Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky tety,
tak já jsem teď nedávno kojící polštář koupila od své kamarádky a ačkoliv to není ten s kuličkama, ale s molitanovou vystýlkou, tak jsem s ním max spokojená! Konečně si při spinkaní nemačkám břicho - páč na boku už jsem si jej mačkala kolenem a na zádech moc dlouho ležet nevydržím (připadám si jak v truhle a navíc to všude tlačí). Taky jsme uvažovala o odsypání trošky molitanu, ale asi to tak nechám, protože když si dám noc dvě bez polštáře, jsem dolámaná jak koza…
A na webu zdravot.potřeb je k dostání i s vysvětlením co s ním, takže paráda!
Telefon teda pošlu PeZe a Klokanovi. Byla bych Vám s tím pomohla, ale vzhledem k tomu, že nemáme zatím doma kompa, tak jsem v podstatě nepoužitelná ![]()
A kočárek - pořád tak nějak řeším a asi zůstanu u toho Breakra. Spousta jiných se mi sice líbí taky, ale naše finanční možnosti jsou docela podprůměrné, takže to vezmeme příjemně, cenově přijatelně a pokud možno neporuchově (můj muž se zařekl, že si tohle ohlídá ![]()
Víte ne co se těším? Až o sobě budeme tady číst, které se kdy Drobísek narodil ![]()
Přeju všem krásný den!
Ahoj Maminky,
Medanku,to jsem ráda,že sis vybrala stejný
taky se do Tuchlovic chystáme,chci si ho nejdřív „osahat“.Můžem si pak vyměňovat zkušenosti,ještě tu mám kontakt na holčinu,která čeká miminko dřív a už má firkon doma,zatím prý dobrý,napíše až ho vyzkouší na ostro.
Mějte se hezky pa P.
Ahoj, tak už jsem aktualizovala tabulku, kontkakty posílejte mě a Klokan08, do tabulky jsem vložila svoje číslo, kdyby náhodou..
Jinak k těm kočárkům Firkon-švagrová má klasickou čtyřkolku Firkon Kid a je s ním moc spokojená, dokonce byl velmi dobře ohodnocen v MF dnes na brzdy, takže tím, myslím, neuděláte žádnou chybu. Krom toho, já mám taky trojkombinaci a k tomu jsem si pak dokoupila lehké golfky a myslím, že mě to moc vyhovovalo. Adélku jsem do nich dávala cca od 3/4 roka třeba na nákupy, cesty do centra atd a do terénu a na procházky jsem měla Knorr. Teď to Centro budu mít taky spíš do města a na nákupy, je fakt, že Adina váží 11,5 kilo a to už je fakt jenom na ty lehký golfky. Takže podle mě využití trojkombinace kočárku je cca do 1,5 roku, pak už prcek běhá, takže ty golfky. Netvrdím, že to tam bude u všech, ale i kamarádka co má Jané Slalom nakonec pořídila to co já (Jané Energy) a Slalom mají doma. Tak to jenom poznámka bláznivé náruživé baby tety na kočárky..
Kojo polštář zatím leží na komodě, tím, že s námi spala Adina, tak jsem neměla tu možnost ho pořádně vyzkoušet, ale dneska už se na něj chystám ![]()
Tak já jdu na tu tabulku…
Tabulka maminky-miminka LEDEN 2008
NICK - Věk - Bydliště - Termín porodu - pohlaví - děti - stav
Cmelda / 30 / Brno / 6.1.2008 / chlapeček / – / vdaná
Danus1 / 35 / Velká Británie / 16.1.2008 / holčička / – / vdaná
Ivulka / 29 / Ostrava / 15.1.2008 / holčička / Adélka / vdaná
Klokan 08 / 26 / Praha / 17.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Lenka_ / 29 / Zlína / 8.1.2008 / holčička / Jessy / vdaná
Luciska / 27 / Brno / 31.1. 2008 / chlapeček / – / vdaná
Marjanka / 28 / Praha / 31.1.2008 / překvapení / Kubík / vdaná
Mars / 28 / Opava / 29.1.2008 / holčička Adélka / – / vdaná
Maťka / 28 / Praha / 27.1.2008 / holčička (asi) / – / vdaná
Medanek / 25 / Praha / 5.1.2008 / chlapeček -zatím Samuel / – / vdaná
Petrajda / 26 / Písek / 30.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Petra.k / 27/ Praha / 2.1.2008 / holčička / Deniska / vdaná
PeZa / 29 / Praha / 18.1.2008 / překvapení / Adélka / vdaná
Sylva / 24 / Ostrava / 13.1.2008 / chlapeček / Adélka / svobodná
Smrgolka / 28 / Uničov / 20.1.2008 / chlapeček (Adam) / – / svobodná
Tamuska / 31 / Kyjov / 25.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Zdeenja / 27 / Karl.kraj / 16.1.2008 (8.1. dle pohybů) / překvapení / – / svobodná
Lehká statistika :
5 x potrzení chlapečkové
6 x potvrzené holčičky
6 x překvápko na porodním sále
Pořadí podle TP:
Petra.k - 2.1.08
Medanek - 5.1.08
Cmelda - 6.1.08
Lenka_ - 8.1.08
Sylva - 13.1.08
Ivulka - 15.1.08
Danus1 - 16.1.08
Zdeenja - 16.1.08 (dle pohybů 8.1.)
Klokna08 - 17.1.08
PeZa - 18.1.08
Smrgolka - 20.1.08
Tamuska - 25.1.08
Maťka - 27.1.08
Mars - 29.1.08
Petrajda - 30.1.08
Marjanka - 31.1.08
Luciska - 31.1.08
Ahoj těhulky,
kojící polštář ještě pořád nemám! joj, jsem nějaká zaostalá
doženu to brzy, slibuju! ![]()
teď vážně - musím zaťukat, zatím nemám se spaním výrazný problémy, břicho sice už trochu povyrostlo, ale dá se to zvládat, dokonce se občas probudím i na břiše. a spát na zádech mi taky problém nedělá, občas tak i usnu - potom co si užívám kopanečky s rukama na břiše. a na sedačce u televize se podpírám normálníma polštářkama - máme jich fůru - a vlastně - stejně většinou ležím ![]()
a s kočárkem stále nevím - ale snad už příští týden se konečně pojedeme kouknout do prodejny…doufám.
tak se hlasim z kontroly a jsem poslana na EKG pro jistotu, kvuli tem problemum s dychanim, nejak nepresly
tak uvidime. Nova nahrada, kterou mam zaucovat, nastoupi pristi tyden, tak snad to zvladnu v pohode.
Mars, mas nekde odkaz na ten tvuj vybrany kocarek?
Cmeldo , určitě bude lepší jít k jednomu doktorovi navíc, pro jistotu. držím palce, aby to nebylo nic vážného!
Tak jsem pátrala po kojopolštářích - tak se chci zeptat - fakt ten polystyren nevrže? nebo je lepší dutý vlákno?
Díky za odpověď!
Ještě jsem něco našla, abych nebyla za chytrou sama ![]()
http://www.rodina.cz/clanek4544.htm
Koukala jsem na toho Breakera a líbí se mi, jenom jediné malé upozornění-doporučuji u kočárků kombinací s přehazovací rukojetí spíše konstrukci do X než do Y, neb se lépe vozí, když dítě kouká dopředu. Švagrová s Firkonem má do Y a opravdu se hůř vozí, ale není to taková tragédie, jenom malé upozornění..
Jo a ještě si zkontrolujte, jestli je sundavatelný potah-taky dost důležité hlavně v období sušenek, banánů a rohlíků, které se „výborně“ sundavají..
Kdyby ještě někdo měl zájem o kombinaci, tak ještě jsem našla..
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…
http://www.topnakup.cz/…rr-nizza-869
Knorr vám posílám ejnom jako ukázku X-kové konstrukce, jinak já ho mám z roku 2005 a jsem spokojená..Teda až na tu váhu, ale golfky pak hodně vyřešili ![]()
Jo a ještě jeden typ, co si maminky hodně chválí..
Týýýý jo! Tabulka super!
To je sranda - čím víc kočárků vidím, tím víc bych jich chtěla ![]()
Manža mě ale myslím velice brzy uklidní…
Já ty Breakry zkoukla na www.klokanek.cz a na www.anicka.cz a u nás je mají i v jedné prodejně přímo. Stojí kolem 6tis a součástí je i síťka na mušky, pláštěnka a ta vnitřní taška pro Drobečky má pevná záda, takže pro mě fakt super.
Kamarádka si jedinou věc nechala udělat jinak, a to nějaké pevnější brzdy, ale už mi sdělovala, že to celkom k ničemu není, páč kočár nenechá asi žádná normální ženská stát z kopce, aby jí ujel a pokud je prázdný, tak jej klidně odnese třeba vítr, ale brzdy prý v tom moc roli nehrají…
Taky se docela pohodlně skládá, nacpe pěkně do auta a cestuje se s ním prý dobře…
Na ty konstrukce X a Y ještě kouknu. Dala jsem na dobrou zkušenost, ale tu nemusí mít každý. Mě se teda moc líbí - i v reálu ![]()
tak jsem okoukla toho Breakra taky, a je podobny tomu, co jsme vyhlidli minuly tyden - tako. a je i stejne tezky. coz je to, co se mi nelibi
tak nevim, vic penez za to dat moc nemuzu a v te cenove kategorii lehci kombinaci nemuzu sehnat
aby to nebyla trikolka a melo to klasickou brzdu a ne ty brzdicky na kazdy kolo zvlast ![]()
Vsechny moc zdravim,
Pezo, perfektni tabulka, konecne mam prehled a jsem rada, ze jsem zjistila, ze ma nekdo TP i po mne
Akorat jsem se v tabulce jeste nenasla ![]()
Příspěvek upraven 28.06.12 v 08:57
Ahojky ![]()
to jsem ráda, že se můj návrh ujal. Mimochodem - kdyby Vám jedna tetka chyběla, tak také můžu být v záloze ![]()
Klokane - tak už Ti holky poradily. Ten kojící polštář Terabag se opravdu dá koupit pouze na www.zdravotnipotreby.cz nebo na www.dracek.cz. Ale ten prvni odkaz je v podstate primejsi na vyrobce. Ja objednaval na drackovi (kvuli dezénum, které na zdravo. potřeby neměly..divné), ale trvalo to dele.. Jinak jsou i různé jiné polštáře, ale co jsem si tak dělala průzkum v těch kuličkových, tak tenhle set s povlakem a náhradní náplní vychází nejlépe. Nejdříve jsem si myslela, že koupím pouze polštář a potah ušiji, ale nakonec když jsem si počítala spotřebu látky a čas, tak tohle vychází lépe:-) To jedině kdybych měla času nazbyt
Jinak jsem s ním nadšená.. Beru si ho i k telce (i když tam moc času netrávím) a spí se mi s ním bezva. Vrzání kuliček mi vůbec neva..naopak mne to docela uspává ![]()
Co se týče kočárku, tak teď mám totální hokej. Sestra mi teď slíbila půjčit starší zachovalý Deltim travel. Takže počítám, že nebudu kupovat hlubokou korbičku a na prvních šest měsíců využiji ten Deltim s vložnou taškou.. A asi k tomu rovnou pořídím ten sporťák x-lander xa a autosedačku. Na kratší cestování můžu používat autosedačku s podvozkem.. Ten Dedltim není tak dobře skladný. Jestli tedy svoje plány mezitím zase nějak nezměním.. třeba že se rozhodnu pro sporťák Jané
Také šetřím korunky, tak nechci zbytečně utrácet..těch výdajů kolem míma je hodně.. Ale taky chci mít praktické věcičky, tak nevím..
Včera jsem konečně jukla na nějaké ty oblečky a koukala jsem, jak je to drahé (byla jsem v obchodním centru v nějakém baby.....)..takový malý overálek a ani se mi moc nelíbil a stojí 300 - 400 Kč. Takže pár oblečků koupím v Tescu..docela se mi tam líbí a jsou za prima ceny. Něco budu mít naštěstí půjčené od sestry..
Co rychlozavinovačky či zavinovačky? Jak jsem mluvila se sestrou, tak sice měla jednu rychlozavinovačku a dvě normální, ale nakonec prý nejvíce využila obyč fleesovou deku z tesca roztřiženou na čtverce 80×80 či 100×100 a zabalené mimčo převázala plenou složenou na cíp…pod hlavičkou také plenu.. Prý to takto dělali v porodnicia nakonec jí to vyhovovalo více než klasické zavinovačky. Takže to asi udělám také tak ![]()
medanku, petro.k - na ten Frikon jsem koukala a nevypadá špatně..
Fuj, už jsem zase ukecaná.
A taky se těším, až si tu budem psát, kdo kde porodil
Zdá se to daleko, ale hrozně to utíká. Tak jen abychom měly těhu i nadále pohodové a mimísci se narodily na čas a zdraví!!!
Cmeldo - Zdeenja má recht. Držím palce na EKG. Určitě dopadne dobře a alespoň budeš klidnější, že je to opravdu jen nějaké projev těhu. Mne to takto alespoň uklidnilo.
Zdeenjo - kuličky vržou..tedy spíš tak jakoby šustí, ale mne to neva (naopak:-)..a naštěstí ani manželovi. Ale samozřejmě záleží na Tobě, zda Tě jakékoliv zvuky ruší.
PeZo - super tabulka
Také jsem se divila, že má termín ještě někdo za nou
A díky za kočárkovou internetovou analýzu…
** PeZo tabulka skvela, zatim jsem prvni na rade…
** Zdeenjo fakt spis porad na brise ? To uz si nedovedu predstavit,brisko mam uz celkem velke. Cmeldo **drzim vsechny palce, urcite to neni nic vazneho, jen bezny tehu problem.
O vikendu uz musim koupit novu podprdu. Jeste jsou mi sice vsechny co mam dobre, ale uz opravdu jen tak tak ![]()
Co me ale celkem desi je zimni bunda/kabat. Kamaradka mi slibila pujcit nejaky kabat od jeji mamci, tak snad to klapne, protoze do tohodle kousku obleceni se mi fakt nechce investovat. Videla jsem zimni perovku v Babyparku a stala 2.600
Asi upadli…**
tak na ekg jdu zitra. zatim jsem se mrkla na net a padl nam do oka tento kocar - http://www.detskyraj.cz/…-s-adapterem
nemate na nej nekdo reference od znamych? drahy neni a je hlavne lehky, coz se mi mooooc libi ![]()
medanku, taky se chystam na nakup nove podprdy, ale nevim, jakmoc se mi pak jeste prsa zvetsi, az zacnu kojit, tak nevim, jestli ji nekoupit nejak tesne pred porodem …?