Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
to je nádherně ( teda už jen dneska a zítra, ale stejně je to dobrý ). O víkendu jsme byla na houbách, takže dneska budu obalovat hlavičky, zítra udělám kyselo a zbytek nasuším do bramboračky.
PeZa - stydět se za co nemáš, ale fakt to není moc pěkný, pročítat to, co tady píšeš.
Co se píše těhotenského pásu, tak už léta chodím k jednomu fakt šikovnýmu fyzioterapeutovy a ten mě ho doporučoval. Má manželku, která porodila minulý rok, takže ho má doma a půjčí mě ho. Ještě si úplně neumím představit, jak se používá a jestli nebude vadit, ale pro záda a celkový aparát to má být dost ulehčující.
Moc závidím lidem, kteří se tu vejdou do původní podprsenky. Já vyrostla během prvních pár měsíců tak, že jsou pro mě nepoužitelné.
Dneska mě poprvé mažel fotil břicho, tak snad brzo přidám něco do galerie. Už si to říkáme cca od června a pořád jsme se k tomu nedostali. A to podotýkám, že mažel je fotograf… hold kovářova kobyla chodí bosa.
Zatím ahoj a chtěla jsem se jen zeptat - nechodí tu náhodou někdo na cvičení do Vodičkovy ulice od 16.30 v úterý. Posledně jsme si spolutěhule tak prohlížela a představovala si, která jste která a jestli vás náhodou neznám z emimin.
Pěkný den přeje Klokan08
taky zdravim ![]()
PeZo, to znam, kamaradce se stalo neco podobneho, taky „byla odhalena“ a byla z toho poradna ostuda. Je to nefer, to uz aby si kazdy hlidal, aby o sobe nenapsal nic soukromeho …
klokane, manzel je taky fotograf a ja zatim nemam ani jednu fotku - porad jen „musime te nafotit“ a „budeme te fotit“ a skutek utek - presne jak jsi psala, kovarova kobyla.
Danus, ani nevis, jak bych brala nejaky cernosedy kocarek… tady je vsechno silene moc barevny. A ja barvy nerada. No co uz s tim, je to jen na chvili ![]()
lenko a Mars, obdivuju vasi vykonnost a elan, ja mamt ed obdobi nejakeho utlumu nebo co a nejradsi bych jen spala a spala - a nemuzu, uz tu mam slecnu na zauceni, tak ji musim predat svoje vedomosti aspon castecne.
ja tehu pas zatim kupovat nehodlam, zatim vyrazne problemy nemam (jen zada obcas, kdyz vstavam ze sedu). a zjistila jsem navic, ze opravdu kdyz kazdy den aspon chvili cvicim tu tehujogu, jemi pak ten den podstatne lepe - jen se k tomu cviceni dokopat.
vcera mi teta dovezla 2 igelity pidioblecku po jejich 4mesicni holcicce - takze brutalne ruzove veci jsem vyradila hned a zustaly takove relativne pouzitelne. tak jsem je vyprala. a tim jak uz to mam doma,se predstava mimina stala uz takovou … skutecnosti, rped kterou se uz utect neda nebo jak to napsat. doted t bylo takove abstraktni, ta predstava, ze budu mit mimco, ale ted uz je to takove moc blizko… taky to tak vnimate nebo jste vnimaly pri prvnim ditku?
Cmeldo , já na barvy taky moc nejsem, tak?e to vidím na nějaký bé?ový nebo tmavě zelený kočár…teda líbí se mi i tmavě modrý, ale výběr je?tě není dokončen ![]()
útlumy znám taky, taky bych spala pořád.
slečnu na zaučování budu mít od pondělka - ale nebude sem chodit denně, proto?e nastupuje do pobočky ve vedlej?ím městě, tak snad to nebude tak stra?né.
a s těma věcičkama - objedlala jsem pár bodýček a dupaček z mimibazaru, u? mi při?ly, tak jsem to v?echno zabalila do velkého pytle na odpadky
a zastrčila do skříně, s tím, ?e to je?tě není akutní. ael je to fakt divný, takový pidivěci a my je za chvilku budeme potřebovat ![]()
S tím focením - za dobu těhu jsem asi na pěti fotkách a na ?ádné to není poznat, tak?e asi tak ![]()
Záda mě taky pobolívají, hlavně v kří?i, ale dá se to rozhejbat. doufám, ?e se to nebude zhor?ovat.
Ahojky mamky,
tak já jsem zase v pracovním tempu. O víkendu jsme tu měli kamarádku s manželem na návštěvě, tak jsem si trochu odpočinula, ale včera večer už jsem zase musela dohánět nějaké pracovní věci..
PeZo - to by mi bylo moc nepříjemné, kdyby si tu moje nebo manželova rodina (či kdokoliv) četla, co píšu…a to s nimi vycházím naprosto výborně. Člověk ale probere věci a třeba si i postěžuje.. prostě by mi to vadilo. A to Ty se fakt nemáš za co stydět. No, asi se s tim nedá nic dělat. Moc budeme rádi, když mezi nás ledňáčky budeš dál chodit. Je fakt, že změna NICKu by asi nepomohla, když už ví, kde Tě hledat.
Jinak návrh co se týče Těch čísel. Já Ti ho také pošlu teď přes SZ. A chtěla jsem se zeptat i ostatních, které číslo poskytnout, zda bychom si ten seznámek s čísly mohly rozeslat přes SZ mezi sebe. Klidně to za Tebe PeZo udělám, ať nemáš tolik práce…ale samozřejmě musí souhlasit i ostatní..
Sylvo - tak já také dumám nad kočárkem. Chtěla jsem koupit x-lander xa trojkombinaci - sporťák, korbička a autosedačka. Ale nakonec asi koupim pouze sporťák a autosedačku..v prvním půlroce budu mít ten podvozek na autosedačku v podstatě pořád v autě..A sestra mi půjčí starší Deltim Travel s vložnou taškou a v tom budu vozit mimi hlavně doma (je ještě míň skladný) dokud mu nebude sporťák. Takže počítám, že sporťák + autosedačka mne vyjde tak na 10 tis. Ale také ještě nemám definitivně rozhodnuto.. Nechci zbytečně vyhazovat peníze, kterých není nazbyt, ale také chci praktické věci..
Ještě jsem si vzpomněla, že se tu někdo před nějakou dobou ptal, kde se kupuje ten těhu olejíček od Welady. Tak já jsem ho sehnala normálně v lékárně..asi v třetí a také ho mají normálně v DM (nebo že by to byla Droxi?..).. ![]()
Ve středu jdu na kontrolu a u té příležitosti k sestře vybrat mimi oblečky..Tak snad nějaké neutrální a praktické vyberu a zbytek dokoupím.
Mějte se krásně, když je tak krásně!!
Holky, děkuju a věřte, že už je mi líp, neb vím, že lepší už nebudu a horší taky. Docela mě to pobavilo, když člověk vidí, že i zdánlivě ošklivé věci k něčemu dopomohou. Vím teď, s kým má člověk být a o koho se zajímat nemusí. Kdyby to určitá strana brala objektivně a já byla svině, nebudu jediná, kdo mluví o tchyni špatně, ale je to tak trochu pod mojí úroveň dělat zle, když vím, že tam chybí ta objektivita. Nicméně i tak je to dobrá lekce do života..
PeZo manzel taky zjistil, jaky mam nick a i kdyz nepisu nic spatneho nebo hanliveho, stejne je mi to proti srsti. Nastesti on sice vi, ze pisu na emimino, ale neumel by to tady najit, takze je to celkem v pohode. Akorat uz nepisu, kdyz je doma. Emaily mu taky neukazuju a nechci po nem, aby mi ukazoval ty svoje. Je to proste kazdeho vec.
Diky holky za pochvalu fotky
Ja mam sice pocit, ze jsem kazdy den vetsi a vetsi, ale zatim krome jednech tehu rifli oblikam vse „normalni“. Dneska jsem poslala fotky i svoji mamci a ta mi hned volala, ze pry jsem pohubla, a ze mam nejaky protahly oblicej atd. Ale myslim, ze to je jen tema fotkama, to prece nejde, abych pribirala v brisku a hubla jinde, ne ?
Klidne souhlasim, at maji moje cislo i ostatni holky, uz jsem ho poslala PeZe, tak ho poslu i dal.
Dneska jsem byla na kontrole, tak je vse v poradku, poslechla jsem si srdicko. Jdu zase za mesic a konec rijna budu mit pekne nabity - velky + 3D UZ. Ale uz se tesim, az zase mimiska uvidim.
O vikendu jsem prochazela pidi veci co mam od sestrenky a pulku jsem vyhodila ( ona to snad prala na 90 ), nedalo by se to ani na doma, skrabalo to i me.Takze jsem hned propadla panice, ze vlastne porad nic nemam a ze ani nevim jake velikosti a kolik
Pak me manzel uklidnil, ze mame jeste cas a udelali jsme si plan. Koupime z kazde velikosti jen dva kousky a zbytek po porodu. Fakt je tezko odhadnout jake mimi bude.
Jejda, to jsem se vykecala Od stredy do konce tydne mam dovcu, tak snad vam to neva… ![]()
Jeste neco -MARS, jak jste prezily se zizalou akci ?
ja svy te. cislo poslu az v listopadu, ptz budu firemni simku odevzdavat a novou este nemam.
medanku, taky mam pocit, ze v obliceji jsem zhubla (tedy ne ze pocit, ale je to videt v zrcadle), ale pres bricho a stehna pribrala - asi se to v tom tehotenstvi nejak jinak uklada ![]()
Tak já jsem příteli řekla, ?e se na netu vykecávám, tak?e kdyby si dal práci, tak by mě zřejmě vypátral - ale předpokládám, ?e na to v práci nemá čas a doma net nemáme. a taky nemá důvod k tomu, aby to dělal, proto?e já mu stejně v?echno vykecám
a to včetně mých názorů na skorotchány a podobně…
Medanku, Cmeldo , mě taky moje mamka říkala, ?e jí připadá, ?e jsem v obličeji zhubla. a já má dojem, ?e mi zhubly ruce a prsty - proto?e jsem dost dlouho nenosila prstýnky a teď jsem si je vyzkou?ela a v?echny mi jsou! ![]()
PeZo , posílám ti moje tel. číslo SZ, jo?
Ahoj Holky,
tak ja se k Vam taky tedy prihlasim. Obcas nakukuju, byla jsem ve snazilkach, ale nejak vubec nestiham vsechny diskuze a hlavne vsechno procitat. Snad budu mit ted vic casu a vsechno si proctu ![]()
Zdeenja uz me zna
Mame stajne termin a v par diskuzich jsme se uz potkali.
Tak jestli me pridate do tabulky:
Sarik78 / Nemecko / Termin 16.01. / chlapecek / vdana
Koukam, ze diskutujete kocary. Tak ja uz mam od soboty obejdnanej!
Nejprve jsme premyslela o Jane, ale nejak me ho vymluvily, hlavne tu ani neni moc k dostani. Nakonec jsme se rozhodla pro nemeckou znacku - Teutonii Fun - zni to priserne!!! Ale me se libi. Mela by dorazit pred Vanocema, to uz bych chtela mit vsechno pripraveno. Jinak v kocarkach se moc nevyznam, ja sla od zacatku cilene po Jané, pak jsem chvili premyslela o Peg Perego Centro, ale to me taky rozmluvili, ze to mam maly kolecka, no a skoncila jsme u Teutonie a uz po jinych koukat nechtela. Je jich v kramech moc a clovek je jen zmatenej ![]()
chtela bych udelatv pruzkum o prirustku na vaze
Kolik jste ktera doposud pribrala? U me to slo pomalu, az do posledniho mesice. Zap osledni 4 tydny mam 3 kg naore
Celkem ted +6 kg. Jak je to u vas?
Sariku , vždyť ty jsi tuhle diskuzi založila! takže sem jasně patříš! ![]()
na Teutonie jsem všude četla jen chválu, ale u nás je nikde v okolí nemají, tak si ji ani nemůžu prohlédnout - a kupovat něco, co jsem neviděla se mi nechce. určitě jsi vybrala dobře!
k váze - doma váhu nemám, tak se vážím jednou týdně u našich - a minulej týden jsem zapomněla. ale týden před tím jsem měla 1 kg navrch - od začátku. jenže moje startovací váha je úděsný číslo, předpokládám, že většina z vás se na takovou hodnotu nedostane ani před porodem ![]()
Dekuju za privitani do vlastni diskuse vlastne
Uplne jsem zapomela, ze jsme tenkrat poslala vlastne jeden dotaz s nadpisem „Leden 2008“ a Zdeenja me hned vypatrala ![]()
Holky, mate nekde galerii pupiku
Nebo je to ta 2008 ve fotogalerii? Tam ale moc pupiku neni
Jen pro srovnani…
Sariku,
jasne, ze sem patris..vzdyt jsi tuhle diskuzi zalozila..:-) Take mne to hned napadlo, kdyz ctu Tvuj prispevek …stejne jako Zdeenju. Obcas, kdyz jdu na tuhle diskuzi, tak si rikam, kde je asi „ten“ Sarik, ktery to zakladal.. Uz jsem posteskla, zda to tehu nemelo spatny konec.. Tak jsem moc rada, ze jsi tady! Vitej!
Ja mam nahore asi 4,5 kg.. Tedy jsem za vikend pribrala skoro 1 kg..ale nebude to tim tehu.. fuj. Jinak mne zase rikaji, ze jsem zhubla jinde a v brisku nabrala..ale vykouklo mi az poslednich 14 dni. Ale ja vim, ze tloustnu vsude..kdyz se zmerim, tak prsa +5cm, pas +8cm, bricho +10cm, boky +3cm a stehna+3cm. V prvnim trimestru mi bylo blbe, tak jsem spise zhubla, ale ted uz mi blbe neni, tak se nekdy moc cpu.. Tak ja taky reknu manzelovi o nejakou tu fotecku (i kdy neni fotograf.:-). Jdu mrknout na ty vase.
Papa
Ahoj Sariku, mas pravdu, holky se nejak nechteji ukazovat ![]()
Ja zatim pribrala 5 kg a jsem rada, protoze me od zacatku tehu neni vubec zle a tak se jen cpu. ALe je fakt, ze normalniho jidla snim malo, ale ty kakaa a jine cokoladove mnamky, jako treba lentilky…to uz je jina.
CMELDO, ZDEENJO, takze to s tim hubnutim v jinych partiich neni zas az takova pitomost ![]()
Ahoj holky
Zase jsem vas vsechny propasla. Vubec nemam cas sem prez den psat. Navic dnes jsem byla prvni den v praci po dovolene, takze jsem toho mela hodne.
Sariku - taky te vitam opet v tve diskuzi. Ja mam taky termin jaky ty a Zdeenja 16.1.2008. A taky jsem rada ze tady ted nejsem jedina ktera nebydli v Cechach. Jak dlouho zijes uz v Nemecku? Chybi ti Cechy? Ja od te doby co jsem tehotna tak mne Cechy chybi vic a vic, hlavne ceske jidlo ktere jsem driv moc nemusela. Ja jsem v Anglii uz od 1995 ale pak jsem se na 3 roky vratila do Prahy a pak zase v 2004 zpet do Anglie. Vim az se nam mimco narodi tak se mi bude styzkat mnohem vic. Nejhorsi je to ze si nase mimco neuzije moc babicku a dedecka.
Co se tyce vahy tak jsem do 20tt nepribrala vubec nic a pak jsem behem dvouch tydnu pribrala 5 kg. A od te doby jsem se nevazila tak nevim jestli jsem pribrala jeste vic, doufam, ze nebudu pribirat takovou rychlosti jako 5 kg za kazde 2 tydny
Ve 20 tydnu jsem se merila prez bricho a mela jsem 17 cm vic nez pred tehotenstvim.
Taky se pokusim pridat nejake fotky s brichem. Doufam, ze se mi to povede.
Holky uz jste premysleli co budete nosit za kabat nebo bundu v zime? Mne se teda vubec nechce neco kupovat na tech par mesicu. Nejradsi bych si neco od nekoho pujcila ale asi to bude problem.
Mejte se moc a moc krasne a opatrujte se.
Holky tady Danus1. OmloUvam se, nevim jak se mi to stalo ta zprava od 1.Magda to jsem posilala ja. A vubec nemam poneti jak se to mohlo stat ze jsem se tam objevila jako 1.Magda. To mne teda vrta v hlave.
Doufam ze ted uz budu pod spravnou prezdivkou.
DANUS1