LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2569
9.8.07 15:58

Petrajdo , gratuluju ke svatbě! :-)

PeZo , taky o nákupu kojpolštáře uvažuju, zatím se mi daří spát normálně, ale přece jen už to břicho trochu pociťuju. a sestřenka i kamarádky si ho nemužou vynachválit. ještě se pokusím zjistit, jestli se třeba nedá ušít doma. moje mamka je taková domácí kutilka a ušije kdeco, tak by to třeba zvládla taky.

U nás se bouřka zase nějak rozjíždí, tak rychle prchám z práce, abych zase nemusela sušit nohy :wink: pa zítra!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
10.8.07 09:47

Petrajdo gratulace ke svatbe :dance:

Dneska mam holky spatny den, blbe jsem spala a od rana mi vsechno pada z ruk. Jeste, ze je patek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
10.8.07 12:04

Ahoj holky!
Připojuju se ke gratulacím k svatbě :wink: Hlavně ať Vás oba neopouští trpělivost :D

Dneska ráno jsem byla na krev na tu genetiku, tak pokud se mi sestřička do týdne neozve s nějakým katastrofickým scénářem, tak je Drobeček vpořádku a můžeme vesele pokračovat v jízdě :D

U nás bouřka včera smetla jen půl města. Centrum nic moc, kraj Opavy byl jak po smršti. No naštěstí jsem stihla dojet na kole bez mokrých nohavic. Dneska mám po týdnu neskutečných honiček poprvé klídek. Jsem v práci sama a čeká mě jen pár telefonátů a pár povinností, takže pokud se mi to nebude do šesti moc táhnout, tak to bude super. Zítra máme dva koncerty a v pondělí odjíždíme na Slovensko. Dva týdny volna - vpodstatě první volno od Vánoc, tak se těším jak malé děcko.
Budu na Vás všechny myslet, ať Vám to s bříšky pěkně klape :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
10.8.07 12:14

Ahojky všem!
Díky za gratulace! Dnes mám hroznou pracovní morálku a ještě navíc to počasí. Zahájili jsme doma „topnou sezónu“..jsem zimomřivá .-)

PeZo díky za ty info ke kojpolštářům. Asi do toho půjdu. Poslední dobou jsem po spaní jak rozlámaná..

Holky, cvičíte nějak? Já jsem žádnou cílenou aktivitu nedělala, ale teď mne začala zlobit záda..moje tradiční libůstka. Tak dávám nějaké protahování a zkusím i trochu posilovat. Nevíte, jak je to s posilováním břišních svalů? Je to dobře nebo špatně?..

Mars - tak to Ti přeji hezkou dovču! My jsme také po dlouhé době týden vy:,–(ili a bylo to fajn. Ten týden navíc by se ale ještě hodil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
10.8.07 14:55

Tak u nás taky včera byla bouřka důkladná, ale byla jsem doma s miláčkem, tak mi to vůbec nevadilo. Já se bouřka bojím,jen kdy? jsem venku - koukat z domova na blesky mě naopak velmi baví.

Petrajdo , má pracovní morálka taky stojí za prd, nějak se pracovní tempo velmi zpomalilo…aby taky ne, kdy? musím hledat tolik zajímvých věcí na na netu, ?e? na cvičení zatím nechodím - mám tu u nás tři místa, kde se cvičit dá, ale přes prázdniny nefungují.

Mars , přeju příjemnou dovolenou! hezky si to u?ij a důkladně si odpočiň.

Medanku , měla jsem podobný den včera - do v?eho jsem nara?ela - do futer, rohu stolu, papíry mi lítaly :roll:

Přeju pěkný víkend, doufám, ?e u nás se počasí trochu umoudří - v úterý, středu a včera bouřky, dneska zase děsný dusno, točí se mi z toho hlava a blbě dýchá…

V pondělí pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
10.8.07 16:14

PeZo - ja ten kojici polstar mela minule a byl fajn. Vzdycky jsem ho pod sebe nejak naskladala, abych mohla lezet. Sila jsem ho teda doma, byl vycpany perim, takze s tema kupovanyma nemam zadnou zkusenost.

Mars - uzij si zaslouzeno dovolenou.

My jsme ted byli pryc 2 dny, takzem e ceka vybalovani a hlavne „debordelizace" bytu po malovani a kladeni novych podlah predtim nez jsme odjeli. Uklidit jsme pred odjezdem nejak nestihli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
10.8.07 22:52

Ahoj holky,
tak se opet hlasim po dlouhe dobe. Dekuju moc vsem, ktere jste mi tu napsaly uuuzasne rozbory problematiky latkovych plinek. Jeste nevim, jestli do te investice pujdu (predpokladam, ze druhe jeste nebude posledni :wink:), ale kazdopadne nad tim premyslim.
Nase novinky: utz 12. tyden ok, dnes kraaatka poradna - pouze moc, tlak a nejaky potlach s pandoktorem. Celkove se citim dobre, pac jsem ukacala manzela, aby vzal trochu ohledu do hrsti a spal u postylky, tj. delal nasemu drobkovi nocni support, abych nemusel vstavat a budit se kvuli kazdemu vypadlemu dudliku. Jen jak kolisa tlak venkovni, tak se asi prizpusobuju taky - staci mi se ohnout pro neco na zem a funim jak do kopce. Pandochtor rikal, ze si mam dat kafe. Tak nevim. Taky jste takove barometry?
Jinak vsechny Vase pocetne prispevky jsem svedomite procetla a tu je jen par mych postrehu:
Nad archivaci kmenovych bunek jsem uvazovala uz pri Kubikovi. Dala jsem si praci a dukladne to studovala ze vsech moznych zdroju, pac ta investice neni zanedbatelna. A dosla jsem k nasledujicimu poznani - je sice fajn to zmrazit, ale problem je, ze se jeste ani v soucasne dobe nevi, jak se to rozmrazi a jestli to po rozmrazeni bude vubec k pouziti. Navic v Cechach ani nikde ve svete neexistuje platna legislativa, ktera by rozmrazeni a implantaci kmenovych bunek tohoto druhu povolovala. Dokonce se o jejim vytvoreni ani neuvazuje, protoze vyzkum teto oblasti je jeste v plenkach. Tedy - za 20 let se klidne muze stat, ze tu zmrazenou pupecnikovou krev nepovoli pouzit, protoze treba soucasna technologie zmrazovani nebude potrebam za 20let vyhovovat. Suma sumarum - v soucasne dobe pouze magnet na penize rozneznelych rodicu.
Totez bych rekla o 3D/4D ultazvuku Rodice to mozna potesi, ale mne neprijde idealni, kdyz se hodinu pousti miminku ultrazvuk, aby si rodice odnesli obrazek, na kterem vypada jak uplacane z plasteliny a skutecne podobe je hoooodne vzdalene.
Pak jsem koukala, kolik z Vas si necha rict pohlavi podle utz . Nemam nic proti, jen mam pro Vas jeden postreh. Kamaradka nosila celou dobu Hedviku a najednou se narodil Matous. Nu coz, byl v ruzove a myslim, ze uz ted nikdo neresi, ze si s nim celou polovinu tehu povidali jako s Hedus :lol: :lol: :lol:
A pak se tu probiralo par pomucek a nezbytnosti : [list:94bf022065] koupaci kyblik - silne jsme o nem uvazovali, chtela jsem ho, ale nakonec na nej nezbyly penize, takze se tesim na Vase budouci zkusenosti a chvaly.

kojici polstar - koupila jsem uz v tehu. Byl s polystyrenovymi kulickami, takze pri kontaktu krasne hral. Byl ale strasne naducany, takze jsem odsypavala. V tehu mi s nim spat neslo, na spani se mi osvedcil spis maly polstarek, kterym jsem si podkladala na boku brisko, aby mi netahlo zada a bylo dost ve vysce. Na kojeni si ho nemuzu vynachvalit. Jen jsem si z „podkovy“ musela udelat „rohlik“, protoze ty plonkove konce mi vadily pri sezeni a neumela jsem je slozit pod/za? sebe. Kojili jsme vyhradne na nem a tahala jsem ho vsude, pac nejsem od prirody nijak extremne vybavena a Kuba byl cvalda, takze drzet ho pul hod na jedne ruce byl vykon hodny vzperace tezke vahy :D

prebalovaci pult - nekupovali jsme. Koupili jsme jen za 400 takovou tu prebalovaci podlozku, ktera ma vespodu pevna zada, nahore je molitan, ktery je v krajich zdvizeny. Prodava se to i s primontovatelnymi pidinozickami, ktere se namontuju do prislusnych der. Mezera mezi temi nozickami je presne na sirku postylky. Takze jsme ho meli strceny vedle skrine a na prebalovani ho hodili pres postylku nebo ho na koupani prenesli do koupelny na pracku.

Ufff, asi me zase budete proklinat, pisu zarucene nejdelsi prispevky ze vsech. Ale rozlozeno v case to zas tak dlouhe neni , ne :oops: ?
A na zaver vzkaz pro petrajdu - gratulace k svatbe! Vis, ze mame uplne stejny termin porodu? To jsem zvedava, jak nam to vyjde :wink: A jak bylo na Mallorce, kde jste byli? Chystame se tam za 14 dni, tak ocenim jakykoli postreh.

OK=OK=OK, priste radsi casteji, ale hlavne kratsi. SLIBUJU![/list:u:94bf022065]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
13.8.07 15:37

Ahoj všem, tak jsem dneska volala na gynekologii a genetika je ok, takže nemusím na plodovku, což je moje první malé a tiché vítězství :D
Jinak rosteme, sem tam něco jako náznak kopance, tak uvidíme :wink:

Marjanko-co se týče 3D/4D UTZ, už jsem někde četla, že to není zase tak škodlivé, ale je to každého věc.Já jsem to měla jako součást genetického vyšetření k amniocentéze, aby mi ještě potrvdili, že je mimi opravdu v pořádku. Mě se to u Adélky líbilo, vidět mimi v bříšku a ačkoliv jsem věděla, co to bude, koukat se na ní byl pohled k nezaplacení. Co se týče pohlaví, tak třeba můj doktor to nerad říká právě kvůli častým omylům, ale myslím, že každý rozumný rodič by měl ten odhad brát s určitou rezervou :wink:
Nicméně někdo je prostě od přírody zvědavý a já jsem jedna z nich a vědět to chci, protože s Adélkou jsem si taky povídala, takže i s mimi si chci povídat a třeba manžel to vědět nechce, tak to musíme nějak vymyslet :lol:

Každopádně tady se to zase kaboní, musím jet ke tchyni vyzvednout manžela a udělat takovou tu společenskou návštěvu, tak aspoň ta genetika je pro dnešek krásná zpráva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
13.8.07 15:38

Marjanko , moc diky za Tvůj názor k archivaci kmenových buněk. Také jsem o tom totiž přemýšlela a dospěla jsem více méně ke stejnému názoru. K tomu se ještě přidal fakt, že ta společnost Cryo-safe je s.r.o. s majitelem Maďarem - to moc nechápu, navíc v Čechách nemá žádnou jinou konkurenci, působí tu jenom tato firma. S otázkou využitelnosti kmenových buněk v budoucnu také souhlasím.
Spíš přemýšlím nyní o dárcovství do české banky pupečníkové krve www.bpk.cz, ale psala jsem jim tam asi před 14 dny dotaz a zatím ani neodpověděli, tak to na mě taky moc pozitivně nepůsobí.
O kojicím polštáři vážně uvažuji, v dohledné době si ho chystám objednat, v noci se mi leží čím dál tím hůř 8O .
Hezký den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
13.8.07 15:40

Nevím proč, ale ten odkaz v mém příspěvku nefunguje. Zkouším tedy znova: http://www.bpk.cz/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
13.8.07 16:14

Marjanko diky za skvele rady :D
Ja uz si ten kojici polstar objednala, ted ho maji v akci s naplni a 2 povlaky za 699,– A v sobotu jsem si koupila sve prvni tehu obleceni - rifle. Byla jsem v Mama shopu a kdyz na me prodavacka vybalila akcni cenu 3.500,– tak jsem sla do kolen. A ani nevypadaly nic moc. Tak jsem nakonec skoncila v C&A a mam je za necelou tisicovku a o moc hezci. A navic je to velikost 34, coz mam poprve v zivote a jeste jsou mi trosku volnejsi ( no jo, ja vim, ze jsou asi trosku jinak cislovany, ale ten pocit :lol: :lol: )

Holky, porad nemame tu fotogalerii 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
13.8.07 16:39

Jo a manzel rekl, ze kdyz ja mam kalhoty, tak on taky neco chce a koupil balik plenek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
13.8.07 19:38

Medanku, tak s nákupem těhu kalhot jsme na tom stejně, akorát já jsem v CaA nepochodila, takže jsem nakonec zakotvila v HaM a džíny stáli 1400,– což jsem původně dát nechtěla, ale nakonec jsem rezignovala. Je fakt, že tam mám ještě velkou rezervu, tak to by mělo vydržet :wink: Jinak Mamashop je fakt síla, je fakt, že třeba v Tveretu nebo jinde v těhle shopech pro maminky je to docela darda..
A ke kmenovým buňkám-ani jsem o tom neuvažovala, nicméně děkuju za info, z mého okolí neznám nikoho, kdo by to měl, tak je dobré mít přeled…

Takže se mějte, jdu nakrmit zvěř..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
14.8.07 09:32

PeZo , gratuluju k výsledkům!

Já mám u? zase obavy - skoro vůbec mi toti? neroste břicho. jen podbři?ek je tro?ku vyklenutěj?í a jinak nic. a na to, ?e u? jsem skoro v půlce…i moje kamarádka, která u? má dvě děti se včera divila. a s ohybama si taky nejsem jistá. sem tam nějaký jakoby bublinky, ale fakt hodně málo. a na kontrolu jdu a? za 14 dnů :roll:

ten kojopol?tář taky pořád zva?uju - ale zatím se mi spí docela dobře, akorát si nesmím moc mačkat prsa. no budud muset ke kamarádce znova - zrovna na tohle jsem se zapomněla zeptat.

u nás ?ádný pořádný obchody s těhu módou nejsou, tak vůbec nevím, kde budu kupovat třeba právě kalhoty. :roll:

přeju pěkný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
14.8.07 09:58

Ahoj Zdeenjo,
s tim bříškem si vůbec nedělej starosti. Mě třeba už vylítlo, že těhotenství opravdu nezapřu a část okolí mi říká: „ty ještě nemáš žádný břicho“ a druhá část „teda ty už máš břicho, čekáš dvojčata, ne?“ Takže asi tak. Kolegyně neteř nebo kdo je prej ve dvacátym týdnu a prej proti mě žádný břicho nemá. Asi je to strašně individuální..

Tak se všechny opatrujte. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital