LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2569
2.10.07 10:39

Ahoj holčinky,
Danus , já plánuju být v práci tak dokonce října, maximálně do půlky listopadu. sedím celý den u počítače a přesto?e břicho je?tě není nějak veliké, tak u? mi to pohodlné není. navíc mě teď u? druhý den brní ruka a taky mám trochu křeče do lýtek, tak si budu muset promluvit s doktorkou. a co jsem mluvila s holkama co u? porodily - v?echny odcházely trochu dřív ne? dle zákona a moc si to chválily - odpočinuly si, nakoupily výbavičku, stihly v?e v pohodě připravit. a navíc my tam máme je?tě vánoce - tak?e si nmyslím, ?e máme nárok na to, zůstat doma co nejdřív :oops: :wink:

Sariku , já se bojím u? od začátku a v?eho :oops: na cvičení nám říkali, ?e porod je z 90% zále?itost psychická a jen z 10% vaginální, tak se budu muset hodit do pohody, proto?e jinak to nezvládnu. potřebovala bych být v pohodě, jako je můj přítel, ten si nepřipou?tí vůbec nic.

Sylvo , my teda chceme být překvapeni, ale na sdělení od doktora bych rozhodně 100% nespoléhala - znám kolem sebe docela dost případů, kdy se zmýlili.

Medanku , s pejskem je mi to moc líto, určitě to ale pro něj bylo to nejlep?í, co jste mohli udělat.

Ma?ko , mě se taky spí čím dál tím hůř, stra?ně dlouho hledám polohu na usnutí a budím se i několikrát za noc. a lep?í to nebude…

jdu zase pracovat, na?těstí u? toho teď nebudu mít tolik - včera nastoupila paní co mě bude zastupovat, tak nové po?adavky u? budu posílat na ní a u? si jen budu dodělávat star?í věci a uspořádávat slo?ky…i kdy? i toho je docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
2.10.07 10:50

Ahoj Holky!

Tak se me dnes opet zdalo ze rodim. Ja mam porad nejaky divoky sny, chjo! :roll:

Materska - tak u nas se chodi 6 tydnu pred porodem. Jelikoz mam jeste dovolenou z tohoto roku a pocita se i dovolena z pristiho roku za dobu materske (materska me vychazi do 12.03.2008), takze mam 13 dni dovci celkem a budu od toho 16.11. doma. Tzn. ze mam skoro 9 tydnu pred terminem volno. Podle me to je nutny! kolegyne, co mam 2-letyho kluka rikala, ze za to volno (mluvila o 6-ti tydnech pred terminem) budu vdecna, ze to clovek potrebuje. Ja jsem tedy vdecna za tech 9 tydnu, vanoce na krku, to bude parada :-)

Bricho se me ted nejak zastavilo a neroste. Co vam?
Dam nejaky fotky do galerie :-)

Zatim pa a hezky den!

• Citovat
  • Upravit
2753
2.10.07 11:32

Ahojky,
zdravím.

Danuš , tak já budu dělat doku to půjde :-) Jenže jsem v jiné situaci, protože pracuji na živnostenský list a nárok na mateřskou nemám - tj. nechci být delší dobu úplně bez příjmu - po narození budu dostávat rovnou rodičovský příspěvek. Nicméně počítám, že budu dělat max. do konce prosince - termín mám na konci ledna. A když mám být upřímná, tak kdybych byla normální zaměstnanec, tak to také zabalím dříve…A to právě proto, co zmiňovala cmelda - v noci se kolikrát nevyspím - jako např. včera - z neděle jsem spala cca 2 hodiny a ráno vstávala v pět a jela za zákazníky a vrátila se až večer..celý den na cestách. Fakt jsem se musela hodně držet, abych neusnula za volantem. V neděli mi bylo celý den špatně a bolela hlava…kdyby to bylo ve všední den, tak nevím..nevím. Ale jinak z toho prostě vědu nedělám, snad se to nějak zvládne.

Co se týče oblečků , tak já mám od 56 spíš méně kousků - jedno hezčí neutrální dl. body + dupačky do porodnice, 2× další body s dlouhým, 1 dupačky a asi tři overaly, co jsem podědila. Mám i několik body s krátkým (to mám půjčené, jinak bych to na toto období nekupovala - použiji pod overal). Jinak mám spíš vice v 62 - tj. 3× body dlouhý, 3× dupačky, 3× overal. + mám jeden teplejší fleesový overal už rovnou v 62. Počítám, že když nebudu mít dost 56, tak to doplním 62. Do porodu už asi nic moc jiného sama kupovat nebudu - jedině, když uvidím něco, čemu neodolám :wink:
Navíc budeme mít překvápko, takže ještě určitě dostanu něco typicky klukovského nebo holčičího, až se mimi narodí. Sama si potom také třeba něco takového koupím.
Teď spíš uvažuji, zda koupit teplou zimní kombinézu nebo bude stačit na pár měsíců několik tenčích vrstev + zavinovačka + fusak aesthetic. Co myslíte?

fuj, to jsem se rozepsala.

