Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, u nás začíná potopa !
Tak čekáme, jestli nebudem odpoledne evakuovat celý salon. To je teda den… A jedna jobovka za druhou - jak pak má být naše malá Žížala v klidu?
Mars, tak držím palečky, ať vás to neodplaví.. A hlavně v klidu…no, to se mi to říká z teplíčka na kopci, viď ?
![]()
No nejhorší na tom je, že nám tady kousek od města praskla nějaká hráz a nikde se neumíme dozvědět, jestli stěhovat nebo ne. Kdyby se to totiž rozlilo (jakože má v cestě ještě pěkných pár vesniček, z čehož už je pár pod vodou), tak to máme až po kolena jako první v celém městě…
Mars drzim palce, at z toho vyvaznete v suchu ! Ta vase zizala ma ale bojove tehu ![]()
Ahoj holky,
tak včera jsem byla pro výsledky tripple testu a vyšlo nám zvýšené HCG
takže jdeme 17.9. na genetickou konzultaci, doufám, že to je jenom nějaký planý poplach, protože na NT screeningu bylo vše ok. Nemáte s tím, některá zkušenost?
to CMELDA: už jsem se na pevno rozhodla, že budu rodit v Bohunicích. Na Obilňák si všechny moje kamarádky stežovaly na oddělení šestinedělí a sestry.
Cmelda - Kocarky - ja mam Jane Slalom Pro 2006 (trojkolka) a sem naprosto spokojena,je to kombinace,ale ne ten typ s vloznou taskou a s tim ze „sportak“ vlastne znamena ze se odenda kousek lemu u nohou.Tady tu hlubokou korbicku proste pak celou odendam a nandam na nohy sportak,takze lehky to bude,je vlastne i ted.A krasne rychle sloznenej do auta.Porad cestujeme,takze porad skaldame rozkladame a v poho.Na ty nohy se da nandat i autosedacka,treba na nakupy paradni.Je pravda ze ta korbicka je mala,ale Emca je takova mikro,hi hi,ze v ni jezdi stale:-)Na zimni miminko mi ten kocar prijde super,na letni asi ne,v pul roce se tam asi s fusakem nevejde. Jedina chyba- malej kos !!!
Kolokan - a mam ten kocarek celej cernej -nejlepsi barva!!!,prudce elegantni
![]()
Ahoj holky,
Nejak to v praci neztiham abych se k vam rano pripojila a kdyz prijdu domu z prace tak uz tady skoro zadna nejste.
Lucisko,
Ja s tim zvysenym HCG nemam osobne zkusenosti. Ja jsem vubec na triple test nesla protoze co jsem z okoli slysela i od meho doktora a porodni asistenky tak pry ty triple testy nejsou moc spolehlive. Ze pri dost casto vyjde podle triple testu vysoke riziko ale miminko je v poradku. Nevim presne ceho to je zkratka to HCG, tady v Anglii podle triple testu stanovy jestli mas vysoke riziko a nebo jestli jsi v normalu. Moji kamaradce vyslo vysoke riziko tak musela jit na testy z plodove vody. Protrpeli si strasne stresy a nakonec podle plodovky bylo vse v poradku a prcek je ted trilety kluk jako buk. A slysela jsem takovych pripadu hodne. Snas se nestresovat, ja vim ze se to lechce rekce ale snaz se myslet pozitivne. Rekli ti ze musis na testy z plodove vody nebo te poslali na genetiku a nerekli co musis dale podstoupit? Jo a taky mi doktor rekl ze ten NT screening je vice smerodatnejsi, presnejsi nez ty triple testy. Urcite to bude v poradku, drzim ti palce.
Klokan - Ja jsem na tom stejne jako ty s tou vybavickou taky cekam prvni mimco a taky nechci mit malo veci ale taky nechci kupovat neprakticke veci. Jukni na diskuzi - Vybavicka - Obleceni na miminko. Taky jsem cerpala ze seznamu veci tady z emimina
http://emimino.cz/…s/story/5325
Taky jsem zmatena z tech velikosti. Nekdo tady rikal ze treba 56 vubec nekupoval ze az 62. Ja jsem si docela nekolik velikosti 56 koupila. Doufam, ze to vyuziju, ze miminko nebude nejaky maly slonika nebude mu to male hned od narozeni. Asi kdyby mel 4 kg tak by to asi bylo male. Ono zalezi na tom jak velke se mimco narodi no a to nikdo nevi ![]()
Mars- Doufam, ze se vam potopa vyhnula. Dej o sobe vedet ze jsi v poradku.
Zatim se mejte vsichni moc krasne a opatrujte se.
Pa
Ahoj
ryntyntyna - moc dík za pozitivní zprávu o Jané Slalom Pro. V diskuzi jsem z něj měla rozporuplný názor. Chci si ho pořídit hlavně kvůli lehkosti ( já sama vážím teď v 5 měsíci 55kg a nosit kočátek, který má polovinu mé váhy by bylo asi nad moje síly) a variabilitě ( nacvakávaní jednostlivých částí bez adapteru). Asi to u mě nakonec zvítězí. Jediný soupeř byl Peg Perego GT3. Ale ten není tak skladný.
A k barvě. Černej je sice prudce elegantní, ale bude zima a chci něco barevného - pozitivního. ![]()
Lucisko
Triplet testy nejsou opravdu tak spolehlivé. Kombice krevních testů s ultrazvukem a měřením NT ve 13 tt je spolehlivější. Odhalí vadu asi v 90% případů. Triplet test v 16tt je spolehlivý asi z 65%. Začíná se od něj upouštět ( vychází dost často falešně pozitivní, hlavně AFP ). Nahrazuje se druhým podrobným genetickým ultrazvukem, který by měl dělat certifikovaný odborník. Nikoli normální gynekolog ( tedy pokud zrovna není i odborník v oboru prenatalní diagnostiky ). Většinou jsou taková centra při nemocnicích a některých soukromých klinikách ). Já osobně jsme byla ve screeningovém centru u Dr. Břešťáka. Byla jsme tam odeslána bez žádanky a vyšetření bylo zadarmo. Takže pokud jsi LUCISKO z Prahy, stačí se tam jen telefonicky objednat. Hrozně záleží na postupech tvého gynekologa ( jsme ze zdravotnictví, tak vím, že někteří lékaři se drží toho, co se naučili ve škole a k novinkám jsou dost skeptičtí . Nechci tím říct, že by takový byli všichni nebo že je na tom něco špatného ). Kdyby jsi na plodovku přece jen šla, není třeba se něčeho bát. Mám pár kámošek, co na něm byly a bylo to v pohodě. Jen na výsledky čekaly měsíc. Všem nakonec výsledky nic nepotvrdily.
Pokud bys měla nějaký dotaz, zkus zajít do poraden na www.porodnice.cz. Je tam rubrika jak k prenatální diagnostice, tak s porodníky, kteří tam odpovídají na otázky.
Ještě jednou pro Lucisku
posílám pár odkazů
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
A odkaz přímo k výběru klíčového slova tripletest z poraden
luciska píše:
Ahoj holky,tak včera jsem byla pro výsledky tripple testu a vyšlo nám zvýšené HCGtakže jdeme 17.9. na genetickou konzultaci, doufám, že to je jenom nějaký planý poplach, protože na NT screeningu bylo vše ok. Nemáte s tím, některá zkušenost?
Ahojky, já s tím mám zkušenost - už jsem to tu taky psala. Triple mi vyšel sice negativní (nepíšeš, jak Tobě, ale asi taky), ale zvýšené HCG (těhotenský hormon). Prý to může být třeba tím, že triple testy dělali v jiném tt, než dle předpokladu (např. ve skutečnosti jsi byla v 15.tt nebo naopak třeba v 17.tt) apod. Důležitý je konečný výsledek testu, ne jednotlivé výsledky.
Každopádně jdu tuto středu také na ultrazvuk (čekala jsem na něj asi 4 týdny, než mě vzali), tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Věřím, že dobře
. Dej pak taky vědět.
Dobré ranko,
tak jste mě zase nahlodaly s těma kočárkama…no je?tě je času dost, tak mů?u je?tě pořád měnit názor.
Pobavil mě - teda trochu nepříjemně přítel - stra?ně se divil, proč u? se chci koukat po mimi věcech, nebo dokonce nakupovat - podle jeho názoru stačí, kdy? v prosinci vyjedeme do tesca nebo nějakýho takovýho obchodu a nakoupíme v?echno najednou
sna?ila jsem se ho vyvést z omylu, ale nevím, jestli se mi to podařilo. no co, nakupovat umím i sama, ne? ![]()
MARS , určitě se ozvi, doufám, ?e voda opadla!
Lucisko , dr?ím palce, aby bylo v?e v pořádku!
Lenko , teda ty jsi fakt akční, já bych takovej zápřah nezvládla!
Výbavičku u? taky pomalu musím sepisovat - a hlavně si musím sepsta to, co u? máme slíbeno od příbuzných a akamarů, abych to nekupovala dvakrát.
Dnes jdu poprvé na cvičení, tak jsem moc zvědavá. U? to potřebuju jako sůl, začínají mě bolet záda.
holky moc Vám všem děkuji za info a podporu k tomu zvýšenému HCG!!!! Snažím se nějak, zaměstnat, abych na to nemyslela, ještě týden to musím vydržet, jdeme na tu genetickou konzultaci 17.9.
to Rapidka: ano měla jsem to také negativní a pouze hodnota HCG byla zvýšená, sestra si mě při odchodu zavolala a šeptala mi, že pokud je to negativní mám být klidná, prý jde jenom o peníze, které si za to vyšetření od pojišťovny zkasírují, to mě příjde dost strašný ![]()
Je pravda, že mi tripple test dělali dost pozdě, ale zvýšené HCG jim vyšlo už tenkrát, když mi dělali NT screening, tam taky berou krev. Říkam si jestli to třeba nesouvisí s tím, že mám cystu a taky nemocnou štítnou žlázu. Znáš to člověk se snaží uklidňovat. Snad mi ten týden uteče a budu Vám moci oznámit lepší zprávy.
moc moc díky za podporu
P.S. o víkendu jsme se byli s maminou kouknout na další kočárek co mě zaujal a tady v diskuzich na něj je samá chvála značka je Patron a typ Apollon Alux
Ahojky tety po víkendu!
Lucisko vůbec si nedělej hlavu. Mé kamarádce vyšly i tiply u obou dětí, které má, nějaké pochroumané, prožila si několikatýdenní nervy a nakonec všechno po odběru plodovky dopadlo skvěle. Dneska má 2 krásné zdravé děti (klukovi je skoro deset a je to skvělý mladý chlapík !!!
)
Nedělej si zbytečné starosti, abyste si s miminkem ještě zbytečně nepoškodili tam, kde to vůbec není nutné!
Páteční potopa se nám zastavila kousek ode dveří. takže super. Sice jsem byla po celém dni od zadku až na zem mokrá jak myš, vichr mi polámal deštník, naprosto promokla taška a bylo mi pěkně zima, ale nemusel jsem nikam plavat… ![]()
O víkendu jsme slavili kulatiny mého chotě, takže jsem se starala o celou tu žíznivou bandu a musela jsem vzhledem k usnutí oslavence zůstat se všema až do finále.. Tak mám naspáno asi 5 hodin a pivo je cítit po celém bytě. V neděli jsme si dali jenom kafíčko s babičkama a dědečkama a když jsem to s úklidem a vařením a vůbec vším zabalila v půl desáté večer, tak jsem myslela, že padnu.
Ale jak jsem si tak sedla na 5 minut k telce, tak jsem asi ofociálně poprvé ucítila naši Žížalku! A tím bylo vše odpuštěno. Pak ještě malinko a dneska se ozývala zase, takže už je to asi tak. Mám z toho obrovskou radost !!!
Všechny Vás moc pozdravuju a přeju krásný týden!
I s Bříškama !!!!!
Mars ,to je fajn, ?e vás to nevyplavilo! obrovská gratulace k pohybům
je to super, ?e?
My jsem zase v sobotu provedli malou kolaudaci - jen my dva a moje sestra s přítelem. Upekla jsem dvě kolena, takže jsem se docela slušně nacpali. Kluci si pak dali na chuť trochu whisky - teda půlku láhve ve dvou a mému miláčkovi pak bylo v noci pěkně špatně
a sváděl to na soucitnou těhotenskou nevolnost
a příští týden nás čeká kolaudace další, tak doufám, že se to nebude opakovat ![]()
Ahoj, předem se omlouvám, že Vám sem lezu.Jsem z února 2008 (ahoj ZDEENJI
) a dneska jsem byla u Dr. a řekl mi že mám atipický výsledek screeningu, konkrétně mám asi vyšší hodnotu PAPP-A…nevíte náhodou,co by to mohlo znamenat? Poslali mě za týden na genetiku…nevíte, co mě čeká?