Poradna duly
Jana Čurdová
Sariku vitam te u nas ![]()
Zdeenjo tak nas nenapinej a honem supni do galerky fotku !
Ja uz mam nejaky drobnosti, ale to bylo jen v navaznosti na uspesny UZV ve 20. tydnu. Jinak s tim moc nespecham, spise sbiram informace a zkusenosti. Ale mam uz zaplacenou zalohu na kocar, ale to byla spise nutnost ( casove, organizacni a jine duvody
A taky uz jsem chtela mit to vybirani za sebou, protoze me sla z toho hlavem kolem ![]()
Vítám nově příchozí ![]()
nicméně co se týče nakupování, já jenom občas koupím něco (to už jsem jaksi psala), ale při Adélce až skoro na konci, kdy jsem věděla, že to bude snad už ok. Taky počítejte s tím, že asi hodně dostanete třeba jako dárek /dneska jsem kupovala bodíčko a mikinku Natálce, od další švagrové dostala krásný žlutý komplet k doktorce atd/ nebo si prostě říkejte. Ale je fakt, že bodíček a dupaček a overálků není nikdy dost..Nicméně budeme mít zimňátka, tak i kombinézku a koukejte , aby se do ní mimi pěkně dávalo. Pro mě to bude teda záhul, já měla Adinu v létě, tak už jsem tam soukala o trochu starší dítko ![]()
Ale to určo ještě porbereme, nicméně jsem hotová a jdu uspat dráče a pak žehlit a do toho mimi kope, jinak je hodný, skoro pořád spinká ![]()
Jo a všem držím palce na UTZ, pak písněte a hlavně dávejte fotečky do galerie…
Vítám nově příchozí!
Zdeenjo - tak co?
Holky, já vám všem tak závidím ty velké UZ. Ale samozřejmě blahopřeji! Já jsem dva týdny ve skluzu.. Zítra jdu ke svému Dr. na kontrolu. Dnes mi vůbec nebylo dobře, špatně se mi dýchalo, tak doufám, že bude vše ok.
Co se týče nakupování, tak to opravdu chci nechat až po tom velkém UZ (i když člověk si nemůže být jistý nikdy - když si vzpomenu na ty včerejší špatné zprávy…). Nicméně nakupuji teoreticky
Sbírám info a neustále kolem těch oblečků obcházím a kočárek mám také vybraný..
Tak se mějte krásně!
Dobré ranko,
hlasím, že UZV dopadl v pořádku, mimi má od hlavy k prdelce 12 cm + nohy - ale ty má překřížený a skrčený tak nešly změřit. podle MS by mělo být 19+6 ale je trochu větší, prý 20+4 - ale myslím, že je to úplně jedno, radši se ještě zeptám doktorky jestli mi nebude hýbat s datem porodu.
Už jsem taky v pokušení něco koupit, asi neodolám, ale jen něco malého, nějaké bodýčko nejspíš ![]()
Zdeenjo, gratuluju k uspesne kontrole
Budete mit prekvapeni nebo se mimino ukazalo? ![]()
Cmeldo , budeme mít překvapení. mám dojem ?e pan doktor se mezi no?ičky koukal,ale asi čekal, jestli se zeptáme - a my to vědět nechceme, tak jsme se neptali.
Fotku z UZV sice mám, ale není tam zase poznat skoro nic, tak asi ani nemá cenu jí dávat do galerky ![]()
Zdeenjo taky gratuluji a jsem zvedava, jestli je to holcicka nebo chlapecek. Ale kdyz melo prekrizeny nozicky, tak to asi slo tezko poznat co ?
Ahoj holky. Ještě nemám potvzenou registraci, tak píšu jako anonym. Mám TP 17. ledna. Zatím Vaše povídání pozoruji jen tak z povzdálí, ale dneska si jdu pro radu. Bolí Vás některou záda v křížové oblasti až po celý pravý bok. Četka jsme, že jde nejspíše o uvolňování vazů okolo dělohy ( pravá strana bývá náchylnější, protože jsou tam vazy zkrácené viz. článek http://www.porodnice.cz/default.asp?… ), ale potvrzené od doktorky to nemám , nechci zbytečně plašit. Nejhorší je to po ránu, po noci strávené spánkem na boku. Stát, chodit, sedět atd. můžu úplně bezbolestně. Nemáte někdo podbobné problémy? Zatím ahoj
Ahojky holky!
Jednak gratulace k úspěšným UTZkám a taky moc vítám nové těhulky do našich řad ![]()
Anonymní nové spolutěhulce: mě kyčle a bederní páteř trápí taky. Tak 1× týdně na 1-2 dny se nemůžu skoro hnout, ale když si pak líp jednu noc lehnu, tak je to dobré. Hlavně se snažím hledat dobré polohy při ležení a sezení, abych páteři dělala co nejmenší zátěž. Je to opravdu tím, že se uvolňují vazy a roztahuje svalstvo v pánevní oblasti, aby se organismus připravil na pohodový porod. Nicméně pokud Tě to trápí víc, tak se radši stav za doktorkou, aby Ti poradila fundovaněji ![]()
Ty oblečky - taky se pořád bojím, abych to nezakřikla… a od mámy toho mám fakt dost a vlastně to ani neřeším. Vždycky si řeknu, že až po jednom utz, pak po dalším, pak po testech a po tom a po onom… ale času dost.
…trošku jsem se osmělila a včera poprosila manžu, aby mě vyfotil s bříškem. Taková „vanová fotka“…
Mějte krásný den a buďte opatrné na svá bříška!
Mars , krásná fotka! moc ti to bříško sluší! taková spokojená, šťastná těhulka ![]()
Medanku , taky si myslím, že i kdyby se pan doktor snažil, tak by toho moc neviděl. ale nám to vůbec nevadí, stejně to vědet nechceme.
anonymní , taky mě záda občas pobolívají, naštěstí pomáhá se protáhnout a pokud ležím,tak změnit polohu. určitě je to tím, jak se to vše v břiše natahuje a přeskupuje.
Mars, tobe to slusii.. na tom stehne to mas co za motiv? libi se mi moc… ![]()
Ahoj všem, kokám na metříky a tak nějak si říkám, jak moc to letí..
No, abychom za chvilku začali stříhat metr…
Mars-krásná fotečka, já mám ještě na pěkné bříško trochu čas, zatím je to taková neforemná koule, tak si počkám, abych neudělala ostudu ![]()
Zdeenjo-já tedy taky přemýšlím o tom, že si to nenechám říct, manžel to vědět určo nechce, tak jsem ráda, že budeme v partě nic netušících
dvě..
A co se týče bolení těla, tak já jsem rozlámaná po celém dni tak, že ani nevím, co všechno mě bolí, takže já fakt neporadím.. ![]()
Děkuji ![]()
Já jsem teď na to naše rostoucí Štěstíčko tak pyšná ![]()
Jinak Cmeldo, ten motiv je od Alfonze Muchy + ěnkolik různých kytek kolem, které se táhnou až ke kotníku.. Taková moje demonstrace a pocta ženství…
Zdeenja píše:
Dobré ranko,hlasím, že UZV dopadl v pořádku, mimi má od hlavy k prdelce 12 cm + nohy - ale ty má překřížený a skrčený tak nešly změřit. podle MS by mělo být 19+6 ale je trochu větší, prý 20+4 - ale myslím, že je to úplně jedno, radši se ještě zeptám doktorky jestli mi nebude hýbat s datem porodu.
Zdeenjo , nespletla sis ty centimetry? Ve 20tt by mimčo od hlavy k zadečku mělo mít trochu víc… v mé knížce je, že má tak 16 cm, tady píšou dokonce 25 cm: http://www.rodina.cz/clanek60.htm, ale to myslí asi včetně nožiček. 12 cm mi přijde málo, tolik mi naměřili někdy ve 14tt, myslím.
Mars fotka je uuuuzasna a ty maluvky taky !Uz se nemuzu dockat, az si taky poridim dalsi. A konecne ma nekdo taky krasne narostle brisko jako ja. Spousta holek tady pise, jak to na nich jeste neni poznat, tak jsme mela obavy, jestli nejsem nejaka divna ![]()
Holky, ten maly rostak porad kope a ted posledni dva dny skoro cely den.Jinak do to bylo vzdycky jen vecer a trosku rano.Snad se ted vybouri a pak bude klidne miminko ![]()