Porod si zatím nepřipouštím. Myslím, že to přijde, až s blížícím se termínem. Zatím se těším právě na to překvápko - jestli holka nebo kluk :-)

Sylvo - telefonní číslo pošli klokanovi do SZ.

Tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
2.10.07 11:43

Ahojky,
zdravím.

Danuš , tak já budu dělat doku to půjde :-) Jenže jsem v jiné situaci, protože pracuji na živnostenský list a nárok na mateřskou nemám - tj. nechci být delší dobu úplně bez příjmu - po narození budu dostávat rovnou rodičovský příspěvek. Nicméně počítám, že budu dělat max. do konce prosince - termín mám na konci ledna. A když mám být upřímná, tak kdybych byla normální zaměstnanec, tak to také zabalím dříve…A to právě proto, co zmiňovala cmelda - v noci se kolikrát nevyspím - jako např. včera - z neděle jsem spala cca 2 hodiny a ráno vstávala v pět a jela za zákazníky a vrátila se až večer..celý den na cestách. Fakt jsem se musela hodně držet, abych neusnula za volantem. V neděli mi bylo celý den špatně a bolela hlava…kdyby to bylo ve všední den, tak nevím..nevím. Ale jinak z toho prostě vědu nedělám, snad se to nějak zvládne.

Co se týče oblečků , tak já mám od 56 spíš méně kousků - jedno hezčí neutrální dl. body + dupačky do porodnice, 2× další body s dlouhým, 1 dupačky a asi tři overaly, co jsem podědila. Mám i několik body s krátkým (to mám půjčené, jinak bych to na toto období nekupovala - použiji pod overal). Jinak mám spíš vice v 62 - tj. 3× body dlouhý, 3× dupačky, 3× overal. + mám jeden teplejší fleesový overal už rovnou v 62. Počítám, že když nebudu mít dost 56, tak to doplním 62. Do porodu už asi nic moc jiného sama kupovat nebudu - jedině, když uvidím něco, čemu neodolám :wink:
Navíc budeme mít překvápko, takže ještě určitě dostanu něco typicky klukovského nebo holčičího, až se mimi narodí. Sama si potom také třeba něco takového koupím.
Teď spíš uvažuji, zda koupit teplou zimní kombinézu nebo bude stačit na pár měsíců několik tenčích vrstev + zavinovačka + fusak aesthetic. Co myslíte?

fuj, to jsem se rozepsala.

Porod si zatím nepřipouštím. Myslím, že to přijde, až s blížícím se termínem. Zatím se těším právě na to překvápko - jestli holka nebo kluk :-)

Sylvo - telefonní číslo pošli klokanovi do SZ.

Tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
2.10.07 11:51

Petrajdo , taky pořád zvažuju, jestli bude stačit dupačky + kombinéza a deka (protože asi budeme kupovat kočár s vloženou taškou), nebo jestli mám kupovat fusak…
to ježdění ti vůbec nezávidím, já usínám pomalu i v autobuse, takže jsem ráda, že enmusím řídit.

56 nemám ještě ani kousek, zatím jen pár bodýček 62 a 68 :roll: ale chytám se k sestřenici, která je úžasná, protože si dělala záznamy o tom, kolik kousků od jaké velikosti využila :dance: takže se podle toho budu řídit a koupím podobný počet.
Sariku , o porodu se mi ještě nezdálo,ale sny mám čím dál tím divočejší. většinou se ráno divím, jak na takový kraviny můžu vůbec přijít :lol:
Moc krásný bříško máš! mě už taky vylezlo, ale tím, že jsem předtím měla špek, tak není až tak krásně těhotensky kulatý :?

Já mám taky ještě 11 dnů dovolené, navíc těhotné zaměstnankyně u nás ve firmě mají jednou za kvartál nárok na den volna s náhradou mzdy, takže to už je 12 dnů. termín podle pohybů 8.1., takže teoreticky bych mohla na mateřskou jít dle zákona v polovině listopadu, pokud si budu muset vyčerpat dovolenou,tak už opravdu koncem října můžu končit. a už se na to těším jako malá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
2.10.07 12:04

Zdeenjo - tak já budu mít také vložnou tašku navíc docela teplou s fleesem uvnitř - Deltim Travel od sestry. Ale pokud nebude taková zima a fusak nevyužiji do ní, tak ho využiji později - buď ještě na jaře, až mimi vyroste z vložné tašky nebo příští rok do sporťáku či golfáčků - ten fusak 3v1 se dá prodloužit na většího prcka a navíc je ten prodloužený díl i zevnitř z nějakého šusťáku (na botičky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
2.10.07 15:13

Tak ja prave taky resim dilema bundicka X kombineza. Do sedacky do auta potrebuju kombinezu, do kocaru mam pak fusak s berankem (jeste po me :lol: ) a deku. To nevim, jestli mam do fusaku a pod deku jeste mimco strojit do kombinezy nebo jestli staci dupacky a zimni bunda. Chjo, jsou to problemy :lol:

• Citovat
  • Upravit
2753
2.10.07 15:46

Sarik78 - a teď „babo“ raď. Já taky nevím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
2.10.07 19:27

Ahoj mile tehulky,

Holky to delate dobre ze vetsina uz koncite kolem poloviny listopadu.
Petrajdo tak na tom budeme asi stejne, ja taky planuji do prace chodit co nejdyl. My tady mame materskou placenou 6 tydnu 90% z platu a pak jenom 33 tydnu fixni castku ale ta je opravdu hrozne nizka. Takze tady vetsina zenskych pracuje co nejdele pred porodem, aby zase mohli byt potom s miminkem o ten nejaky ten tyden dele doma. Jak je to ted s materskou v Cechach?
Taky bych nejradsi zkoncila drive ale taky to chci trochu financne nahnad, protoze manzelova pozice se rusi koncem ledna pristiho roku a nevim jak rychle sezene praci kterou by chtel. Navic manzel ted porad baji o tom ze by nejradsi jel na rok bydlet do Prahy aby se naucil cesky, tak pokud k tomu dojde tak musime byt na to trochu financne pripraveny, protoze nevim, jak rychle by v Praze nasel praci.
Petrajdo doufam, ze to nejak zvladnem. Vim ze to bude asi narocny, obzvlast jestli budeme mit problemy se spanim atd.

Dilema s kombinezou a fusakem mam taky. I kdyz ja to mam o trochu jednodussi nez vy, protoze tady ani fusaky nedelaji a tady tak nemrzne. Ja mam dilema jestli koupit kombinezku a nebo takovy pytel s rukavama. Ale ten pytel neni asi vhodny do autosedacky takze asi zvitezi kombineza a do kocaru pak budu pribalovat dekama. Ale kdybych byla v Cechach tak bych rozhodne mela fusak (jeste po mne).

Zdeenjo- mozna ze by ta vlozena taska do kocaru stacila misto toho fusaku. No ono hlavne zalezi jaka bude zima, ale treba by jsi to mohla ze zacatku risknout a mit samozdrejmne dostatek dek pri ruce. A pokud by nastala tuha zima tak by se fusak dal snad dokoupit vzdycky. No ja v tomhle moc radit nemuzu, protoze ja uz jsem asi zapomnela jak krute zimy mohou v Cechach nastat.

To jsem se zase rozepsala.
Mejte se moc a moc krasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
2.10.07 22:35

Ahojky spolutěhulky,
Tak koukám,jak jste už vybavený a my skoro nic nemáme a to mám termín první :cry: .Ještě jsme ani kočár nevybrali,já čas mám,ale manžel je pořád v práci,tak nemáme kdy.
Aspon postýlku máme zajištěnou(budeme si ji půjčovat) a matraci jsem už objednala.
Porodu se bojím,ale zatím si to nepřipouštím.
Ještě,taky jsou Vaši chlapy tak vzteklý,když něco doma dělají??V neděli jsme koupili galerku do koupelny(koupelnu máme konečně opravenou),zjistili jsme,že chybí skobičky na uchycení do zdi,pro ty jsme dojeli dneska a manžel při přidělávání do zdi jednu skobičku ve zdi překroutil,až se zlomila,takže znovu pro skobučky a nové díry do dlaždiček :x 8O a ted tu vzteky řve jak tur :? :( .
Musela jsem si postěžovat omlouvám se.
Mějte se hezky,opatrujte se pa P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
3.10.07 09:16

Dobre dopoledne,

Danus, presne tak - budeme to muset nejak zvladnout. Tady v CR je to s materskou tak, ze zamestnani dostavaji prvnich 6 mesicu materskou (narok jiz 6 tydnu pred TP), coz se pocita z predchoziho platu..myslim cca 70 % a pak rodicovsky prispevek 2 - 4 let (delku si budeme volit). OSVC si bud muzou platit nemocenskou a pak tak dostanou 6 mesicu nejakou castku, ale vetsinou je to tak smesna castka, ze se nevyplati to platit a na materskou jit - tj. rovnou od narozeni brat rodicovsky prispevek..a nemusi se prerusovat zivnost.
Anglicke zimy jsou opravdu mirne. Take jsem tam jednu zazila.
Take mi pripada praktictejsi klasicka kombineza s nozickama - kvuli te autosedacce.

Petro - ja mam zatim pouze ty oblecky, jinak mne jeste nakupovani ceka. Urcite mas jeste cas :-) Ale na manzelovu spolupraci necekam, pac to bych se nedockala (hlavne si nejvice veci stejne vyberu podle sebe :lol: ) Takze nakupuji sama. Kdyz je k tomu potreba manzel, tak zavelim termin s tim, ze jdeme kupovat napr. postylku:-) No, ta nas zrovna teprve ceka.
Jinak muj manzel je pri praci doma prekvapive klidny -tj. vetsinou si i pohvizduje :-) Ale posledni dobou je neklidny, kdyz mu o te praci, kterou je potreba udelat rikam a pripominam… :D on je totiz momentalne hodne zaneprazdnen.

Jinak do nejake te kombinezy nakonec pujdu. Mluvila jsem s PeZou a ta take radi kombinezu „ano“. Zatim nema odpoved od Lesiny, takze se jeste nevi, jak to bude s tim zamcenim.. Ale doufa a tesi se, ze zase bude prispivat.

Tak zatim krasny den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.10.07 09:39

Dobre ranko :D

Co se tyka nastupu na materskou, tak me je to vpodstate jedno, protoze budu pracovat ( z domu ) az do porodu a potom taky, takze je to spise jen takova formalita. Vcera jsem se se sefem domluvila, ze od pristiho tydne najedu na novy system chozeni do kancelare. Cestuji totiz do prace hodinu s jednim prestupem a k tomu taham s sebou notebook a uz je to pro me celkem drina a hlavne opruz.Takze budu chodit do prace jen dva dny v tydnu :wink: Jsem zvedava, jak mi to pujde, protoze je prece jen tezke se donutit k praci, kdyz je clovek doma :roll:

Kombinezky na zimu mam uz dve od sestrenky a fusak budu urcite kupovat, takze pak budu mimco oblekat dle teplot. Asi je treba vyzkouset, jak teple ty kombinezky a fusak jsou a co vyhovuje mimcu. Pry je lepsi oblekat mimi jako cibulku - vice vrstev.

PETRO - muj manzel, je desne vztekly pokazde kdyz neco dela a nedari se mu a myslim, ze z jeho slovniku by se mohli i haviri ucit :oops: Me to vadi, takze vzdycky nekam vypadnu, treba se psem. Nastesti je sikula, takze to neni casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
3.10.07 09:55

Ahoj spolutěhulky!

Tak fusak zatím asi pořizovat nebudu, už mám jednu kombinézku koupenou a druhá už je na cestě v balíčku, takže to snad bude stačit. a ta vložená taška bývá většinou trochu zateplená (teda aspoň v tom kočárku, který jsme okukovali) tak uvidíme. deka se tam dá nacpat vždycky :wink:
ale jsem fakt zvědavá jaká bude zima - letos bych byla docela ráda za takovou, jako byla ta poslední. myslím, že tentokrát by mi sníh vůůůůbec nechyběl :wink:

Můj přítel je - co se týče prací v baráku - strašně šikovnej. nebýt toho, tak asi ještě ani nebydlíme, hodně se podílel i při stavení - stavěli jsem svépomocí, bez firem. normálně je docela kliďas, ale jak mu něco nejde, tak pak lítají slova, že se až divím odkud je zná 8O ale není to často, jinak je to velmi slušně vychovaný mladý muž :lol:

V sobotu se chystám na bazárek mimivěciček, tak jsem zvědavá jestli něco pořídím. asi už se kouknu i po té 56 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
3.10.07 10:54

Zdeenjo,
také souhlasím - ač jsem normálně vášnivá lyžařka a zimu mám ráda bílou, tak letos bych byla vděčná za tu loňskou. Jinak pojedu do porodnice na sáňkách, protože tady když napadne, tak mi první kilometr taky občas manžel prohazuje cestu před autem, abych dojela za zákazníkama :lol:

Ještě mne napadá. Ty kombinézy kupujete 56 nebo 62? Já tedy nakonec také jednu koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
3.10.07 11:34

Petrajdo , já mám zatím jednu kombinézku, velikost 68 - ale rukávky i nohavice se dají ohrnout, tak to snad vadit nebude. a teď ta objednaná je myslím 62, men?í bych asi rad?i ani nekupovala.
se zimou to je u nás podobně - teda u nás protahují, ale občas to nezvládnou a povede se jim to třeba a? dal?í den, proto?e jsme na kraji města a tam to u? asi není potřeba :roll: a dolů do města chodím po silnici, proto?e vymo?enost jménem chodník k nám taky je?tě nedorazila :evil: ale zase to mám kousek do lesa :lol:

Holky, mů?e u? takhle malý mimino v bři?e dostat ?kytavku? přítel dneska zaspal a jak vyletěl z postele,tak jsem se lekla a fakt mi při?lo, ?e mimino pak ?kytalo, ty pohyby břicha byly naprosto pravidelný 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí