LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
341
3.10.07 12:34

Ahoj těhulky.

Zdeenjo Tak já si myslím že miminko může škytat a kašlat,a maminka to má cítit jako kopání.Já někdy citím jak mimi v pravidelných intervalech boxuje,tak jsem si taky říkala že by to mohla být škytavka.

Holky s těma kombinézema máte asi pravdu,já už si dvě objednala,jednu 62 a druhou 56,původně jsem 56 vůbec kupovat nechtěla,ale nemohla jsem ji odolat.Posílala jsem peníze na účet přes mobil,tak doufám že jsem nic nezkazila a dojdou tak jak mají.A do autosedačky volím zimní zavinovačku.Jetsli bude taková zima jako ta poslední tak myslím že když bude mimi mít více vrstev a kombinézu tak snad nezmrzne.Do kočárku mám fusak (taky po mě).No jen doufám v teplou zimu.Doufám že se počasí smiluje a bude fajn,já si totiž nedokážu představit jak se stím banďorem valím v závějích sněhu.

Co se týče přítele při práci na baráku,tak ho moc chválit nemůžu,protože to lítají někyd hrozná slova.Ale jinak je moc šikovný,nedokážu si představit že bych musela volat kvůli každé blbině nějaké opraváře.

Na mateřskou nastoupím normálně,což je asi šest týdnů před TP,ale mám ještě 20dní dovolené,tak nevím jestli si to vyberu a nebo mi to proplatí.

Jak to vypadá s tím zamčením?Zdravím PeZu a držím palce.
Zatím se mějte všichni krásně a pohlaďte miminka

Klokanku posílám ti SZ s mým tel.číslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
3.10.07 12:39

Zdeenjo : přepis z těhu kalendáře - 23. týden: Dítě polyká malá množství plodové vody a vylučuje ji ve formě moči. Tekutina a cukry, které z ní získává, jsou významným doplňkem výživy, kterou dostává od matky placentou a pupečníkem. Z těch několika doušků může mít škytavku, což poznáte podle toho, že vám v břiše jako by poskakuje.
Takže škytavků mít může :lol:

Já jsem na samotě u lesa, takže do lesa mám taky blízko:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.10.07 13:43

S tou kombinezkou souhlasim se Zdeenjou - koupila bych vetsi. Ta 56 je sice strasne roztomila, ale kdyz to mimi bude jeste pod tim dost oblecene… Myslim, ze je lepsi koupit vetsi a ohrnout rukavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
3.10.07 14:37

Ahoj Spolutěhulky, škytání jsem už taky cítila,je to legrační a je to normální,moje mamka mi to nechtěla ani věřit,hrozně se divila,že mimi pl.vodu pije a že mu funguje močový měchýř,za jejich let se to prý vůbec nevědělo 8O .
S tím fusakem,mám dva poděděný,z toho jeden ještě po mě a ségře a koupila jsem si takovou ovečku do autosedačky,je to teploučká kombinézka,nemá jednotlivé nohavice a má otvor na kšíry,je úžasná,tak doufám,že to bude stačit.
Jak víte kolik čeho máme mít???budu muset zabrouzdat na netu po nějakém seznamu,nemám představu,kolik čeho kupovat.
Hezké nakupování opatrujte se pa P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
3.10.07 14:41

Petro , s počtem věciček taky ještě válčím. musím se propátrat tady na emiminu, někde tu byl soupis…

Petrajdo , díky za výpis! to jsem ráda, že jsem se nespletla - opravdu to teda asi škytání bylo :P

Pro dnešek se loučím, jdu za chvíli ke své obvoďačce - konečně pro razítko do průkazky :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
3.10.07 15:36

Tak tady z toho článku od Lesiny jsem čerpala já: https://www.emimino.cz/…s/story/5325 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
3.10.07 15:37

Ahoj,

doma jsme měli výpadek připojení, tak se dostávám k netu až dnes. O víkendu odjíždím k rodičům, zreviduju darované věci, sepíšu seznam co chybí a od 1. listopadu začínám nakupovat. Máte někdo nějaký vyzkoušený obchod s dětskými věcmi a potřebami v Praze nebo objednáváte na nějakém internetovém obchodě.

Jako přílohu připojuju tabulku, kterou vytvořila PeZa. Zatím jsme žádný nový kontakt nezaznamenala. Jinak moc dík za telefonní čísla, poznamenala jsem do svého seznamu.

Co se týče zamknutí, jsme jedině pro. Stejně sem chodíme v ustálené sestavě a pokud by se k nám pokoušel dostat nějaký nováček, tak to určitě taky nebude problém

Ještě k pohybům. Některá máte uvedený termín dle pohybů. Počítáte to tak, že první pohyb je znamená půlku těhotenství?

Klokan

Cmelda / 30 / Brno / 6.1.2008 / chlapeček / – / vdaná
Danus1 / 35 / Velká Británie / 16.1. 2008 / holčička / – / vdaná
Entita / 20 / Praha / 17.1.2008 / překvapení / – / svobodná
Ivulka / 29 / Ostrava / 15.1.2008 / holčička (Adélka) / Eliška / vdaná
Klokan 08 / 26 / Praha / 17.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Lenka_ / 29 / Zlína / 8.1.2008 / holčička / Jessy / vdaná
Luciska / 27 / Brno / 31.1. 2008 / chlapeček / – / vdaná
Marjanka / 28 / Praha / 31.1.2008 / překvapení / Kubík / vdaná
Mars / 28 / Opava / 29.1.2008 / holčička Adélka / – / vdaná
Maťka / 28 / Praha / 27.1.2008 / holčička / – / vdaná
Medanek / 25 / Praha / 5.1.2008 / chlapeček -zatím Samuel / – / vdaná
Petrajda / 26 / Písek / 30.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Petra.k / 27 / Praha / 2.1.08 / holčička / Deniska / vdaná
PeZa / 29 / Praha / 18.1.2008 / překvapení / Adélka / vdaná
Sarik78 / / Německo / 16.1.2008 / chlapeček / – / vdaná
Sylva / 24 / Ostrava / 13.1.2008 / chlapeček / Adélka / svobodná
Smrgolka / 28 / Uničov / 20.1.2008 / chlapeček (Adam) / – / svobodná
Tamuska / 31 / Kyjov / 25.1.2008 / překvapení / – / vdaná
Zdeenja / 27 / Karl.kraj / 16.1.2008 (8.1. dle pohybů) / překvapení / – / svobodná

Lehká statistika :

6 x potrzení chlapečkové
6 x potvrzené holčičky
7 x překvápko na porodním sále

Pořadí podle TP:

Petra.K- 2.1.08
Medanek - 5.1.08
Cmelda - 6.1.08
Lenka_ - 8.1.08
Sylva - 13.1.08
Ivulka - 15.1.08
Danus1 - 16.1.08
Sarik78 - 16.1.08
Zdeenja - 16.1.08 (dle pohybů 8.1.)
Entita - 17.1.08 ( dle pohybů 2.1.)
Klokan08 - 17.1.08
PeZa - 18.1.08
Smrgolka - 20.1.08
Tamuska - 25.1.08
Maťka - 27.1.08
Mars - 29.1.08
Petrajda - 30.1.08
Marjanka - 31.1.08
Luciska - 31.1.08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
4.10.07 08:49

Klokane , mě ten termín podle pohybů vypočetla doktorka. ptala se, kdy jsem je cítila poprvé a pak koukla na takovej ten chytrej kotouč a napsala mi toho 8. ledna. tak jsem zvědavá jak to dopadne, protože jsem řekla datum, dky jsem si už opravdu byla jsitá, že je to mimčo a ne střeva, jinak jsem ty pohyby vlastně cítila už týden před tím :wink: a i ovulaci jsem měla trochu dřív, asi 10, 11DC tak jsem opravdu zvědavá kdy se to naše mimi vylodí.

Petrajdo , díky za ten odkaz, včera už jsem neměla čas to hledat a ty si byla rychlejší! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
4.10.07 15:19

Ahoj Holky!

Tak ja o vikednu vyresila dilema kombineza X bunda. Od sousedky dostanu maxi cosy, ke kterymu je neco jakoby fusak na prevoz v aute. A koupim si bundicku do kocarku. A je to. Kombinezku bych urcite kupovala 62. Ta 56 me pripadne dost mala, urcite nevydrzi treba 3 mesice. A kdyz bych si uz nejakou koupila, tak asi jen jednu a ne kazdy mesic novou, protoze dite rychle roste.

Jinak jsem o vikednu taky podedila postylku, je to jen takova mala, neco jako kolebka, ktera se pridela k posteli rodicu. Mimi v tom prej vydrzi ca. 5 mesicu. Tak jsem zvedava. Mrknete http://www.babybay.info/…_content.php?…

Tak jsem rada, ze to mam s postylkou vyreseny :potlesk:

JInak skytavky miminka existuje :P Pry je to citit jako pravidelny „tukani“ na jednom miste. Taky jsem to nekdy uz mela, ale nevim, jestli to byla skytavka nebo neco jinyho… :?:

• Citovat
  • Upravit
185
4.10.07 16:31

ahoj těhulky, taky jsem tu dlouho nebyla, trošku se nám to doma sype.

Manžovi zjistili vychýlenou plotýnku (právě z té práce na baráku), tak řešíme co dál, protože teď si nemůžeme jeho operaci dovolit, bude to živitel rodiny a navíc měl tchán v úterý mozkovou mrtvici a leží na půl ochrnutý v nemocnici :(
Takže si určitě dokážete představit co je u nás za náladu!

Alespoň, že náš chlapeček se má k světu, dnes jsme byli na kontrole a je pořád hlavičkou nahoru, prostě si tam pohodlně hoví. K tomu jsme dostali žádanku na glykemický test - fuj fuj 23.10. tak se strašně „těším“.

Jak jsem tak četla Vaše příspěvky, mám pocit, že toho mám nakoupeno nejvíc :) jsem totiž trošku blázen mít ve všem trochu náskok a hlavně na rizikáči se člověk dost nudí. Každopádně fusak ani kombinézu jsem ještě nekupovala, stále se nějak nemůžu rozhodnout. Pro nákup všech ostatních věcí jsem využila seznam tady na emiminu, přišel mi fakt skvělý.

Pomalu začínám prát a v Brně v růžovém panteru jsem si včera objednala krásnou komodu s přebalovacím pultem, která nám dorazí za šest týdnů.

Mějte se zatím moc moc krásně a miminka ať rostou!!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.10.07 18:24

Ahoj telinky,

Lucisko - To mi je moc lito, ze mate ted takove smutne udalosti v rodine.
No alespon ze ten vas chlapecek se ma k svetu :)
Ja kdyz jsem byla u doktorky minuly tyden tak nase kocicka byla taky hlavickou nahoru teda presne receno podle doktorky je tam nejak diagonalne.
Ani nevim v kolikatem tydnu se zacinaji prevracet hlavickou dolu? Nevite?

Zdeenjo - mne by taky zajimalo jak vypocitavaji termin porodu podle pohybu. Mne se nikdo nikdy na to kdy jsem zacala citit pohyby neptal.
Kdy jsi je zacala citit ty? To jsem zvedava, vid? :) Mame stejny termin 16.1 podle MS tak proto se ptam. Ja si presne den nepamatuju, vim ze to bylo v 16 tydnu od te doby jsem je citila pravidelne. Jinak ja jsem mela pocit uz ve 13 tydnu ze jsem citila takove lehoucke motylky a to jenom kdyz jsem vecer lezela na zadech v posteli, ale to je asi nesmysl abych tocitila takhle brzy. Vsude v knizkach pisi tak kolem 17 tt. tak nevim mozna ze jsem si to jenom vsugerovala. :)
Ja si totiz myslim, ze jsem asi otehotnela tesne pred posledni menstruaci, protoze ta moje posledni MS byla hrozne divna- slabounka a trvala jenom 3 dny, normalne mam MS 5-6 dnu.

Sariku,
Ta postylka je moc hezka, takovou jsem jeste ani nikdy nevidela.

My budeme postylku kupovat ale od svagrove po detech dostanu moses basket (omlouvam se, nevim jak se tomu rika v cestine) -http://www.mamasandpapas.co.uk/product-7700634/type-i/
Pry je to sikovne pro novorozence, ze radi spinkaji v mensim prostoru.

Kombinezku x Pytel s rukavkama jsem taky jeste neviresila. Ale asi koupim kombinezku a taky radsi vetsi. 56 se mi zda tak dost malinka. My teda mame jine cislovani tak mame newborn a pak 0-3 mesice. Prodavacka mi radila abych koupila 0-3 mesice. Jsem z tech velikosti dost zblbla protoze mam nejake dupacky newborn a ty jsou jeste vetsi nez nase 62 vel.

Holky mejte se zatim moc a moc krasne a hezky se opatrujte a hladte briska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
4.10.07 23:11

Ahoj těkulky,
Tak jsem dnes byla na tom testu s glukozou,bylo to hnusný,ale čekala jsem to horší,kdo na tom nebyl doporuřuju se potom testu brzy najíst,já to neudělala a pak mi bylo pěkně zle,glukoza se docela rychle vstřebává.Jinak lucisko nemáte doma zrovna dobrou situaci,je mi to líto,snad se to bude jen zlepšovat!!
Danus1,nechci Tě blbnout,ale myslím že jsi těhotná dýl než si myslíš,pohyby by měly být cítit ve 20 týdnu u prvotěhulky,v 18 týdnu u více těhulky a dvojčatech atd.navíc ta slabá PM,nevím řekla bych,že jo,ale to by zas měl doktor poznat na ultrazvuku,takže spíš blbnu já :D .No nebudu Ti motat hlavu.
Mě říkala doktorka,že dneska se druhé termíny podle pohybů moc neudávají,spíš se řídí podle velikosti mimi právě na UZT.

Třeba má někdo jiné info,uvidíme.
Tak se mějte hezky pa pa P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
5.10.07 07:47

Danus1 - diky za podporu, taky jsem se zajímala o to, jak se určuje termín dle pohybu, ale prý je to hodně nesměrodatný.
Když začneš pohyby cítit v 18ctém týdnu tak přičteš 22 týdnu a když ve dvacatém tak dvacet týdnů.
Já jsem začala pohyby cítit v 18ctém týdnu a + 22 týdnů je 25.1.
Jenže včera jak jsem byla na kontrole tak doktor měřil hlavičku a stehenní kosti a dle toho mi řekl datum porodu 7.2. :) takže fakt nevím.

Jo a na to otočení jsem se taky ptala a řekl mi, že se musí otočit hlavičkou dolů do 34. týdne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
5.10.07 09:07

Ahoj holky, dlouho jsem sem nepsala, ale pravidelně sleduji, snad nebude vadit, když se trošku aktivněji zapojím. :D

Klokan08 posílala jsem ti soukromou zprávu, ale pořád mi to píše nedoručeno. Dala bys mi pak prosím vědět, jestli to přišlo? Díky

Luciško je mi líto, co teď prožíváš. Držím palce, ať se to nějak rychle zlepší.

Kombinéza/bunda - mám vyřešeno :D . Kombinézu jsem podědila flízovou a bundičku jsem píďovi koupila novou, takže to budu nějak střídat podle situace. Hadříků jsem dostala strašnou hromadu od kolegyňky, takže to mám vyřešeno. Teď ještě takové ty věci jako je postýlka, věci na přebalování a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
5.10.07 11:26

Ahoj

Mmia - už jsi v tabulce. Po pár litech ji zas vyvěsím.

Lucisko - doufám, že se u vás co nejdřív všechno v dobré obrátí.

Příští čtvrtek jdu k doktorce, tak se ji na pohyby zeptám. Já je cítila od 18.tt a vím naprosto přesně, kdy jsem otěhotněla. Tak uvidím, jestli mě dá druhý termín porodu podle pohybů.

Ještě jsme se chtěla zeptat, jestli nakupujete v kamených obchodech nebo po internetu. A pokud po internetu, jestli můžete doporučit nějaký obchůdek s dobrými službami i cenami. Chtěla bych si objednat na internetu i kočárek . Máte s tím některá zkušenosti?

Tenhle víkend jedu k rodičům a budu revidovat věcičky od příbuzných. Tak budu muset začít pracovat na seznamu věcí, které mě chybí.

Hezký víkend a v pondělí na viděnou, lépe řečeno na čtenou :wink: .

Klokan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital