Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj tety!
Ty jo to bylo pár moooc dobrých rad… Já jsem totiž nějak ustoupila od toh kočárku ze sekáče, páč jsem viděla jednu hooodně nepříjemnou romskou rodinku s jedním takovým jít a napadlo mě, jestli třeba nebude kočárek právě po takových - jakože nic proti nim, ale přece jenom… Takže se koukám po kočárcích nových. Mě se docela zalíbily Breakry. A ještě jedny od nějakého borce tady kousek od Opavy, ale musím zjistit cenu, protože i když chci pro naši Žížalku mít všechno best, tak drogy, ženy ani s ničím podobným nekšeftujem… Navíc toho Breakra má kamarádka a je sním maximálně spokojená - i cenově ![]()
S cvičením jsem se do toho opřela a zjistila jsem, že to se mnou fakt není úplně dobré, protože jsem nevydržela ani chvilku ležet volně na podložce. Ale den ode dne se to lepší. Doma denně 1/2 hodinku u televizních novin a bude to super!
A ještě mám jednu zprávičku - včera jsem byla na velkém ultrazvuku - i s manžou - a dopadl výborně! Žížalka nám vyrostla, je komplet vpořádku, všechna důlkadná měření a kontrola všech žilek a cévek a mozku a srdíčka a já nevím čeho všeho dopadla skvěle - dostali jsme úplnou pochvalu, jak krásně se máme k světu - a ukázalo se nám! Bude to holčička !!!! Taťka to málem obrečel, jak ho to dojalo a doma si dal hned za sebou pár panáčků, takže byl celé odpoledne vláčný jak koláček! Jsme tak rádi, že o tom snad ani nemůžem mluvit! Tak hlavně ať všechno dobře dopadne…
Všechny Vás zdravím a opatrujte bříška!
Ahoj holky,
předem gratuluju Mars k ultrazvuku a k holčičce. Všem ostatním taky samozřejmě k pozitivním ultrazvukům.
Dnes jsme měli screening na vrozené vady a ultrazvuk srdíčka - všechno dopadlo úplně dobře, miminko je zdravé, roste jak má a má „už“ 380g. Výsledky z plodovky taky dopadli dobře, takže máme dnes trojnásobnou radost. Pohlaví jsme vědět nechtěli, ale doktorka nám to na požádání napsala tajně na papírek, moc o to stojí švagrová, tak jí uděláme radost, ať ví, co má nakupovat - pořád je k nám strašně moc štědrá a hodná, tak jí uděláme radost - dušovala se, že to nikomu neprozradí. Věřím jí, protože ani to, že jsme otěhotněli dlouho nikomu nemohla říct a neřekla.
Platili jste někdy něco za fotečku a za pohlaví? My prozatím vůbec nic, tak nevím, někdo mně říkal, že za to platil.
Miminko už mě mega kope, už to cítí na dotek i manžel, tak je šťastný, že už z toho taky něco má. Je to krásné.
Už začínáme pomalu nakupovat výbavičku a máme dokonce už i dva kočárky z druhé ruky, vypadají zachovala a snad nám ještě poslouží. Jeden byl zdarma a druhý zalevno. Když se rozpadnou, koupíme hold nový.
Mějte se všechny pěkně a dávejte na sebe pozor.
Ahoj všem !!
Mars - gratuluju k holčičce, je to super, že je všechno v pořádku, já se to možná dozvím zítra, ale spíš čekám, že ne, nicméně mi to vadit nebude..Ale holky jsou super a fajn a na táty platěj ![]()
Tamusko-taky gratuluju k všem dobrým zprávám, jste další s překvapením, tak jsem ráda, že v tom nebudeme se Zdeenjou sami ![]()
A propo-nakukovala jsem do jiných diskuzí a viděla jsem, že mají i tabulky, což takhle nějakou vytvořit?? Jestli chcete, ujmu se toho, pošlete mi SZ a asi bych to viděla na:
NICK - Věk, bydliště, termín porodu-pohlaví, další děti děti, stav
Jinak já jdu do poradny zítra, což mi připomnělo, že ráno musím mít moč
tak jsem na nás zvědavá..
Zdeenjo - omlouvám se za moje chytré rady, že jsi zase v koncích s výběrem kočárku, ale neboj, nejsi v tom sama, já o tom přemýšlím už snad od 5tt
a to jeden vlastně mám (teda dva..ach jo)
Mars , gratuluju ke kontrole a hlavně k holčičce!
Tamuska , to je super ?e výsledky jsou v pořádku! Gratulace obrovská!
PeZo , údaje do tabulky ti po?lu SZ.
S kočárkama to nějak vyře?íme, neboj! Musíme jich pár okouknout i na?ivo a pak nějak vybereme.
Jak vás tady čtu - o těch holčičkách a chlapečcích, tak teda jsem si jistá, ?e chci mít překvapení, ale zji??uju, ?e bych byla rad?i za holčičku…
A je?tě hlásím, ?e u? jsem to nevydr?ela a na mimibazaru u? jsem koupila pro miminko balíček - včera při?el - je tam sedm krásných bodýček vel. 62 a jeden bryndák. Tak jsem se na to včera pořád chodila koukat a kochat se
![]()
Přeju pěkný den!
Cau tehulindy !
Mars moc moc gratuluji k holcicce a skvelym vysledkum ![]()
Ja se ted ke cviceni tri dny nedostala, mela jsem celodenni seminar atd, tak to musim o vikendu dohnat.
Tamusko taky strasne moc gratuluji k dobrym vysledkum
Ja vzdycky za fotecku platim 100 a za sdeleni pohlavi nic ( teda jeste to stejne doktor nevedel na 100%, ale i tak si nedovedu predstavit, ze by si za to vzal nejake kacky ). Ten nas drobek kope prvni ligu a vcera tak, ze se mi az zvedalo tricko
Manzel je z toho nadseny, protoze pry to je jasny dukaz toho, ze je to kluk a skvely fotbalista ![]()
PeZo dobry napad s tabulkou, poslu ti info. Ja jsem rada, ze uz mam kocar vyreseny, vcera jsem ho zahlidla z auta a moc se mi libil ![]()
Jo jeste jsem se chtela zeptat, jestli jdete na ten 3D UZV ? Ja volala pred 2 tydny do Gennetu a tam mi rekli,ze volam pozde a uz maji plno, pry to delaji jen o vikendech ![]()
Tak jsem brnkla do Podoli a tam mi rekli, ze zase volam moc brzo a mam se ozvat az v 25. tydnu ( coz jak koukam je pristi tyden
)
Ale tak nejak uvazuji, jestli to za to stoji…
Já za fotku v nemocnici (kam se u nás chodí na velký UZV) platím 60 korunek, u svojí doktorky by to ale stálo 200.
Medanku , na 3D ultrazvuk nepůjdu, prý je to fakt krásný - ale jak říkám, chci mít překvapení - a kdy? u?, tak se v?ím v?udy.
Mars, moc gratuluju, ze vse na velkem UTZ dobre dopadlo. Taky jsem byla tento tyden a byl se mnou poprve manzel, byl to pro nej velky zazitek a pry ze priste pujde zas. Byli jsme z toho oba rozpolozeni, je to mnohem lepsi, kdyz na UTZ muzeme koukat oba. Zatim to vypada na holku ![]()
Tamusko, taky moc gratuluju. To vubec nejsi zvedava? Asi bych to nevydrzela, kdyz mame tu moznost to vedet
My jsme platili za fotecku stovku, za pohlavi nic (jeste to taky neni uplne jiste). Prvni pohyby jsem citila poprve minuly patek, bylo to strasne krasne a jeste ten den mel to stesti manza, ze to taky citil. Ted mu vzdycky hlasim, kdyz kope, manza hned prilozi ruku a je z toho celej blazenej ![]()
PeZa, zpravicku poslu, je to dobry napad.
medanek, na 3D UTZ nepujdeme, pak napis, jake to bylo (jestli se rozhodnete jit)
Příspěvek upraven 28.06.12 v 08:58
Ahoj holky.
Tak jste se zase hezky rozepsaly.
Kočárek ještě nekupuju,protože ho budu kupovat až za pět dvanáct.Ale už koukám po netu,ale je jich tolik že ani nevím který si vybrat.Podle čeho vybíráte?
Na 3D ultrazvuk jsem taky chtěla jít,ale až včera jsem zjistila že ho dělají v Havířově na nějaké soukromé klinice.Bylo tam napsáno že nejlepší je mezi 14-23 týdnem,pak už to není ono.Takže už to nestíhám.
Včera jsem byla u lékaře,za týden jsem přibrala dvě kila,ani nevím jak jsem to udělala.Takže za celé těhotenství mi to dělá přesně 4 kila.
Už jednou jsem se ptala na autosedačky.našla jsem s nánožníkem,ale stojí asi 5000,–.Nevíte o nějakých levnějších?Ještě jsem našla za 1490,–,ale ta je široká a krátka.Asi koupím nějaký zlatý střed a dokoupím fusak nebo zavinovačku.No uvidím.
Takže už vás nebudu otravovat.Loučím se a přeju hezký den a pošlu SZ jetsli můžu ať máme taky tabulku.papa
Sylvo ten 3D ultrazvuk se dela vsude v jinem terminu. V Gennetu tvrdi, ze nejlepsi je to mezi 24.-28. tydnem a v Podoli mezi 28.-30. tydnem. Tak aby se v tom nekdo vyznal,ze ? ![]()
Jinak ja pribrala zatim taky 4 kila, zda se mi to tak akorat, ale vsichni mi rikaji, ze pry mam nejake male bricho, a ze bych mela vic jist
Ja jim teda hodne, ale je fakt, ze nejvice sladke
Obavam se, ze ten poradny narust nas jeste ceka ![]()
Ahojky budoucí Maminky,už nějakou dobu tuhle diskuzi a vlastně celé stránky okoukávám,zatím jsem neosmělila se ozvat
.Jmenuju se Petra,jsem z Prahy a Deniska by se měla narodit na začátku ledna
.Jsem počítačový antitalent,takže okukování metříku mi trvalo dost dlouho a stejně se mi to asi nepovedlo
.Ráda bych se k Vám přidala.Díky Petra
Ahoj všem, tak na tabulce už se pracuje, posílejte info, abych už brzo mohla s pravdou ven ![]()
Jinak dneska jsem měla poradnu, dostala jsem magnesium a ještě nějaké prášky na výtoky, výsledky stěrů budou ve středu, tak uvidíme, netvářil se moc nadšeně, prý mám odpočívat a šetřit se, tak se budu snažit..
Jinak UTZ mi nedělal, tak jsem teda asi absolvovala ten v tom 18TT a šmitec, takže zatím máme překvápko
a musím si počkat do cca 30TT, kdy je prý další nebo co…
Jinak jste mě nahlodali s Gennetem a Podolím, tak tam v pondělí brnknu, ale jestli to nebude, taky se zlobit nebudu, prostě si počkáme na leden ![]()
Jo, co se týče kil, tak mám nahoře 4,5 kg, což by byla paráda, kdybych měla o deset míň, ale nestěžuju si, váhu už neřeším
protože to už bych fakt nezvládla…
Takže všem prima den ![]()
S tim pribiranim jste na tom dobre, kdyz si vezmu, ze jste vetsinou tak o 2 tydny napred, tak s vahovym prirustkem vas asi predezenu ![]()
Ahoj petro. k, ja jsem na tom dost podobne, taky jsem se do teto diskuse pridala pred par dny. Takze tady vitej
Poslala jsem ti SZ, kde mas navod na tvorbu metriku, tak snad se ti to podle toho povede.
Vsem preji pohodovy a slunecny vikend.
Příspěvek upraven 28.06.12 v 08:58
Ahojky,děkuju za uvítanou,metřík jsem zkusila podle Tvého návodu Maťko,ale myslím,že se mi to zase nepovedlo,počkám až přijde manžel(zvláštní po 3,5 letech je najednou manžel a to jen od soboty
) a zkusí to on.Co se týče kil tak já mám nahoře 5,5 kila,na začátku mi bylo jen chvilinku špatně takže jsem papala od 1 trimestru
.Ale myslím,že to tak hrozný není.Jinak 3D uzt asi neabsolvujeme,byli jsme gennetu na tom větším a docela nám to stačilo.Tak se mějte hezky pa P.
Tak a už jsem to zvládla sama,mám ze sebe radost
děkuju za rady P.