Poradna duly
Jana Čurdová
Petrajdo ja resila kocarek snad od zacatku
Jsem takova, ze chci mit vsechno co nejdrive naplanovane a rozdelene, a protoze nam prispivaji tchanovci, tak jsem chtela, aby vedeli, na cem jsou. Celkem si oddychli, protoze jsme meli puvodne vybranou Cortinu za 16 tis
Ale primo domu ho dovezem az po porodu, prece jen trochu povercivy jsme.
PeZo rada bych tajne doufala, ze to bude prece jen holcicka, ale neco mi rika, ze snad az nekdy to druhe mimi ![]()
Medanku , gratuluju k úspěšné kontrole! a ke klučíkovi taky!
kočárek vypadá moc dobře!
Sylvo , tak si myslím, že 3D UZV je jen na požádání a platí se - pokud tedy v rodině nejsou závažné choroby.
Petrajdo , my taky chceme mít překvapení, ale přítel je přesvědčenej že budeme mít kluka - respektive jiná možnost prý ani není. Mě je to vlastně jedno, hlavně aby mimi bylo v pořádku.
Taky se vždy mezi kontrolama strašně bojím, už se těším až budu chodit častěji než po měsíci. Příští týden jdu na velký UZV, tak jsem zvědavá o kolik mimi povyrostlo.
Už jsem se v práci domluvila a od září budu chodit do práce trochu později. Ráno totiž dojíždím autobusem zrovna před půl osmou a to je fakt děsný - autobus plnej puberťáků, většinou jsem ráda, že stojím aspoň na schodech… a to teď absolvovat nehodlám, takže jsem se domluvila s personalistkou a budu jezdit do práce až po osmé a ne na půl. No stejně už se to krátí, nástup na mateřskou mám vypočítanej na začátek prosince, ale docela ráda bych to zabalila už o trochu dřív ![]()
Kdy budete v práci končit vy?
Tak jsem dneska mluvila s mojí mámou a ta mi říkala, že se jí zdálo, že budeme mít kluka, ale na jméno si nevzpomněla, což se ani nedivím, žádné zatím nemáme.
holky, tak se hlasim taky po uspesne kontrole. a ze je to kluk bylo pry jasny hned, jak pi doktorka rekla
z cehoz je manza trosku smuten, protoze porad doufal, ze to bude princezna, ale hlavne ze to vypada zdrave ![]()
medanku, taky blahopreju ke klucinovi i k uspesne kontrole.
sylvo, u nas se 3D ultrazvuk dela jen na vyzadani a je taky placeny.
PeZo tak to musel byt fakt strasny zazitek ! Ale ja byt tebou, tak pokud by na to ,manzel provedl opet rec, tak mu to proste vysvetlim, tak jak to citim. Urcite to pochopi a nebude to brat jako nejakou neuctu.
Cmeldo gratuluji ke klucinovi
Jake mate jmeno ?
Ja jdu zitra na kontrolu - moc se mi takovy nabity tyden libi. Kdyz jsou kontroly moc daleko od sebe, tak jsem nervozni.
medanku, vybrali jsme jmeno Gabriel. Resp. manza mi ho odkyval pred par tydny s tim, ze porad doufal v hoku. A tak pry kdyby to holka byla, tak by si asi pro:,–(il jsmeno, jake by se hlavne libilo jemu, tak pry at si Gabriela necham, ze to ujde - takze to bude Gabra ![]()
vy jste vybrali jaky?
Uf, dnes byl fakt náročný den.. Ráno jsem vstávala v pět a těsně před výjezdem za zákazníkama (nalíčená, kostýmek..) jsem si pěkně popovídala se záchodem. No, moc pěkné to nebylo.. Ale už vím, z čeho to mám. Beru vitamíny mamavit. Doktor říkal brát občas - cca 3 x týdně já často zapomínám. A dnes jsem si vitamín ráno vzala a pak tohle..stejně tak minulý týden. Bylo to na lačno.. Když jsem se současně s tím vitamínem najedla, tak mi bylo „pouze“ blbě. Holky, jaké berete vitamíny?
Pak celý den v autě nebo někde v kanceláři. Vrátila jsem se až v sedm. Navíc zjišťuji, že mám fakt nějakou těhudemenci (jestli je to možné).. Mám totiž v autě nějaký horší odhad a to normálně fakt ráda řídím a vyježděná jsem tedy hodně.
Zdeenjo - s tím mým dnešním maratonem souvisí, že bych se někdy nejraději na práci vykašlala hned.. Na druhou stranu nějaké chechtáky se hodí a nechci ze sebe dělat přílišnou cíťu. Navíc to mám komplikované tím, že pracuji na ŽL a na nemocenskou nárok nemám…tj. potom až rodičovský příspěvek. Tak nějak předběžně bych ale s plným nasazením chtěla pracovat tak do konce října a pak uvidíme. Ještě jsem to ale v práci neřekla. Počítám, že to řeknu tento nebo příští týden - navštíví mne šéf. A sama jsem zvědavá, jak se dohodneme.
Upřímně Ti ale řeknu, že kdybych byla zaměstnanec, tak se bych to asi zabalila už někdy v listopadu. Nech to na momentálním pocitu a uvidíš
U mne to tak asi také dopadne.
cmeldo - také gratuluji k úspěšnému UZ a tedy ke Gabrielovi. Tak to zatím vypadá na samého kluka, že? ![]()
zdeenjo - U nás je to naprosto stejně. Manžel je také stopro přesvědčen, že to bude kluk. Přece ví, co dělá, ne?
Ach ta chlapská ješitnost. Nicméně mi kluka prorokuje i celá rodina, tak to bude zajímavé překvápko, takuvidíme. Jména vybraná máme - Honzík nebo Karolínka.
V tom dneším maratonu jsem se dívala po těhu oblečení. Pro mne je to teď takové špatné období na oblékání - normální kalhoty jsou mi těsné a ty těhu jsou zase velké a bojím se je koupit už teď, protože nevím, zda přiberu na jinde než na břiše.. Co se týče hořejšků, tak se mi nelíbí ani ty těhu ani ty normální, co by se daly vzít jaké těhu.. Fakt nevim, v čem chodit. V teplákách na jednání nemůžu.
Špatně se mi spí, tak už také intenzivně koukám po kojpolštáři a asi ho objednám. V obchodě jsem na něj dnes neměla štěstí.
Už aby jsem také šla na nějakou kontrolu. Zítra jdu na nějakou genetickou konzultaci, ale tam UZ dělat nebudou. Pouze ještě musím dát dohromady rodokmen.. Tak jdu na to a mám tu ještě pár pracovních mailů..
Omlouvám se za dlouhé vypovídání.. Papapa
Petrajdo , teda s takhle dlouhou pracovní dobou bych se už dávno složila. Já jsem ráda za tu svojí - vstávám v půl sedmé, do práce jezdím na půl osmou a končím ve čtyři. a to už jsem většinou ztahaná jak kotě. Jsem pořád strašně unavená, nejradši bych jen spala.
A po ránu, když se nenajím mi taky bývá špatně. ALe taky mi pomáhá vypít třeba jen sklenku hustý ovocný nebo zeleninový šťávy, nasnídám se pak až v práci.
Cmeldo , gratuluju k úspěšné kontrole! gabriel je krásný jemméno, taky jsem po něm pokukovala ![]()
Medanku , držím palce na dnešní kontrolu a už jsem moc zvědavá na výsledky.
PeZo , tak s tímhle bych taky rozhodně nesouhlasila. A myslím, že bude nejlepší, když to manželovi řekneš na rovinu - že prostě nechceš aby se tak vaše dítě jmenovalo, že je ti to nepříjemné - chodit na hrob s jménem vašeho dítěte. Fakt, na férovku to asi bude nejlepší.
