Poradna duly
Jana Čurdová
PeZo , gratuluju k úspěšné kontrole!
Já se taky na celý vínekd loučím, musím už příteli říct, že internet doma je opravdu nezbytnost
a v pondělí se těším na další novinky!
Pěkný víkend všem! u nás se to nějka kazí, tak doufám, že ještě cestou domů nezmoknu.
Taky gratuluji ke kontrolam a preji naaaadherny vikend !
Jinak - je to fakt parada moci pracovat z domova
Teda, moc jsem toho nenapracovala
, ale taky jsem ani nemela stejne co. Pristi tyden to uz bude horsi.
ahoj tehule ![]()
koukam uzivate asi klidneho vikendu. Jsem se na vas sla mrknout a tady klid.
Ja uz zacinam pribirat a kulati se mi brisko pekne
a uz mivam i vic hlad. Tak snad nebudu zadna megamatka ![]()
Na tyden nam zas hlasi horka, tak snad to prezijeme v poklidu s tema nasima miminama, uz si chystam rucniky, ktery budu namacet ve studene vode.
cmelda
Cmeldo - ja se taky zacinam pekne zakulacovat. Dokonce uz mam nachystane nejake obleceni, ktere bych jeste v lete rada nosila na povoleni. Prece jenom v tehu vecech jeste porad vypadam legracne.
Medanku - co vlastne delas, ze muzes pracovat z domova? Je mi jasne, ze uz si to tu psala, ale nejak si nemuzu vzpomenout
Ja taky castecne vyjizdim a castecne delam z domu
Zdeenjo - jojo, internet doma je nezbytnost ![]()
U nas se porad neco deje, pohyby citim kazdy den, jen to bude asi nejake linejsi mimco, protoze o sobe nedava zase az tak casto vedet. Zitra se chystame s manzelem malovat. Ve stredu nam sem prijdou lepit koberce a potom uz tam muzeme nastehovat nabytek a vubec vsechno, co jsme nakoupili vcera v Ikee. Az to bude hotove, tak se konecne pustime do znovuusporadani jidelny, kde bude mit mimco zazemi pres den. Musime tam vyprazdnit nektere skrine a nejak sprehazet nabytek, jen jeste poradne nevime jak ![]()
Babocka s dedou dneska odjeli s Jessy (2 roky - budu si muset konecne udelat metrik) na dovolenou. Vrati se nam ve ctvrtek. Ted je tu takove zvlastni ticho, nikdo tu nedela neporadek a vubec je to takove zvlastni. Ale zase mame klid na praci. Nez se vrati tak bych chtela jeste zvladnout velky uklid kuchyne. Tak doufam, ze se mi do toho bude chtit ![]()
ahoj holky, přišla jsem se podívat na Zdeenju, tak napíšu zprávičku. Jsem ráda, že se vám taky daří dobře. U nás v prosinci je to docela rozjeté, právě řešíme pohlaví, kosmetiku, kočárky a tak.
jinak pohyby u většiny holek byly nejdříve od 20 tt a to pouze slabě, na zádech to jde poznat nejlíp. Teď už je to lepší. zejména v sedě ![]()
co se týče tripple testů, já šla tedy na lačno a najíst jsem se mohla až potom, tak nevím.
Zdeenjo - držím palce, ať to vše probíhá nadále dobře. Nicméně špek už se přeměnil na tvrdé břicho, ale už je docela velké..... trošku rosteme rychleji. předpokládaná porodní váha 4kg a bude to kluk.
Dobré dopoledne!
Kitty , ahoj! Taky k vám občas nakukuju
Gratuluju ke klukovi! hned ti ve snažilkách změním údaej v tabulce, jo?
K tomu břichu, mám teď pocit, že najednou roste před očima. Dneska jsem si vzala svou oblíbenou sukni (dlouhá džínová elastická) a musela jsem teda konstatovat, že před třemi týdny mi byla jaksi volnější
a už i pod špekem si nahmatám tvrdý břicho - už se mi posunulo skoro až pod pupík. no aby taky ne - podle chytrý knížky má mimi v tomhle stádiu už asi 16 cm ![]()
Lenko pracuju jako Office Manager v advokatce. Takze pres poledne zadam ukoly, vyridim postu a ostatni veci, na ktere potrebuji papiry a sanony a pak z domu uz operuji jen pres email a telefon. Mam vzdaleny pristup ke vsem potrebnych serverum, takze je to parada. Stejne 80% me prace je o komunikaci a koordinaci pres emaily, hlavne se zahranicnimi klienty, takze ti mi az tak moc nevolaji, takze nemusim vsechno resit hned ![]()
Ja dneska taky koukala na to svoje bricho a mam pocit, ze ho mam uz tri tydny porad stejny. Moje matim rika, at jsem rada, ze pry to brzy prijde. Ach jo, uz ted se mi blbe spi. Jak spite holky ? Ja uz se chystam si poridit ten kojici polstar, at si muzu podkladat na noc bricho. Muzu spat uz jen na bocich, na zadech mi v noci tvrdne bricho. A prevaluju se kazdych pet minut.
pekne pondeli ![]()
tak bricho se mi uz vylouplo - behem jednoho tydne da se rict. a pres vikend uz sla nahoru i vaha o 1 kg, takze vazim uz stejne jako na zacatku tehu ![]()
a uz muzu spat pouze na zadech a na bocich
takze zadna slast
Ahoj holky, zrovna dnes jsem byla na tripple testu, tak doufáme, že bude všechno v pořádku. Ani jsem se neptala a nalačno jsem nešla.
Vidím, že to máme s některýma podobné - i při neschopnosti od začátku chodím částečně do práce pro papíry a pak pracuji doma - mám i vzdálený přístup, tak je to zatím moc fajn - dělám účetní od A do Z a doufám, že to budu moct dělat i nadále (i s miminem). Taky zrovna malujeme kuchyň a obývák a budeme brzo pokládat podlahy - opravujeme barák, abysme to už tady měli na miminko pěkně přichystané a útulné.
Břicho už mám taky docela velké, ale už dlouho (je to prý i po té léčbě při IVF), ale spím zatím dobře na zádech i bocích, ale asi si brzo od kamarádky vypůjčím ten těhotenský polštář pod břicho. Třeba to bude ještě lepší.
Příští týden musím k zubaři, do poradny a na alergologii. Vždycky se mně to tak pěkně sejde v jednom týdnu a připadnu si jako lazar, ale pak je zase klid.
Holky, kdy se chodí na 3D ultrazvuk? A chodí automaticky všechny holky?
Ahoj holky!
Mě už taky bříško pomalinku roste. Jen ne tak zhurta, ale po centimetrech ![]()
Jinak s tím 3D ultrazvukem vůbec nevím. Moje doktorka na informovanost moc nedá. Říkala mi jen něco o UTZ, kam se budu objednávat po 20tt, kde se specializují na vrozené vady, ale jestli to je nebo není on, to nevím…
Na krev na triply jdu v pátek, tak jsem zvědavá - budu si muset docela dlouho počkat na výsledky (skoro měsíc)… Možná zkusím sestřičku ukecat na zavolání si dřív. Přece jen nejde zas tak jen o zedlý tlak nebo víc cukru…
Ahoj všem, tak mladá cácorka konečně usnula, dneska to byl boj, začínáme si zvykat, aby usínala sama, protože jsme nějak povolili a jsme otroci..
No, co se týče bříška, tak já ho teda taky už mám, pod tím špíčkem taky nahmatám tvdší podklad
nicméně mažu, mažu a mažu a snad se tentokrát uchráním toho ošklivého okamžiku, kdy jsem ty pajizévky objevila
Jo a v poradně necelá 3 kilča nahoře, což je u mě úspěch, protože jsem ani nezvracela a po Adině mi nějaké to kilčo zůstalo, tak to pak bude fuška..
No, co se týče 3D UTZ, tak pokud vás na něj Mudr pošle (zřejmě kontrola kvůli vývojivým vadám), tak to by měla hradit pojišťovna. Jinak já jsem ho měla spolu s amniocentézou, bylo to prima vidět mimčo a bylo to určitě po 20tt. Jinak se můžete objednat i sami a taky si to sami hradíte, nicméně třeba v Gennet v Praze si hodně chválí, tak o tom uvažuju. No, je to ještě moře času, tak uvidíme.
A co se týče kojícího polštáře, tak o něm taky uvažuju, na Adélku jsem ho neměla, ale teď bych to asi prubla, prý je to dobrá věc.
A kočárek mám nakonec vyřešený-na začátek a zimu si nechám svoji trojkombinaci Knorr s nafukovačkama, pak asi koupíme Jané Nomad do města a na chatu Knorr. Mám k tomu ještě lehlé golfky, ale s beranama se mi blbě jezdí, když držím Adélku za ruku, tak spojená rukojeť to asi jistí. Jinak můj favorit byl Peg Pérego GT3, ale je do moc peněz a dvě ratolesti už taky něco stojí. Nomad sice taky není „levný“, ale zase váží jenom 10kg a vzhledem k tomu, kolik toho sebou taháme, tak je každé kilo znát.
Krom toho chci, aby si manžel koupil nějaké hodně levné a ojeté auto na dojíždění do práce, protože při dvou dětech je auto pro mě už asi nezbytnost. No uvidíme, nicméně jsem se nějak rozepsala, takže končím.
Mějte se fajn a ahoj !!!
Ahoj holky,
zajímal by mě váš názor na odběr kmenových buněk z pupečníkové krve a jejich uchování pro případ potřeby. Více info na http://www.cryo-save.cz/archivbunek.
Ve stručnosti jde o to, že bezprostředně po porodu je z pupečníku odebrána krev s kmenovými buňkami, které se ihned zašlou do laboratoře, která je po provedení testů uskladní po dobu 20let (pak možné i prodloužení). Kmenové buňky lze v případě nutnosti využít třeba pokud by nynější mimčo potřebovalo darovat kostní dřeň, na rozsáhlé popáleniny a v současnosti probíhají výzkumy i na jejich další využití (z kmenových buňěk lze údajně „vypěstovat“ jakýkoliv orgán (pokud jsem to dobře pochopila) a slouží i při léčbě rakoviny - postižené buňky se nahradí novými). Velká část je ještě ve výzkumu.
Já jsem o tom našla leták u doktorky v čekárně a po prostudování těch stránek o tom začínám vážně uvažovat. Stojí to sice skoro 40tis. Kč, ale zase je to podle mě investice, která se do budoucna vyplatí. Navíc tyto kmenové buňky budou v případě potřeby moci využít i pokrevní příbuzní (pokud budou mít vyhovující imunologické testy).
Zajímal by mě tedy také váš názor, přemýšlíte o tom také?
Taky myslim, ze 3D ultrazvuk neni samozrejmost, kazdopadne ja chci urcite zajit do Gennetu na 3D/4D, myslim, ze za tech necelych 1.200,– to stoji. Mrknete na jejich stranky www.gennet.cz, maji tam i ukazky fotecek a je to parada.
Holky, nemate nekdo zkusenosti nebo jste neco nezaslechly o kocarku Firkon ? Na www.batolatko.cz ho maji, je to trojkombinace jen za necelych 9 tis. coz se mi zda uzasne, ale nevim, jak je na tom s kvalitou…
Medanku, nemyslím si, že 3D UTZ je samozřejmost, pokud to není součástí vyšetření od Mudry, většinou se na to dá objednat. Jinak já jsem taky uvažovala právě o Gennetu, moc si to chválili, takže uvidíme.
Kočárek Firkon, typ KID má moje švagrová, je s ním moc spokojená, měla holčičku v únoru a když pak malá z toho vyrostla, koupila si jenom golfky, ale na zimu Firkon jel dál. Jeho mínus je váha a horší ovladatelnost, když je miminko směrem od Tebe, ale mluvím tady o jejím typu. Nicméně kočárek je to prostorný a hodně si ho chválí.. ![]()
Firkon,
někdo je spokojen někdo zase ne. Každý od kočárku čeká něco jiného. Někomu je jeden kočárek skvělý pro někoho je tentýž hrůza. Má dcera se narodila v březnu, tudíž jak měla 3/4 roku potřebovali jsme kočár, do kterého se vejde i s fusakem. Mám Copart. Je lehký, akorát pořád tam blbla brzda, pořádně nedržela a je dost velký a špatně se nám dával do auta. Teď si právě budu pořizovat Mikado Ox-ford.
Jinak dneska mi držte palce, měla bych vědět výsledky tripple testu a jdu odpoledne i na poradnu, tak doufám, že je vše v pořádku.
Jinak 3D ultrazvuk je nadstandart - tedy v tom případě, že na něj chceš jít sama, bez doporučení lékaře. Tady v Ostravě jej ani myslím nemají.
Ivulka