finance jsem nepocitala, protoze me latkovani bavilo. Pleny jsem nikdy nezehlila.

Sterilizator ani nic na ohrivani jsme nikdy nemeli a ani mi to nikdy nechybelo. Sterililovala jsem normalne v hrnci s vodou a snad jenom prvni 3 mesice.

Kocarkovou vybavicku jsme mela celou od Jane (Hluboky, sportak, autosedacka, golface) a byla jsem hrozne spokojena. Je fakt, ze cele to vyslo asi na 28 tisic. Kdybychom nebruslili, tak nemusim kupovat druhy kocar. Jenze se dvema malymi detmi budu potrebovat 2 kocary, protoze by mi dcera na bruslich nestihala. Jako strasnou vyhodu u nasich kocaru jsem cenila to, ze na golfovy podvozek muzu nacvaknout hlubokou korbu nebo autosedacku a tudiz v aute nezabere zadne misto, kdyz se jede na nakup. Ale jinak celkove jsem byla strasne spokojena.

Fusak - tak ten mam stary beranek. Je ale strasne velky, coz mi ve sportaku nevadilo, spis to byla vyhoda. Ale do hluboke korby ho nenacpu. Tak budeme jezdit v zime bez fusaku. Mam doma vloznou tasku z Deltima a ta se do korby vleze a je vyteplena, tak ji budu pouzivat spolu se spanelskou dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
20.7.07 17:06

Hele tety,
klobouk dolů a - myslím že nejen za sebe - mooooc děkujeme za rady !!!!!!!
Užijte si nádherný víkend bez horkých hlaviček a v naprosté pohodě !

:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.7.07 17:18

Pripojuji se k Mars a strasne moc diky diky diky !!!!

Tak krasny vikend :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
20.7.07 19:42

Holky, taky moc díky za podněty, dneska jsme se tedy rozkecaly :wink:

Jinak co se týče plínek, tam s tím sice zatím žádnou zkušenost nemám, ale ráda bych taky zkusila látkovky - snad to nějak zvládneme, a když jsou to ty tvarované a nemusí se žehlit, tak se to holt do té pračky už nějak narve! :P

Hezký víkend všem, už nemá být tak hrozné vedro, tak ať si to užijem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
20.7.07 23:40

Holky, s látkovkama vám samozřejmě budu držet palce, zkuste to, zvlášť ty s prvním mimi, to se pak pro druhé hodí. Já o nich uvažovala hodně, když měla Adina promlémy právě z papírovek, hlavně na pipce,ale nakonec to asi nechám. Je fakt, že se to rozmáhá a držím palce.
Pěkný večer…No, pro mě moc ne, dneska mi ztvrdlo břicho, asi jsem měla místo žehlení odpočívat, tak jsem si preventivně vzala magnezko a uvidíme. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
21.7.07 19:22

Ahojda holky,

14dni po babickach a takovych prispevku, az jsem se zapotila v tom hicu, nez jsem se jimi procetla!
Na zacatek kratka zprava o nas - v ut utz ve 12tt, tedy soucast kombinovaneho screeningu. Vyslo to dobre, mame i nosni kost. Miminko se prevalovalo a bylo prima videt, ze uz je to vlastne cely clovek. Jinak nas vsechny suzuji horka - nejvic Kubu. V noci je co hod vzhuru a vytahne treba i 1,5l redenych dzusiku. Kdyby nebylo tak vedro, uz bych resila, jestli to neni rozmar, protoze po takovehle noci jsem vic mrtva nez ziva a to pro start do noveho dne neni idealni, ze? Resim to tak, ze pres den spim s nim, ale to zas nestiham nic doma ani kolem sebe. Takze jsem si dneska po 14dnech ostrihala nehty, kdyz jsem poslala Prdloku s tatkou ven. Uz aby bylo zase chladneji. Chystame se ted tyden do Krkonos, tak tam snad bude prijatelneji i v horku.
A ted k tomu, co jste psaly.
Mars s tim Canestenem bych byla v tehu opatrna, mam za to ze to jsou kortikoidy a to by nemuselo delat miminku moc dobre.
Rapidko psala jsi, ze beres vitaminy a kys. listovou ne. Co jsem cetla, tak kys. listova ma smysl brat stejne jen v prvnim trimestu, kdyz se drobecek vyviji. Pry omezuje riziko vyvojovych vad.
PeZo, cmeldo , co se tyce pohlavi, nenechali jsme si rict poprve, nenechame ani ted. Prekvapeni je prekvapeni a holcicce bych stejne ruzovou nekupovala, nemam ji rada. Muze mit i modrou a kluk vypada pekne i v oranzove. Moc nedam na to, u koho v rodine se rodi jake pohlavi - podle tehle teorie by se rodilo porad jen jedno :) Ja zatim jen pozoruju priznaky a jsou uplne jine nez u Kubika - u nej chut na masove veci, plet jak zrcadlo a intelekt na vysi, ted chute ovocne a sladke, plet jak po valce a iq na nule. Takze si soukrome tipuju, ze na ceste je princezna. Jistotu ale nepotrebuju, a kdyz to bude kluk, taky prima. Hlavne at je to nase mimi zdrave!
ivulko , tu praktickou dr bych nepodcenovala. Muzes se citit dobre, ale mit treba selest na srdci, coz zjisti bud poslechem nebo na ekg, a to by nemuselo pri porodu delat dobrotu. Ja bych ji tak samozrejme z predporodni pripravy asi nevynechavala. A pokud se bojis, ze v cekarne neco chytis, zkus se s ni domluvit, ze jsi tehu a ze bys prisla treba na konci jeji pracovni doby.
medanku , holky uz psaly, tak ja jen za sebe. Ohrivac lahvi jsme neuzili. Kdyz jsem potrebovala pripravit v noci teple piti, tak jsem dala vecer teplou vodu do termosky, a tam mi vydrzela. Odsavacku jsme taktez nemeli, kojili jsme 12,5mesice a potreba nebyla. Pokud by nastala situace, ze by potreba byla, necha se tady u nas v lekarne Aventka pujcit. Zkus se zeptat po okolnich lekarnach, treba to delaji taky. A sterilizator jsme zakoupili do mikrovlnky po te, co se mi vyvarila voda a dudliky jsem pripekla ke dnu hrnce. A ten mikrovlnkovy pouzivame jednou za cas do ted - na dudliky a lahvicky.
A na zaver bych mela nejake dotazy - koukala jsem, ze uz resite kocarky, tak se chci zeptat druhomamin, zda uvazuji o zakoupeni sourozeneckeho kocarku ? Nas Kuba bude mit teprve rok a 3/4, az se mimi narodi a to mi prijde jeste hodne maly, aby pokazde capal vedle (doted jeste nechodi) nebo celou dobu stal na skatiku.
A vsici, uz mate jmena? U nas vedou Barca popripade Zuzka a z kluku Mikulas.
A jeste se chci zeptat lenky_ , jaky typ bavlnenych plinek jsi vybrala? Neoprudi se v tom dite? Co s pokadenyma plinama, kdyz se pere jen 1× za 2-3dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
22.7.07 09:24

Ahoj, jedeme na chatu a tak tu týden nebudu. Doufám, že se zatím neupíšete..
Marjánko-co se týče kočárků, hodně si chválí Jané a jejich „dvojáky“, ale počítej, že je to jenom na chvilku, nicméně jestli Míšovi bude rok a 3/4, možná bych o tom ještě uvažovala, i když jen na chvilku. Zkus třeba bazary, hodně jsem je tam viděla (např. MMB) Jinak já jsem taky pro růžovou pro začátek moc nebyla, ale nakonec, jak Adélka rostla, tak jsem neodolala a jsme hodně holčičí. Manžel pohlaví vědět nechce, tak si to nechám říct asi jenom já a to hlavně kvůli tomu oblečení, protože v růžové kombinéze se mi kluka vozit nechce :wink: S látkovkama a opruzeninama je to asi o diskuzi, rozhodně tam mimčo nemá takový pocit sucha, jako u papírovek, ale zase se ta moč nerozloží, protože přebaluješ častěji. Co se týče hovínek, tak na to jsou ty separační vložky, které sebereš i obsahem a spláchneš do záchodu. Jsou plně ekologické a rozpustné. Aspoň tak jsem to pochopila. Já o tom budu uvažovat, ale ještě je čas, nicméně dobrý odkaz na látkovku je www.plinky.cz a www.latkovky.cz.

Tak prima týden a napísanou !!!!! má být líp :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
22.7.07 14:23

Pro Marjanku :-)

Nevim, jestli poradim, protoze plenkovou vybavicku mam skromnou a vic do ni investovat nechci. Zrovna tak jako papirove pleny jsem vyhledavala v akcich a nechtela za ne utratit moc penez, protoze oboje jsou prece jenom pleny. Predem se omlouvam, jestli tim kolaboratem o latkovkach nekoho prudim, nikomu je nevnucuji, nikoho neodsuzuji za pouzivani papirovych plen (nakonec jsme je taky pouzivali), jen odpovidam na dotaz od marjanky :-)

Pleny

• nejvice mam klasickych ctvercovych plen. asi 50ks, vic urcite ne. Kupovala jsem je primo u velkododavatele, takze me kus vysel na 11,–kc, coz je skoro zadarmo. Je fakt, ze kdyby mama nebyla zdravotni sestra a neobjednavala pleny do prace (a k tomu prihodila moji objednavku), tak jsem je mela za normalni cenu. Navic mi je mama vsechny zaplatila, takze jsem je vlastne mela zdarma. Je to od firmy Hybler, kvalitou jsou dobre, nijak se netrhaji, nezmolkuji, takze dalsi dite preziji. Dalsi pleny jsem kupovala v detskem bazarku, tak jsem platila 6,–kc/ks
  • krome toho jsem dostala (zdarma od jedne maminky, ktera mi prodavala BM kalhotky, viz. nize) flanelovou kalhotkovou plenu Baby Lucy. V CR se vetsinou prodavaji pod jmenem Zlaticko. Stejne jako predchozi maminka jsem z ni byla celkem zklamana, protoze Jessy stacilo se jednou poradne vycurat a plena byla durch mokra, pripravena na zdimani. Tak jsem hledala, jestli je to normalni a holky mi poradili, ze tu plenu musim vycpat vlozkou do plen. Tu jsem nemela a ani se mi do ni nechtelo investovat. Obcas jsem do ni teda vlozila maly rucnicek, ale potom uz z toho byl takovy balik, ze Jessy nemohla poradne chodit, takze jsem ji to davala akorat na odpoledni spani. Tato zkusenost me od dalsiho nakupu tvarovanych plen odradila, takze jich vic nemam. Navic ty tvarovane pleny jsou docela drahe a me bylo lito za ne utracet.
  • Dale mam 2 baleni nejmensich vrstvenych plen popolini. Stejne prodava i BM, jen jsou o dost drazsi. To jsou moje oblibene pleny, je strasne lehke je poskladat do kalhotek a vubec je mam rada. A myslim si, ze do toho roka staci, obcas v kombinaci s ctvercovymi.
  • 1 baleni BM vrcevrstvych plen velikosti 2. Koupila jsem je uz pouziane od jedne maminky tady na emiminu. Vzhledem k tomu, ze uz jsou pouzivane, tak jsou docela hrube a postupne dal a dal hrubnou. Nedavala je teda primo na pokozku a az doslouzi tak budou dobre na prach :-) Ale na male miminko jsou zbytecne velike.
  • Asi 3 ks malych rucnicku. Ty jsem mela doma, vetsinou to byly darky, kdyz jsme s manzelem dostlai darkove baleni rucniku. Ty male se nam na nic nehodily, tak jsem je zacala pouzivat misto plen.

Kalhotky

• uplne prvni kalhotky jsem do kamaradky koupila obycejne igelitove na cvoky. Chtela se ji zbavit, tak mi je dala po 5,–kc/ks. Jessy slouzili asi pul roku, potom uz byly znicene. I kdyz je kdekdo pomlouva ja jsem s nima byla spokojena. Jen jsem pozdeji uz nenasla stejne kalhotky v obchode. Igelit se docela brzo roztrhal, tak jsme ho odstrihla a slouzily i tak.
  • Dale mam jedny frote kalhotky z obchodu. Ty jsem koupila a zjistila jsem, ze Jessy uz jsou male, tak nevim, jake jsou. Nicmene cekaji ve skrini na miminko. Ty staly asi 80,–kc.
  • 2ks kalhotek na papirove pleny pro novorozene. Jsou myslim pod Mother care a maji zakryt plenu, pokud holcicka ma v lete saticky. Ja mam vplanu je pouzivat misto kalhotek na latkove pleny. Novorozene stejne kaka tak casto, ze tu plenu nestihne procurat a kalhoty nenavlhnou. Nasla jsem je v detskem bazarku, vypadaji jako nove a staly 30kc/ks.
  • 1 ks BM kalhotek. Ty jsem koupila taky uz pouzite pres internet (s nima jsem dostala tu tvarovanou plenu). Byla jsem s nema hrozne spokojena, kalhotky porad vypadaji dobre a cekaji na miminko.
  • 1 ks Imse Vimse kalhotek. Jsou podobne jako ty BM kalhotky, jen o neco drazsi. Kazdy je strasne chvalil, tak jsem je vyzkousela.
  • 1 ks Tots bots jahudky. Moje nejoblibenejsi kalhotky, k nim nemam nic co bych jim vytkla.

Je mi jasne, ze na dalsi dite budu muset prikoupit kalhotky, protoze ty levne jsou uz znicene. Jake budu kupovat jeste nevim, to necham na dobu az je budu potrebovat. Babicka mi jeste slibila, ze mi uplete vlnacky. S tema nemam zatim zadnou zkusenost. Nicmene je bude delat z obycejne detske vlny, ne z Merino vlny.

Separacky

• Zacinali jsme Anickama, ktere se daji koupit v kazde lekarne a stoji par korun (1ks asi 40 haleru). Hodlam je ted pouzivat na novorozene, protoze jsou levne a miminko kaka nekolikrat denne. Pokud byly jenom pocurane, tak jsem je v ruce preprala a pouzila znovu. Ja je ted nakupuju v bazarku, kde je prodavaji maminky, ktere s latkovanim prestaly. Vetsinou je tam maji za 15kc za 90-100ks.
  • Potom jsem vyzkousela sepracky od BM i popoliny. Oboje mi prisly skoro stejne, ty popoliny mozna vydrzi vic prani, ale zase jsou drazsi. Na male miminka si myslim, ze jdou prestrihnout na pul, protoze jsou velke.
  • Jeste jsem mela i popoliny v roli. Ty me nejak neoslovili, vetsinu z nich mam porad doma nepouzitou. Nejvic mi na nich vadilo, ze vypadaji jak toaletni papir, ale pry pro miminkovska michana vajicka jsou dobra. Tak to vyzkousim.
  • Nektere maminky kupuji v lekarne perlan a doma si ho nastrihaji a pouzivaji ho misto separacek. Asi to taky jednou vyzkousim, az mi dojdou deparacky.
  • Vlhcene ubrousky. Ze jsou pouzivat misto separacek jsem se docetla na netu. Pokud jsou spinave pouze od curani nebo utirani pusy po jidle, tak je hodim do pradla a normalne vyperu a potom pouzivam misto separacek. Jsou docela male, takze bych rekla, ze jsou spis pro miminka nez vetsi deti.

To je asi tak vsechno, okolo roku jsme separcky prestaly pouzivat, protoze jsem chtela, aby Jessy citila tu vlhkost v plene. Za pul roku jsem spotrebovala asi 2 baleni separacek.

Pro zacatek a na vyzkouseni doporucuju nakoupit pouzite pleny a potom teprve dokupovat, co bude vyhovovat
Na noc jsem dlouho pouzivala papirove pleny. Az Jessy zacala v noci min curat a nebylo treba latkove pleny prebalovat, tak jsem je zacala davat i na noc.

Co se tyka opruzenin, tak neporadim, Jessy na ne netrpela. Opruzena byla vsehovsudy asi 2× a to nijak vazne. Nekdo rika, ze dite se snadneji oprudi v latkovych plenach, nekdo zase ze v papirovych, takze si nevyberes. Chce to vyzkouset.

Spinave pleny jsem hazela do kose, ktery jsme meli v detskem pokoji. Pokakane byly bud separacky, ktere se vyhodily nebo jsem plenu premachla ve vode. Prala jsem to 2× do tydne. Doku tech plen bylo vic, tak jsem pleny i latkove vlhcene ubrousky napred v pracce vymachala, potom roztridila podle barev a prala spolu s pradlem. Ted uz ma Jessy pleny jenom na noc, tak to neresim a peru zrovna s pradlem. Pokud se mi zda, ze v tom kosi uz smrdi, tak je zakapu eterickym olejickem nebo je vyperu nebo vymacham ve vane po koupani a zase strcim do kyble a vyperu az peru. Kdyz se mi nic nechce, tak je vymacha za me pracka a zase je strcim do kose a potom vyperu az delam pradlo. To vymachani je nevypere, jen zmizi ten smrad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
22.7.07 14:37

Jeste k tomu kocaru. Ja budu mit mezi detmi necele 3 roky. Jessy je v kvetnu 2005 a prcek ted bude v lednu. A hlavne Jessy je strasny lenoch na chozeni. Kdyz uz se ji nechce, tak se polozi na zem a uz ji nedonutime ji udelat dalsi krok. Takze jsme donedavna jezdili vsude s kocarem, i kdyz uz mela 2 roky. Priznavam, ze to bylo pro moji pohodlnost, abych ji nemusela nest, kdyz odmitne pokracovat v chuzi. Nebo kdyz proste spechame, tak kocar je pohodlnejsi. Ted uz zkousime jezdit i bez kocaru, ale to akorat tak kdyz jdeme z jesli na zastavku autobusu. Vic si proste netroufnu, protoze ji potom bud musim nest nedo za sebou tahnu rvouci dite :-( Z tohoto duvodu jsem kratce taky uvazovala o tandemu, ale nakonec jsem to zavrhla kvuli cenam tandemu. Jinak bych sla do Jane tandemu. Ted cekam, jak na tom bude s chuzi na podzim a potom se nejspise rozhodnu mezi skatem nebo pridavnou sedackou ke kocaru. Loni v zime jsme treba meli problem, ze Jessy se bala snehu. Odmitala jezdit na sanich nebo do snehu vubec stoupnout. Vzdycky zacala strasne rvat a nechtela prestat. Tak jsme vsude jezdili s kocarem. Ohledne skatu uz jsem zpovidala holky z denicku, tak tak nejak chapu rozdil mezi kvalitni skatem a tim levnym, ale porad nevim, co pasuje na Jane kocary. Krome toho si jedna holka z denicku kupovala k Jane nomadu pridavnou sedacku. Je to od jine znacky, ale pry ji ke kocaru pasuje, i kdyz se pry spatne prichytava ke kocaru, ale zase ma spoustu vychytavek. Zatim si ji strasne chvali. Deti ma od sebe 2 roky. Pricvakne se to ke kocaru a ten potom vypada jak dvojcatkovy kocar. Neni to sice tak pohodlne jako sedet v kocaru, spis bych to prirovnala k nepoholovacim golfkam, ale starsimu sourozenci to staci. Kdyz ji nepotrebuje, tak ji slozi ke strane kocaru. Objednavala to primo z anglie, protoze sem ji pry nikdo nedovazi a stala asi 80 liber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
23.7.07 09:26

pekny zacatek tydne preju :)
mam dotaz k tvrdnuti bricha. holky maminy, co si pod tim mam predstavit? jak se to projevuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
23.7.07 09:32

hezke pondeli :-)
Taky by me to tvrdnuti zajimalo. Beru sice magnezko, ale stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.7.07 11:08

Ahoj holky, tak se hlasím po týdenní dovolené na Slovensku, kde jsem v tom horku málem vypustila duši. Chtěla jsem být čokoládová, ale fakt to nešlo. Déle jak hodku jsem na sluníčku nevydržela i když jsem se chodila pravidelně chladit. Jeden výlet do Bratislavy mě tak odrovnal, že jsem večer problila :oops: Ranní nevolnosti už naštěstí nemám, ale nikdo mi neřekl, že okurky jsou těžké na žaludek takže dnes ráno jsem si to zopakovala. Jinak jsem si četla co nového tady přibylo a jsem z toho dost na větvy. Jsme teprve ve 14 týdnu a pořád se ještě tak nějak bojím, aby vše vyšlo tak jak má a proto ani výbavičku, plynky nebo kočárek vůbec neřeším!!!! Měla bych už ale začít??? Pohlaví miminka si chceme nechat říct. Jsem strašně zvědavá osoba a tohle bych určitě nevydržela :D .Taky přitel si každý večer s miminkem povídá, takže chceme vědět co to bude. Díky moc i dalším už maminkám, které přispívají svými skvělými radami. Vše si tisknu a zakládám!!! Tak se všechny držte, já si sedím v klimatizované kanceláři a jen si chrochrám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
23.7.07 12:35

Ahoj holky, zdravím po víkendu !!!

Asi si to taky budu muset tisknout, protože je to najednou tolik informací, že se mi o nich i zdá :lol: Ale tím líp!

S tím Canestenem teda nevím, mě to problém nedělalo, i když je pravda, že jsem jej používala ráno a večer po malinkých dávečkách - asi jako arašídek - a to jen na vstup do vagíny, nikam extra daleko. Pomohlo to cca za 2 dny, takže nic moc dlouhé léčení, které by se mohlo na Drobečkovi nějak podepsat. Navíc do dělohy je vstup uzavřený, takže by to moc vliv mít nemělo. Ale i tak je lepší být hooodně opatrná a poradit se s doktory…

Začínám být nervozní z těch kontrol. Těch skoro 6 týdnů se mi zdá příliš dlouhá doba a k tomu mám asi negativní krev a když to tak půjde na dlouhé lokte, bez screeningu a jiných vyšetření, o kterých moje doktorka naprosto nemluvila, tak si začnu připadat jak před dvaceti lety… Dostala jsem tip na dobrého doktora, ale nehradí mi jej pojišťovna, tak jsem docela na vážkách. A nervozní !!!! Víc jak měsíc nevím, jak jsme s Drobečkem na tom… :cry: Tak spoléhám jen na své instinkty, které mě sice nikdy nezklamaly, jenže fotečka a výsledky testů jsou tak nějak průkaznější a dokonce se o ně umí opřít i kdejaký instinkt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí