Poradna duly
Jana Čurdová
Souhlasim s ivulkou. Nekdo, kdo drze a cilene procita prispevky sveho blizkeho za ucelem vyuzit je proti nemu, je chudak.
PeZo, na tebe myslim a urcite nejen ja. Nedej se a stuj si za svymi nazory i dal.
Petro.k, neboj, taky mam cukrovku v rodine a test vysel ok - ono to pry s tim az tak moc nesouvisi. Spis to delaji pro jistotu.
Ahoj všechny
PeZo - tabulku pošly, snad holky nezklamu a budu ji doplňovat a udržovat stejně pečlivě jako ty.
Myslím, že rodina je to nejdůležitější, co člověk má, takže si dokážu představit jak tě to štve. Myslím, že jde tvoje tchýně hlavně proti sobě. Ubližuje tak svému synovi i vnoučatům a stejně si tak tvoje sypmatie nebo úctu nevynutí. A hrát takové věci nemá cenu.
K cukru - zátěžovým testem by měly projít všechny těhotné nad 25 let. I ty co rodinnou zátěž nemají. Ale jak tady všechny víme - co gynekolog, to názor.
Já se bojím okamžiku, kdy ho budu muset taky podstoupit. Znám situaci z druhé strany ( laborantky ), takže ještě nevím jaký přesně je to hnus, ale nikomu to moc dobře nedělalo.
Ještě vás chci upozornit na pondělní přílohy Práva. Je o miminech, kočárcích, výbavičce a všem co se tématu týka. Já si noviny v pondělí koupila. Radili s výběrem kočárků. Tím, že jsem doma a mám dost času, jsme v této tématice dost zběhlá, takže pro mě nic moc nového. Kdo je „začátečník“ , mohl by tam najít pár dobrých postřehů.
Příští pondělí by se měli zaměřit na internetové obchody a výbavičku - jestli se nepletu.
Začíná to vypadat, že na mě něco vlítlo nějaké nachlazení, takže kloktám solí a snažím se z toho vyspat. Na prodloužený víkend odjíždíme do jižních Čech, tak budu odpočívat a nechám se o sebe strat. To bude žůžo.
Klokan
Ahojky,
PeZo - moc mne to mrzí. Je to moc velká ŠKODA! Více asi není co dodat, aby Ti nebylo způsobeno více škody než užitku. Tvoje příspěvky nám budou každopádně chybět.
Já jsem včera byla u sestry a přivezla jsem si asi tři tašky oblečků.., ani jsem nečekala ,že toho bude tolik. A to jsem si vybrala jen ty neutrální, takže jestli to bude holka, tak tam má ještě plno růžových ![]()
Jsou všechny takové roztomiloučké. Manžel se nad nimi nerozplýval, takže se musím pochlubit tady
. Už se moc těším, že si je o víkendu roztřídím a napíšu si seznam, co je potřeba dokoupit. Co se týče oblečení, tak asi už jen pár praktických a zimních věcí.. Jinak mne ale velké výdaje čekají..fusak, chůvička..kočárek..no, vždyť to znáte:-)
Také řeším auto..tj. zda kupovat větší a kde na něj vezmu. Mám totiž malý starší nissan micra a fakt nevím, jak tam to dítě s kočárkem a občas i psem nacpu. No, možná mi nic jiného nezbyde. Však ono se to nějak vyřeší.
Včera jsem byla na kontrole - srdíčko bije a pohyby prý ukázkové…no, já je až tak ukázkově necítím, ale asi je to tím, že mám placentu na přední stěně..
Klokane , kam jezdíš do JČ..alespoň přibližně? Já totiž z JČ jsem - okres Písek.
Moc se těším na prodloužený víkend! Takže přeji krásný víkend všem! ![]()
Ahoj,
petrajda - Jezdíme do Penzionu medvědí paseka v Novém Vojířově. Můžu doporučit - skvělý majitelé, hezké pokoje, domácí strava, celkově přátelská atmosféra.
Co se týče auta, máme v rodině dvě, ale já jezdím Corsou, takže základní podmínka pro kočárek byla ta, aby se mě vešel do kufru. Moc variant nebylo. Je pravda, že to bude na kratší cesty po městě a bez psa ![]()
Začínám mít malinko depku, že nemám žádné věcičky ani nic podobného. Jediné, co mám objednané je kojící polštář a příští týden se chystám objednat atypickou matraci do postýlky - ta prý trvá dlouho.
Ahojky,
zdravím. Přeji krásnou neděli. Já jsem dnes jak praštěná - bolí mne hlava a mimi nějak méně kope, tak doufám, že je vše ok.
Psala mi PeZa a vymyslela možnost, jak tu být s námi. Tj. tuto diskuzi zamknout s tím, že se sem dostaneme jen přes heslo. Co si o tom myslíte? PeZa ještě bude zjišťovat přesné možnosti a pravidla. Samozřejmě záleží na nás. Pokud budete souhlasit, tak by nám potom dala vědět přes SZ.
Tak zatím papa.
Dobré ranko spolutěhulky,
trochu jsem minulý týden odpočívala od práce, takže jsem se od středy nedostala na net…
PeZo , to je škoda,že nás opouštíš!
je to fakt hrůza, co si cizí člověk dovolí! ![]()
S nápadem se zaheslováním diskuze souhlasím!
Petrajdo , určitě je všechno s mimi v pořádku! taky mám dny, kdy kope míň - asi je unavené ![]()
Klokane , neboj,s výbavičkou všechno doženeš! já mám zatím taky jen pár kousků…
Petro.K , držím palce, ať test na cukrovku proběhne co nejlépe!
Mars , máš to perfektně zařízené! s pořekadlem naprosto souhlasím!
Entito , taky bych se snažila manžela přemluvit, aby to vydržel - vždyť už jsou to jen tři měsíce a kousek
a pokud to potřebuje nutně vědět, tak jedině vyrianta s pošeptáním nebo lístečkem a pak zamknout pusu - což samozřejmě není zaručená varianta asi u nikoho ![]()
Já jsem ve čtvrtek byla okoukávat mimi věci, ale zase jsem odolala a koupila jsem jen osušku - takovu tu v rohu zdvojenou, jakoby s kapuckou na hlavu. Koupila jsem pomerančově oranžovou, což myslím, úplně splňuje požadavky na neutrální barvu ![]()
Přeju všem pěkný den a důkladnou dávku kopanečků!
Musím zase pracovat
…ale už jen měsíc a něco, jupí!
Ahojky maminky,
doufám,že se máte dobře a jste všechny zdravé.
Minulý týden jsem sem něco psala,normálně se to ukázalo,jako vždy a teď ten příspěvek nevidím,tak nevím
.
U nás se taky řešilo jestli se zajímat co se narodí,já jsem to chtěla vědět(no jsem koza zvědavá) a manžel to vědět nechtěl,tak nám paní doktorka v gennetu slíbila,že mi to napíše na papírek a pak to řekla nahlas a bylo po překvápku
.
Za chvilku jdu pohlídat kamarádce dva raubíře,jako rozvičku na naší malou
,těším se na ně,snad nebudou moc zlobit.
S výbavičkou jsem pořád dost pozadu,kočár jsme ještě ani nevybrali a mám akorát 2 bodýčka a takový fusak do autosedačky,ale říkám si že je ještě čas.
Tak se mějte hezky,opatrujte se pa Petra K.
pekny zacatek noveho tydne ![]()
se zaheslovanim pristupu sem taky souhlasim, pokud to pujde udelat.
Jak jste prezily vikend? Ja moc slavne ne, spatne se mi spi, uz si musim hodne podkladat hlavu, abych mohla dobre dychat.
Jinak mi svara dovezl asi 7 beden veci po svem synovci - obleceni od narozeni do asi 4 let, je toho mraky a pry v super stavu, jen po tom 1 diteti - takze jsem prave usetrila moooore penez za vybavicku ![]()
takze budu kupovat spis jen takovy jako fusak, autosedacku atp.
Ahoj,
zdravim vsechny!!!
Uz jsem se vratila z dovci a bylo to fajn, nejradsi bych jeste nejakou pred sebou mela ![]()
cmeldo, o spani mi ani nemluv. Doma jeste porad mame komary, tak to pred spanim je vzdycky mlaceni komaru
A mimco ma nejvic roupu, kdyz se mi chce spat. Jeste bych nejradsi lezela na zadech, ale moc to nedoporucujou, tak se porad prevaluju a nevim, jakou polohu mam zvolit.
Dale se s vami musim podelit o to, ze jedna babicka uz to nevydrzela a koupila body na mimi ![]()
Preji pekny den
M.
Příspěvek upraven 28.06.12 v 08:55
Cau spolutehulky !
PeZo je mi fakt lito,ze to doslo tak daleko
Doufam, ze pujde nase diskuze zamknout, byla by to fakt skoda, kdybys nam uz nemohla psat.
My se vcera vratili z Ostravy od rodiny a byla to takova smutna navsteva, protoze mamca musela v utery nechat utratit meho hafana-kokrika, ktereho jsem mela 15 let. Nastesti jsme tam dorazili az ve stredu, protoze bych to nedala, byt u toho. Uz tak jsem od pondeli v jednom kuse brecela, protoze on dostal v pondeli mozkovou mrtvici a i kdyz dostal nekolik transfuzi, tak to nepomohlo. Ja vim, kazdy rekne, ze 15 let je hodne, ale on vypadal na 5 a behal porad jak blazen a nic mu nebylo. Taky jsem rada, ze ho teta nechala zahrabat u ni na zahrade, prislo mi hrozny, ze by si ho nekde nechali… Omlouvam, ze vam to sem pisu, ale muselo to ven, no a uz zase bulim…Kdo ma nejake zvire, pochopi…
No nic, to nejak preboli. Jinak jsem dovezli plne auto koupenych i pujcenych veci na mimi,pred chvili jsem to ulozila do skrine a zda se mi,ze je toho fakt dost a pritom je treba jeste spoustu veci nakoupit. Ale jsem nadsena, ty pidi hadriky jsou tak rozkosny
Uz mam i prebalovaci podlozku, monitor dechu, lehatko do vanicky atd atd.
Jo a taky se mi podarilo konecne si sahnout na Emitex fusak a nastesti se mnou byl i manzel a uznal, ze ten Aesthetic je lepsi, i kdyz je jednou tak drahy. Ten Emitex je totiz takovy tuhy, nedovedu si predstavit, jak by se namackal do mensi korbicky. A kdyz mame ted spoustu veci pujcenych, tak nam to urcite nenaboura rozpocet ![]()
Ahoj Holky,
moc vas nestiham cist, ale o PeZe jsem precetla. JE to desny! Co je tve tchyni do toho, co si tu pises? Vubec se ji to netyka, chce najit nejake drby o sobe?? Souhlasim se „zakodovanim“ diskuse!
Jinak zadnou paniku! Ja taky skoro nic nemam - par bodycek. Od znamych asi nic nehrozi, nebot zadny s miminkama nemame, musim vse pokoupit sama
Kocar mam sice objednanej, ale kdy prijde nevim a nic jineho nemam. Zacinam taky trochu silet…Ta predstava, ze do toho budou jeste Vanoce…Nastesti jsem se dozvedela, ze muj posledni den, kdyz bud pracovat neni konec listopadu ale 15.11.!!! Jsem nadsena!!!
![]()
Uz se nemuzu dockat. Pres tyden takhle nic nestihnu, jsem rada, ze se v pul osmy doplazim domu a lehnu na pohovku. Ale pak - pak si to budu uzivat. Budu chodit plavat a uz jsem se prihlasila na predporodni kurzy.
Holky - blizi se nam to. Taky mate uz nektera trochu strach?? ![]()
Ahoj holky a mimiška
PeZo je mi líto že jsi musela odejít,ale doufám že vyjde to zaheslování a budeš tady zase s náma.
Dívám se že už taky koukáte po pidi hadříkách pro drobečky.Já mám hodně věcí po Aduš tak nemusím tolik věcí kupovat,ale stejně chodím a kupuju.Hlavně modré.
Holky spoléhate na to že má doktor s tím pohlavím pravdu?Já mu docela věřím.U Aduš mi to vyšlo.Já tenkrát neměla ani pro klučinu jméno,kdyby Aduš byla kluk tak by se snad jmenoval Adelák:-)))).Ale pořád si říkám že to nemusí vyjít,tak jména mám jak pro holčičku tak pro chlapečka.
Taky jsem se chtěla zeptat jak to je s tím telefoním čísle,mám ho napsat veřejně a nebo někomu SZ?
Koukala jsem na fotečky,máte krásné bříška a děti.Až dostanu do pc tak taky nějaké přidám jestli můžu.
Tak se holčiny opatrujte a pohlaďte bříška papa
Ahoj holky,
PeZo- Je to moc smutny. Doufam, ze se kvuli tomu vsemu moc nestresujes.
S tim zablokovanim to je dobry napad.
Medanku - to mi je lito to s tvym pejskem. To uplne chapu. Ja jsem si to prozila pred 3 lety, kdyz jsme museli utratit 14 leteho jezevcika. Brobrecela jsme to cela rodina, dokonce i muj tata mel slzy v ocich.
Matko - U nas uz taky nakupuji babicky i svagrove. Pry to take nemohly vydrzet.
Jinak ja jsem s nakupem taky jeste moc nezacala, koupila jsem asi tri veci, ale zato uz jsem dostala veci co mi koupila segra, svagrova, tchyne a mama. Mam docela dost overalku velikost 56 ale myslim si ze jich asi moc nevyuziji. Jake velikosti budete kupovat nejvic?
Krome obleceni nic jineho jeste nemam.
Sariku- co se tyce strachu tak o tom zatim nepremyslim. Je lepsi na to nemyslet. Musime si rikat kdyz to zvladli jini tak to zvladnem taky. ![]()
Holky kdy pujdete na materskou? Kolik tydnu pred terminem?
Ja planuju tak 4 tydny pred terminem ale nevim jestli se moc nepredcenuju. :
Mejte se moc krasne a opatrujte se.
pekne rano ![]()
Danus1, tady nas doktorka posila nejpozdeji 6 tydnu pred porodem. Pred 2 tydny odesla uz jedna kolegyne a rikala, ze uz je to fakt tak tak. Protoze jak se v noci uz nevyspi a pod., tak je rada, kdyz si muze pres den lehnout, ze uz je to docela zahul. A to neni zadna fnukna, co by skucela pri kazdem pichnuti.
Ja pocitam asi 8 tydnu pred porodem, protoze se sefem to zacina byt cim dal neunosnejsi a nova nahradnice se zda byt sikovna, takze mozna budu rada, kdyz 11.11. zamavam sateckem, zamacknu slzu a odporoucim se domu ![]()