Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj všem, jsem tu jen na skok, balíme na dovolenou, za pár kratičkých hodin odjezd, tak na mě myslete. Jinak mimčo zatím vypadá ok, trochu mě pořád pobolívá bříško, ale je to tím, jsem nejsem vůbec v klidu, stres a tak, nicméně o tom se mi moc mluvit nechce ![]()
Krásně si užijte UTZ a miminka, piště, ať je co číst a já se cca za 12 dní objevím ![]()
Krásný den všem..
PeZo , přeju krásnou dovolenou! moc si to užij!
Já už se taky loučím, konečně pátek odpoledne…od příštího týdne budu jezdit do práce trochu později, abych se nemusela ráno mačkat v autobuse s dětma a studentama
tak si možná i trochu přispím.
Přeju všem pěkný víkend!
Ahojky,
Mars - moc pěkná fotečka. To já mám zatím největší bříško večer, ráno je trochu menší ![]()
Leni, Mars - jste takt hodně aktivní. To já poslední dobou vůbec nestíhám. Pořád sedím u notebooku, nebo jsem někde za zákazníky na cestách. Teď jsem měla docela velký stres s jednou velkou zakázkou, která nakonec nedopadla. Doma mi ale stojí žehlení, uklízení, luxování, hafesko potřebuje také více mého času, ještě tak stíhám uvařit. Vždycky se těším na víkend, jak to doženu a ono to tak rychle uteče, že to jde zase na novo.
Ve středu jsem byla na kontrole a drobkovi tluče srdíčko a snad vše vypadá ok, tak doufám, že i bude. V pondělí se budu objednávat na velký UZ. Co mne však trápí jsou záda - zdravím klokana
Nejhorší je, že mne bolí, ale navíc mám potíže s dýcháním. Prostě se nemůžu pořádně nadechnout a fakt mne to hoooodně obtěžuje. Můj Dr. mne posílal na EKG a tam je vše naprosto ok, takže je to opravdu od těch zad…doufám, jinak se zblázním. Bojím se, aby mělo mimi dostatek kyslíku. Ale Dr. žádné takové riziko neříkal, tak snad nic nehrozí. Zítra jdu k fyzioterapeutovi, tak pevně doufám, že mi nějak pomůže. Snažím se cvičit a protahovat…jenže …jenže člověk na to měl myslet před těhu.
Možná je to příliš brzo, ale přemýšlely jste už, kde budete rodit? V nějaké okresní nemocnici nebo se vydáte do většího města? Já jsem teď cca 90 km od Prahy (ale mám tam Dr.) a jelikož celá rodina rodila spokojeně u Apolináře, tak jsem také původně myslela, že tam. Jsem tam i zaregistrovaná (registruje se v 16tt). Ale teď přemýšlím, že nakonec zvolím Písek - mám to z domova asi 40 minut a žádné velké stížnosti jsem neslyšela a také si říkám, že to alespoň bude mít manžel blíž na návštěvu. Vím, že je to možná předčasná úvaha, ale člověk je tou časnou registrací v některých porodnicích donucen o tom přemýšlet..
Ahoj petrajda.
Já jsme z Prahy a u Apolinaře už jsme se registrovala. Pražské porodnice praskají ve švech, takže je to potřeba. Třeba v Podolí je třeba zaregistrovat se už ve 13 tt. O ostatních nevím, protože jsme váhala právě mezi těmahle dvěma. Nakonec jsme se rozhodla pro Apolináře a to hlavně kvůli následné péči o dítě v případě, že by to bylo potřeba. Zatím mám indikovaný císařský řez ( což se ale samozřejmě může změnit, přece jen mě přirozený přijde lepší ) a mohly by nastat komlikace - což samozřejmě nechci přivolat, ale jsme zdravotník a znám rizika. Rozhodně to ale není porodnice „rodinného“ typu.
Pokud jde o menší města, tak mají asi podobné problémy s kapacitou, jaké jsou taky, ale od kamarádek vím, že se někde ani není třeba registrovat. Možná by chtělo zavolat si přímo do vybrané porodnice a zeptat se, jak to funguje. Jinak z praxe vím, že některé kamarádky se zaregistrovaly do několika porodnic a těsně před porodem potvrdily tu, kterou si nakonec vybraly. Musíš jim totiž asi ve 34 tt registraci potvrdit.
Ještě jsme se chtěla zeptat, jestli některá z vás chodí v Praze někam cvičit?Zatím sjem se rozhodla pro Studio pro ženy www.studioprozeny.cz ve Vodičkově ulici, ale pokud by měl někdo dobrou zkušenost s jiným centrem, nechám se ráda inspirovat.
pekne rano, spolutehule ![]()
kojici polstar uz se mi trochu slehl a uz jsem i nasla polohy, jak s nim spat, takze na nej nedam dopustit
k manzelove nelibosti, nebot se ted radsi tulim k tomu polstari ![]()
ty bolesti zad - ja je mam jen kdyz treba dlouho stojim /jako vcera 2 hodiny u zehleni/ nebo dlouho chodim - vikend jsme stravili shanenim obleceni pro kluky do skoly - desnyyy. Takt o mi pak pomaha lehnout si na rovnou podlozku tak na pul hodky a kazde rano si zacvicit par cviku na zada. Ale neni to holt pomoc definitivni ![]()
ale od pristiho pondeli zacinam chodit na kurzy plavani pro tehotne, tak treba i to mi pomuze ![]()
ad porodnice - v brne jsou 3, z toho jedna jsem vyloucila kvuli spatnym referencim, a muzu si vybrat - jedna je specializovana hlavne na komplikovane porody, druha ma zas lepsi to detske oddeleni, nebo jak se tomu rika, jak tam budu ten tyden po porodu. Toz to bude jedna z nich ![]()
Tak ja jsem na tom s porodnici stejne jako klokan a doufam, ze na me vyjde nadstandard
Ony totiz ty obyc pokoje jsou desny jak v Podoli,tak u Apolinare ( u Apolinare mozna trosku lepsi ). Je sice fajn, ze porodni saly v Podoli jsou krasne, ale myslim, ze to ta mamca ani nestaci vnimat a je spise dulezite, v jakem prostredi je po porodu. Muze se taky stat, ze to bude takova rychlovka, ze tam ani nedojedu a skoncim v Motole, tu mam kousinek od baraku.
Brisko mi zase pekne poskocilo, holt uz zacinam pomalu sesty mesic
To to leti a ty kycle boli cim dal tim vic… ![]()
Ahoj holky!
Po víkendu sice nic moc, ale i tak přeju krásného dne!
Docela jsem překvapená ze situací v porodnicích - budu se na to muset u nís zeptat, i když si myslím, že Opava je fakt malé městečko, kde to bude v klidu. Ačkoliv je pravda, že právě možná tady bude humbuk, protože nebude moc dalších možností pro celé široké okolí…
Náš Drobeček zatím teda nekope, i když by už i měl proč, páč jsme o víkendu hráli s bandou v Polsku a ukradli mi tam všechny doklady, včetně občanky, na kterou jsem se dostala do Polandu přes hranice a v noci jsem strávila asi 2 hodiny šílenstvím kde jsou, hledáním a fakt pekelnýma nervama, protože mi bylo jasné, že se nedostanu zpátky do Čech, lhát není jak a proč a pokud mě někde banda schová (byli jsme autobusem), tak až mě na hranicích najdou, jdu ihned za katr. Nakonec jsem jela v prostoru pro řidiče na spaní, srdce mi bušilo jak zvon, Drobeček měl evidentně křečový stav nejvyšší kategorie a jsem tedy tímto oficiální domácí emigrant. Doufám, že se dotyčnému zloději tahle akce pěkně vymstí.....
Opatrujte bříška!
A PeZo - skvělou dovo přeju!
Ahoj holky,
ráda bych se k Vám přidala, posunuli mi TP na 31.1. tak se snad do ledna strefíme
Čekáme první mimi po IVF+ICSI a od 6. týdne jsem na rizikovém těhu doma. Nyní jsem 18+3 a náš prcek bude velkej divoch, protože už ho cítím od 17+1, takže už si pravidelně povídáme. Řeknu Vám je to po těch útrapách s umělým oplodněním ten nejkrásnější zážitek. Tento čtvrtek si jdu pro výsledky tripple testu a dost se bojím po tom co tady v diskuzích čtu. Tak snad to dobře dopadne.
Každopádně Vám všem přeju krásně rostoucí maximálně zdravá mimča!! ![]()
Mars tyjo, husty zazitek ! Chudak drobek, jeste nenarozeny a uz takovy cin
Hlavne, ze jste v poradku, i kdyz vim, ze to behani po uradech je nic moc. Nehlede na to, ze po narozeni prcka se meni OP zase… Me se stalo, ze mi OP skoncila dva mesice pred svatbou ![]()
Lucisko vitam te a preji, at vse dobre dopadne po tech slozitych zacatcich !
Dobré ranko,
Mars
to jsou teda fakt zá?itky! pa?ovat tě domů, to je fakt dobrý ![]()
Lucisko , vítej mezi námi! neboj, testy vyjdou v pořádku!
Petrajdo , já mám v okolí 30 km tři porodnice, tak?e si mů?u vybrat - ale asi půjdu do té nejbli??í - do K. Varů, u? tam rodilo pár kamarádek a jsou spokojený. je tam teda prej docela ostrá dětská doktorka, ale to nějak pře?iju. a na tým porodníků a gynekologů sly?ím jen samou chválu. na začátku těhu jsem tam byla na ambulanci (kvůli křečím a vysokému tlaku), byl tam zrovna primář a přístup byl fakt jedničkovej. a registrace nutná není - tak doufám, ?e tam nedorazíme a neřeknou ?e mají plno ![]()
Záda mě bolívají taky - taky po del?ím stání nebo chůzi, ale není to nic hroznýho, pomáhá mi se protáhnout a trochu procvičit.
Včera mi miláček nafoukl gymball, tak u? jsem si na něm zablbla - teda opatrně a v rámci mo?ností, samozřejmě ![]()
Od pří?tího pondělka budu chodit na těhucvičení, tak jsem zvědavá jaký to bude. Budete chodit do těhukurzů?
Přeju pěkný den!
Ahoj těkulky.Jste se nějak rozepsaly,ani to nesíhám číst.Včera jsem byla n srdíčko,všechno je v pořádku.Ptala jsem se co to bude a řekli že KLUK,jednoznačne.Už tady řešíte i výbavičku.Já už jsem taky něco vytáhla,a vyprala,ať se nemusím před vánocema tak honit.Musím dokoupit hlavně něco modrého,mám věci po Aduš,takže převládá růžová.Zatím se mějte krásně a gratuluji ke všem dobrým výsledkům.Pohladťe mimiška a papa
holky, chtela jsem se zeptat, zvlast teda prvorodicky, jestli planujete navstevovat takove ty predporodni kurzy. Ja se porad nemuzu rozhodnout. Rikam si, ze to zvladlo spousta zenskych i bez techto kurzu a informaci je teoretickych dostupnych dost, ze by to ani nemusela byt potreba..co myslite?
Cmeldo , já se pořád ještě rozhoduju, ale asi (na 90%) chodit budu. u nás jsou asi tři možnosti kam chodit, příští týden jdu na informační schůzku do jednoho rodinného centra - tam je to na dva měsíce, asi za 2000, tak to není tak hrozná cena. a bude tam přednášet i primář z porodnice, radit porodní asistentka a bude se povídat i o péči o miminko a kojení, exkurze na porodní sál i s tatínkem…tak to asi absolvuju. kamarádky dcera tam chodila a moc si to pochvalovala - a já jsem takovej zajíc vystrašenej, tak si radši nechám poradit. ![]()
Ahoj
Zdeenja - já jdu dneska poprvé na hodinu rehabilitačního cvičení pro těhotné. Jsme zvědavá. Ještě uvažuju o gravitjoze
cmelda+Zdeenja - na kurz půjdu. Přímo do své porodnice. Chci se spíš seznámit s prostředím, co se kde bude odehrávat. Nabízejí i několikadenní, ale to mě přijde zbytečné. Mluví tam o komlikacích a kámoška z toho byla zbytečně vystrašená. Myslím si, že ti nepomůže, když o nich budeš vědět, prot0že je stejně sama řešit nebudeš.
Jak už jsme psala víš, budu chodit na rehabilitační cvičení a v rámci něho je i program přípravy k porodu. Ale jen okrajově, těsně před porodem. Pochopila jsme, že to spíš bude formou povídání s porodní asistentkou, která kurz vede.
Dneska v 16.00 mě držte palce. Jdu na velkej ultrazvuk.
Ahojky,
s tou porodnicí: Já jsem právě již registrovaná u Apolináře v Praze, ale mám to cca 90 km, tak asi nakonec zvolím ten Písek (to je nejblíže cca 40 km). Neslyšela jsem žádné stížnosti. Ještě se rozhodnut podle toho, jestli nebudou nějaké komplikace v průběhu těhu a kdyžtak tu registraci u Apolináře zruším až někdy ke konci těhu.
Co se týče cvičení, tak u nás poblíž nic není. Ale mám nějaké knížku, tak se podle ní chystám cvičit ![]()
Předporodní kurz pořádají nejblíže právě v Písku, takže se asi přihlásím a budu jezdit tam. V rámci kurzu je prohlídka porodnice, „zaškolení“ pro tatínky, cvičení a povídání. Počkám po tom velkém UZ a pak bych se objednala.
Jinak na velký UZ jsem objednaná na 17.9…asi to do té doby nevydržím. Pořád necítím pohyby
… A za poslední týden jsem nic nepřibrala.. Vlastně jsem celkově přibrala 2 kg. Jak jste na tom s váhou?? To bych si nikdy nemyslela, že mi bude líto nepřibírání ![]()
Stále mám problémy s tím dýcháním, tak mám trochu obavy, aby to neublížilo mimi.
Gratuluji k výsledkům! Sylvě ke klukovi:-)