LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
407
19.9.07 11:19

Ahojky tety,
tak já jsem teď nedávno kojící polštář koupila od své kamarádky a ačkoliv to není ten s kuličkama, ale s molitanovou vystýlkou, tak jsem s ním max spokojená! Konečně si při spinkaní nemačkám břicho - páč na boku už jsem si jej mačkala kolenem a na zádech moc dlouho ležet nevydržím (připadám si jak v truhle a navíc to všude tlačí). Taky jsme uvažovala o odsypání trošky molitanu, ale asi to tak nechám, protože když si dám noc dvě bez polštáře, jsem dolámaná jak koza…
A na webu zdravot.potřeb je k dostání i s vysvětlením co s ním, takže paráda!

Telefon teda pošlu PeZe a Klokanovi. Byla bych Vám s tím pomohla, ale vzhledem k tomu, že nemáme zatím doma kompa, tak jsem v podstatě nepoužitelná :)))

A kočárek - pořád tak nějak řeším a asi zůstanu u toho Breakra. Spousta jiných se mi sice líbí taky, ale naše finanční možnosti jsou docela podprůměrné, takže to vezmeme příjemně, cenově přijatelně a pokud možno neporuchově (můj muž se zařekl, že si tohle ohlídá :))))

Víte ne co se těším? Až o sobě budeme tady číst, které se kdy Drobísek narodil :))))
Přeju všem krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
19.9.07 11:20

Ahoj Maminky,
Medanku,to jsem ráda,že sis vybrala stejný :) taky se do Tuchlovic chystáme,chci si ho nejdřív „osahat“.Můžem si pak vyměňovat zkušenosti,ještě tu mám kontakt na holčinu,která čeká miminko dřív a už má firkon doma,zatím prý dobrý,napíše až ho vyzkouší na ostro.
Mějte se hezky pa P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
19.9.07 13:06

Ahoj, tak už jsem aktualizovala tabulku, kontkakty posílejte mě a Klokan08, do tabulky jsem vložila svoje číslo, kdyby náhodou..

Jinak k těm kočárkům Firkon-švagrová má klasickou čtyřkolku Firkon Kid a je s ním moc spokojená, dokonce byl velmi dobře ohodnocen v MF dnes na brzdy, takže tím, myslím, neuděláte žádnou chybu. Krom toho, já mám taky trojkombinaci a k tomu jsem si pak dokoupila lehké golfky a myslím, že mě to moc vyhovovalo. Adélku jsem do nich dávala cca od 3/4 roka třeba na nákupy, cesty do centra atd a do terénu a na procházky jsem měla Knorr. Teď to Centro budu mít taky spíš do města a na nákupy, je fakt, že Adina váží 11,5 kilo a to už je fakt jenom na ty lehký golfky. Takže podle mě využití trojkombinace kočárku je cca do 1,5 roku, pak už prcek běhá, takže ty golfky. Netvrdím, že to tam bude u všech, ale i kamarádka co má Jané Slalom nakonec pořídila to co já (Jané Energy) a Slalom mají doma. Tak to jenom poznámka bláznivé náruživé baby tety na kočárky..

Kojo polštář zatím leží na komodě, tím, že s námi spala Adina, tak jsem neměla tu možnost ho pořádně vyzkoušet, ale dneska už se na něj chystám :wink:

Tak já jdu na tu tabulku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
19.9.07 13:11

Tabulka maminky-miminka LEDEN 2008

NICK - Věk - Bydliště - Termín porodu - pohlaví - děti - stav

Cmelda / 30 / Brno / 6.1.2008 / chlapeček / – / vdaná
Danus1 / 35 / Velká Británie / 16.1.2008 / holčička / – / vdaná
Ivulka / 29 / Ostrava / 15.1.2008 / holčička / Adélka / vdaná
Klokan 08 / 26 / Praha / 17.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Lenka_ / 29 / Zlína / 8.1.2008 / holčička / Jessy / vdaná
Luciska / 27 / Brno / 31.1. 2008 / chlapeček / – / vdaná
Marjanka / 28 / Praha / 31.1.2008 / překvapení / Kubík / vdaná
Mars / 28 / Opava / 29.1.2008 / holčička Adélka / – / vdaná
Maťka / 28 / Praha / 27.1.2008 / holčička (asi) / – / vdaná
Medanek / 25 / Praha / 5.1.2008 / chlapeček -zatím Samuel / – / vdaná
Petrajda / 26 / Písek / 30.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Petra.k / 27/ Praha / 2.1.2008 / holčička / Deniska / vdaná
PeZa / 29 / Praha / 18.1.2008 / překvapení / Adélka / vdaná
Sylva / 24 / Ostrava / 13.1.2008 / chlapeček / Adélka / svobodná
Smrgolka / 28 / Uničov / 20.1.2008 / chlapeček (Adam) / – / svobodná
Tamuska / 31 / Kyjov / 25.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Zdeenja / 27 / Karl.kraj / 16.1.2008 (8.1. dle pohybů) / překvapení / – / svobodná

Lehká statistika :

5 x potrzení chlapečkové
6 x potvrzené holčičky
6 x překvápko na porodním sále

Pořadí podle TP:

Petra.k - 2.1.08
Medanek - 5.1.08
Cmelda - 6.1.08
Lenka_ - 8.1.08
Sylva - 13.1.08
Ivulka - 15.1.08
Danus1 - 16.1.08
Zdeenja - 16.1.08 (dle pohybů 8.1.)
Klokna08 - 17.1.08
PeZa - 18.1.08
Smrgolka - 20.1.08
Tamuska - 25.1.08
Maťka - 27.1.08
Mars - 29.1.08
Petrajda - 30.1.08
Marjanka - 31.1.08
Luciska - 31.1.08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
19.9.07 14:18

Ahoj těhulky,

kojící polštář ještě pořád nemám! joj, jsem nějaká zaostalá :oops: :wink: doženu to brzy, slibuju! :lol:

teď vážně - musím zaťukat, zatím nemám se spaním výrazný problémy, břicho sice už trochu povyrostlo, ale dá se to zvládat, dokonce se občas probudím i na břiše. a spát na zádech mi taky problém nedělá, občas tak i usnu - potom co si užívám kopanečky s rukama na břiše. a na sedačce u televize se podpírám normálníma polštářkama - máme jich fůru - a vlastně - stejně většinou ležím :wink:

a s kočárkem stále nevím - ale snad už příští týden se konečně pojedeme kouknout do prodejny…doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
19.9.07 14:37

tak se hlasim z kontroly a jsem poslana na EKG pro jistotu, kvuli tem problemum s dychanim, nejak nepresly :( tak uvidime. Nova nahrada, kterou mam zaucovat, nastoupi pristi tyden, tak snad to zvladnu v pohode.

Mars, mas nekde odkaz na ten tvuj vybrany kocarek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
19.9.07 15:23

Cmeldo , určitě bude lepší jít k jednomu doktorovi navíc, pro jistotu. držím palce, aby to nebylo nic vážného!

Tak jsem pátrala po kojopolštářích - tak se chci zeptat - fakt ten polystyren nevrže? nebo je lepší dutý vlákno?

Díky za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
19.9.07 15:33

Ještě jsem něco našla, abych nebyla za chytrou sama :wink:

http://www.rodina.cz/clanek4544.htm

Koukala jsem na toho Breakera a líbí se mi, jenom jediné malé upozornění-doporučuji u kočárků kombinací s přehazovací rukojetí spíše konstrukci do X než do Y, neb se lépe vozí, když dítě kouká dopředu. Švagrová s Firkonem má do Y a opravdu se hůř vozí, ale není to taková tragédie, jenom malé upozornění..
Jo a ještě si zkontrolujte, jestli je sundavatelný potah-taky dost důležité hlavně v období sušenek, banánů a rohlíků, které se „výborně“ sundavají..

Kdyby ještě někdo měl zájem o kombinaci, tak ještě jsem našla..

http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…

http://www.topnakup.cz/…rr-nizza-869
Knorr vám posílám ejnom jako ukázku X-kové konstrukce, jinak já ho mám z roku 2005 a jsem spokojená..Teda až na tu váhu, ale golfky pak hodně vyřešili :wink:
Jo a ještě jeden typ, co si maminky hodně chválí..

http://www.patron-bohemia.cz/baby/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
19.9.07 15:51

Týýýý jo! Tabulka super!

To je sranda - čím víc kočárků vidím, tím víc bych jich chtěla :))))
Manža mě ale myslím velice brzy uklidní…
Já ty Breakry zkoukla na www.klokanek.cz a na www.anicka.cz a u nás je mají i v jedné prodejně přímo. Stojí kolem 6tis a součástí je i síťka na mušky, pláštěnka a ta vnitřní taška pro Drobečky má pevná záda, takže pro mě fakt super.
Kamarádka si jedinou věc nechala udělat jinak, a to nějaké pevnější brzdy, ale už mi sdělovala, že to celkom k ničemu není, páč kočár nenechá asi žádná normální ženská stát z kopce, aby jí ujel a pokud je prázdný, tak jej klidně odnese třeba vítr, ale brzdy prý v tom moc roli nehrají…
Taky se docela pohodlně skládá, nacpe pěkně do auta a cestuje se s ním prý dobře…
Na ty konstrukce X a Y ještě kouknu. Dala jsem na dobrou zkušenost, ale tu nemusí mít každý. Mě se teda moc líbí - i v reálu :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
19.9.07 16:02

tak jsem okoukla toho Breakra taky, a je podobny tomu, co jsme vyhlidli minuly tyden - tako. a je i stejne tezky. coz je to, co se mi nelibi :( tak nevim, vic penez za to dat moc nemuzu a v te cenove kategorii lehci kombinaci nemuzu sehnat :( aby to nebyla trikolka a melo to klasickou brzdu a ne ty brzdicky na kazdy kolo zvlast :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
19.9.07 16:06

Vsechny moc zdravim,

Pezo, perfektni tabulka, konecne mam prehled a jsem rada, ze jsem zjistila, ze ma nekdo TP i po mne :) Akorat jsem se v tabulce jeste nenasla :(

Příspěvek upraven 28.06.12 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
19.9.07 16:06

Ahojky :-)
to jsem ráda, že se můj návrh ujal. Mimochodem - kdyby Vám jedna tetka chyběla, tak také můžu být v záloze :-)

Klokane - tak už Ti holky poradily. Ten kojící polštář Terabag se opravdu dá koupit pouze na www.zdravotnipotreby.cz nebo na www.dracek.cz. Ale ten prvni odkaz je v podstate primejsi na vyrobce. Ja objednaval na drackovi (kvuli dezénum, které na zdravo. potřeby neměly..divné), ale trvalo to dele.. Jinak jsou i různé jiné polštáře, ale co jsem si tak dělala průzkum v těch kuličkových, tak tenhle set s povlakem a náhradní náplní vychází nejlépe. Nejdříve jsem si myslela, že koupím pouze polštář a potah ušiji, ale nakonec když jsem si počítala spotřebu látky a čas, tak tohle vychází lépe:-) To jedině kdybych měla času nazbyt :-) Jinak jsem s ním nadšená.. Beru si ho i k telce (i když tam moc času netrávím) a spí se mi s ním bezva. Vrzání kuliček mi vůbec neva..naopak mne to docela uspává :-)

Co se týče kočárku, tak teď mám totální hokej. Sestra mi teď slíbila půjčit starší zachovalý Deltim travel. Takže počítám, že nebudu kupovat hlubokou korbičku a na prvních šest měsíců využiji ten Deltim s vložnou taškou.. A asi k tomu rovnou pořídím ten sporťák x-lander xa a autosedačku. Na kratší cestování můžu používat autosedačku s podvozkem.. Ten Dedltim není tak dobře skladný. Jestli tedy svoje plány mezitím zase nějak nezměním.. třeba že se rozhodnu pro sporťák Jané :-) Také šetřím korunky, tak nechci zbytečně utrácet..těch výdajů kolem míma je hodně.. Ale taky chci mít praktické věcičky, tak nevím..

Včera jsem konečně jukla na nějaké ty oblečky a koukala jsem, jak je to drahé (byla jsem v obchodním centru v nějakém baby.....)..takový malý overálek a ani se mi moc nelíbil a stojí 300 - 400 Kč. Takže pár oblečků koupím v Tescu..docela se mi tam líbí a jsou za prima ceny. Něco budu mít naštěstí půjčené od sestry..

Co rychlozavinovačky či zavinovačky? Jak jsem mluvila se sestrou, tak sice měla jednu rychlozavinovačku a dvě normální, ale nakonec prý nejvíce využila obyč fleesovou deku z tesca roztřiženou na čtverce 80×80 či 100×100 a zabalené mimčo převázala plenou složenou na cíp…pod hlavičkou také plenu.. Prý to takto dělali v porodnicia nakonec jí to vyhovovalo více než klasické zavinovačky. Takže to asi udělám také tak :-)

medanku, petro.k - na ten Frikon jsem koukala a nevypadá špatně..

Fuj, už jsem zase ukecaná.

A taky se těším, až si tu budem psát, kdo kde porodil :-) Zdá se to daleko, ale hrozně to utíká. Tak jen abychom měly těhu i nadále pohodové a mimísci se narodily na čas a zdraví!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
19.9.07 16:24

Cmeldo - Zdeenja má recht. Držím palce na EKG. Určitě dopadne dobře a alespoň budeš klidnější, že je to opravdu jen nějaké projev těhu. Mne to takto alespoň uklidnilo.

Zdeenjo - kuličky vržou..tedy spíš tak jakoby šustí, ale mne to neva (naopak:-)..a naštěstí ani manželovi. Ale samozřejmě záleží na Tobě, zda Tě jakékoliv zvuky ruší.

PeZo - super tabulka :-) Také jsem se divila, že má termín ještě někdo za nou :-) A díky za kočárkovou internetovou analýzu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.9.07 18:17

** PeZo tabulka skvela, zatim jsem prvni na rade… 8O** Zdeenjo fakt spis porad na brise ? To uz si nedovedu predstavit,brisko mam uz celkem velke. Cmeldo **drzim vsechny palce, urcite to neni nic vazneho, jen bezny tehu problem.

O vikendu uz musim koupit novu podprdu. Jeste jsou mi sice vsechny co mam dobre, ale uz opravdu jen tak tak :oops:
Co me ale celkem desi je zimni bunda/kabat. Kamaradka mi slibila pujcit nejaky kabat od jeji mamci, tak snad to klapne, protoze do tohodle kousku obleceni se mi fakt nechce investovat. Videla jsem zimni perovku v Babyparku a stala 2.600 :roll: Asi upadli…**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
19.9.07 21:19

tak na ekg jdu zitra. zatim jsem se mrkla na net a padl nam do oka tento kocar - http://www.detskyraj.cz/…-s-adapterem
nemate na nej nekdo reference od znamych? drahy neni a je hlavne lehky, coz se mi mooooc libi :)
medanku, taky se chystam na nakup nove podprdy, ale nevim, jakmoc se mi pak jeste prsa zvetsi, az zacnu kojit, tak nevim, jestli ji nekoupit nejak tesne pred porodem …?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí