LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2569
6.9.07 11:11

Tak já mám na výběr z dat: 16. 1. babička, 22. můj ta?ka nebo 25. moje mamka. Ale vzhledem k posunu TP na 8.1. to vidím bledě…ale toho 16. by to bylo fajn, babička bude mít akorát 85, tak by se to dobře počítalo :wink: jo, plánování je hezká věc :lol:

Medanku , tak já jsem o fusaku zatím uva?ovala v rovině, ?e ho budu potřebovat…a to je tak v?echno. U? budu muset začít okoukávat obchody a pátrat…a nebo se zeptám kamarádky, co má listopadový dvojčata, jestli jí náhodou jeden nezbyl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
6.9.07 11:51

ja fusak zatim jen shlidla na netu a cetla jsem, ze nejaky Emitex a Aesthetic existuji - nicmene si rikam, ze na tech par mesicu, kdy to bude potreba, mit tak teplej fusak, bude emitex stacit, kdyztak priobliknu mimco a kdyz budou jo mrazy (jakoze teda pry ma byt mirnejsi zima jak loni), tak stejne na dlouho ven s mimcem nepujdu. Ty emitexy mi prisly pekny, na ty dalsi jsem se jeste nedivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.9.07 12:02

Já si právě myslím, že zima bude pěkně hnusná. Když byly takový horka v létě, tak pak byla zima hodně sněhová. A to by nebylo ono, kdyby mě počasí nevrátilo všechno moje spílání, že teď je moooc horko a teď zase mooc zima, takže počítám s nejhorším - teda s celou naší ulicí zasypanou sněhem, ať si to s kočárkem pěkně vyžeru. Je to takový zákon… Tak se radši připravme na nejhorší…vzhledem k chumelenicím v Kruškách už teď!

Jinak já mám dva fusáky po nás a po manžovi. Oba jsou hodně pěkné a zachovalé. Můj je z umělé kožešiny - bílé, jen koupím nějakou pevnou látku a tou jej obšiju, protože stará už docela nejede. A manžův je z berana, takže hodně teplý (taky docela veliký) a ten možná ani pošívat nebudu. Je modrý, tak uvidíme, co nám čáp přinese.
Spíš mě trápí nějaké pěkné kombinézky. Jo a konečně jsem se začala koukat po kočárkách. Jakože jen na netu, ale přece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
6.9.07 12:15

Ahoj

Princess - já jsme úplně systém placení a cenu za hodiny nepochopila. Bylo 21.00, to už mám většinou půlnoc. Každopádně čím častěji v týdnu chodíš ( třeba s kombinací s Gravitjogou, břišními tanci nebo plavání ), tím stojí jednotlivá hodina míň. Neplatí se to jako celek, ale vždy v určitých zálohách. Původně jsem si myslela, že budu chodit taky jen an cvičení, ale to povídání je celkem fajn. Pravda je, že těhotenství a porod nestuduju v knížkách, takže pro mě byla většina novinka. Lednové porody chodí na cvičení v úterý asi ve třech časech. Já chodím od 16.30. Už probítají určitá témata, ale můžu si ty, co jsme nestihla, nahradit třeba s únorovejma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
6.9.07 12:17

holky zkuseny maminy :) muzete k tem kocarkum poradit? Predpokladam, ze ditko zimni bude tak 5-6 mesicu asi potreba vozit v korbicce a pak teprv ve sportaku s polohovatelnymi zady. Je lepsi ko upit ted nejaky levnejsi hluboky kocarek s pevnou korbickou a a pak v tom pulroce sportak nebo koupit kombinaci, kde je treba hluboka korbicka ve forme tasky jako treba toto? http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/produkt.htm?…
Napadlo me ted totiz, ze ty golfky z te kombinace budou asi tezsi nez koupene jako samostatne golfky, ze? Jake s tim mate zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
6.9.07 12:46

Klokan: a kolik jsi tedy platila? Musela jsi předem říct jak dlouho tam budeš chodit? Podle toho by se pak asi odvíjela ta cena ne? Já se na předporodní přípravu chystám do porodnice a taky mám myslím celkem načteno tak by mi stačilo i jen to cvičení, ale zas jestli to při delší době docházky vychází levnějc…v těch cenách se na jejich webu taky moc neorientuju, musím tam napsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
6.9.07 15:40

Tak pro dne?ek v práci balím, zítra si beru volno a budu odpočívat a mo?ná u? i po mimi věcech v obchodech koukat :wink:

Přeju v?em krásný víkend a u? se tě?ím na pondělí! teda samozřejmě ne do práce, ale sem, na nové příspěvky - určitě zase budu chytřej?í. u? bych fakt měla zařídit net i domů :roll:

Mars , tak já tajně doufám, ?e by mohla být taková zima jako letos. Ale to je blbost, já mám smůlu a kdy? si něco přeju, tak je to přesně naopak - tak?e mů?eme očekávat tuhé mrazy a metry sněhu :evil: jo a mimochodem - na Kru?né hory koukám z domova :wink:

Tak v pondělí pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.9.07 15:48

No Ty jo! Tak si užij volna - a jen tak na okraj, právě řeším připojení domů na internet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
6.9.07 18:28

cmeldo - ten xlander si mi právě líbí i ve skutečnosti, takže asi nakonec vyhraje. Xa má sice čtyři kolečka, ale také není extrémně pérovací, protože ta přední jsou otáčecí jako u trojkolky a lze je zaaretovat. Výhoda oproti trojkolce je dle mého názoru větší stabilita a oproti klasické čtyřkolce lepší manipulace - možnost vést jednou rukou, jednoduché zatáčení ve městě apod. Pokud bys chtěla od xlanderu více pérovací, takto bude asi x1.

medanku - Já jsem se také už po fusacích dívala a asi to vyhraje emitex kvůli ceně. Chci ten combi 3 v 1 - jde zkrátit pro malé mimi nebo prodloužit pro většího prcka. Má i díry pro autosedačku, takže zavinovačku do autosedačky už k tomu kupovat nebudu. Myslím, že fusak využiji nejen tuhle zimu ale i tu další…Teď poslední dobou jsem někde slyšela, že ten aesthetic je snad takový přizpůsobivější tělíčku..asi bude lepší, ale taky dražší. Už tak bude výdajů dost.

Jinak já zatím nakupuji pouze teoreticky na internetu :-) a v diskusích :-) Všechno nechávám až po velkém UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
6.9.07 18:39

cmelda - ptala ses u nás v lednu 07 na kočárky, tak já ti radši odpovídám sem:). Několik nás tam má X-landera XA a můžu říct, že téměř při každém vyjetí si říkám, že jsem nemohla koupit líp (za ty prachy).
Je jeden podvozek a na:,–(íš na něj buď hl. korbu, nebo sporťák. Ten sporťák je lehkej, není to podle mě jak u těžkých kombinací. Já jsem jezdila s Anetkou v hl. korbě asi do června, vešla se v pohodě, možná do dubna jsme jezdili i ve fusaku (Emitex - super) a potom třeba jenom s dekou. Od prázdnin je ve sporťáku, jde téměř do lehu a krásně se v něm vyspí.
Hodně cestujeme, takže kočár pořád z auta a do auta a v pohodě, nejsem ztrhaná :wink: . Takže DOPORUČUJU!!!
Golfky chci až na jaro, to už jí bude přes rok, teď na zimu je nemá cenu kupovat…

všem těhulkám přeju úspěšné kulacení bříšek a mimišáci ať hezky rostou!
 ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
6.9.07 19:50

Ahoj holky,

Tak nez padnu k televizi a zehleni, tak snad neco stihnu. Po dnesku jsem slusne utahana a pritom jsem skoro nic nedudelala. Takove dny nemusim :-( Rano jsme meli ukazkovou hodinu anglictiny pro male deti. Jenze venku bylo strasne skarade, tak skoro nikdo neprisel a kdo prisel, tak prisel pozde. Potom mi jedna pani volala, ze to nestihli a dalsi, ze nevedeli, ze maji prijit dneska. Myslela jsem, ze me picne, protoze jsem na vsechny cekala a potom v prubehu dne poslouchala vymluvy, proc jsem na ne cekala zbytecne. Ach jo. No jo, riziko povolani. Odpoledne zase prislo strasne moc rodicu s detmi, takze v ucebne bylo narvano a vydychano. Ale.......na zaver dne, vsichni vyplnili a podespali prihlasky na dalsi ctvrtleti ci pololeti. Takze do vanoc mam dost prace. Dalsi kolo ukazkovych hodin v utery, tentokrate primo v Materskem centru, tak snad to tam bude mit lepsi prubeh.

Dneska jsem taky Jessy prihlasila do cviceni. Vzhledem k tomu, ze v pondeli budu delat az do sesti do vecera, tak rano budeme spolu chodit cvicit. Jsem zvedava, jak to s rostoucim brichem budu zvladat a potom s miminkem. Ale dala jsem si zavazek, ze cviceni a plavani proste zvladnu. Manzel bude mit za pekneho pocasi na starosti jeji golfove treniky (ty pres zimu nejsou). Ale pry se da zvladnout cviceni se starsim ditetem, kdyz to mladsi spi v satku. Tak to asi vyzkousime. A nebo to dopadne tak, ze vyuzijeme prababicky a ta Jessy vyzvedne dopoledne v jeslickach, dovede ji do cviceni a pujde na hodinku jezdit s miminkem a potom zase Jessy odvede do jesli na spani (jinak by padla unavou za chuze, je totiz neuveritelny ospalec). No a behem odpoledne bude mit obe holky manzel a ja budu ucit. Hezky naplanovane, praxe ukaze nakolik je to realizovatelne.

Fusak - tak ten mam vyreseny :-( Mame staryho beranka, nove potahleho, takze vypada nadherne, ale ma jednu chybu. Fusak je strasne velky, tak se mi do hluboke korby nevleze. Mam doma neoriginalni tasku ke kocaru, tak ji budu pouzivat spolu s dekou a myslim, ze by to melo stacit. Taska ma nanoznik a kocar taky, takze teple to snad bude moc. Dalsi zimu uz dam fusak do sportaku a budu jezdit s fusakem.

Fusak do autosedacky porizovat nebudu. Prvnich par mesicu ji stejne nebudeme pouzivat a potom pouziju deku. Autosedacku pouzivame stejne jenom na nakupy, tak mi ten fusak snad tak chybet nebude.

Zdeenja - taky tajne doufam, ze letosni zima bude stejna jako lonska, ale nejak tomu neverim. My jsme loni staveli, takze mirna zima se nam vic nez hodila. Tu velkou zimu jsme si prozila s kocarem rok pred tim a chvilemi to bylo dost unavne. Projizdet kocarem takove navaly snehu nebyla legrace.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
6.9.07 19:51

Tak vidím, že jsem se rozhodla dobře. Opravdu to asi vyhraje xlander Xa. :-) Díky, Radunko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
7.9.07 09:23

Ahoj

Princess - já platila 1000 ,– s tím , že budu vždy doplácet. Myslím, že to tak udělali kvůli těhulkám, kterým v průběhu zakážou cvičení. S tím, že každý měsíc si budu předplácet ten další, nebo podle potřeby.
Každopádně první hodina je zdarma.K ničemu mě nenutili. Tak ji můžeš zkusit a pak se rozhodnout. Gravitjoga se začíná cvičit na konci září a břišní tance se zatím neotvírali, protože onemocněla lektorka a hledá se nová.

Ještě jsme se chtěla zeptat zkušených matek, jestli nemájí nějaký seznam věcí, které je potřeba pořídit. Já čekám první dítě, jak už jsme psala, nic moc nestuduju, spíš čtu vaše příspěvky. Na internetu jsme sice už objevila pár seznámků, ale chtěla bych spíš nějaký z praxe. Abych zbytečně nenakoupila nějaké ptákoviny nebo aby mě něco nechybělo a já třeba ani nevěděla, jestli něco takového existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
7.9.07 10:02

Klokan ja taky cekam prvni a celkem se ridim podle seznamku, co je tady na emiminu.Je prece taky sestaveny dle zkusenosti maminek , ne :D
Vyrala jsem si z toho co podle me vyuziju a cim si nejsem jista, tak k tomu ctu diskuze. Co se ale tyka obleceni na mimi, tak koupim od kazdeho jen par kousku a pak budu dokupovat dle potreby a co mi bude vyhovovat. Moc se mi treba libil ten koupaci kyblik, ale zase mam vybrany drahy fusak, tak koupim jen vanicku a lehatko. Ten kyblik je stejne jen na chvili. Co jsem si ale pro:,–(ila je vonavy kos na pleny, ten Sangenic. Manzel remcal, ze je to kravina, ze bude chodit s kosem klidne i trikrat denne, ale nakonec ustoupil :D Proste jsme chtela neco ne uplne potrebneho :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
7.9.07 10:39

Souhlasím s Klokankem :wink: Taky bych ráda měla zásobičku nezbytečných věcí. Jakože teplá kombinézka je jasná, ale třeba pro mě i plínky (klasické, ne papírové)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí