Poradna duly
Jana Čurdová
Rapidko my jsme meli minuly tyden taky 16cm. Mysli, ze tech 25 cm je az ke konci 6. mesice.
Sakris, proc tam nemam ten metrik ???
Tak jsem si musela dat jinej, ten predchozi mel vypadek. Ale zase se k nemu vratim, libilo se mi tam to miminko ![]()
Ahoj,
tak jsem se vrátila z velkého UTZ. BYli jsme s manžou i dcerou, která byla extrémně hodná.Byla jsem tam 45 minut. Doktor Chovančík byl úžasný. Hodně dlouho povídal o srdíčku, chvílemi mě polívali, jelikož říkal - v horších případech je nutná operace - ale u Vás je všechno vpořádku, hlavička , orgány vše ok, ale říkal, že tak akční miminko už dlouho neviděl. A co by to mělo být? To se nám taky dost zapotil a říkal, že by to měla být Tak uvidíme.
Mám hroznou radost, že to dopadlo dobře
Jsem moc šťatsná
Ivulka
Rapidko , já jsem to vyčetla z té fotky z ultrazvuku - doktor moc nemluvil, asi neměl potřebu mi něco sdělovat
ale říkal, že je vše v pořádku, tak já mu věřím.
Mars , to tetování je fakt úžasný! Já bych odvahu neměla - ael to bude i tím, že jsem tlustice, takže na mě by to vůbec nevypadalo hezky.
PeZo , tak jo, budeme tu aspoň dvě s překvapením! ![]()
Ivulko , gratuluju k úspěšné kontrole a holčince!
Medanku , já už taky břicho mám, ale já ho měla už před těhu
- teď už teda začíná dostávat těhotenský tvar, ale co se týče velikosti, tak moc nepovyrostlo.
ivulko, gratuluju ke kontrole ![]()
medanku, tak jsem musela ten metrik vymenit, a pritom jsme mely takovy pekny s kytickama, ze? jen jsem nepochopila, jestli uz vubec nebude fungovat nebo ma jen vypadek?
jinak mi na velkem UTZ doktorka ani nerikala, jak je mimino velky, ale rikala, ze odpovida stari v pohode a ani termin porodu dal neposouvala.
Gabos me ted kope uz pravidelne, asi to bude fotbalista, protoze co ten vyvadi … ![]()
Ivulko gratuluji !!!
Cmeldo je to skoda, byly fakt hezky, ale koukala jsem, ze maji nejake potize i na dalsich strankach s metriky, tak uvidime. Ten tvuj mrnous pak muze hrat fotbal s tim mym
Je to fakt zatim hyperaktivni miminko, ale jsem moc rada, ze o nem vim.
Vcera jsem chtela, aby me manzel vyfotil nahou stejne jako Mars a nejak pro to nema pochopeni. Pry ze me pak muze ocumovat kazdy uchyl
Vzdyt prece neni skoro nic videt, ne? Ne, ze bych se chtela na sebe nejak koukat, navic nesnasim foceni, ale takove fotky se mi libi. Pak uz stejne nebylo dost svetla, tak pry o vikendu.
Ahoj holky,
Ozyvam se asi po tydnu, tak snad si na me pamatujete
U nas jsou ted totalni zmatky. Prace mam az nad hlavu, ale pomalu to zvladame. Pristy tyden zacina novy skolni rok, ja teda ucim az od utery, ale vzhledem k tomu, ze jsme mela hodiny i o prazdninach, tak ted nebudeme zacinat zadnym uvitanim, ale rovnou ucenim. A ja jsem se jeste vubec nestihla pripravit. Taky ve ctvrtek otevirame novou ucebnu + hernu pro deti. Ze skoro dvou zdemolovanych mistnosti jsme se rozhodly udelat nadherne prostory. A je to drina. Behem srpna jsme tam uklidili, dali nove podlahy a vymalovali. A tento tyden se tam nosily hracky, zidlicky, stolecky, veseli jsme obrazky a vubec dodelavali vsechno. K tomu bylo potreba trosku uklidit chodbu a schodiste, po kterem se bude prichazet. To zatim nevypada nic moc, ale behem roku se to spravi. Ted tam aspon neni zadna spina, je udelane misto na boty, bundy, sezeni atd. Zitra me ceka vytisknuti prihlasek, dodelani ukazkovych pracovnich listu a vubec vsechno papirovani okolo a bude hotovo. Ja tak od pondeli porad nekde litam a uklizim, tak dneska uz jsem fakt sotva pletla nohama, sbalila se a sla si v poledne lehnout. Neusnula jsem, ale odpocinula si. Jen by bylo lito Jessy, protoze jsem na ni tento tyden vubec nemela energii. Krome absolovani krouzku (plavani a golf) jsme nic jineho nezvladli nebot jsem absolutne nemela energii. Dost pomahala babicka a kdyz to slo, tak manzel.
Vybavicka - jsem asi cvok, ale uz jsem ji vytahla a zacala prat. Je sice jeste dost casu, ale vzhledem k tomu, ze pred vanoci jsou nejvetsi zmatky, tak jsem zacala driv a delam to vsechno pomalu. Momentalne se na me smeje z kresla asi metrova hromada miminkovskeho obleceni, plen, povleceni, dek, …a ja vubec nemam tuseni, kdy to vyzehlim. Uz jsem sice zacala, kazdy den par kousku, ale i tak me to bude trvat vecnost. Obleceni, ktere visi na vesacich jsem zatim nechala, protoze by se do ledna jeste zaprasilo, zrovna tak doplnky ke kocaru, postylce atd… Tak nejak jsem se rozhodla to pomalu zacit prat, protoze jsme stehovali skrine, ve kterych to obleceni bylo uskladnene, takze jsme to stejne musela vytahnout a preskladat, tak jsem to zrovna vyprala.
Taky jsem zacala shanet skate k nasemu kocaru. Originalni Jane nam tam uz nepasuje, protoze mame 3 roky starou kolekci, tak shanim neco co by slo k nasemu kocaru pripevnit. Zatim jsem nic nesehnala, spis u toho ztracim nervy
Na netu jsem objevila, ze letosni kolekce Jane kocaru uz se pomalu slevnuje, nektere obchody uz sly z cenou dolu o 2000 korun, protoze brzo na trh prijde nova kolekce, tak asi brzo koupime novy sportak. Uz jsem o tom mluvila s manzelem, ale momentalne nejsme schopni dat dohromady tolik penez, tak doufam, ze me je mezitim nevyprodaji.
Mars - taky jsem se divala na tvou fotku a to tetovani na noze je fantasticke. Sama ych ho na sobe nechtela, ale na druhych se mi libi.
Anonymni - zada ma taky pobolivaji. Neni to nic prijemneho, ale bude hur, tak se to snazim moc nevnimat. Krome toho me jeste zlobi bolave kycle. Snazim se chodit na masaze, protoze je to doopravdy neprijemna bolest.
Zdeenja - gratuluju k uspesne kontrole. Ja jsem z UTZ byla uplne mimo, jak se mi to libilo.
Ahoj,
až dnes se mi povedlo po dlouhatánské době zaregistrovat. Jen doufám, že jsem tu správně - doktorka už mi hýbla datem porodu z 17.1. na 2.1., tak doufám, že blíž už mi to posouvat nebudou ![]()
Ale když už jsem tady, držte nám prosím taky palce na velký UTZ - jdeme v podnělí - výsledky tripple jsem měla „lehce atypický“
a bojim se, aby něco „lehce atypickýho“ nebylo i na tom UTZ (samozřejmě, že nebude!) a nechtěli nás nějak strašit..
Přeju krásný večer s Vašimi andílky (my máme čertíka
)
Ahoj holky, jsme konečně registrovaný anonym s bolavými zády. Občas se to zlepší, občas zhorší. U Dr. jsme nebyla protože si vzala dovolenou a příští úterý mám jít na velký ultrazvuk, tak jsme to nehrotila a zeptám se přímo tam. Jinak se docela bojím, aby to dopadlo dobře. Malý klokan je zázrak, protože jsme docházeli do CAR s tím, že já měla po vysazení antikoncepce dlouhé anovulační cykly a manžel pro změnu tragické výsledky spermiogramu - nejdříve 0% pak 0.4% a šance na přirozené početí byla nulová, takže nás připravovali na září na ICSI. Fakt se teď všeho bojím, protože je to možná naše poslední šance na normálně počaté dítě. Mimochodem, stačilo odjet na 7 týdnů na druhý konec Světa a po návratu jsem nevěřila vlastním očím - že jsme těhotná jsem uvěřila tak po prvním velkém utz.
Krevní testy v 16 tt mě nedělali, moje Dr. říká, že od toho začíná upouštět ( tedy nejen ona - prý nový trend ), protože testy + NT a genetický utz ve 13 tt jsou přesnější a v 16 je prý spousta falešně pozitivních výsledků a v tomto případě utz odhalí víc. Tak ji věřím a někde jsme se dočetla, že tyhle trendy fakt jsou.
Miminko mě taky už kope, hlavně ráno a večer a třeba už i teď .Trochu jsme se s ním po ránu proběhla k metru. Jinak jsme od 6 tt na rizikovém těhotenství, takže si užívám doma a hlavně předěláváme byt, aby se u nás klokánkoj líbilo.
Doufám, že nevadí to moje rozepisování, ale chtěla jsme o sobě něco napsat.
Dobré ranko,
vítám nové spolutěhulky! jen tak dál ![]()
Lenko , teda takovej záhul bych asi nevydr?ela. já jsem ráda, kdy? se v pět doplou?ím domů a doma pak u? moc nefunguju. sna?ím se to dohánět o víkendech, ale stejně mám resty (taky ?ehlení
- no ale únava se mě dr?í, tak poslouchám tělo a kdy? chce chrnět, tak prostě chrním ![]()
Zdeenjo - vydrzela by si to
Ja jsem aspon nemela problemy v noci se spanim
dneska uz je klid a jen papiruju.
Zitra dopoledne jdeme na svatbu a odpoledne na oslavu narozenin. Nejak se toho seslo vic v jeden. Na tu oslavu narozenin se mi moc nechce. Teda spis vubec nechce. Deti jedne zname ted maji 2 a 4 roky, tak jim kazdy rok rodice pripravuji velkou party. No, je to spis show pro ty rodice nez pro deti, ty z toho moc nemaji. Ale s tou znamou jsem ted 2 roky nemluvila a manzel od vanoc taky ne. Ne ze by nebyla prilezitost, ale stalo se mezi nami dost ne zrovna prijemnych veci, vzajemne jsme na sebe hazeli spinu atd. Ja jsem se to snazila v lednu urovnat tim, ze si vsichni sedneme a vyjasnime si vsechno. Napred, ze jo, ale nakonec k tomu nedoslo, manzel od ni dostal par ne zrovna slusnymch e-mailu o me a ja zase smsek. A to jsme predtim byli vsichni kamaradi. Za toho 3/4roku jsme se parkrat potkaly, pozdravily se, navzajem spolu na ulici prohodily par slov, ale jakmile jsme se otocily, tak jsme si o te druhe myslely, ze je to pekna k…a (omlouvam se ze vyraz). No a minuly tyden jsem od ni dostala pozvanku na narozeniny jejich deti s tim, jestli chci prijit, tak jsem vitana. Mluvila jsem o tom s manzelem, ze pujdu jenom za podminky, ze pujde se mnou a vztahy mezi nami tremi se urovnaji. Dohoda je nakonec takova, ze zkusime zapomenout na vse, co se v poslednich 2 letech stalo, nebudeme o tom mluvit a zkusime zacit znovu. Nejlepsi kamaradky sice nikdy nebudeme, protoze jsme kazda uplne jina, ale nebudeme se navzajem sobe vyhybat a pomlouvat se. Kdyby se ta oslava konala u nas, tak budu v pohode, ale takto jsem z toho znacne nervozni.
Klokanku tak to gratuluji jeste vice, ze se vam to tak hezky povedlo. Ja taky nebyla na tech testech v 16tt, muj doktor je taky nedela. Tak preji, at klokanik hezky roste a hopsa ![]()
Lenko ty ses teda dobra ! Ja jsem na tom presne jak psala Zdeenja - prijdu z prace a jsem rada, ze sedim, spise lezim
Taky vse dohanim po vikendech a zrovn a ten minuly jsem se rozhodla zehlit. Vzdy jsemn byla zvykla vyzehlit pradlo tak za posledni 2-3 tydny, takze mi to zabralo ty 3 hodky, ale vyhovovalo mi to tak. Jenze jsem zjistila, ze budu muset zehlit kazdy tyden, protoze po hodine a pul jsem myslela, ze se nepohnu. A zada me boli jeste dneska
Jinak myslim, ze se te oslavy bat nemusis, pokud jste vsichni ochotni na to nejakym zpusobem zapomenout, tak to bude v pohode. Ja to zazila s nej kamaradkou a nedavno jsme se daly po 4 letech zase dohromady a vykaslaly se na minulost a je to bezva.
Jinak ja dneska zustala doma a pracuji z obyvaku, protoze jsem nejaka nachlazena a navic nase recepcni je uz dva tydny nemocna a prechazi to, tak bych nerada neco chytla. Sef byl v pohode, vcera rano si totiz v koupelne vymknul kotnik, coz pri jeho vysce pres dva metry neni nic moc, tak byl shovivavy.
Me zacinaji uz v noci bolet kycle jak spim jen na boku, tak mam fakt radost ![]()
Ahojky holky!
To je super, že nám přibývají nové skoromamčí.....
A taky že UTZ jsou víc než skvělé ![]()
Mě to čeká příští týden ve středu, tak se taky těším. Žížala sice ještě nekope, ale ještě máme chvilku čas. Však ono se Drobče projeví. Na posledním utz bylo tak aktivní, že se naprosto nedala pořídit nějaká smysluplná fotka, tak věřím tomu, že už brzy budu taky o svém miminku vědět.
Leni s tou kámoškou jsem to měla taky podobně. Jen my se teda radši nevídaly vůbec. A to jsme bývaly nejlepší kámošky a dlouho spolu i bydlely. Naštěstí se to urovnalo a vysvětlilo (sice jsem to musela celé zorganizovat já… ale výsledek to posvětil) a dneska je to všechno v pohodě. Nevídáme se tak často jako dřív, občas si napíšem, občas se staví a chápe, že čas a okolnosti pracují naplno. Díkybohu za to…
A s tím pracovním nasazením Tě taky chápu. Já teď připravuju akci, kam mi přijede do velké Haly v Opavě asi 1500 lidí a 50 studií z celé Evropy a krom lítání po sponzorech denně řeším seznam asi 20 věcí, které musím vyřídit ve všech možných jazycích. Po práci jedu na zkoušku s kapelou a doma ještě vařím, páč nechodíme s manžou na obědy, tak ať máme čím naplnit žaludky… A víkendy hrajem s bandou koncerty a doháníme co se nestihlo přes týden (jako třeba začínající rekonstrukce koupelky, podlaha v kuchyni a fasáda a příprava pkojíčku pro Žížalu…no běs!)
Ale člověku, když je v zátahu, tak to tak nepříjde. To pak 1× za týden organismus zkolabuje u televize a druhý den je to nic moc… A pak se to zase vylepší a pokračujem. Jen doufám, že z toho nebudeme mít nějak neurotické zlobidlo doma, když mu matka tak dává ještě než se narodilo… Snad ne…
ufff, to jsem se zase rozepsala…
Přeju Vám všem nádherný den i víkend a opatrujte Bříška ![]()
Leni. Mars, vy jste tak silene aktivni az jeden zavidi. Ja mam praci u PC vyhradne a tak ten cas neutika, ani se nepohnu, proste nic moc. Do toho problemy s novym sefem, tak me to tu ubiji … ale na materskou pujdu az v tom listopadu, precejen ty penize potrebujeme, taky dodelavame kuchyn a skrine v chodbe a tak …
holky, myslite, ze kdyz budu brat na podzim vitamic C v tabletach, ze by to nemelo skodit, ze? prebytek C stejne telo vylouci samo… jde mi o prevenci nachlazeni, precejen pak nebudem moct zadny prasky, vyjimecne paralen
Cmeldo, ja jsem ted zacala brat vitamin C kvuli popraskanym rtum. Nevim proc, ale pomaha mi to. A pokud vim, tak se s nim neda predavkovat (teda pokud nehodlas snit celou krabicku behem dne).
Holky, dneska to balim, jdu se najist a zehlit vybavicku. Chybi mi euroslozky, tak je odpoledne koupim az pojedeme nakupovat a pokracovat budu zase az vecer. Ale s mirou.
Podle poctu mych prispevku jde videt, ze jsem cele dopoledne stravila u PC ![]()