Poradna duly
Jana Čurdová
Palečky samozřejmě držím ![]()
Od kdy je vlastně doporučko chodit cvičit? Než jsem otěhotněla, cvičila jsem denně, ale teď se fakt nemůžu dokopat a taky bych chtěla někam chodit, jenže nevím, jestli už je čas nebo ne…
Ahoj holky,
Hezky jste se rozepsaly. Jeste jsem nemela cas vsechno prelouzkat.
Vcera jsem se vratila z Prahy a jsem zpatky v Anglii. Nakoupila jsem si tam docela dost obleceni na mimco a docela jsem rada ze jsem si koupila i zavinovacku tu na suchy zip. V Anglii vubec zavinovacky snad nedelaji ale slysela jsem od holek ze to je docela sikovny jednu mit.
Mars - to jsi teda uzila, takove stresy. Takze ted behas asi po uradech co? Jinak s tim s tim cvicenim - nevim kdy se doporucuje zacit ale myslim si ze cim drive tim lepe. Cvikama pro tehotne muzes vlastne cvicit uz od uplneho zacatku. Myslim se ze my jsme ted v nejlepsim obdobi kdy by jsme uz mohli zacit cvicit. Ja zacinam yogu pro tehotny pristi tyden. Jinak presne tak jako ty jsem pred tehotenstvim cvicila denne ale ted se k tomu taky nemuzu vubec dokapat. Do 16tt mi bylo dost spatne takze jsem nic nedela a strasne moc jsem zlenivela.
Petrajdo - S tim ze nemas pohyby se netrap. Pry je to strasne individualni. Moje kolegyne necitila nic az do 30 tt. Rika se ze vetsina zacina citit pohyby kolem ve 20 tydnu, takze te to treba ceka kazdym dnem. Ja jsem citila nela neco od 17 tydne ale necitim to kazdy den a nejsem si jista na 100% jestli to je miminko a nebo jenom moje streva.
Ja jsem jako ty taky do 18 tydne nic nepriblala ani deko. Uz jsem se docela bala ze to neni normalni a najednou behem 2 tydnu jsem pribrala 5 kg. Hlavne behem posledni tyden co jsem byla v Praze to jsem se rozjedla. Drive mi nechutnalo ceske jidlo a od te doby co jsem tehotna bych se po nem utloukla. Hlavne mam strasne chute na ceske parky a to jsem byvala vegetarianka. ![]()
to jsem se rozepsala. Mejte se vsichni moc krasne.
Zatim pa
Holky moc se omlouvam za chyby v mem poslednim prizpevku. Psala jsem to rychle v praci a navic ta moje cestina uz je dost hruza. ![]()
Pa
Danus , s chybyma si nedělej hlavu! to je fajn, že už si si nakoupila, já nemám ještě nic… a s jídlem - jedla jsem vždycky docela všechno - kromě dršťkový polívky - a teď ujíždím na pizze, mám pořád chuť na jídlo z mekáče a taky na hroznový víno, to musím mít skoro denně. a před těhu jsem se prolívala zeleným čajem - a ten teď vůbec nemůžu. jen bylinkový nebo ovocný, ale většinou piju jen minerálku nebo zředěnej džus nebo vodu se šťávou.
S cvičením začnu příští týden - myslím, že klidně se může i od začátku, ale u nás se přes prázdniny necvičilo a já sama se k tomu nedokopu. Teda koupila jsem si knížku těhujóga, ale zatím jsem jí jen projela
![]()
Petrajdo , já zatím taky nepřibrala - teda uvidím zítra u doktorky, ale ještě minulý týden jsem neměla navíc nic. ale já jsem docela silná, takže to prý není nic špatného. akorát se mě už spousta lidí ptala, kde že to mimino schovávám, že prej to na mě není poznat.
Holky závidím Vám ten elán do cvičení
Já se tam pořád nemůžu dokopat, jediný co jsem zvládla je, že jsem si koupila DVD a 2× - 3× týdně podle něj těch 20 minut cvičím, pokud chcete ráda Vám ho přepálím a pošlu. Je tam i nácvik dýchání což mi příjde velmi užitečný, má se to prý trénovat od 30tého týdne.
Na předporodní kurzy budu chodit až v porodnici, pořádají je všechny v Brně a stojí okolo 500Kč + něco za tatínka a začíná se taky ve 30tým týdnu.
Mimochodem vybíráte už některá kočárek? My už totiž máme dost věcí nakoupeno, protože tím, že jsem na rizikovém tak zabíjím čas a mám alespoň denní pohyb. Kočár mi, ale příjde nesložitější. Dnes jsem se byla podívat na Dorjan Corss Country co mi doporučili kamarádky a zdá se mi strašně těžký. A ty plastový součástky ve mě také nebudily důvěru, ale to mají všechny značky.
A jak tady tak čtu budeme mít asi pěkně živýho prcka, protože ten náš kope o sto šest, hlavně přes den je asi 6 - 8 krát vzhůru a začíná mít celkem sílu, ale to je dobře!! Snad je to znamení, že je tam vše ok. Velký UTZ máme taky až 17.9. a čas nám vůbec neutíká.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak jste na tom s jídlem neboli s jezením??, protože já od 4 měsíce mám problém sníst normální porci a polovina je pro mě moc a pak je mi strašně těžko, někdy se mi i špatně spí. Mám pocit jak kdyby mi sebrali půlku žaludku a na druhou stranu se bojím, aby měl prcek všeho dostatek ![]()
Zdravim vsechny tehulky a jejich ledňáčky co maj v brisku!
Omlouvam se ze vam sem lezu,jen tak sentimentalne nakukuju…sem z ledna ,ale 2007
.Presne dneska pred rokem sem se dozvedela ze se mi narodi holcicka........
a ted tu vedle me brebenti na zemi a vzpira se na kolinka...... ![]()
Preju vam vsem pohodovy tehu,hladkej bezbolestnej porod bez komplikaci,hodne mlicka,spokojeny miminko a hodnyho manzela co bude pomahat😉
A uzivejte si casu pro sebe a rozmazlujte se dokud to jde,me velke poznani: bejt tehotna a mit dite,jsou dve naprosto odlisny veci!!
![]()
Ahoj,
stíhám číst , ale nestíhám psát.
Včera jsem byla na poradně a to, že čekáme holčičku je na 99%. Mám radost. A dokonce jsme se už shodli na jméně: Adélka.
Všechno v pořádku, mávala mi. Příště mě bude objednávat na ten test na cukrovku a odběry - mám AB- takže zase protilátky.
Ten glukozový test je hnus, ale podstoupit jej musím, i když v rodině cukrovku nikdo nemá, ale teď už je test povinný.
Jinak oblečením jsem se probrala po dceři a mám toho dost, ale ještě jsem si v sobotu byla koupit několik malých body a dupaček. Jela jsem po dlouhé době nakoupit i pro ten náš obchod tak jsem to vzala jedním vrzem. Do jednoho koše pro mě do druhého pro obchod.
56 opravdu nekupuju, mám vše od 62. Fusak mám, Teď jenom ten kočárek nový a mám vše,. Jo vlastně novou matraci, ale toho mám u sebe v obchodě tolik, že zajedu, až budu potřebovat.
Jinak jsme se rozhodli pro rekonstrukci bytu, takže tady firma nastoupí 19.9. a 12.10. by mělo být hotovo - sice si to neumím představit, jelikož rekonstruujeme koupelnu, záchod, kuchyň a předsíň, jak tady budu s malou existovat, ale nějak to musíme udělat. Toho bince, prachu špíny atd - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kočárek mám v plánu Mikado Ox-ford
Tak se všechny mějte hezky, gratuluji ke všem kontrolám, koho to ještě čeká - držím palečky, všechno bude ok.
Papa
Ivulka
Cau holky, jsem jen na skok doma, mam za sebou prvni cast toho testu na cukrovku : odber a vypiti „mnamky“. Jak psala Ivulka, je to fakt humus, ale da se to prezit. Za chvili me ceka dalsi odber a za dalsi hodku jeste jeden ![]()
Jak ja bych pila a jedla !!!
Tak zatim pa
ahoj holky, gratuluju k holcinam i chlapeckum ![]()
petrajdo, ad pohyby, nelam si hlavu, ja si je zacala uvedomovat nekdy skoro az v 21 tydnu - ze zacatku to bylo tak obden a jen chvili, to jsem jeste nerozlisila ty slabsi od kruceni ve strevech
ale od minuleho tydne, tj 21+0 malyho citim kazdy den skoro pravidelne, v noci me nastaesti nebudi
a pribrala jsem zatim jen 4 kg necele, coz je v pohode.
lucisko, jidlo taky musim delit na vic malych porci pres den, normalni porce mi dela problemy. ale zas se snazim jist pestry jidla, tak snad to malymu vyhovuje
koukam, ze jsi z brna - kde budes rodit?
Ahoj děvčata,
právě jsem se vrátila od doktorky, u nás je vše v pořádku, přibrala jsem už první těhukilo. hlásila jsem i datum prvních pohybů - řekla jsem teda trochu pozdější, protože nejdřív jsem si nebyla jistá - no a doktorka mi posunula datum porodu z 16. na 8. ledna
tak doufám, že víc k prosinci už se to šoupat nebude…
mimi už taky cítím víc, docela mě šťouchá, když sedím v práci u stolu, asi si budu muset do desky vyříznout oblouk na břicho ![]()
Lucisko , celou proci jsem nesnědla už ani nepamatuju
prostě to nenatlačím. na obědy tím pádem nechodím a ře?ím to houskama a podobně a doma si dám třeba jen polívku a druhý až za dvě hodiny. a nebo to jím na etapy…
Kočárky taky už okukuju, docela se mi líbí Free Line Pati http://www.prckove.cz/…w-2008-i776/
včera jsem ho viděla ve městě jako sporťák a fakt nevypadá špatně. a dneska jsem od sestřičky v ordinaci dostala leták, kde ho mají v akci za 6799,– tak ještě popátrám na netu po reakcích. ale kupovat ho zatím nehodlám, to až tak asi v listopadu, to stačí, ne?
přeju pěkný den! doufám, že máte lepší počasí než u nás…zase už prší ![]()
ad kocary - ja mam zatim vybrany Hauck, cely cerny, akorat na netu uz maji jen novejsi modely, takze Vam ho neukazu
nicmene cerna vede. akorat premyslim, jestli v lete v tom nebude prckovi horko, jak na to bude prazit slunko …
Cmeldo, já jsem v obchodě viděla tu tmavěmodrou variantu s proužkovanou kabelou a docela se nám oběma líbila. akorát se bojím toho, aby to nevyšisovalo. možná bych byla nejradši za nějakou variantu do zelena nebo tmavě šeda, ale tam už nejsou hezké ty tašky
a říkám, si, že bude lepší holčička v modrém kočárku, než kluk v červeném…
Ahojky holky!
Jednak moc gratuluju k úspěšným kontrolám a zjištěným holčičkám a chlapečkům
U nás se pomalu uzavírají sázky, co to bude u nás. Dneska jsem taky byla na kontrole a jsme vpořádku. Mimi se posunulo pod pupík, takže je to asi vpořádku. Triply mi potvrdili opravdu jako negativní, jen tam byla zmínka o komplikacích vzhledem k věku matky…takže příští dítě jedině ve dvaceti to tak vidím.....
Na velký UTZ jsem objednaná na příští středu, tak se jen děsím, kolik na mě za to pán dochtor vybalí. Ale je to pro naši Žížalku přece, tak je mi to docela jedno.
Pohyby mi dneska paní mudra odhadla tak za týden dva. Nějaké tukové nánosy a zásoby z předchozích let a i když si teda myslím, že už se občas Drobeček hne, tak to ještě nejni jak by mělo být. Ale kdo si počká, ten se dočká
A taky jak začíná být taková zima, tak se možná schovává před tím prvním sněhem a tak ![]()
No a jak jste řešily kočárky - tchán trvá na pověře, že se nesmí nakupovat kočárek do narození. To sice asi nevydržím, ale tady kousek od mé práce je supr kšeftík - mimibazar, kde jsou desítky kočárků všech druhů, značek a barev tak do 4-5000, což je paráda. Tak neřeším. Prostě jednou před Vánočkama vezmu chotě, cash a jde se…
Moc Vás všechny zdravím a hlaďte bříška !!!!
Mars, my taky kocar koupime az po porodu, ale tady v jednom ksefte se da domluvit, ze si vyberes, ktery chces a oni ti ho dodaji az vlastne po porodu - takze bysme zaplatili azlohu a pak by tam manza naklusal a rovnou ho dovezl, zatimco ja budu v porodnici.
Mars, Cmeldo , u nás to jde taky tak - kočár vybereš, oni ti ho objednají (pokud ho nemají na skladě), pak ho zaplatíš - buď celou částku nebo zálohu a pak ti ho až do porodu schovají. Akortá to není u nás ve městě…tak ho možná koupím dopředu a budu ho mít u našich.