LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
25.7.07 12:54

Ahoj holky,

na triple jdu příští týden a gratuluju těm, co to už mají úspěšně za sebou! :)
Mars , mě taky občas takhle bolí dole bříško, třeba když kejchnu nebo smrkám a tak. Za chvíli to ale vždycky přestane, nemůže to být spíš napínáním vazů, roztahováním dělohy nebo tak něco? Že bych měla tvrdé břicho, to jsem si zatím nikdy nevšima (nandaly jste mi brouka do hlavy, teď se snad začnu pozorovat! 8O )
Medanku a ostatní s bříškem: mě zatím bříško nevyskočilo vlastně vůbec. Vůbec nic není vidět a mám pořád 2,5 kg méně než před otěhotněním (na začátku jsem zhubla a teď ne a ne přibrat, i když jsem ani jednou nezvracela, furt se něčím láduju a přitom pořád ležím). Akorát je fakt, že mi je naprostá většina kalhot a sukní těsná, někde nemůžu ani dopnout knoflík :lol: Ale na pořádný pupík musím ještě počkat :D

Jinak Dr. mě stále odmítá uschopnit, musím být doma a ležet se zvednutýma nohama. No pruda. Závidím vám, že můžete chodit do práce, važte si toho!

Hezký den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
25.7.07 13:06

Jo, ono se to objevuje hlavně v tu noc při otáčení se z boku na bok a nebo u skrčeného bříška. Ale přijde mi to jako takový křečík na straně, víš… Jde to rozmasírovat. Lehoučce, ale jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
26.7.07 10:33

Ahoj holky.Tak jak se máte?Dívala jsem že jste toho už hodně probraly.Ani jsem to všechno nepřečetla.Ikdyž jsem na nemocenské,tak stejně nemám moc času.Aduš si mě teď hlídá a musím se ji neustále věnovat.Je ráda že mě má doma.Když jsem chodila do práce tak si mě moc neužila.Jsem ráda že můžem spolu řádit a povídat si o miminku.Chtěla jsem se zeptat jestli už citíte pohyby.Ja jsem před dvěma dny tak seděla s nohama nahoře a zdálo se mi že něco cítím,ale nejsem si jistá.Už je to dlouho ce jsem čekala Aduš.Dneska jsem byla u doktora,začaly mě tak strašně bolet klouby,že jsem v noci nemohla vůbec spát a ráno jsem nemohla vstanout s postele.Tak mi napsal krém IBU-HEPA.Hned jsem se namazala,a zatím to nezabralo.Jetli mě to nepřestane bolet tak jsem zvědavá jak budu vstávat až budu mít bříško.
Tak se zatím mějte moc hezky.PAPA :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.7.07 09:53

Cau holky, nejak nam to tady zamrzlo :D Ale pokud jste na tom jako ja, tak se ani nedivim. Jsem uplne presla, strasne unavena a skoro k nepouziti. Nevim, jestli je to praci, protoze udrzuji porad stejne tempo, tzn. lehce vrazedne. Ale nevim, jak ubrat, to bych musela na nemocenskou :(

Pristi tyden jdu do poradny, tak snad je vse OK. Preji krasny vikend !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.7.07 09:56

Jo a vcera jsem sebou sekla , slapla jsem na kamen a ten blboun ( myslim manzela ) se me sice snazil chytit, ale smal jak pako, prej ze se kacim jak opila. Tak mam odrene koleno a za sebou malou sokovou terapii.

Ach jo, me nejak neprijde, ze ten 2. trimestr je nejlepsi :oops: Prvni mesice mi bylo lip. Jak jste na tom vy ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.7.07 10:32

Medanku, naprosto s Tebou souhlasím!
Jak jsem se dočetla v jednom fakt trefném článku: Těhotenství je prý údajně to nejkrásnější období ženina života a není to žádná nemoc. Jak pisatelka poznamenala - to mohl vymyslet jedině chlap, nebo stará panna, která se rozhodla to těm „plodnicím“ pořádně nechat vyžrat…
Jsem na tom podobně. Včera jsem v práci skoro kolabovala - už jsem chtěla šéfa poprosit o odchod, protože jsem tady celý den v nevětratelné místnosti, občas na mě foukne větrák, ale tak, že mě pak slzí oči a pálí v krku, 20× během 10ti minut vstávám a usmívám se na zákazníky, kteří, když jim bodám náušky smrdí potem, cigaretama a chlastem na posilnění… no hnus. Na nemocenskou se mi ale taky moc nechce. Teda občas jo, ale jenom když si chci doma něco udělat…
Asi to bude tím kolísavým tlakem venku, horkem a bouřkama a vším možným…
A ten můj křečovitý pelíšek samo že nejspíš bude tím, že nám Drobeček roste. Včera jsem vzala centimetr a mám nějakých 20 cm kolem pasu navíc, což je sranda, protože jsem na začátku těhu zhubla cca 4 kila - bylo to dost hodně vidět, jen tím poooooomalinku rostoucím bříškem se to nedalo tak moc poznat - a teprve teď mám cca kilčo nahoru.
Rapidko, takže si z toho vůbec nedělej hlavu. Tělo si bere všechno co v sobě má pro miminko. A to je přece dobře, ne? Aspoň nedopadneš jako jedna známá, která od začátku těhu tloustla jak čuňátko, až měla 35 kilo navrch !!!!!
Držte se baby !!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.07 10:46