Včera jsem slavili 22. narozeniny mojí sestry, bylo to fajn, teda až na mojí nevolnost z cigaretového kouře - babička si to nějak neuvědomila
bylo mi fakt blbě, z jídla to být nemohlo, proto?e jsem měla jeden chlebíček a jednu kremroli…no zvracení jsem přemohla ale krkala jsem pak doma celej večer jak starej chlap, byla jsem fakt ráda, že to příteli nevadilo a nemusela jsem to nějak zadržovat. ![]()
Vcera jsem byla na velkem UTZ, mame to i nahrane na DVD a bude to............................prekvapeni. Teda doktor se ptal, jestli to chceme vedet, tak rikam, ze jo a pry to bude holcicka. Takze jsme se s manzelem predbezne doholi na Vanessce. Uvidim, jestli to jeste zmenime nebo ne. Jedno jmeno uz jsme meli, ale nakonec ho zmenili a Vanessa se nam porad libi obema.
Ja jsem tak nejak byla presvedcena, ze to bude kluk a tak me holcicka prekvapila. Ne ze bych nebyla rada, ze je to holcicka, nakonec je mi to vlastne uplne jedno, jestli to bude kluk nebo holka, nejdulezitejsi je, aby byla zdrava, ale proste jsem z toho byla prekvapena.
Vcera jsem stihla i dalsi reflexni masaz. Tentokrat jsme byla jinde nez minule. Dostala jsem kontakt na dobrou fyzioterapeutku, tak jsem se rozhodla ji vyzkouset. Byla jsem s ni fakt spokojena, dokonce mi rekla, ze mam na krku vyboceny obratel a ze jestli chci, tak mi ho zkusi vratit do puvodni polohy. Docela to bolelo, ale snad se to povedlo. Potom mi jeste rikala, ze i dole na zadech mam jeden vyboceny obratel. Nerikala jsem ji nic, ale presne v tom miste, ktere mi ukazala me uz par dni obcas docela silne boli zada. Jakoby ty obratle o sebe drely nebo tak nejak. V kazdem pripade to asi znamena, ze do konce tehotenstvi se budu vzdat podpadku a snad to prestane bolet. Dneska je venku skarede, tak si obuju mokasiny, ale jestli jeste bude teplo, tak teda nevim, v cem budu chodit. Letni boty mam na podpadku a kupovat nove se mi ted na konci leta nechce.
Petrajdo - z vitaminu muze byt spatne, me je vzdycky spatne, kdyz si vezmu jakykoliv prasek nalacno. Zkus zmenit znacku vitaminu a brat je po jidle. Ja jim pouze kyselinu listovou, jinak nic. Zbytek vitaminu a mineralu snad dodavam z jidla.
Ja taky delam na ZL, takze nejaka materska mi nehrozi. Navic mam +- 1/2uvazek, takze se o materskou ani nemam zajem. Vyhodu mam snad v tom, ze beru rodicovsky pripevek na Jessy, takze vlastne prestat pracovat muzu kdykoliv, ten rodicak nas vzdycky zachrani. Sice ho momentalne posilam skoro cely na stavebni sporeni, takze mi vlastne jenom prebehne pres ucet, kolikrat o nem ani nevim. Jinak my s manzelem mame oba dva nepravidelne prijmy, protoze oba delame na ZL. Pokud mi vyjdou vsechny plany a tehotenstvi bude v poradku, tak planuju delat az do vanoc. Potom si dat pauzu a v unoru uz bych chtela byt zase zpatky. Pokud ovsem bude vsechno v poradku, coz se dopredu neda rict. Vyjizdela bych jenom jeden den tydnu a to mam zajistene hlidani sebou nebo manzelem doma. Zbytek z domova. A vic nez ten puluvazek na nekolik pristich let stejne nechci.
Zdeenja - jojo, kour mi taky strasne vadi. A to i mimo tehotenstvi.
Medanek - vcera jsem tu tvoji Cortinu obdivovala v obchode. Docela se mi libila, i kdyz s tema umelohmotnyma kolama nemam zadne zkusenosti, ale neprosla mi u manzela, protoze nema rucni brdu. Dneska k veceru jdu jeste do jineho obchodu, maji tam Phil and Teds kocary. Je to monotrojkolka, ktera se da lehce predelat na tandem. Nikde jsem ji jeste nevidela nazivo, jenom na netu. Tak nez se definitivne rozhodnu, tak se na nej musim podivat.
Lenka
ahoj holky. Všechny moc zdravím a také bych se ráda pochlubila, že po včerejším asi půl hodinovém ultrazvuku, kdy jsme s přítelem hleděli na obrazovku jak zjednaní a čekali až se náš drobeček natočí, aby nám pan doktor mohl říct co to teda bude jsme se dočkali. Budeme mít kluka!!! Musím říct, že jsem si to myslela hned od začátku. Mimi vypadá zdravě, celé se tam otáčelo a hýbalo. Na jméně jsme se shodli hned od začátku. Bude to Adámek. Příjmení Hrubý tak jsme to museli nějak zjemnit
Jediné co mě mrzí, že já sama zatím žádné pohyby necítím. I když nevím, možná to jsou už pohyby, ale mě to připadá spíše jako trávení
Všechny se opatrujte a ahojky
Gratuluji všem k skvělým výsledkům . Pohyby už jsou u mě na denním pořádku a ty noci .....
Konečně znám vásledky genetických tetsů z krve a jsou ok. Riziko down je 1: 11 000. No a velký ultrazvuk mě čeká příští týden ve středu, potom bych chtěla zajet i s manželem a dcerou na nějaký dobrý oběd - ovšem pokud to dopadne dobře. Chtěla bych strašně zase holčičku, ale kamarádky mi dělala testík s řetízkem a vyšel kluk, a já tak nějak podvědomě tuším, že to bude kluk, tak potom uvidíme. Držte se, já zase fičím pracovat
papá
Ivulka
Zdravím těhulky,
tak čekám taky lednové miminko a ráda bych se přidala do diskuze,pokud tedy můžu.
Doma už mám téměř 16ti měs. treperendu, takže u nás bude fakt veselo.
R.
Ahoj, taky všem gratuluji k výsledkům. Šmrgolko, z těch pohybů si nic nedělej, já taky pořád nic necítím a už bych mooooooc chtěla, ty bublinky, co jsem cítila a co pořád občas cítím teď spíš přičítám střevům a čekám na opravdový neoddiskutovatelný pohyb. A ono houby. Navíc mám placentu na přední stěně, takže to asi budu cítit slabší a později. Fňuk. Ale určitě se obě brzy dočkáme.
Tak mame kontrolu za sebou, mimis pry roste ukazkove, slysela jsem i srdicko. Hned jsem se byla objednat na ten cukr test a taky jsem dostala zadanku na UZV ve 30. tydnu. Tak a ted mam zas na dva tydny klid.
Cmeldo nas burtik bude Samuel. To vybral manza a ja nejsem proti. Meli jsme odjakziva vybraneho Dominika, ale nase prijmeni zacina na K, takze by to bylo trosku krkolomne.
Zdravim a vitam Pralinku !
Jinak ja citim pohyby nekdy az moc, vypada to na boxera nebo fotbalistu ![]()
Jo a taky samozrejme gratuluji Lence, Smrgolce ke zjistenym pohlavim a zdravim mimiskum !
Ahoj stálice i nově příchozí ![]()
Všem moc gratuluju k dobrým kontrolám, výsledkům a v neposlední řadě určení pohlaví, zatím máme v převaze kluky, tak snad se to vyrovná.
Já mám teda ještě v bříšku překvápko, tak uvidíme po dovolené, jak se to vyvine. Jinak kopance mám taky, hlavně ráno večer a někdy přes den. Bříško už mi docela vyrostlo, tak nosím těhu džíny a je to fakt pohoda.
Jinak k vitamínům-poslední dobou beru jenom občas, když si vzpomenu, Maternu, v Mamavitu mi vadil vitamin A nebo co tam je, což jsem si přečetla, že není ok, ale ostatní maminy taky Mamavit berou z jsou v pohodě. Já jen, že jsem Maternu brala u Adiny, tak jsem u toho zůstala.
A co se týče jmen, už jsem to tu psala, takže zatím nemáme jasno, nicméně jsem na hřišti slyšela tolik variant, ale máme tak trochu klasicky české jméno, že nevím, co na kluka, tak se trochu modlím za tu Barču nebo Viktorku ![]()
Tak já zase běžím, měli jsme návštěvu a holky převrátili byt vzhůru nohama…
tak zase piště a docela bych byla už pro nějakou tabulku, abychom měli přehled ![]()
Tak pa