Ahoj holky,
tak se už hlásím z domu. Od středy mám neschopenku. Ráno jsem byla ještě v práci, ale udělalo se mi zase zle (a poprve jsem nestihla doběhnout takže jsem poblila nejen sebe, ale i dveře a zem, prostě nádhera :D ). Můj přitel se potom na mě naštval objednal mě k doktorovi a ten mi nařídil klid a odpočinek. Musím říct, že jsem se ani nevzpouzela. I když jsem si připadala docela v pohodě, asi toho bylo fakt hodně. Přestavujeme ještě rychle byt, každej den do práce, pořád je mi blbě z jakýhokoliv jídla…No ted ležím u našich na baráčku, užívám si nicnedělání a vyspávám. Do práce určitě ještě chci jít i když si už za mě hledají náhradu. Doma bych to ale až do porodu nevydržela. No ale uvidíme jak se budu cítit. Jinak nám pan doktor dělal ultrazvuk a miminko je krásné a čím dál větší. Poslední ULZ jsem měla 3 tydny zpátky a je až neuvěřitelný jak ten drobeček roste. Už se moc těším až začnu cítit jak se ve mě hýbe!! Tak se holky mějte, držte se a čauky!

• Citovat
  • Upravit
1754
27.7.07 10:51

Mars - 35kg nahoru? To je snad nejvic, co jsem kdy slysela. Ja jsem mela v minulem 12kg a na me mi to prislo tak akorat. V porodnici jsem nechala 8kg a zbyle 4 „odesli" v sestinedeli a potom jsem behem prvniho pul roku zhubla jeste dalsi 4.

Medanek - ja mam pocit, ze jsem si ted to tehotenstvi zacala uzivat - nebo jsem se alespon priblizila bliz k normalnimu zivotu :-) Nevolnosti jsou pryc, nic me neboli, dokonce i me bezesne noci jsou pryc. Na noc jsem si musela zacit „chladit" nohy Alpou gelem, protoze me strasne bolely a zatim to pomaha. Jedine co me zacina trapit jsou bolave kycle. Nevim proc, ale i v minulem tehu jsem mela hrozne problemy s nohama - bolely, svedily a o klouby jsem si myslela, ze me snad nikdy neprestanou bolet.

Jinak u nas nic noveho, pohyby uz definitivne citim, vysledky triplu budou za 2 tydny a pracuju porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.7.07 10:51

to je divny, přihlásila jsem se, sice na jiném počítači, ale nepodepsalo mě to…

jo ted už to funguje. tu předchozí zprávu jsem napsala já šmrgolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.7.07 12:04

Ahoj!!! Tak 35 kg bych fakt přibrat nechtěla, to bych vypadalo opravdu jako Godzilla :lol:
Myslela jsem si, že už mám bříško jako vy, ale mám prdlajs. Bříško mám jenom přes den, když jsem najedená :) , ráno jsem úplně plochá (teda jako dole) jako před těhotenstvím. No, možná to díky tomu budu moct v práci oznámit třeba až po 20.tt (jestli mě teda Dr. do té doby do práce pustí :? ).
Tak se mějte pěkně, dneska má být venku max. 24 stupňů, tak to snad v tý práci zvládnete!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.7.07 12:39

Ty jo, ono to není zas tak horké. Kdo to ví, tak ten to vidí, ale kdo ne, tak si myslí, že jsem jenom přes břicho docela přibrala. Logicky bych přibrala celkově - na zadku, stehnech, faldy na zádech… z čehož se nic neděje, ale vypadá to prostě tak. Když si lehnu, tak mám taky břicho ploché. Ale když si na něj šáhnu, tak to není tuková hromada měkká jak želatina, ale je to pod mou lehčí zásobou pevné jádro :wink:

A těch 35 kilo mě naprosto vyděsilo. Ale prý jí chutnalo naprosto všechno v jakémkoliv množství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
27.7.07 12:53

ahoj, taky se hlasim, ze ten zacatek 2. trimestru si nijak neuzivam - ale asi to bude hlavne tim tlakem, jsem ted tyden skoro nepouzitelna, unavena, porad me boli hlava… :( a kolegynka tehule totez.
Holky, uz se zacinate mazat necim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.7.07 12:54

Mars - ony to fakt nektere zenske berou jako omluvu pro neskutecne zranice. Ja videla na vlastni oci jak vypada 22 kg navic a je to fakt mazec. Nastesti ta moje kamaradka to po porodu do 4 mesicu shodila.
Ja mam zatim 2 kila navrh a jestli to jde videt zalezi na obleceni. Dneska mam treba dziny a volnejsi top a nejde to vubec poznat. Navic jsem predtim zhubla zadek a nohy, takze ve spodnim pradle mam fakt jen brisko.

Jinak - nevim, jestli jsi to uz nekde psala, ale ty taky tetujes ? A neznas nejaky spolehlivy salon v Praze ? Ja mam uz jedno z Ostravy ( od Borise, pokud ho znas ) a ted jsem navnadila i manzela, abychom se nechali nekde cmarknout, az se nam bobek narodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.7.07 12:55

Cmeldo - ja se mazu Elastinem Q uz od zacatku. Ale hodne i normalnimi hydratacnimi kremy, protoze se mi od zacatku tehu strasne vysusuje pokozka a nejvice ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
27.7.07 12:55

cmeldo: honem se začni mazat. pokud to má pomoct, tak je nejlépe začít ještě před těhu. Já se sice mazala, ale stejně mi to nepomohlo, břicho jsem měla jak balon, když mi dělali před příjmem na porodní sál ultrzavuk, tak ještě před ním mi odhadovali, že podle břicha by se mi mělo narodit 5 kg mimčo - nakonec podle ultrzvuku 3700-4000 a nakonec měla dcera 3600

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital